Sezatoarea canadiana (138)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Olga, scoatem din nou . Sa veniti acasa bine cu totii si sa ne scrii primele impresii.

Doamnelor, avand in vedere vremea minunata ce se "desfasoara" afara + distanta pana la Vinnie Gambini's + faptul ca atunci cand ploua pe autorute e macel + faptul ca vroiam sa il iau pe Marc cu mine si in ploaie din asta nu il scot = semnez absenta la intalnirea asta. Distractie placuta la cine vine! .

Si tocmai ma lovi o intrebare asa ca o revelatie: Vinnie Gambini asta la Marche Centrale e aproape macar de cineva? Ca Pitilache vine si mai departe decat as fi venit eu, Simonna la fel, din Laval, pentru Nelia tot era departe, pentru Mihaela la fel, cred ca si pentru Dana la fel, pentru Diana sigur e departe .... deci in afara de Monica nu vad de cine e aproape locatia asta. Poate intalnirea urmatoare o punem de acord sa fie mai handy pentru toata lumea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Yah, vreme de trei lei, da' eu am stat afara de la 10 la 12 azi, am smuls buruieni din curte. First time in my life!
De fapt m-a apucat ieri, am greblat gazonul in fata, Radu a strins hirtiute si pungute de pe-acolo si, cind m-am mirat ca ce m-a apucat de greblez EU (care m-am jurat ca nu ma prinzi cu miinile in pamint pe linga casa), copilul mi-a explicat: Poate pentru ca iti place casa asta si vrei sa fie frumoasa! Sa mor ca are dreptate.

Carmen, esti tare draguta, multumesc de plasuta :) Eu nu mai stiu daca tu lucrezi sau nu, oricum, de la mine pina in West Island nu e mare lucru de mers, daca poti sa-mi dai detalii pe PM cind esti de gasit acasa (sau unde vrei tu) si nu deranjez, ma prezint.
Imi pare rau ca nu vii diseara, nu te-am vazut de la primul Marathon, daca nu ma insel. Ah, iar Vinni ala a fost ales pt. ca e la o distanta rezonabila de toata lumea (minus Roxana, dar ea e obisnuita sa bata drumul Montrealului si se sacrifica). Ca daca ne intilneam in Rive Sud, sa fie aproape de Dana, Lavalul statea acasa, si invers. Pentru cele mai multe dintre noi e un drum in masina de 15 la 30 de minute, cu sau fara trafic. De schimbat vom schimba locatia cit de curind, pt. ca eu mi-s gravida si vreau la made in Japan food - cross my hard hope to die, nu maninc sushi :)

Bon. Ma duc sa fac o baie, sa-mi scot noroiul de sub unghii pina diseara! Inca nu mi-au trecut nervii ca ce cit patrunjelul e radacina aia de buruiana...

Daca cineva are cunostinte, sfaturi, scule, idei despre cum sa scapam de buruieni please help, ca noi numai gazon n-o sa scoatem din multimea aia de scaieti, palamida si palaria mea mai stie ce creste in curtea aia!

Pupici, pe diseara Montreal, pe miine Toronto!
Simonna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Lucrez, lucrez ... de ce crezi ca ziceam dimineata ca tre' sa ma apuc de munca? Mai vin pana spre sfarsitul lui aprilie ... eu lucrez in Dorval, pe aeroport, iar de locuit locuim in Pierrefonds. Daca ai drum prin West Island anytime saptamana viitoare, da un PM sau suna-ma .. iti dau numarul pe PM.

Noah, distractie placut doamnelor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nasuc spune:

Salutare si de la mine,

scot si eu capul ca un ghiocel! Da Doamne sa m'auda primavara si va vina o data si la noi!
am citit despre voi, m-am tot gandit sa va scriu si eu, dup'aia mi-am zis, mah, da' eu nici gravida nu's, nici in vacanta n-am fost, nici nimic interesant de spus n-am, ce sa ma mai bag si eu pe-aici. Dar tot io, dup-aia, ba tocmai ca n-am fost in vacanta (inca!) dar o sa mergem la vara mai mult, ca nu-s gravida (nu cred ca mi se mai intampla mie una ca asta, dar nu m-as supara) si celelalte, dar fiindca bantui pe-aici e politicos sa va mai dau si eu binete, nu?

