FIV la cluj 17

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns naida87 spune:

maddutz, multumesc ca te interesezi de problema mea, si chiar nu ma deranjeaza deloc ca faci asta.Dimpotriva.
Asa...ma intrebai de estradiol...e 10(minima 12), Lh normal, prolactina normala, iar inhibina B e 163(normala mi s-a zis).Dar la o insuficiena ovariana prematura, am inteles ca --pe romanese-- n-ar trebui sa am tzatze si nici funduletz.Ori, eu am!Mi-am mai facut si cariotipul, si e normal, deci cauzele genetice se exclud, doctorii dau vina pe radiatiile emise de cernobil..ca mama m-a conceput cam in perioada aceea.

Am un dosar intreg de analize. unele-s bune, altele nu!cam asta e ce m-au zis doctorii.De la sibiu, e drept, mi s-a spus sa imi fac biopsia ovariana, dar eu intreb, oare nu-i inutil sa vad cati foliculi mai am daca ei s-ar putea sa nu contina ovule?

Si am luat mladite de zmeur, branca ursului, osteocalcin, vit E, tincturi de urzica si cretisoara, tonic feminin, pulsatilla, kamayani...... Si acum iau sepia M si carcinozinum.au avut ele efect, dar pe termen scurt.Nu m-au facut bine, si nici bb n-am

aaa...si...madutz....subscriu si eu la partea aia cu piscatul de pampers

geogetani, incerc din rasputeri sa nu imi pierd mintile si sa rezist, dar pe masura ce timpul trece, imi e tot mai greu ca stau si constientizez ca au trecut 2 ani in care am tot incercat sa ma fac bine si nu am izbutit.In plus, or fi ei doctorii oameni, dar tare ma baga in ceata! Unul imi zice un diagnostic,celalalt il contrazice, dar niciunul nu m-a ajtat sa raman insarcinata.

uratica si eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uratica spune:

mama copilusule ce te bat!!auzi la ea!la varsta asta isi face probleme asa mari!!mai copile traieste-ti viata,daca nu venim si te ciupim pe tine de falcute!
si..multe din cele explicate de madutz s-au adeverit si au avut sens la mine!asa ca..instruieste-te,invata si pune mana si fa listuta cu intrebarile ptr dr micu!!!sa nu uiti de listuta!ca poate patesti ca mine!iti zice dr ca vrea sa te consulte si incepi sa te dezbraci in partea de sus!iar mai apoi..nu iti dai piloteii jos-asteptand sa te consulte cu ei pe tine!!!asa ca..curaj copilutule!
georgie-multam fain!si..eu nu cedez nimic!vreau si falcute si fundulet si talpite si tot!!ne-am inteles???si ptr ca imi place sa fac codite si tot felul,eu aleg fetita!criadema,mi-o dai???te logggggggg!!!
hihi..daca nu ma dedau repede la strumfii lui enni-ca tare dragalasi si bucalati sunt!
si madutzule-ti-am facut concurenta!m-am motat si eu-ca de..nu m-a inzestrat mama natura cu carlionti-asa ca ii produc!si am ajuns sa arat ca tina turner!!!!!haha!dupa ce ieri am dat foc la casa,acum o sa zica intrusu ca bagai dejtele in priza!!!!!!!!!!da sunt o faina!!si is si modesta!!
va place de mine-nu-i asa???
-ma duc la cumparaturi-ne auzim olecuta mai tarzior!
pup fete dragi mie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denissa_k1 spune:

salutare..fete dragi....ati vazut ce grozavie de vreme e afara??/
sorry pentru meciul de aseara uratica..., chiar m-am gandit la tine, amuzandu-ma cand il auzeam pe intrus ce suparat era si facand analogie acum si cu tine.....dar oricum mi-am propus sa nu mai zic nimic in deradere de microbisti!!!
Madutzz, ai spus ceva de embrionii tai ca erau 3, dar ca nu erau de cea mai buna calitate....ce anume nu a fost in regula la ei???
Fetelor, daca ati sti ce diferenta e intre ceea ce povesteste Crina si realitate!!!!...nu ma refer la faptul ca ceea ce spune Crina nu e real ...nu nuu la asta ma refer....ma refer la faptul ca ceea ce scot ingerasii ei din gurita, ceea ce fac, cum fac, este ooo grozavie si imposibil de reprodus fidel in cuvinte...cand ma uitam la ei...imi spuneam in gand " am in fata ochilor minunile lui D-zeu...asa arata ele" Pe de alta parte, credeti voi , ca-i smotociti cum vreti, ...cand se uita Antonia o data la tine, te retragi imediat ca la iesirea din biserica, si cu cat te tine mai mult la distanta cu atat iti vine s-o strangi mai tare in brate si s-o iubesti mai mult !! daca vreti insa ceva de iubit,puteti pronunta cuvantul mirific "Sergiu" si atunci vine la orice moment cineva sa va ibeasca sau sa va cante un cantecel...va spun ...nu exista cuvinte sa poti descrie minunile pe care le spun le fac...le ....acesti copii ai Crinei ...
Sa stiti, in alta ordine de idei, ca nu sunt innebunita dupa toti copii, in virtutea faptului ca nu am copii....nuuu, in cercul nostru de prieteni, cunostinte, rude, majoritatea celor de varsta noastra au copii, si mai mari si mai mici..si nu pot sa spun ca am fost fascinata vreodata ,..cum am fost de copiii Crinei... asa ca trebuie sa credeti ...ceea ce mai scapa crina despre ei, pe aici pe forum, nu-i nici a mia parte din frumusetea lucrurilor oferita de ei ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maddutz spune:

naida
deci, insuficienta ovariana prematura apare cand ovarele NU mai contin foliculi, sau atunci cand acestia nu mai raspund in mod corespunzator la stimularea hormonala. daca ti s-ar face punctie ovariana s-ar vedea daca mai exista sau nu foliculi. un folicul ascunde, in general un ovul. cata vreme exista foliculi, atunci mai ai sanse. mici, dar exista. cel putin teoretic.
in plus ai spus ca Inhibina B avea valori normale. deci exista rezerva foliculara. cred ca, la tine este de fapt un scurt circuit intre foliculi si FSH din cauza unui deficit al receptorilor acestor hormoni. s-ar putea sa fie cauza imuna, anticorpi anti-receptori. rar, organismul poate produce anticorpi impotriva tesutului ovarian, afectand foliculii ce contin ovule. nu se cunosc cauzele acestor boli, dar procesul poate fi initiat de expunerea la un virus. oricum, cauza insuficientei ovariene premature, in majoritatea cazurilor, nu este identificata .
voi cauta ceva articole pe tema asta sa vad ce se spune in presa medicala internationala. daca au exista fiv-uri reusite cu asa ceva. sau ai cautat tu deja?
dar...ai spus ca tu consideri ca ai ovulatie. ti s-a urmarit ecografic ovulatia? sa se vada clar ca nu ai ovulatie? cateva luni la rand? parca ai spus ca ai menstruatie

Mergi la inceput

denisule la primul fiv, dupa punctie, a doua zi doar doua ovocite erau fecundate. a treia zi, unul din cele doua era la stadiul de 2 celule, iar celalalt 2\4 celule si inca un ovocit parea ca ar fi fost "cucerit". asa ca, a treia zi mi-au si facut embriotransferul. si asta din 8 ovocite asa ca, pana la urma, nu numarul conteaza, ci calitatea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgetani spune:

dragele mele colege de suferinta am deschis sezonul intepaturilor de primavara doamne ajuta sa fie cu succes! am facut primul dipherelin.

Mergi la inceput

ups...georgetani am tot vrut sa-ti spun si am uitat ca pentru diphereline iti poti cumpara seringi pt insulina. au acul mai fin si nu doare deloc injectia. ca mi-am luat odata ceva seringi pentru administrare subcutanata, si aveau un ac mult mai gros si ma cam durea banuiesc ca e tardiv acum
no, sa fie intr-un ceas bun si cu noroc!
initia; am spus ca voi incepe tratamentul inainte de pasti. l-as fi inceput si eu tot azi. am fi nimerit amandoua in aceeasi perioada la controale si poate ca si la punctie si embriotransfer. am amnat insa si a ramas pentru urmatoarea luna. asa ca luna asta iti voi tine pumnii si-ti voi transmite energii pozitive

Mergi la inceput

maddutz, am evitat cat am putut de mult biopsia ovariana, pentru ca imi e frica de mor.mi-e frica mie si de injectii, ce sa zic de operatii.....In plus, doar la sibiu mi s-a spus despre o asemenea procedura, si oricum mi s-a recomandat cu juma' de gura, ca ei spuneau ca nu am sanse deloc!Adica imi cioparteste ovarul degeaba.Diagnosticul de menopauza l-a respins si dr tutunaru(bucuresti) din start.A zis ca fsh-ul nu are nicio legatura cu rezerva de foliculi, ci arata doar ca ovarul nu raspunde la comenzile hipofizei.Iar de anti-muller a zis ca este o analiza experimentala.Totusi, cu afirmatia asta nu sunt de acord cei din germania, de la kindewunschzentrum, pt ca ei mi-au zis sa nu incerc sa fac stimulare, ca o fac degeaba; si orice dr mi-ar propune asta, ar face-o sa imi ia banii.

Nici nu mai stiu de unde am plecat....aaaa, da!de anticorpii de care imi spui tu stiu! mi-au zis cei la spital de la iasi sa ii fac, dar nu au gasit niciun laborator care sa faca analiza asta."determinari autoimune" scrie pe fisa de externare. Ce e mai comic e ca perioada cat am stat in spital, ajunsesem vedeta.Cica pana la mine nu au mai intalnit pacient cu rezultate asa proaste ale analizelor si care sa arate ca mine(ce ziceam mai devreme de tzatze si poponetz)--si bineinteles, modest hahahaha--Dar cu ce folos?In final m-au trimis acasa mai confuza decat venisem.

Da, eu consider ca am ovulatie.Asta pentru ca in decembrie am fost monitorizata 3 sapt, in ianuarie la fel, iar acum din nou. De fiecare data, foliculul(pe OD, ca OS nu s-a mai vazut din octombrie 2008--sta ascuns bine) s-a dezvoltat foarte normal, a ajuns pana la 24mm, luna asta chiar la 26mm, endometrul de 7-8mm...totul normal.Doar ca nu s-a prins. motivul pentru care am cam intrat in panica este ca fara licori naturiste, sau fara medicamente, eu nu am nici folicul, si implicit, nici CM.In traducere, daca ma las in voia sortii, nu "produc" nimic.De aceea dr mea de aici spune ca eu nu trebuie sa pierd ovulatiile care le mai am si sa imi fac punctie pentru a scoate foliculul si a-l fertiliza, ca ceea ce se intampla cu mine nu-i normal!!!

Maddutz, dar tu esti de specialitate de stii atatea?

Doamne,am scris un roman!cred ca devin plictisitoare de acum.Am spus povestea asta de mii de ori...o stiu ca pe o poezie!

uratica, multumesc pentru sfat.Vad ca maddutz e in tema cu toate!dar zici ca imi trebuie listuta de intrebari?nu, serios acum! am fost la un dr cu hartia dupa mine. asa trebuie sa fac?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui maddutz

ups...georgetani am tot vrut sa-ti spun si am uitat ca pentru diphereline iti poti cumpara seringi pt insulina. au acul mai fin si nu doare deloc injectia. ca mi-am luat odata ceva seringi pentru administrare subcutanata, si aveau un ac mult mai gros si ma cam durea banuiesc ca e tardiv acum
no, sa fie intr-un ceas bun si cu noroc!
initia; am spus ca voi incepe tratamentul inainte de pasti. l-as fi inceput si eu tot azi. am fi nimerit amandoua in aceeasi perioada la controale si poate ca si la punctie si embriotransfer. am amnat insa si a ramas pentru urmatoarea luna. asa ca luna asta iti voi tine pumnii si-ti voi transmite energii pozitive

pai tratamentul asta de care vorbiti voi est cel de stimulare, nu? ca la capitolul asta chiar ca-s varza.Si medicamentele sau injectiile care le faceti sunt la recomandarea doctorului, nu? ca eu nu stiu daca se poate face stimulare la mine...fsh-ul e prea mare...

Mergi la inceput

nu trebuie sa te duci cu listuta dupa tine. ar fi util insa. in momentele alea...cand afara e coada, tu esti emotionata, obosita, stresata...in mod sigur mai uiti sa intrebi cate ceva. asta daca nu cumva deja ai toate intrebarile foarte bine structurate si totul are pentru tine un fir logic. s-ar putea sa iesi de acolo si sa iti aduci aminte ca trebuia sa intrebi si aia, si aia, si aia...
cata vreme ai ovulatie, chiar daca e sub leacuri miraculoase, nu conteaza. important e ca o ai.
ai zis ca laparoscopie nu ai facut (parca). deci cu trompele stii cum stai? poate ca este vreo trompa unfundata, taman pe partea cu ovarul harnicut. ar mai fi si ipoteza unei endometrioze...se pare ca va trebui sa ajungi la laparoscopie. si atunci, banuiesc ca poate se va preleva si o punctie biopsie din tesutul ovarian. cat despre frica....crede-ma ca te inteleg

Mergi la inceput