Americancele gatesc - 8

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Hilde spune:

LucasMom, foarte buna ideea. Eu va intreb cand am nevoie de ceva. : )

Ramona, am si eu o problema cu friptura de miel. De fapt am doua: nu stiu cum s-o fac si daca o fac pana la urma, mi-as dori sa nu miroase a miel.

Cred ca langa miel merge spanac, cartofi noi, salata verde cu marar.

Astazi ma uitam pe Elle si-am gasit o reteta pt friptura de porc.

Uite ce bine arata. : )

http://cuisine.elle.fr/elle/elle-a-table/recettes-de-cuisine/roti-de-porc-farci-aux-pommes

E cu cartofi noi, alune, masline, apricot sau pommes...nu stiu cum sa traduc pommes, oare or fi cranberries in engleza? Ma uit maine in dictionar. Incerc sa fac si traducerea detaliilor daca sunteti interesate.

Astept intre timp si eu reteta pt friptura de miel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hilde spune:

Ups, am postat de doua ori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Abia acum am avut timp sa intru pe aici
Andreea si eu scurg cottage cheese-ul inainte ca mi se pare tare zemos.

Pumba si eu am avut dati fara lapte praf si poti pune faina in loc fara probleme sau praf de budinca dar doar daca ai Dr. Oetker nu de cea americana care se face la rece.

Of, Hilde acuma spui de brinza ? ca nu cred ca mai am cind sa merg la Costco ca eu stau la tara si e mai departe ... fac excursie o data la 2 saptamini Am incercat eu fel de fel de brinza sa suplimesc cea de vaca dar niciodata nu m-am gindit la mozarella . Am multe retete bune cu brinza de vaca care au cam fost compromise pe motiv de brinza ... dar macar stiu de acum cu ce o inlocuiesc
Eu am fiert sfecla rosie asta seara miine sa fac salata si apoi dupa masa sa vopsim outele cu pitica ca ea abia asteapta si-a pregatit manusi de 4 zile

Miel nici noi nu mincam ... asa ca sunt habarnista la acest capitol.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

ALINA,foarte buna idee ta

HILDE ,de retinut reteta cu orez si brocoli

Eu nu iubesc carnea de miel,deci nu stiu retete,sorryyyyyy ca nu va pot ajuta

CARMEN, bun venit la bucatarie,sa sti ca nu rade nimeni de tine,si pune cate intrebari vrei,daca te putem ajuta cu cea mai mare placere

RAMONA,cam mult dulce in planurile tale

Eu nu mai vreau sa fac dulce ca uite asa am pus un lb la loc,dupa ce ca ma chinui sa le dau jos

Da,stiu ca unele persoane fac cu pasca cu aluat de cozonac,am sa incerc asa,chiar cu reteta de la ALINA,ca data trecuta am facut o alta reteta si a iesit cam aiurea cozonacul meu,adica mai bine zis aiesit o paine dulce si sfaramicioasa...insa bunica facea placinta asta oricand,nu era ceva special pt Pasti...oi vedea eu ce-mi iese




Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucasMom spune:

Ramona, eu am o reteta dupa care fac o data in a blue moon (cand avem musafiri de Pasti fac carne de miel) roasted lamb si pot sa ti-o sugerez dar nu stiu daca se pupa cu gusturile voastre. Apreciezi tu si vezi daca consideri ca ar mai fi ceva de adaptat.
- zeama de la 2-3 lamai
- 8-10 catei de usturoi maruntiti
- rosemary din belsug
sare, piper mai maricel, nu foarte fin

Torni zeama de lamaie + 1 lingura ulei de masline sa acopere bine piciorul de miel, il freci bine cu usturoi, rosemary sare si piper. Pui cuptorul la 400 F si pui la copt piciorul cam 30 min dupa care reduci temp la 350 si mai lasi la copt inca aprox o ora si 15 min ( in functie si de cat de mare e bucata de carne).. daca se rumeneste prea tare deasupra acoperi cu o folie de aluminiu, doar cat sa reflecte caldura deasupra. Din cand in cand mai stropesti cu zeama de lamaie si sosul care rezulta in tava. Cand e gata, scoti carnea deoparte si faci un sos in tava in care ai fript carnea (pe ochiul de la aragaz) pui verdeturi amestecate (chives, rosemary, patrunjel) ceva ceapa tocata marunt (cam jumate de ceapa mare sau una mijlocie) 150-200 ml vin rosu si aprox 250-300 ml chicken stock si deglaze bine de tot tava apoi lasi sa scada la jumatate si sa se formeze sosul. Se strecoara si se toarna peste friptura calda. Voila.

Daca ai dubii ca mielul nu ar fi miel tanar (dimensiunea piciorului iti poate indica aproximativ dimensiunea animalului, daca o fi fost miel sau mai maricel, asa...) si ti-e teama ca nu o sa iasa frageda friptura, poti sa o marinezi cu iaurt, usturoi, coaja rasa de lamaie, sare, peste noapte in frigider. Iaurtul sau laptele batut fragezeste bine carnea.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucasMom spune:

Pana la urma am luat bucati de gat de miel si limbi de miel sa fac ciorba desi am zis ca nu fac, parca vad ca ma lansez iar intr-o operatiune culinara de avengura Deja sunt in cautare de musafiri sa nu raman cu ciorba la frigider zile in sir. Am si leustean productie din rondoul de flori propriu.
Am luat azi rahat pt cozonac si mai fac inca unul cu nuca si ciocolata.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Cind e vorba de mincare eu ma ofer sa vin imediat, dar e cale lunga...
Multumesc pentru reteta, trebuie sa-l marinez cu ceva inainte, ca incerc sa-i mai scot din miros. Poate se indura sa guste si sotul meu, ca el nu e amator de miel. Culmea e ca-i place ciorba! Tot neck bones am gasit si eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Citat:
citat din mesajul lui Hilde

LucasMom, foarte buna ideea. Eu va intreb cand am nevoie de ceva. : )

Ramona, am si eu o problema cu friptura de miel. De fapt am doua: nu stiu cum s-o fac si daca o fac pana la urma, mi-as dori sa nu miroase a miel.

Cred ca langa miel merge spanac, cartofi noi, salata verde cu marar.

Astazi ma uitam pe Elle si-am gasit o reteta pt friptura de porc.

Uite ce bine arata. : )

http://cuisine.elle.fr/elle/elle-a-table/recettes-de-cuisine/roti-de-porc-farci-aux-pommes

E cu cartofi noi, alune, masline, apricot sau pommes...nu stiu cum sa traduc pommes, oare or fi cranberries in engleza? Ma uit maine in dictionar. Incerc sa fac si traducerea detaliilor daca sunteti interesate.

Astept intre timp si eu reteta pt friptura de miel.




Cred ca tocmai am trimis un mesaj numai cu quote! Asa vreau si eu sa fie friptura.
Cu garnitura de spanac n-as avea succes, cu salata ai dreptate - asa mincam in Romania, ramin cartofi sau orez ca garnitura.

Franceza mea e rusty de vreo 25 de ani, dar pommes nu-s mere? Mai sint si pommes de pamint - cartofi, nu? Numai Cami ma poate salva!
Am reteta de la LucasMom, am cautat in primul capitol si e o reteta cam sumara data de Andrada, plus una de la Anamaria (Ocebine). Andreea, tu ai facut-o anul trecut, ai repeta reteta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

ramona, nu mai stiu daca am facut reteta aneimaria anul trecut dar am ceva poze acasa si era cu moroc si ceapa si impanata cu usturoi. daca asa suna reteta ei, asa am facut. cu un an inainte am marinat pulpa in vin cu multe condimente, apoi am dat-o la cuptor invelita in bacon. f bun. anul asta am mancat prea mult miel, nu fac pulpa de Paste. eu garnitura sugerez cartofi in ce forma va plac si neaparat salata verde cu de toate.
pommes sunt mere.

philip
33weeksbabyboy
mommyandreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BiancaM spune:

Meniul nostru de pasti o sa fie cam asta:

Cozonaci cu nuca si stafide
Oua rosii
Pasca
Ciorba de perisoare(ca de miel nu mananc)
Drob
Napolitana
Friptura de miel o sa faca musafirii
Gustarele: cabanos, muschiulet, telemea, si cam atat...

Mamica fericita de Amalia Elena(6 aprilie 2007) si 17+

Mergi la inceput