Si va dau binete cu o poveste de dragoste:

intai sa va pun in context: nu departe de unde lucrez eu se afla un lac, iar la pranz ies si ma plimb in jurul lui (sau cat apuc din el). Din primavara si pana hat... toamna tarziu (chiar pana la sfarsitul lui noiembrie) e plin de gaste, rate, pelicani, gaini de apa, cormorani, si alte oratanii de apa, dar nu le stiu eu numele.

Cum ziceam, ma plimb asta primavara pe langa lac si-mi atrage atentia o rata care tot se
ducea dupa o gaina de apa (nu stiu daca se numeste asa, penajul e gri inchis si are numai o pata alba pe cioc si poate sa se scufunde) si tot ciugulea ce aducea gaina din fundul apei. Rata, desteapta, urmarea gainusa dupa bulele mici de aer pe care le lasa in timp ce era scufundata, iar cand iesea, hop si rata sa ciuguleasca ierburi, alge, ce-o mai fi aducand din apa. M-a intrigat intamplarea si mi-am zis in sinea mea: uite, dom'le ca si in regnul pasaresc exista exploatare. M-am oprit sa ma uit, sa vad daca nu gaseste gaina de apa vreo metoda sa scape de rata care-si facea parte din "truda" ei. Nici gand! Nu putea sa scape de ea si pace. Am ridicat din umeri si mi-am vazut de drum. Dupa cateva zile iar le-am vazut. Aceeasi situatie, gainusa intra si iesea, ratusca, hop si ea, infuleca ce-aducea gainusa. Nu-mi venea sa cred! Doar era plin lacul de alte ratuste, de alte gainuse, cum s-or fi gasit tocmai astea doua sa "simpatizeze" impreuna?

Le-am vazut asa, impreuna, toata vara. Erau nedespartite. Intre timp am si uitat de ele. A venit toamna si au inceput sa plece si gastele, si ratele si celelalte pasari. Pe la sfarsitul lui noiembrie lacul a inceput sa inghete, mai ramasese doar o pata de apa acolo unde probabil se re/de/varsa ceva apa menajera in el. Si ce m-am mirat cand am vazut ca pe langa vreo 3 gaste zgribulite si vreo doua rate intarziate mai erau la pata aia de apa si rata si gainusa mea. Erau "ale mele" acum. Nu-mi venea sa cred: cum? n-au plecat ele cu suratele lor? au ramas sa infrunte frigul (poate moartea) impreuna? Le-am mai vazut vreo cateva zile, era frig si ningea viscolit. Pe gheata de la marginea petei de apa cu ciocu' in pene, rata mea, iar langa ea ciugulindu-si/curatandu-si penele, gainusa. De pe la mijlocul lui decembrie nu le-am mai vazut...
Acum a inceput sa se dezghete lacul, gastele au venit (primele care au venit au stat pe gheata, ca lacul era tun), am vazut si rate. Si tare mi-ar place sa vad o gainusa de apa care intra si iese in lac ca sa aduca "trufandale" ratustei iubite.

Voila! sanatate si pofta de viata la toata lumea!




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

nasuc, esti binevenita oricand cu sau fara povesti de gravidenie, de dragoste sau aiurea, asa cum scriu eu, lalai fara norma
mi-a placut tare mult povestea ta, am un zambet larg pe fata...multumesc!

Emma Invinge cancerul! Inaltam ruga fierbinte miercuri, 25 martie, ora 12 ora Romaniei, ora 6am ora Canadei!
Doamne'ajuta!
http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

nasuc,

Push, Olga, puuuuush!

Dana, bine ca te-ai mai linistit, in cat timp primesti rezultatul de la biopsie?

Distractie placuta, Montreal!

Cine, unde zicea ca sunt dealuri bune la chiuvete/buzi/vani (vane or vene?) M-am apucat de prima, am desfiintat chiuveta sa ma asigur ca nu ne mai razgandim, acu n-am unde sa ma spal pe maini la baia de serviciu, deci e urgent. In rest, io tot cu temperatura, mai bine cu mucii, dar azi a aparut homorkaka, si-am niste cearcane albastre de minune. Sper ca nu-am intrat in faza de self-destruction...

Mey, ce ploi! Un weekend bun!


Common sense is not so common...[Voltaire]

Mom me  www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank">
#1     #2     #3  [-0.15]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ritah spune:

mQQm, de aici am luat noi chiuveta de la baie(cu tot cu oglinda)(350$) http://vanities.webs.com/index.htm
Daca iti place ceva, da intai un telefon si intreaba daca au modelul pe care vrei sa-l vezi si fa appointment, ca nu e un magazin, e un soi de warehouse.Poti sa cauti si pe craigslist si http://toronto.kijiji.ca/, sunt multe magazine mici care isi fac reclama acolo.Tot de acolo i-am gasit. Noi am platit cash, fara taxe,, dar cred ca nici nu mai puteam sa o returnam. Inca nu am instalat chiuveta, dar calitatea pare mult mai buna decat tot ce am vazut la Rona, Home Depot sau Lowes. Restu'(cada,robinetii,etc) le-am luat de la Rona. Interesant e ca am cumparat un robinet de cada la fel ca in Romania, nu mixer ingropat in perete.

http://www.rona.ca/shop/~faucet---minimalist-wall-mounted-bathroom-faucet-rona-collection-247742_rona-collection_bathtub-shower-faucets_bathroom_kitchen-bathroom_shop

http://www.rona.ca/shop/~faucet---minimalist-lavatory-faucet-rona-collection-234760_rona-collection_2-handle-faucets_bathroom_kitchen-bathroom_shop

Si Home depot si Rona au o promotie (Home Depot doar pana in Aprilie 12) sa iti dea 10% gift card la produse care se califica la scutirea de taxe de anul asta, dar trebuie sa folosesti cardul lor de credit.E o perioada foarte buna pentru renovari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

ritah, mersi de promptitudine. Maine o iau la cautat de dimineata, pretenu a scos si buda, e ca la turci. Sar'mana acu dau o tura si pe craigslist si kijiji.


Common sense is not so common...[Voltaire]

Mom me  www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank">
#1     #2     #3  [-0.15]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

DanaPodeanu, acum mi-am dat seama citind ce-au scris fetele ca ai probleme cu tiroida. Tinem pumnii sa fie totul ok si sa nu apara complicatii. Daca am tot citit din 2 in 3, am scapat o gramada de info. Multa bafta. Ce-ti mai face genunchiul?

Nelia, si eu tot la furuncul m-am gandit cand ai zis de treaba cu nasul. No istim pe cineva insa care a avut un soi de virus-infectie, n ustiu ce era, ca am uitat care facea ca un fel de furuncul pe fatza si a pornit de la frunte, apoi trecea acolo si a coborat la baza nasului, apoi pe nas si ultima oara pe varful nasului. Vreo 2 ani a stat cu treaba asta pana ia trecut complet.

mQQm, ce mai face praslea?

Olga, zi-ne daca ai trecut de faza push deja ca sa te putem felciita, ura etc.

Io cu munca si copii. La servici a fost o temporara in locul tipei permanente (sunt doar doua pozitii in departament pe langa sefu, eu si inca o tipa care e in concediu medical si a fost inlocuita de o temporara din ianuarie pana acum)) si ieri a fost ultima ei zi, deci tot trainingul meu a fost de 2 sapt, de acum sunt pe propriile-mi picioare, sper sa fac fatza. Avantajul e insa ca tipa a fost foarte de treaba si mi-a aratat cam tot ce era de aratat (desi imi dau seama ca nu i-a picat bine ca ea fiind teporar nu a primit ea pozitia care mi-a fost oferita mie) si ca exista un dosar mare cu toate procedurile de urmat ca altfe le imposibil sa le tii minte pe toate pe dinafara. Fara "biblia" aia nu m-as fi descurcat. Tipa care e permanenta e in concediu medical de boala, nu se stie ce are si se vehiculeaza ca e posibil sa nici nu se mai intoarca in conditiile astea (probabil ca in curand va fi fortata sa intre pe disability). Deci o sa am de munca berechet, pe de o parte ca sunt noua si nu le stiu pe toate, doi pt ca sunt singura, dar sper sa fac fatza challenge-ului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OlgaTarziu spune:

acum am ajuns acasa.

Merci de incurajari. Presupun ca le citesc pe cand pot sta pe fund

Ieri s-a nascut Sophia, la 2:30 pm. Are 4 250 gr si 53 cm. Nu va zic ce lucratura am undeva. Am impins 20 minute si m-=a reparat tot atata.

Nelia si Mona scieti va rog si la celelalte subiecte ca eu nu pot. Respectiv la copilasi si maple

Va pup.

Mergi la inceput