Americancele gatesc - 8
Raspunsuri - Pagina 4
philip spune:
eu voi face drob de miel, dar cum aici nu gasesc si organele de miel, voi amesteca carne tocata de miel si organde vita (inima si ficat), multa ceapa verde, patrunjel, marar si oua. apoi mai vopsesc oua si cam atat, nu prea mai am inspiratie, le voi face baietilor un chec sau ceva desert si eu ma voi satura privindu-i.
salata boeuf as papa si eu insa are mult carbs, doar sa fac fara cartof si mazare, dar asa nu-mi mai ramane mare lucru...ma mai gandesc.
cum faci buretii cu maioneza si ce folosesti?
philip
32weeksbabyboy
mommyandreea
alintaroma spune:
Eu folosesc doar bureti din conserva la buretii cu maioneza. Nu am facut niciodata cu bureti proaspeti ... poate doar mai in tineretile mele cind mergeam cu tata dupa bureti in padure stiu ca faceam si asa
So, o ceapa mai mare sau mai mica in functie de citi bureti vrei sa faci o calesc 2 minute intr-o lingura de ulei apoi arun ciupercile taiate cubulete, condimentez dupa inspiratie si pun 1/2 cup de apa sa fiarba pina scade toata apa. Dupa ce s-au racit complet pun usturoi pisat si maioneza. Noua ne plac tare mult
La tine Andreea e tare difici acum si de stat la gatit si la papat dar lasa ce-a fost mult a trecut Sanatosi sa fiti .
alintaroma spune:
Chec din piept de pui
1 kg piept de pui macinat
1 ceapa mare tocata sau 3 legaturi ceapa verde tocata
3 catei usturoi pisat,
1 ardei rosu cubulete,
1 cutie ciuperci (optional)
4 rosii taiate cubulete
2 oua
sare, piper, vegeta, patrujel verde tocat, marar
bread crumbs
Intr-o tigaie se caleste un pic cu o lingura de ulei, ceapa, usturoiul, ardeiul si ciupercile. apoi adaugam rosiile si lasam sa fiarba pina scade sucul. Se da la racit.
Intr-un castron amestecam carnea cu compozitia racita , ouale si restul ingredientelor , mai putin bread crumbs.
Se pregatesc 2 tavi de chec tapetate cu unt/ulei si bread crumbs, se pune umplutura, se niveleaza si presaram bread crumbs deasupra.
Se coace la cuptorul incins la foc mediu (350 F) cam 45-50 minute.
Se poate papa si cald si rece.
Hai mai sariti si voi cu meniuri si retete
CRISMIR spune:
VIO,hmmm,ce de papa bun!!!
Eu anul asta nu am avant la nimic,nu stiu de ce...m-am gandit ca totusi am sa fac ceva,ca doar no sa stau de Pasti fara mancare...voi face urmatoarele:
Vopsim oua
Chiftelute din porc
Salata de ceapa verde cu ou(la noi in zona se manaca in noaptea de inviere)
Icre
Chec aperitiv
Drob,dar am sa-l cumpar ca eu nu vreau sa fac,am facut intr-un an si nu mi-a iesit
Coaste de porc la cuptor cu cartofi copti(probabil tot la cuptor)
Placinta cu branza,un fel de pasca...si asta fac prima data sper sa-mi iasa
Cam asta m-am gandit eu...poate mai copiez cate ceva de la voi
Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100
philip spune:
m-am mai gandit...am sa fac si o pasca fara aluat din care as putea manca si eu atat timp cat nu sar calul. si cred ca voi face si salata boeuf dar cu chicken, morcov, pastarnac si catraveti murati. asa, mai mult ca o salata de pui dar las ca merge :)la drob voi face o salata verde cu ridichi, ceapa verde etc si cred ca ne-am scos. acu intrebarea e si daca-mi reusesc toate astea...hmm...
philip
32weeksbabyboy
mommyandreea
philip spune:
azi il pun pe sot sa faca pastrav prajit si eu voi face stuffed portabella mushrooms dupa reteta asta. suna tare bine:
Ingredients:
1 tablespoon butter
4 ounces cream cheese
1/3 cup white wine
1/2 teaspoon crushed red peppers
2 large portabella mushrooms
1/2 tablespoon butter
1 small onion (chopped)
2 cloves garlic (chopped)
1 cup chicken (cooked and shredded)
salt and pepper to taste
1/4 cup breadcrumbs
Directions:
1. Melt the butter in a pan.
2. Mix in the cream cheese, white wine and red pepper flakes and cook until it thickens.
3. Set aside.
4. Remove the stems from the mushrooms and chop them.
5. Melt the butter in a pan.
6. Add the onion and saute until until tender, about 5 minutes.
7. Add the garlic and saute until until fragrant, about 1 minute.
8. Add the chopped mushroom stems and chicken and cook for 5 minutes.
9. Add the cream sauce to the chicken and mushroom mixture and season with salt and pepper to taste.
10. Pour the filling into the mushroom tops and sprinkle the bread crumbs on.
11. Broil until golden brown, about 8-14 minutes.
philip
32weeksbabyboy
mommyandreea
alintaroma spune:
Andreea eu am reteta de pasca fara multa faina ... doar 2-3 tbs dar e cu zahar poate doar daca ai voie sa folosesti indulcitori ... stii tu mai bine, dar daca o vrei o scriu. Eu aia o fac de multi ani.
Iar acum ca ati mai scris de drob acum il vizualizez cum era cel clasic facut de mama deci ce am pus eu e mai mult un chec de carne dar cred ca il poti face si intre felii de aluat si in tava de prajitura plata daca vrei sa arata a drob ...
Mirela nici noi nu prea avem mare chef, mai ales ca DH lucreaza simbata ... dar pentru ca sa build memories cu Bianca merita si voi face cite putin din fiecare oricum ... si vorba ta mincare trebuie oricum .
philip spune:
vio, am gasit o reteta pe net dar nu ma deranjeaza daca am de unde alege :) si asta e cu zahar, ma gandeam sa pun mai putin si sa mai adaug pudra pt restul. indulcitoarele astea tare-s controversate, nu stiu cum e mai bine...
philip
32weeksbabyboy
mommyandreea
CRISMIR spune:
VIO,scrie reteta ca nici eu nu stiu ce pasca sa fac...eu ma gandeam sa fac coca de cozonac si apoi compozitia de branza,smanatana si oua
ANDREEA ce bine suna pestele cu ciupercile...pofta buna va doresc!!!
Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100