Americancele gatesc - 8

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pumba spune:


vio- suna bine reteta de drob
eu ma gandeam la o baclava ,nu am facut pana acum, dar sun acasasi-mi spune mama



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

Citat:
citat din mesajul lui pumba


vio- suna bine reteta de drob
eu ma gandeam la o baclava ,nu am facut pana acum, dar sun acasasi-mi spune mama






Hmmm,suna bine,sa ne dai si noua reteta






Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pumba spune:


crismir- cand am facut mucenici,(au iesit deliciosi) aveam toate ingredientele pregatite si am sunat acasa un fel de mama impunge si eu trag si acum pune faina,ok? si acum amesteci drojdia ok?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Pasca cu stafide.

- 800 g brinza de vaca (dar eu aici am combinat ricotta cu cottage si cream cheese cam dupa gustul meu )
- 5 oua
- 10 tbs zahar
- 3 tbs lapte praf
- 250 g smintina
- 2 tbs faina
- 150-200 g stafide
- 100 g unt topit
- lemon zest - optional
- vanilie

Se sfarima bine brinza cu furculita se pune un praf de sare, se adauga galbenusurile, zaharul, laptele praf, faina, smintina, stafidele, mirodeniile si untul topit. Se omogenizeaza bine totul iar la sfirsit se adauga albusurile batute spuma amestecind de jos in sus. Se tapeteaza o tava de tort (oala) de 3 kg se pune compozitia si se coace la cuptorul preincalzit la foc mic (325-350F) cam o ora .

Pumba fain de tot workshipul cu mama Asa si Bianca s-a apucat pe la 5 ani sa ma intrebe cum de stiu sa gatesc si i-am spus ca am vazut la mama si ce nu stiu o sun si o intreb. La care ea zice "mama sa-mi dai nr tau de telefon sa te pot suna cind n-o sa stiu sa gatesc, ca nu ti-l stiu [:)))] "

Prietena mea a facut baclava cu phyllo dough cumparat. A uns foile cu unt topit din 2 in 3 si compozitia a facut-o din nuca macinata cu miere. Am papat si eu la ea mai demult si a fost buna. Dar nu stiu cantitati ca am intrebat-o asa din curiozitate cum o face ca de cind cu sparkul ... doar salivez


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

PUMBA...si eu mai faceam asa cand am ajuns in America,ca deh,acasa nu gatisem niciodata si nici o ciorba nu stiam sa fac..deci sa nu uiti sa o scri si sa ne-o zici si noua

VIO,mersi de reteta!...am notat-o...eu as vrea insa ceva cu coca,faina mai multa...adica am eu in cap ceva ce facea bunica mea...problema este ca nu stiu reteta,nu am mai gasit-o,mama mea a pierdut caietul ei de retete...si acum vreau sa improvizez ceva sa vad daca va semana cu ce amintiri din copilarie am eudespre placinta asta!!!





Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Mirela poate iti iese reteta bunicii , eu am zis ca asta e fara aluat dar iese atit de fluffy si tocmai de aia ne place. De cind am primit reteta (vreo 7 ani) tot asta o fac ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucasMom spune:

Noi de Paste o sa avem drob, salata de boeuf, o tarta cu spanac si oua, friptura in vin cu piure si/sau garnitura de fasole verde cu migdale plus salata verde, cozonac si evident oua rosii. Ma mai gandesc daca mai fac si altceva.
De miel nu o sa fac nici macar ciorba anul asta, desi mi-a crescut destul leusteanul sa am de-o ciorba, ca nu pot sa fac doar doua portii si nu vreau sa am ciorba pt o saptamana + in frigider. Berbatu' mananca cel mult o data. asa ca sfarsesc prin a manca ciorba in fiecare zi daca nu reusesc sa chem ceva musafiri care sa ne manance ciorba
Friptura de miel nu-i prietena noastra...Am sa pun ceva ficat de miel la drob si atat.

Mirela, multa lume face pasca cu aluat de cozonac. Nu asa era si a bunicii tale?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

pestele a sfarsit la gunoi pt ca era luat de sambata si desi avea sale by date-ul ieri mi s-a parut mie ca miroase urat. am facut insa ciupercile umplute dupa propria mea reteta: ceapa, turkey bacon taiat marunt, cream cheese, red pepper flakes, patrunjel uscat, a si coditele de la ciuperci adaugate acolo, deasupra am pus corn flakes crumbs si niste mozarella cheese cand erau aproape gata. le-am tinut la cuptor 375 pt 20 de minute. sotul nu mai contenea sa le laude. el a facut niste miel la gratar alaturi. am facut si o salata mare.
vio, vad ca reteta ta e diferita, am salvat-o si-oi vedea la ce ma hotarasc. merci. oare sa scurg cottage cheese-ul?

philip
33weeksbabyboy
mommyandreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hilde spune:

Am mancat niste orez cu brocolli care mi-am placut si e simplu de facut.

Ingrediente:
2 linguri unt
1/2 ceapa
2 catei usturoi
o cana broccoli, taiat mai marunt
1/2 cana orez fiert si racit
1/2 cana cascaval ras.

Fierbi orezul( de preferat cu o zi inainte si pastrat in frigider. Nu se lipeste f tare daca-i rece)
Prajesti ceapa + usturoiul pt doua min. in unt.( sau ulei dar e mai gustos cu unt) Adaugi broccoli si mai lasi 5 min.
Amesteci orezul, combinatia de broccoli si cascavalul, il pui intr-o tava si dai al cuptor 20 min.

Merge langa peste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pumba spune:

gata am venit de la cumparaturi si am decis
- pasca reteta Vio
-oua vopsite
- cozonac
-drob-reteta Vio
-baclava (mama)
-miel la cuptor ,caut pe net ceva reteta
- salata de fasole boabe, am facut pana acum e excelenta si putin acrisoara
- vin -pt friptura cat se poate de mult

am luat si ingrediente pt tortul cu ananas,sa vedem daca nu il fac dupa sarbatori

ce-i mai important, ma cam bazez pe norocul incepatoruluidar trebuie sa iasa ceva bun

Mergi la inceput