FIV la cluj 17

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns georgetani spune:

apropo ma inscriu si eu pe lista fetelor ce doresc sa-i smotoceasca pe gemenii lui criadema -am voie? va roooog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns naida87 spune:

Citat:
citat din mesajul lui maddutz

naida cum de au ajuns dr le concluzia ca esti la menopauza?

“Viata nu se masoara in anii pe care ii traim..., ci prin cantitatea de fericire care ne-a fost data”

ei, na! pai s-au uitat pe FSH, au vazut ca e 60(maxima e 9), s-au uitat pe anti-muller, care e sub 0.1(minima e 0.5) si gata! MENOPAUZA! n-a mai contat ca am 22 de ani, ca-s dezvoltata normal, ca mai ovulez din cand in cand, ca inhibina B e normala....s-au multumit cu raspunsul asta, ca era mai la indemana.si m-au trimis acasa.De la sibiu mi s-a zis chiar ca nu mai am NICI O SPERANTA sa fiu mama.Mi-au zis ca imi pot face fiv, dar sa vin cu donatoarea de manuta.eu vreau sa incerc o stimulare, dar nu stiu daca se poate,ca eu oricum am fsh din plin.Nu mai vreau sa stau, ca pe nenorocirea mea stau!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maddutz spune:

dar estrogenul? ce valoare ai? pentru ca e important.
si cata vreme tu zici ca mai ai ovulatie, clar se poate fiv cu ovulele proprii. va fi mai dificil, sanse mici, dar, in principiu, nu imposibil. si ce explicatie au dat? bun, esti la menopauza. dar de ce? si daca madam iliescu a putut, poti si tu 9apropos, erau ovulele ei, sau a apelat la ovule donate? stie cineva?)
intre timp, alte tratamente, ai incercat? ma refer la gemoterapice (tinctura de marar, etc...) si alte cele. acolo unde medicina da gres, poate metodele medicinii alternative sa creasca sansele. dar, eu consider, deocamdata, ca nu esti un caz pierdut pentru medicina. da-mi mai multe detalii din ce ti-au zis medicii. ce analize (daca ti-ai mai facut altele) si ce au zis, ce motive au invocat.
...scuze...sper ca nu sunt indiscreta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uratica spune:

georgie-da ne ierti??ca nu mai facem!da te rog ne ierti????avem si noi pitici pe creier,ce sa-i faci?da e mici piticii,insa se zbenguie prin mintea noastra din cand in cand!ce sa-i faci?
naida-

Mergi la inceput

georgetani amu....ce-om face cu tine. cedez una bucata falcuta de strumf. celelalte 3 falcute le pastrez pentru mine. ahhh...si-mi place sa-i mai ciupesc de acea parte anatomica mai bombata, care e si mai bombata din cauza pampers-ului. sunt mortali cum alearga in papers (in general vorbind, ca pe strumfii crinei i-am vazut numai in poze)

Mergi la inceput

naida nu dispera si nici nu te lasa . am avut parte si eu de fel de fel de momente ,vesti neplacute din partea medicilor dar pana la urma am inteles ca si ei sunt tot oameni si mai pot gresi(stiu ca nu e normal si nici placut -dar se mai intampla) asa ca treci peste ele si mergi mai departe. Sti eu spun asa: intr-o zi Dumnezeu o sa se plictiseasca de cat il bazai eu cu rugaciunile ca vreau un bebe si i-mi va da doi ca sa scape de gura mea. asa ca bafta mai departe si orice sut in fund un pas inainte

Mergi la inceput

naidea
insuficienta ovariene prematura (POF) - diagnosticul se da pe analizele efectuate in ziaua a 2-a a ciclului: FSH, estradiol si inhibina B.
Orice femeie se naste cu un numar fix de ovocite (celulele care se vor transforma in ovule). La fiecare ciclu un numar din vor incepe sa se matureze, dar numai o celula va deveni ovulul care urmeaza a fi fecundat. Astfel, cu fiecare ciclu "rezerva ovariana" de ovocite se va diminua. In plus, ovocitele ramase sunt de calitate din ce in ce mai slaba, ajungand ca la varste inaintate ovulele rezultate sa aiba "defecte" care vor afecta ori fecundarea ori dezvoltarea embrionului. Rezerva ovocitara va dispare in jurul varstei de 50 de ani si coincide cu aparitia menopauzei. Acest eveniment poate aparea mult mai devreme, din diverse cauze, si daca apare inaintea varstei de 40 de ani, se numeste POF (premature ovarian failure). Cauzele: mai frecvent genetice si imunologice, mai rar infectioase.

Mergi la inceput

multumesc, sa stiti ca si mie i-mi plac falcutele dar ma multumesc cu gusulita si copanelele.aaaaaaa si talpitele. dar eu am o propunere pentru Criadema cand o obosesc prea mult piticii sa-i trimita in vacanta la mare ca eu abia astept

Mergi la inceput

naida
gonadotropin resistant ovary syndrom poate apare datorita unei lipse de raspuns a foliculilor ovarieni la stimulul hormonilor gonadotropi datorita existentei unui deficit al receptorilor acestor hormoni (de exemplu anticorpi anti-receptori). ca si POF se caracterizeaza printr-un nivel crescut al FSH si estradiol scazut. daca in POF (menopauza precoce) exista o scadere severa a numarului de foliculi astfel incat, desi ovarele pot raspunde la stimulii FSH, nu au cu ce. in sindromul rezistentei la gonadotrofina numarul de foliculi este normal. de aceea in cadrul metodelor de diagnosticare se masoara FSH, estradiolul si inhibina B pentru a stabili statusul de insuficienta ovariana, DAR pentru a diferentia menopauza precoce de sindromul rezistentei ovariene este necesara biopsia ovariana care sa certifice faptul ca foliculii ovarieni sunt normali ca numar (raportat la varsta).

Mergi la inceput

deci, insuficienta ovariana prematura poate fi datorat menopauzei precoce (nu mai ai foliculi) sau, foliculii nu se mai dezvolta deoarece hormonii nu mai ajung la foliculi ca sa-i dezvolte (undeva e taiata calea intre hormoni si foliculi).
deci, important e de stiut la tine care din cele doua situatii se aplica la tine.

a...si exista si cicluri anovulatorii. deci, faptul ca ai ciclu nu inseamna, neaparat, ca ai ovulatie. in sdr. ovarelor micropolichistice se intampla asa, de exemplu.

Mergi la inceput