Americancele gatesc - 8

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crisspoliss spune:

Uf, ce bine c-am intrat aici( ca chiulesc de-o luna) ca tocmai uitasem ce sa fac si eu d epasti...ma gandeam sa fac un pui, si numai bine ca pana la urma pun de-o pulpa de miel. Cu copilul asta agatat de mine zau ca m-am zapacit.
Ramo, bunica mea facea pulpa tot asa cu mult rozmarin, usturoi intreg pe care doar il punea in tava si se carameliza frumos si il stropea cu vin rosu din belshug. Eu o sa-l fac cu zeama de lamie, ca nu prestez alcool.
In alta ordine de idei, acuma ca sunt singura cu puiul Victoras, ca mi-a plecat mama in romania, m-am apucat de gatit cate putin...tare greu e... dar am descoperit o reteta interesanta de pui cu kumquats si ananas...o sa o incerc si va zic ce si cum

Crisss mami de pui mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hilde spune:

Eu sunt la serviciu si n-am pregatit nimic inca. Deseara trebuie sa merg la cumparaturi, sa fac oua si pasca si sa pun mielul la marinat(il fac dupa reteta Adradei)
Sambata o sa pun mielul la cuptor, la 6 tb sa mergem la o seara thailandeza, apoi la inviere. Parca vad ca o sa fiu rupta de oboseala si nici n-o sa mai am chef sa mananc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Criss, de cind nu te-am "vazut"!
Eu am pus mielul intr-o concoctie cu vin si otet, plus am trecut prin toate spiceurile si am pus acolo tot ce mi-a trecut prin cap. Ai mei sint mofturosi la miel, incerc sa-i scot din miros. Mie imi place asa cum e, dar...
Vopsim si ouale. Ciorba de miel e gata, a iesit super!
Desertul e simplu, ma bate gindul sa amin tiramisu pentru saptamina viitoare, ca mai am un desert simplu si foarte asemanator. Ciresele le-am pus la imbatat cu kirsch, sa fac din nu cu cream cheese in phyllo cups.
Pasca poate o fac miine. Am zis ca nu fac drob, dar incerc unul cu ficat de pui.
Ma bate gindul sa pun friptura la facut chiar in ziua de Pasti, sa fie fresh. Practic nu are decit de stat la cuptor, nu-i big deal. Pina atunci sta bine marinata (un pic fezandata?).
Am facut guacamole simplu si gustos, vi-l spun si voua. Un avocado, 1/2 cup each de smintina si cottage cheese, un pic de ceapa tocata fin si un strop de sare - amestecate impreuna. Tare bun si rapid!
Spor la gatit, puneti si retete sa ne inspiram. Pasca o fac dupa reteta lui Vio, stafidele sint pregatite in rom.

Mergi la inceput

Am facut desert, sint multumita cum a iesit, chiar amin tiramisu.
Vi-l scriu aici:
Eu am folosit angel food cake, puteti folosi si alt model de blat de tort.
Un praf de budinca instant (3.4 oz - as fi preferat sa nu folosesc din asta, dar nu stiu cum as putea substitui), amestecat cu 2 cups de crushed pineapple (cu suc cu tot). Separat am facut whipped cream si am amestecat-o in budinca.
Berries le-am pregatit de ieri, cu suc de lamiie, de portocale, un pic de lichior amaretto si doua linguri de zahar.
Am asamblat totul in pahare. Blatul l-am taiat in cubulete si am pus un strat de blat, budinca, berries si tot asa...
Phyllo cups le fac miine, astea chiar dureaza numai citeva minute si crema cu cream cheese face crusta daca nu-i fresh.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

RAMONA,super suna ce ai facut ...de retinut...si ce de-a ai facut,bravo

Sa aveti un PASTE FERICIT fetelor!

Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100

Mergi la inceput

Multumesc Mirela. Il poti face si tort, mie mi-a fost mai usor sa pun in cupe.
Paste fericit tuturor! Eu am astazi pasca si drobul. Sa vedem ce iese, e o concoctie de mai multe retete...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenbr spune:

Am marinat si eu mielul cu iaurt. Il pun la cuptor cu iaurt sau nu? Please, ajutati-ma repede!

4 anisori...uraaa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hilde spune:

Carmen, eu am lasat ultima data putin iaurt pe miel si a iesit f bun.

Am terminat si eu pregatirile.
Am facut pasca aseara dar am facut-o ca pe un fel de placinta de branza pana la urma. Am folosit foaie de cozonac si umplutura cu branza, oua, smantana si stafide. Am terminat-o de pregatit pe la doua noaptea si a copt-o sotul. Puteti sa credeti ca n-a ars-o? A iesit excelent. Cel putin arata bine. : )

Ouale le-am facut in foi de ceapa. Si am mai facut miel la cuptor, langa care am pus niste cartofi si fasole verde. + marar.

Mai fac niste spanac maine ca sa fie fresh.

Si gata!

Paste Fericit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Am terminat si eu treaba Toate au iesit super ... la aspect sa vedem acu si organoleptic cum stam
Cozonacul l-am facut dupa alta reteta si a crescut ca in povesti drept e ca secretul poate fi si faptul ca a framintat si Bianca

Va urez si eu un Paste fericit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspoliss spune:

Ce bine a fost in weekend. Am reusit sa fac un miel dupa o reteta marocana, a iesit de milione..am zis ca pun reteta la dosar ca e de impresionat soacreleAm luat niste piciare de miel, le-am prajit 4 minute in ulei de masline, apoi le-am scos pe o farfurie. Am prajit in aceeasi cratita ceapa si usturoi, si am adaugat condimentele, toate facute praf..menta, coriandru, chimen, nucsoara, scortisoara, boia iute. Apoi am pus pulpele inapoi si am acoperit totul cu supa de legume amestecata cu pasta de tomate si au fiert pana s-a deslipit carnea de pe oase, cam o ora jumate. Cu 20 de minute inainte s afie gata, am pus inauntru 3 morcovi si un bostan din ala mic, cubulete. Servita cu garnitura de cus-cus si salata de cruditati cu iaurt
Dar in rest n-am facut nimic special, nici praji nici cozonaci, ca au dat niste calduri pe noi de n-am mai avut forta pentru nimic.

Crisss mami de pui mic

Mergi la inceput