Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (95)
Raspunsuri - Pagina 9
denisa.g spune:
Nikolici - am vazut pozele cu Karinuta. Super printesica!! Ce a crescut si ce frumoasa e
.
Rugaminte mare - cum e jucaria ei? - masuta cu jucarii. Vreau si eu sa-i iau si vreau sa stiu daca e ok, daca sunteti multumiti de ea sa-i luam si noi. Daca poti sa-mi zici si cum sta in ea ca am vazut in poza dar nu mi-am dat seama daca e in picioare dau in fundulet. 
laureta spune:
Nadina ferma de la Pantelimon, www.fermadelapte.ro
de
Inisa Ana-Maria si
Bianca Nicole
piolica spune:
Elsa a papat si legume si fructe acum la 16. E o adevarata masina de balotat azi! 
Mamica fericita de bebelina Elsa
gaia.nevia spune:
Oare nu se face coada la dozatorul ala?!
Stiu ca noi cu lapte proaspat am crescut... dar parca se vorbea intr-un capitol anterior despre avantajele pasteurizarii vs. fierbere, sau nu-mi mai aduc eu bine aminte...
Oricum as lua sa fac branza si sa beau eu. Teo deocamdata bea lapte de bebei (1-3 ani). Dar la coada la dozator parca mi-ar fi lene sa stau...
Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008), poveste despre inceputuri
andy.p spune:
A mancat Alexia vreo 150 de para cu mar,abia ajungeam cu linguritza de la gura la castronel
Babytzail sarbatorim pe Andy cum sa nu?
La un club din oras isi va chema prietenii si prietenele ,eu voi duce aperitive ptr parinti,iar copiii au meniu acolo..am vrut sa-i tin la curte la mama,da nu a vrut pe motiv ca toti prietenii lui si-au tinut acolo ziua de nastere..trendy flendy ce mai!
![]()
Laureta ma bucur ca au iesit analizele bine
am frumoasele.Imi pare rau ca are probl cu stomacelul,sper sa-i treaca cat mai repede.
Lumi si noi tot 3,5% folosim ptr branzica
Cum sunt hunii?S-au mai linistit?
Nikolici noi branza o combinam cu fructe:mere,pere,banane..goala n-am incercat,da nici nu cred ca ar manca.
Denisa
las ca va manca si frumosul tau in curand,multa rabdare,iar casa si la mine zboara de multe ori..eu m-am mai calmat stiu ca nu le pot face pe toate,asa ca prefer sa stau cu Alexia sau cu voi![]()
laura,
andy (07.04.2002) &
alexia(14.09.2008)
Alexia
Andrei
andreutac spune:
Denisa, bine ai revenit!
. Am vazut poze cu Edwin, e atat de dulce, ce-a crescut si ce seamana cu tine 

. Poate din cand in cand iti mai faci timp sa intri sa ne mai povestesti de voi, chiar daca piciul iti ocupa tot timpul (si la noi e identic si la fel).
Nusha, multi
ici, imi pare bine ca sunteti bine. Fetele ziceau de poze cu David. Unde, unde?
Andreea, cea mai fericita mamica de Eva - Maria
tzitziri spune:
Laureta
, nu stiu ce are la stomacel Bianca dar si lui David ii iesisera toate analizele bune, diareea continua si vad ca solutia a fost Enterolactis sau Biotics baby.La el era o problema cu flora intestinala la care vad ca doar un doctor s-a gandit....si azi e prima lui zi cu scaun normal...nu stiu ce probleme sa fie la voi dar la noi solutia se pare ca a fost simpla....
sa se rezolve repede!
Laura,hooooopa....club?La 7 ani?Urmeaza Disneyland la 10 ani si Tenerife la 18?![]()

Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)
kid2003 spune:
Denisa.g bine ai revenit, asteptam mai multe detalii despre Edwin, ca acum e mai mare si se mai joaca si singur, poti sa mai intri la noi.
Miruna dau eu oua catre tine, astept rosii...cherry musai ca-s mai gustoase si mi-s dama fina, imi plac chestiile astea...
Si eu stiu la fel, ca la copiii fara probleme de sanatate sau de obezitate se dau lactate integrale...mie mi s-a explicat ca grasimile animale si vegetale de origine buna au un rol cheie in alimentatia lor, ajutand la dezvoltarea creierului. Deci am folosit mereu lapte integral la prepararea branzicii. Procedeul de preparare al branzei in casa (cu Ca sau lamaie) cica o face bine tolerata si nealergena...spre deosebire de celelalte produse din lapte de vaca, gen iaurt, smantana si unt, care se introduc in alimentatie dupa 8 luni pt ca, zic unii dr(si prin listele din Vest care cica se inspira dupa recomandarile OMS vad ca e trecut tot asa) ca proteina din lapte de vaca din aceste produse poate genera alergii. Deci mai am de asteptat 3 saptamani si apoi ii introduc si eu o masa de iaurt si strecor si un pic de smantana sau unt in piure...Iaurt- sa fie cat mai natural, adica sa nu contina lapte praf sau alte chestii ciudate (am vazut pe etichete tot felul de denumiri, gelfianti, amidon modificat din porumb, guma de nu stiu care...ciudatenii rau)...Sunt unele bune- de citit eticheta.
andy.p spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui tzitziri Laura,hooooopa....club?La 7 ani?Urmeaza Disneyland la 10 ani si Tenerife la 18? ![]() Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008) |
Hihihi ..e un club de copii ,nu din ala de oameni mari

laura,
andy (07.04.2002) &
alexia(14.09.2008)Alexia
Andrei
Paula-Laura spune:
Nikolici, uite explicatia lui Montignac ref la consumare fructelor singure (e aceeasi explicatie pe care am primit-o si eu de la nutritionist or so)
"Fructul este alcatuit din celuloza, dar este si o glucida, deoarece contine “zahar” sub forma de fructoza. Iar fructoza trebuie sa faca obiectul unei atentii cu totul speciale, pentru ca se transforma in glicogen (energie disponibila rapid). Din fericire, cantitatea de zahar din fructe nu este prea mare si, oricum este eliberata in cantitate mica, datorita fibrelor pe care le contin acestea. Cantitatea de energie transformata nu constituie o problema. In orice caz, este o energie care va fi folosita pentru nevoile imediate. Regula importanta (si daca ar trebui sa retineti doar una, atunci pe asta s-o retineti) este ca fructele – in general – nu pot fi combinate cu nimic altceva; nici cu lipide si nici cu proteine.
Aceasta observatie nu este facuta doar in lumina pierderii in greutate care ne intereseaza. Ea se bazeaza pe legile chimiei digestiei. Cand sunt mancate intr-o combinatie, fructele perturba digestia altor alimente digerate si, cu aceeasi ocazie, isi pierd majoritatea proprietatilor (vitamine etc.) pentru care au fost mancate. De aceea, cea mai grava greseala pe care o puteti face este sa consumati fructe la sfarsitul mesei.
Pentru ca va ghicesc sceptici, va voi da chiar aici cateva explicatii, desi acesta este subiectul capitolului despre digestie.
Amidonul trebuie obligatoriu – pentru a fi digerat – sa fie insotit de o enzima, numita ptialina, si care este secretata la nivelul salivei. Majoritatea fructelor au proprietatea de a distruge ptialina. De aici, rezulta ca amidonul nu mai este digerabil in prezenta fructelor. Bolul alimentar ramane, prin urmare, ,,in suferinta” in stomac, unde va fermenta sub actiunea caldurii si a umiditatii. Consecinta directa a acestui fenomen va fi o anumita balonare datorata gazelor precum si tulburarile digestive, in general. Poate ca deja intelegeti mai bine unele simptome care va sunt familiare.
Cand fructele sunt consumate impreuna cu lipidele si proteinele, de exemplu carne sau branzeturi, ele raman blocate un timp anume in stomac, in loc sa treaca – asa cum ar trebui – in intestin, unde sunt digerate normal. Dar carnea are proprietatea de a ramane mai multa vreme in stomac, unde sufera cea mai importanta faza din digestia sa, multumita unor enzime adecvate.
Fructele vor ramane prizoniere in stomac, unde, sub efectul caldurii si al umiditatii, vor fermenta, producand chiar si alcool. Deci toata digestia va fi perturbata.
In acelasi timp, fructele isi vor pierde toate proprietatile (vitamine), dar – cum o nenorocire nu vine niciodata singura – metabolismul proteinelor va fi si el tulburat, de aici aparand balonarile datorate putrefactiei anormale.
Fructele trebuie deci consumate singure! Iata o regula care ar trebui invatata la scoala. Copiii nostri ar avea mai putine probleme gastrice. Dar, la varsta lor, organismul are alte resurse pentru a reactiona. In schimb, pentru un adult – si in special, o persoana varstnica – fructele la sfarsitul mesei sunt o adevarata otrava"
Mami de Mihnea (09.10.2008)
poze
www.onetruemedia.com/shared?p=7a2406b2610465e5331ebf&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete