concursurile scolare si influenta asupra copilului

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adelyna spune:

Parerea mea este ca si parintii joaca un rol important la aceste concursuri.Copilul trebuie sa stie ca fie aduce rezultat bun ,fie mai putin bun ,important este ca a participat si incurajat pentru urmatorul concurs.

adelina si piticii
Noemi 2 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babette spune:

Interesant subiect ati ales! N-am mai iesit pe forum de ceva timp, am fost cu Vlad la tratament dupa un puseu de crize din care credeam ca nu mai iesim. Dar am iesit! Acum e bine.
Betiana, am urmat sfaturile tale si ale celor ce au vrut sa ne ajute. Acum Vlad sufla, se joaca mai diversificat si spunem cateva cuvinte: tata, pa, buba, pui, ti..., baba. Nu-i mult, dar e ceva.
Acum referitor la concursuri. Baiatul meu de 15 ani participa mereu la concursuri de informatica aplicata. In noiembrie 2008 a luat medalie de aur in Turkmenistan, in martie 2009 a luat bronz la Viena, joi are un concurs international la Bucuresti si spera (normal!) aurul. Noi nu facem decat sa-l sprijinim. Niciodata nu i-am propus, niciodata nu i-am impus. Dar nici nu pot sa-i interzic! ma bucura succesele lui dar este si ff obositor. Mereu vrea mai mult! Uita si de copilarie si de alte pasiuni, uneori as vrea sa fie mai normal!
Deci privind concursurile in general, cred ca sunt f bune, dar si cu o limita. Altfel devin o obsesie. Atunci e f greu.
mai conteaza si aptitudinile. Te simti bine ca parinte cand vezi succesele copilului tau, dar o impunere sau o discutie de genul "ei cum pot si tu nu" stica enorm! Sunt multi copii olimpici sau cu inclinatii absolut surprinzatoare dar daca incepi sa-ti fortezi copilul pt ca asa ai vazut la altii atunci acel copil va merge din rau in mai rau pt ca el nu poate tine pasul cu cei "dotati".
Se vor inchide in ei, vor suferi, si in final nu vr face nimic in viata pt ca nu sunt lasati sa-si gaseasca propriul drum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns StMihaela spune:

Si eu am ales Cangurasul, nu stiu daca a fost cea mai inspirata alegere, dar am vrut sa vada si el cu se mananca un concurs, un examen. Nu sunt nici eu de acord sa participe la toate, dar o mica competitie nu strica. Mai alesc ca il ambitioneaza.
Si la gradi sunt 1000 de concursuri, dar fica-mea nu le percepe ca atare. Am inscris-o la 3, dar ei se joaca, nu am simtit vreun stres din partea ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Babette, felicitari baiatului tau.

Mergi la inceput

Filofteia,
Dupa parerea mea, nu, nu trebuie sub nici o forma sa-l obligi. E adevarat ca noua parintilor ne face placere sa vedem ca avem copii destepti, care merg la concursuri... etc. Dar privind prin prisma copilului, el va suferi. La inceput rezultatele vor fi bunicele dar in final va ajunge sa urasca matematica. Unii copii stiu ce vor la aceasta varsta! Mai bine incurajeaza-l cu informatica dar explica-i ca fara matematica la un moment dat n-o sa mai stapaneasca nici informatica. S-o ia ca pe un rau necesar. Nici baiatul meu nu agreeaza romana desi are ceva talent, este prea iute pt o gandire melancolica, prefera stiinte exacte si rapide dar care sa si "faca" ceva. Astazi a avut jurizarea la concurs, era oarecum multumit pt ca a primit si felicitari. Maine are inca o zi de expozitie cu publicul, duminica merg in excursie iar seara sau luni e festivitatea de premiere. Spera sa ia ceva! Vom vedea. Sunt 170 de finalisti din aprox 30 de tari,asa ca are concurenta. Revenind, copiii nu pot fi perfecti in toate. Dupa parerea mea e nemaipomenit ca baiatul tau "vrea" ceva din clasa a lla. Unii nu stiu ce vor nici in a Xll a! Nu-l obliga nici cu matematica, nu poate face doua lucruri odata, si amandoua bune! Si apoi la informatica nu ai nevoie de toata matematica pe care o invata matematicienii. Depinde si in ce directie merge in informatica. Eu zic sa-l incurajezi sustinandu-l dar nu insista ff mult. S-ar putea sa nu aiba bine definita inca notiunea de informatica. Ar fi bine sa-l prezinti unui prof de info pt o discutie intre ei. Asa, lejer. Apoi te lamuresti.
Mult succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

babette. Cam din ce clasa s-a aratat baiatul tau cu adevarat interesat de informatica? De ce? Majoritatea copiilor se aseaza la calculator ca sa se joace si fix cu asta raman. La voi cum a fost?

Filofteia. Eu nu-i dau voie "sa se lase". Am o idee fixa: daca te-ai bagat intr-o chestie o duci pana la capat. Daca ai mers la un concurs si nu ai rezultat nu te relaxezi pe viata. Mai incerci si data viitoare si de 100 de ori. Incerci mereu pana obti un rezultat multumitor. De aceea eu mi-am propus sa-l incurajez sa participe la cateva concursuri bine alese dar de care sa ne tinem pana in lasa aVIII-a. Pana acum Cangurul mi-a atras atentia la matematica si SMART la Cunostinte Generale. La roamana nu mi-a placut nimic. Dimpotriva, cateva chiar m-au revoltat.

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Babette, ai mare dreptate si eu m-am gandit ca s-ar putea sa ajunga sa urasca matematica.

Citat:
babette. Cam din ce clasa s-a aratat baiatul tau cu adevarat interesat de informatica? De ce? Majoritatea copiilor se aseaza la calculator ca sa se joace si fix cu asta raman. La voi cum a fost?

Simali iti spun cum este la noi... se joaca rar la calculator, el este interesat de cum se fac documente in Word, de cum se fac tabelele in Excell, deseneaza in Paint, desi nu are talent la desen, de cum functioneaza calculatorul, a participat de fiecare data cand acesta a fost demontat si stie fizic cum arata procesorul si alte componente. A incercat cam toate programele instalate pe calculator, fara sa-l indemne cineva.

Si mie imi place Cangurul ca probleme si probabil va fi singurul concurs de la anul...asta daca nu va dori el altele. Anul asta l-am ratat ca a fost bolnav.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Eu nu-mi voi obliga copiii sa mearga la nici-un concurs, daca nu-si doresc ei. Pe mine, cand eram eleva , ma obligau profesorii, nu parintii. Ca sa scap de gura lor, ma duceam la faza pe scoala si greseam intentionat, ca sa nu ma trimita mai departe si sa-mi stric eu duminicile (sambetele nu erau libere, pe vremea mea).

Mergi la inceput

simali,
La 2,4 ani, baiatul meu a descoperit ca poate face ceva cu calculatorul. A fost fascinat de monstrii de la jocuri si pt ca-i era teama de ei o ruga pe sora lui mai mare sa-l tina in brate, Apoi a vazut ca noi nu ne jucam si pt ca mereu zicea ca "e barbat" a refuzat jocurile obijnuite si a cautat jocuri logice. Trebuie sa spun ca nu a acceptat niciodata povesti, el a vrut doar enciclopedii, la televizor voia doar dicoveri si canale stiintifice si ca era fascinat de modul de realizare a lucrurilor. Voia sa-i explcam toate fenomenele, toate modurile de a construi ceva, etc. El nu voia jucarii, voia muzee! La trei ani stia cum se fabrica sticla, cum se produc fenomenele naturale, etc. In cls 2a d-soara de la informatica imi spunea ca se teme de intrebarile lui si-l ruga sa aiba rabdare sa astepte raspunsul a doua zi! Apoi am rugat un prieten sa-l coordoneze putin si a constat ca "furase" prea mult din cunostintele lui.
Deja invatase sa faca situl lui propriu. Apoi a urmat cls V-VIII la un liceu de info, si in cl a VI a mers la concursuri de info cu succese. A fost si el la cangurul si alte concursuri de acest tip dar nu l-au pasionat prea mult.
Astazi a aparut in Libertatea cu inventia lui "robotul spion" si a luat medalie de aur la concursul international infomatrix. E fericit.
Noi nu l-am obligat niciodata, dar l-am sustinut!
L-am sustinut si incurajat oferindu=i pe cat posibil tot ce-i trebuia. Apoi scoala are si ea rolul sau ff important. De cand e in cls a 9 a scoala ii sustine deplasarile externe si il incurajeaza, noi ii asiguram suportul moral si material pt proiecte, si uneori este destul de sustinut! Dar merita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

babette, ma bucur pentru voi, sunt constient cat de mandra poti fi. Este "rasplata" suprema pe care un parinte o poate primi de la un copil. E drept, asta vine din interiorul lui, dar si din instinctul vostru de a face ce trebuie pentru el.
Frumos, ce sa zic...

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput