Americancele gatesc - 8

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LucasMom spune:

E vineri si maine facem baby shower party. Aveam in plan sa gatesc cate si mai cate si mi-a pierit entuziasmul asa ca acuma incerc sa refac meniul si pun o listuta aici poate mai adaugati si voi idei super rapide.

spring rolls, crenvusti in aluat, empenadas, crab cakes toate cumparate le pun la cuptor maine la pranz sa le coc si sau incalzesc inainte de party
salata de vinete
platou cu branza, sunca, masline, ridichi, ardei, etc

Orzo salad (paste orzo, castravete verde, somon afumat, zeama de la o lamaie, marar verde, ulei de masline)
drob (am congelat unul din cei doi facuti pt Paste)

Mai am in vedere alte salate reci de paste si nu ma pot decide pe care sa o fac. Alta e cu pasta, frunze tinere de spanac, cherry tomatoes, pine seeds si sos pesto
sau alta cu pasta, feta, rosii, masline, ham, ardei rosii si portocalii, ceapa rosie, mazare boabe congelata cu un dressing din evaporated milk, oil, feta, cilantro, lime juice, salt and pepper)

Pe grill gratare de pui si peste (salmon) sau salmon la cuptor cu cartofi natur.
salata verde + rosii, ardei, verdeata cu vinaigrette dressing

fructe + saleuri italienesti + palms + cremsnit
o sa fim 18-20 de persoane

Daca va suna bine incurajati-ma ca-s cam demoralizata sau daca aveti idei adaugati voi cate ceva ce se face super usor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hilde spune:

Alina, mie imi place meniul tau. As avea ce sa mananc la petrecrea ta.: )


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucasMom spune:

Merci Hilde, pacat ca nu esti mai aproape ca te invitam :)
Pana la urma totul a iesit perrr-fect! Mancare destula, am si left overs dar nu exagerat de multe. Am mancat din toate, nici nu-mi vine sa cred ca am reusit asa ceva! Cel mai bun a fost somonul la cuptor si pieptul de pui pe grill pe care l-am marinat cu o zi inainte intr- marinada din lapte batut, ulei de masline, sare,piper si fresh rosemary. A iesit incredibil de fraged si moale!...ah si cremsnitul s-a papat tot si tare bun a fost! gata, de acuma scriu doar la spark team ca e dramatica situatia dupa atatea petreceri si sarbatori...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Lucasmom, foarte fain suna meniul tau.
Ieri am avut si eu un party (mai pusei in carca inca un an ) si pe langa aperitive, am facut somon la gratar, dar pe placi din alea de lemn ca sa afumam un pic pestele. Noua ne place tare mult sa il gatim asa. Si ca garnitura am avut orez cu edamame si asparagus (daca aveti ceva retete de asparagus sunt binevenite, ca eu l-am oparit un pic, am presarat niste sare pe el, ulei de masline si lamaie, cam atat). Chiar mi-as dori sa aflu si alte retete cu asparagus.
Cu prima ocazie voi marina si eu pieptul de pui sa vedem cum iese.
Pentru cremsnit ai facut tu foile sau le-ai cumparat?

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

la multi ani fericiti, ciufule, ziua tatalui meu a fost pe 25.

philip
34weeksbabyboy
mommyandreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

La multi ani Ciuf! Am pus eu o reteta simpla, cu hrean. Cred ca-i citeva pagini mai in urma, daca n-o gasesti o caut si o scriu din nou.
Felicitari Alina, cu asa meniu nici nu avea cum sa iasa altfel decit bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucasMom spune:

Merci fetele.
Ciufulet, la multi ani fericiti!
Foile de cremsnit le gasesc congelate, rulate. Dupa ce se dezgheata desfac sulul, pun in tava si coc 20-25 de minute. ies foarte bune! crema o fac din 5 oua (sau 6 daca-s mici) albusele batute separat, apoi adaug zaharul, apoi galbenusele si la sfarsit corn starch), 125 g corn starch. 350 gr zahar, vanilie si cand e totul bine amestecat, torn peste 1 litru de lapte care clocoteste. Invart cateva min pana se ingroasa si apoi adaug 200 gr unt bucatele, si mixez bine pana cand se face o crema lucioasa si buna, umplu foile si pun la rece. Foaia de deasura o tai inainte de a coace, asa half way ca sa fie usor de taiat bucatele frumoase. Deasupra presar zahar pudra sau doar zahar vanilat.

Eu asparagus fac rar si cand fac il pun gramada pe gril pe o foaie de heavy duty alu foil, stropesc cu evoo sare piper si inchid folia, asa ca un pachet si il las pana se inmoaie putin.

Sau am mai facut o data risotto cu asparagus si a fost bun, dar nu mai stiu de pe unde am luat reteta.
Daca vrei sa marinezi pieptul de pui, poti sa folosesti si ranch dressing cu butter milk, eu am invatat asta de la o prietena americanca la care intotdeuna puiul iesea super fraged. Dar nu mi-a placut ideea sa folosesc Ranch dressing ca e cam plin de calorii asa ca laptele batut merge foarte bine. Il lasi de seara pana a doua zi la marinat in frigider.

Andreea la multi ani tatalui tau!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

LA MULTI ANI CIUFULET!...si nu zici nimic,sa-ti cantam si noi la americance La multi ani,tz,tz....iti doresc tot binele din lume

ALINA ,felicitari,frumos meniul,am la cate bunatati ai avut...cremsnit...am gasit si eu foi si va trebui sa fac...pana acuma nu am gasit aici si am facut eu foile odata dar nu mi-au placut...acu' am dat de ele si am sa incerc o crema...am notata-o si pe a ta




Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre aici... http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
...sau aici...
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

ALINA,am doua intrebari...compozitia aceea inainte sa o amesteci cu untul trebuie sa fie rece,nu?...si daca pun faina in loc de corn starch are ceva?...mersi





Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre aici... http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
...sau aici...
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaloy spune:

...doar sa va salut, ca am trecut pe aici sa vad si eu meniul Alinei(Lucasmom) de la babyshower...hmmm....yamyyy...
Alina ai fost o gazda de zile mari

Ciuf- La Multi Ani! cu fericire si sanatate.

Pupici la toate bucataresele!

am si eu o curiozitate- voi gatiti cu sortulet?nu fac misto, pe bune. Eu mi-am patat cateva tricouri(mai ales cand fac sos de spaghete) si i-am zis sotului ca-mi trebuie un sortulet...nu l-am mai oprit din ras...cred ca se gandea la acelasi model cu al soacra-mi?

Mergi la inceput