Pacientele optimiste si gravidutze dr.Tutunaru 96
Raspunsuri - Pagina 17
tamaryllis spune:
Mihaela, eu zic sa stai linistita, ca nu s-a intamplat nimic rau! Cred ca medicii si asistentele sunt pregatiti sa faca fata unor astfel de situatii si nu cred ca esti caz singular.
La prima laparo eu eram terorizata de anestezie, ma gandeam ca o sa ma trezesc in timpul operatiei si nu o sa pot reactiona. I-am spus anestezistei si m-a anesteziat "serios", in sensul ca nu prea imi amintesc ce s-a intamplat de la punerea branulei si pana la blocul postoperator. Am dormit 24 de ore cu ceva intreruperi. (drum, toaleta..etc)
La cea de a doua laparo, am avut o alta frica: cea de stop cardiorespirator. Asa ma "paleste" pe mine cate o idee si nu ma mai lasa....I-am spus anestezistei si ... imi amintesc ca atunci cand m-am trezit imi venea f tare sa tusesc, dar nu am putut (probabil ca de la sonda) si intr-o secunda am adormit iar. Dupa treaba asta imi amintesc ca intre sala de operatie si blocul postoperator i-am pus asistentei ce am visat, eram destul de vioaie.
Referitor la faptul ca nimeni nu ti-a zis ce a gasit, am inteles ca asistntele nu au voie sa discute chestii de genul asta cu pacientii. Nici mie n-au vrut sa-mi spuna nici prima si nici a doua oara. De fiecare data, am vb cu anestezista despre ce a gasit la operatie.
Nu cred ca s-a intamplat ceva rau cu tine atunci. Furtun pt oxigen cred ca am avut toate, e normal. Asa cum iti pun si sonda in timpul operatiei. Probabil ca organismul nu si-a revenit atat de repede incat sa poti respira singura.Eu asta cred, dar nu sunt medic! Oricum, daca mai faci operatie cu anestezie, e normal sa-i spui si treaba asta anestezistei.
Refacere usoara!
2009 este anul in care voi reusi!
11_dye spune:
Inainte de orice anestezie esti intrebat daca te stii alergic la ceva, indiferent daca acel ceva este un compus chimic, o planta sau mancare.
In functie de asta se alege si anestezicul de lucru.
Numai tu poti afla cauza alergiilor, in cazul in care le ai, facandu-ti investigatii de specialitate.
anaconda2 spune:
Casamihaela , e normal ce ti s-a intamplat . Anestezistul te "trezeste" imediat dupa operatie , apoi esti dusa la reanimare . Nu te scoate din sala , pana nu iesi cu saturatie 100 % . E ceva normal ca dupa anestezie sa fie probleme cu respiratia cateva min , si de aceea mai baga pacienta la masca sau tubuletele de oxigen . Eu am avut anul trecut 4 anestezii generale, in 5 luni de zile ...si la toate s-a intamplat sa simt ca "n-am aer" pret de cateva minute dupa interventii , pana sa ies din sala . Dar dupa ce ajungi la reanimare, e ok , totul revine la normal .
Nu e vorba c-ai fi facut vreo reactie la vreo substantza . Daca era sa fie asa , se intampla chiar in timp ce-ti baga pe vena anestezicul , ti se umfla fatza...plus altele , dar era anestezistul pe faza si ti-ar fi facut imediat ceva . Ai vazut ca aparatul din sala monitorizeaza non stop cat esti pe masa , toate functiile vitale .
14 +
kristinuta13 spune:
casamihaela...dupa cate vad ca se povesteste cred ca e normala reactia ta de sufocare....si eu tot cam asa ceva am avut,in sensul ca cineva striga respira,respira si eu cu greu am tras prima gura de aer,dar tubulete la reanimare cu oxigen nu mi-au pus.Ce m-am panicat si eu la vremea aceea,la fel ca tine...credeam ca am avut eu ceva neregula...noroc ca ai deschis tu subiectul asta si asa m-am lamurit si eu...
anaconda2...saru'mana,cred ca luni ma pun la usa lor sa ma intepe
14+
tamaryllis spune:
Ana, eu speram sa nu fi glumit cand ai zis ca pui emisiunea pe you tube! Tare mult as vrea sa o vad si eu! Cum facem?
coca1978 spune:
Buna fetele ,vin cu vesti de la histeroscopie triste .
magdita spune:
Coca, off imi pare rau. Nu stiu ce sa zic despre recomandarea dr.-ului T, probabil ca el stie mai bine. Eu stiu ca el nu face HSG, deci nu vad cum ti le-ar face impreuna. Stiu ca un uter septat inseamna existenta unui sept ( un fel de perete ) uterin care imparte uterul in doua. Si atata timp cat acest sept exista, o sarcina nu poate fi dusa la capat, pentru ca nu are unde sa se dezvolte copilul. Dar medicul stie cel mai bine, daca asa ti-a recomandat, inseamna ca asa s-ar putea rezolva problema ta.
We placut fetelor si sa-mi tineti pumnii din nou luni, sper sa vedem in sfarsit embrionul si sa auzim inimioara .
Cu siguranta se va intampla minunea !!!
Doamne ajuta tuturor
..."Ce te surprinde cel mai mult la oameni?
Dumnezeu a raspuns:
-Faptul ca se plictisesc de copilarie, se grabesc sa creasca, apoi iarasi tānjesc sa fie copii; ca īsi pierd sanatatea ca sa faca bani si apoi īsi cheltuiesc banii ca sa-si refaca sanatatea; faptul ca se gandesc cu teama la viitor si uita prezentul iar astfel nu traiesc nici prezentul nici viitorul; ca traiesc ca si cum nu ar muri niciodata si mor ca si cum nu ar fi trait.
...ce ai dori ca oamenii sa stie ?
Dumnezeu m-a privit zāmbind si a zis:
-Doar faptul ca sunt aici, intotdeuna"
"Interviu cu Dumnezeu" - Octavian Paler
Anul asta s-a intamplat 6+!
Minunea mea
tamaryllis spune:
Coca, imi pare rau pt rezultat. Partea buna e ca se poate remedia, asa ca nu dispera!
Magdita, iti tin pumnii pt luni!
Felix, Georgia, voi ce mai ziceti?
monicabo spune:
Magdita, bafta luni!
Am vazut si eu emisiunea, bine ca am citit aici, ca altfel nu stiam...
Deci au fost Sulfina Barbu si dr T, si interventii telefonice a unei dna care era sefa grupului de initiativa in problema asta cu infertilitatea, plus telefoane ale telespectatoarelor.
S-au discutat chestii generale, despre faptul ca nu exista o statistica oficiala a nr fiv-urilor in RO, ca la stat fiv s-ar face doar la giulesti (sin in rest clinici particulare), au dat tarife orientative, au discutat ceva legislatie, ca vor incepe dezbaterile publice, dr T a insirat motivele infertilitatii in cuplu (feminine si masculine), si faptul ca in alte tari costurile fiv-urilor sunt suportate de stat. Si ca infertilitatea are si alte implicatii negative pt societate, cum ar fi cresterea nr divorturilor (ca apar tensiuni in cuplu), cazuri de depresie etc.
Acum sa vedem ce se va face concret. Mai adaugati voi detalii despre emisiune, eu eram cu ambii copii langa mine, ii pregateam de iesit afara si poate mi-au mai scapat unele lucruri, in special pe partea de final, cand am plecat.
Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii
si Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria