Americancele gatesc - 8
Raspunsuri - Pagina 10
Macrina spune:
Adrianaloy, mie imi place sortuletul de mor, mi se pare sexi, si lu' sotu la fel
Nu din ala antic si cu bonetoi pe cap, dar am, si il folosesc...
Fetele
spunea cineva mai demult de un fel de branza de vaci care seamana cu a noastra (farmer cheese) pe care o gasise la Trader Joe.. Va rog sa-mi spuenti si mie cum se cheama ca noi pe aici avem un singur magazin de mancare europeana si ma-ndoaie la buzunar farmer cheese-ul asta, si imi trebuie mereu sa dau la bebelusi
Ciufuletz, la multi ani!!!
crisspoliss spune:
Si eu am vreo 5 sortulete, ca le tot primesc cadou si-mi plac de numa..dar mai uit sa le folosesc.
Eu nu-mi aduc aminte de farmer's cheese la Trader's joe, in schimb imi place cottage cheese de la ei..si kefirul. Noi facem farmerss cheese acasa din lapte.
Azi am descoperit ce bun e amaranthul, l-am fiert cu quinoa si l-am facut salata cu morcovi si seminte de floarea soarelui si menta si lamaie...
Crisss mami de pui mic
CamiM spune:
Alina super meniul vostru!! ce fel de foi pentru cremsnit cumperi tu cum le zice?( adica ce firma si de unde le iei)
Ciuf la multi ani!!- numai bucurii alaturi de cei dragi!!
Adriana si eu am cateva sortulete ca m-a tot cadorisit socrela cu ele.. bleah.. nici nu imi plac si nici nu imi aduc aminte niciodata sa le pun.
Cami - mami de Sofia Alexandra - mai 2006 si Sabina Adriana - mai 2008
LucasMom spune:
Cami, foile se numesc puff pastry si cele pe care le cumpar de obicei sunt produse de producatori locali, nu sunt brand name, insa am luat si Indo-European Puff pastry care arata aprox cam asa
http://www.indo-euro.com/images/puff%5Bpastry.jpg
poza e de la pachete de foi taiate patrate mai mici dar au si pachete cu doua foi rulate si arata mai lunguiete pachetele, insa nu gasii poza. Invelite in plastic transparent si o eticheta rosu cu negru pe o parte. in dulapurile frigorifice se gasesc.
Mirela, eu pun untul bucatele in crema fierbinte cand o iau de pe foc. Invart cu mixerul pana se topeste bine untul apoi calda cum e o pui pe foaie, acopar cu a doua foaie care e gata crestata in bucatelecare inca se tin impreuna, o las putin sa se mai raceasca si o bag la frigider. o las cateva ore bune sa se raceasca, ideal de seara pana dimineata. Cred ca daca pui faina in loc de corn starch e ok, mama avea o reteta de crema pt cremsnit in care punea faina si iesea buna insa mie imi place ca corn starch-ul face crema mai fina si parca o incheaga mai bine; daca ai rabdare sa se ingroase si ai o cratita de care nu se prinde la foc mic, crema iese aproape ca o budinca.
Eu vad cremsnitul ca una din cele mai rapide prajituri, (chiar si una din cele mai bune prajituri) dar daca ar fi sa fac si foile nu cred ca m-as fi apucat vreodata. Mama facea foile cu osanza de la porc si nu-mi placea cum ieseau. astea cumparate imi plac si raman destul de crocante dupa ce-s umplute cu crema, nu se inmoaie si sunt mai fine, cumva.
Adriana, eu nu gatesc cu sort, nici nu am. si eu mi-am ruinat cateva tricouri si bluze dar incerc sa am grija sau sa-mi pun ceva mai spalacit cand stau langa cratite.
Macrina, eu nu am vazut niciodata farmers cheese la TJ's. Eu o gaseam la Jons. dar era sarata asa ca pt copil prefer sa fac in casa din organic whole milk. e rapid, ieftin si mult mai buna, parerea mea. Din zer mai fac si doua linguri de ricotta care-i si mai buna si cu ultimul zer ramas hranesc trandafirii ca-i acid si le place foarte mult, la cateva zile dupa ce le pun zer infloresc negresit!
CRISMIR spune:
ADRIANA,si eu am un sortuletz,care e foarte simpatic,cu Mos Craciun,dar nu prea-l folosesc...il mai pun uneori cand fac prajituri sa nu sara faina pe mine,ca ma enerveaza..in rest nu ma prea patez si oricum folosesc "haine de casa" cum le zic eu cand gatesc.
ALINA...asa deci,hmmm,nu am auzit de crema cu untul bagat cald,interesant...am s aincerc...mie imi placeau tare mult foile cu osanza,si bunica mea facea,erau delicioase,nu seamana cu astea din comert,dar in lipsa de altceva sunt bune si ce gasim acum...si mai facea bunica cu osanza Haios,un fel de cornulete cu gem care erau asa de fragede,se topeau in gura...hmmmm,iar imi ploua in gura...cred ca aici nu am nici o sansa sa gasesc osanza,nu?!
Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre aici... http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
...sau aici...
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100
crisspoliss spune:
Mirela, eu am gasit aici untura de porc, cred ca la ceva magazin chinezesc. Sau se vinde la macelarie partea aia de porc din care se fac jumari si poti sa-ti faci singura untura( aoleu, ce pofta mi-e de jumari...dar nu fac). Sa stii ca si bunica mea facea cornuletele cu untura si putin gem inauntru...
Crisss mami de pui mic
philip spune:
tocmai ce-i spuneam mamei daunazi ca de cand sunt cu burta toate sosurile im aterizeaza pe ea si ea draguta mi-a si luat 2 sorturi si mi le trimite cu soacra. acum sa vedem daca o sa si le port.
am facut si eu ciorbe de miel week-endul asta, a iesit delicioasa. am repetat ciupercile umplute, ficatei si cam atat.
philip
34weeksbabyboy
mommyandreea
LucasMom spune:
Mirela, nu cred sa gasesti osanza, care e diferita de untura tipica de porc. Din cate imi amintesc osanza e untura care se gaseste intr-o anumita zona a burtii, in interior, un strat subtire care se pregateste special, se indeparteaza o serie de pielite, se macina de cateva ori ca sa iasa foarte fina si nu se topeste, se foloseste doar macinata foarte fin in unele aluaturi. Sincer mie mi se parea o munca prea obositoare felul in care pregatea mama toata afacerea asta, sa nu mai spun efortul ca sa faci aluatul...ia mult timp, intinzi, impaturi, pui la rece, iar intinzi, impaturi pui la rece, de nu-stiu-cate-ori ... Din acelasi aluat mama face foi pt cremsnit si haioscu dulceata.
Eu ma consider o fericita ca gasesc aluatul gata facut, fac multe cu el pateuri cu branza,ciuperci, carne, saratele, saleuri...
Hilde spune:
Fetelor, "lard' e untura si gasiti la orice magazin. Intrebati pe cineva si va arata. Eu nu stiu care-i diferenta intre osanza si untura.
Macrina, eu ziceam de niste branza care se gaseste la Sam. Se numea Belgioioso dar nu stiu daca te referi la ceea ce ziceam eu.
Ramona J spune:
Eu am mai vazut farmer cheese si la magazine obisnuite. Cea pe care o vad mai des se numeste Friendship parca.
Adriana, m-ai facut sa rid cu sortul! Am si eu si nu le folosesc. Recunosc ca am mai distrus haine... Mi-a cumparat sotul o palarie din aia alba, inalta - de chef. La misto, desigur!