Americancele gatesc - 8

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Asparagusul verde eu il fac pe grill Il frec cu ulei de masline si sare+piper si trosc pe grill. Torn de vreo doua ori sucul inapoi si cu putina apa. Copii nu-l mananca.

Mai e si asparagus alb. Este mai putin aspru la gust si mai moale. Acela il curat ca pe morcovi. Dar chiar atent si il fierb cat sa fie moale. Il pun cu sos vinaigrette simplu : lamaie +o lingurita de mustar +sare+piper... e si acesta e rontait de copii. Are un gust ff. bun si se topeste in gura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Macrina spune:

Mersi Ramona
Despre asparagus stiu ca se spune ca trebuie gatit foarte repede, pus in ulei, intors, scos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Macrina, asta mi-a placut cel mai mult:
brussels sprouts cu usturoi si pancetta

1/2 kg brussels sprouts, curatate si taiate in jumatate (sau sferturi, daca sint mai mari)
100g pancetta, maruntita bine
un catel de usturoi, pisat bine
1/2 lingura ulei de masline
1/4 cana apa
Incalzesti cuptorul (230C)
Amesteci toate ingredientele (mai putin apa) si le pui intr-o tava. Le pui in cuptor (tava sa fie mai sus de jumatate) si le lasi cam jumatate de ora. Cam dupa 15 minute amesteci putin in tava.
Apa se adauga la sfirsit, apoi amesteci bine sa dezlipesti tot ce s-a prins de tava.
Poti sa faci simplu, fara pancetta dar mi s-a parut ca a ajutat mult la gustul final.
Mai am o varianta cu fasole, cirnati si sos de mustar. Buna si aia, daca vrei o scriu mai tirziu ca acum fuc sa iau fata de la gradi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Macrina spune:

Pancetta?
Nu vreau cu carnati, suntem la post..
Multumesc, pana la urma o fi bun la ceva, are vitamine?

Mergi la inceput

E foarte bun, in cazul asta scoti pancetta ca merge foarte bine si asa. E o sunca italieneasca, ma gindesc ca se gaseste si in magazinele din Romania.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PARADISE spune:

Bine v-am gasit Americancelor!Azi am gatit si eu o ciorba de orez si snitle cu cartofi prajiti.Va pup pe toate,si va doresc noapte buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

Citat:
citat din mesajul lui PARADISE

Bine v-am gasit Americancelor!Azi am gatit si eu o ciorba de orez si snitle cu cartofi prajiti.Va pup pe toate,si va doresc noapte buna.

Bine ai venit la subiectul noastru de la bucatarie!
Ciorba de orez?????...cum este asta?

Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

eu ieri am facut meatballs din lamb intr-un sos de rosii cu iaurt si curry si-am mai facut carrot cake dar in forma de paine si cu chocolate chips inauntru (asa mananca si philip legume :)). pt sot, garnitura orez jasmine si pt mine conopida fiarta. f bun.

philip
32weeksbabyboy
mommyandreea

Mergi la inceput

Bine ai venit Paradise!

Andreea, yum!

Hilde, am cumparat si eu menta ca doar-doar o fi cum trebe' holticultorul ala, dar nimic! Anyway, m-am ales cu o menta frumoasa.

Pentru ca n-am mai scapat de curcanul ala afumat, ieri am facut o salata cu boabe de fasole, porumb, rosii, ceapa, ardei. Am amestecat red wine vinegar cu suc de lamiie, minced garlic si ulei de masline si am turnat peste.
In farfurie am amestecat si niste frunze de salata, mie mi-am presarat frunze de menta. Yummy si rapid.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Cum am intrat deja in saptamina mare - saptamina Pastelui va invit sa impartasim idei de menu-uri
Haideti sa vedem cine/ pe cine/ce mai prajeste
Eu inca nu sunt decisa daca ma "fac" gazda sau musafir anul asta asa ca inca mai am timp de gindire ..
Dar oricum ar fi tot vom vopsi oute,
Salata de sfecla rosie
Drob din piept de pui
Salata boeuf (ca n-am mai papat de la Craciun)
Cozonac cu mac
Pasca
Bureti cu mayo
Si deocamdata cam atit dar daca stam acasa voi mai adauga ceva , ceva la lista de mai sus.

Mergi la inceput