Bona la 15 ani... Ce credeti?
Raspunsuri - Pagina 2
papadie spune:
Eu la 15 ani n-aveam preten ca inca ma jukam cu papusile.
computator avea da un casio de buzunar, telecomanda de la tv n-o puteam buli ca aveam din ala cu butoane alb-negru, mini nu purtam ca eream prea slaba si complexata, nici prin cap nu mi-ar fi trecut sa ingrijesc un copil pt simplul fapt ca eu eram copil rau de tot :)
cu parfum, da, ma dadeam
quote:
Originally posted by desprecopii
o intrebare: papa - tu asa faceai la 15 ani?
Sa fim seriosi la 15 ani clasa a IX-a, a X-a cui ii arde sa ingrijeasca copii???? Poate fetele responsabile care au fratiori mici acasa si stiu cu ce se maninca...meseria de bona, nu copiii:-) ca in fond e o meserie grea!
Eu una nu as fi fost de incredere la 15 ani. Cred ca ma jucam inca cu jucarii.
Pentru parinti... despre copii!
PS: Cumnata-mea nu mai gasea mincarea ca venea bona cu pretenu si-o mincau pe toata Si copiii ei erau lihniti de foame. Si calculatorul era prastie si nota telefonica aproape de cotele Dunarii la inundatie.
iris spune:
eu am apelat la o baby-sitter-easa d-asta scolita la un cursulet; avea 16 ani, arata de 20 si copiii mei au cam fost cuceriti ...sotul nu a vazut-o ever...never...dar a venit doar de citeva ori cind faceam eu scoala de soferi si apoi am dat examenele; deci doar pt citeva ore zilnic; eu am gasit-o la cursul asta de bebysitterese si pe lista aia erau aproape numai eleve, de la 13 ani in sus; eu as zice sa incerci totusi cu cea de 14 ani, o fi mai 'dezvoltat', stiti foi generatiile astea noi...
da' numa' sa fie mai zdrahon s-o poate manevra pe gogoasa de julia
pupici
renate73 spune:
De ce nu cauti a treia varianta?
Din ceea ce spui nu pare a fi nici una bona potrivita.
Eu sunt sigura ca exista asa ceva pentru ca am gasit una.
Mult succes!
Veve spune:
Adeluto,ba io as lua-o pe aia de 15;cel putin aici,unde cupii isi castiga singurei banutii de buzunar de la 14 ani si baby-sittingul este foarte raspandit printre minori.
Noi am lasat-o pe veve de vreo doua ori c-o colega de-a lui Flavius de 15 ani(care,ca fapt divers,acu' asteapta sa nasca de pe-o zi pe alta) si vreau sa spun c-am fost foarte multumita.Cand ne-am intors acasa veve dormea pe pieptul ei ca sub aripa clostii.Daca fata n-ar fi fost beton n-ar fi stat veve asa cu ea.Ce daca mi-o fi cotrobait prin lucruri?Cu-atata o ramas!Si daca ma gandesc la mine la 15 ani cred c-as fi fost mai mult decat in stare sa ingrijesc un copil.
Acu' cere si tu cv cu poza,ca vorba Mirelei:vezi pe care-o vrea barbac'tu ca s-o aleji pe cealalta!
Irina & Vevemica & margica din burtica
Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." (Shakespeare)
Alina spune:
Adela,
Mama mea m-a lasat de la 3 luni si ceva(ca atit era atunci concediul postnatal)cu o bona de 16 ani.
Fatuca era dintr-o familie amarita,crescuse fratii mai mari deci avea ceva experienta.Ai mei parinti au fost f multumiti de ea si eu am iubit-o ca pe o sora,am plins o saptamina cind a plecat de la noi(aveam deja 5 ani si mergeam la gradi).
Pina la Mariana,ai mei au mai incercat norocul si cu 2 doamne de peste 40 dar erau plictisite,invechite...
Alina
Lumy spune:
Mi-am crescut fratele de la trei luni ... Mama mea pleca la servici si il lasa cu mine care aveam 15 ani! Aveam grija NEBUNA de el! Ii faceam supite si pireuri si ma bucuram ca pot sa am si eu o utilitate! Eram responsabila si nu m-am abatut de la program! Fratele are acum 20 de ani!
Daca ar fi sa aleg as alege-o pe fatuca de 15 ani!
http://community.webshots.com/user/luminitafeodorov
Lumy
qsar spune:
Si "nona" mea avea 14-15 ani cand a venit la noi... M-a ingrijit de la trei luni pana la sapte ani si am iubit-o tare mult. Primul cuvant pe catre l-am spus, nu a fost "mama" ci "Neana" cand eram plecata cu ea la bunici. Dar ea era o fata simpla, de la tara, fara alte aspiratii. In cazul vostru, exista varianta ca fata sa aiba de dat examene, sa vrea sa plece in vacanta, sa vina cu iubitu'... Eu i-as acorda incredere dar as supraveghea-o foarte strict.
Q (Gabriela si bb Dinu)
Adela spune:
Independent de voia mea pana la urma tot cu bona de 15 ani am ramas (cea de 40 mi-a zis intr-un final ca nu mai poate!). "Am ramas" vorba vine ca m-am lecuit. Am "testat-o" si n-a mers! Ori sunt eu exagerata ori... nu stiu... In fine, planurile mele din viitorul apropiat au picat. Am sa stau acasa cu fata pana implineste varsta de gradi (3 ani aici) SAU pana va putea cineva din familie sa vina aici.
Pe scurt cu bona: Ea se uita bine mersi la Tv si fata era in camera ei in tarc, plansa (suspina de atata plans), neschimbata si flamanda. Dupa ce am lasat frigiderul plin cu mancare si pentru ea (deh sa fie multumita) si pentru Julia nu mai zic- am lasat special pe ore ce si cum- in 6 ore cat am lipsit Julia a papat 4 biscuiti. AM aparut acasa fara s-o anunt si mancarea Juliei era neatinsa.
Ar mai fi fost si alte variante si anume: o fetita de 13 ani sau una, mai in varsta, dar balbaita. Nu am nimic cu cea balbaita dar Julia este la varsta cand invata primele cuvinte si parca... nu merge sa stea cu cineva balbait.
Acum nu mai am curajul sa repet o alta expierenta cu o alta bona. Uff.
Eu va multumesc pentru raspunsuri.
Adela & Julia (1 an si 3 luni)