Cauzele opririi din ev.a sarcinii(V Leiden+MTHFR)4

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Mcrissa, sa zicem ca obtin ac scrisoare medicala dar ea nu-mi va fi de folos mult timp pt ca doza de clexan se modifica in fct de anal de sange care se cer la 2 sapt si ecografii. Este f imp sa am un dr in orasul meu care sa stie cum sa-mi modifice doza de clexan.

Miki Anul asta pun de-un pui ( sau doi )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcrissa spune:

miki mie mi-a zis ca nu e nevoie de nicio alta analiza, ca sa merg cu 0.4 de la inceput pana la sfarsit.si sunt multe fete care acum au deja copilasi care au mers cu doza asta de la inceput pana la sfarsit, doze date de dr ginecolog.poate voi face si eu analize sa vad daca e suficient 0.4, dar nu chiar la 2 saptamani, o data pe luna.

Cea mai arzatoare dorinta

Cristina, mamica de doi ingerasi in ceruri

Fericiti cei ce plâng, caci aceia se vor mângâia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrutzza spune:

buna fetelor
am mai scris la subiectul azoospermie.pe 31 martie am fcut intrerupere de sarcina prin aspiratie.diagnostic:sarcina oprita din evolutie la 7 saptamani.dupa ce ani de zile ne-am luptat cu diagnosticul de infertilitate, am ramas natural in urma unui tratament homeopat.medicul mi-a spus ca este un accident si ca nu are rost sa fac alte analize.am facut in schimb :rh,toxoplasmoza,citomegalovrus, rubeola,lisetria,gradul de coagulare al sangelui,etc.toate au iesit f bune.ce ma sfatuiti?sunt f dezamagita, nu-mi revin dupa acesata pierdere.ce ma sfatuiti?ce pasi sa urmez?eu parca nu as vrea sa fac inca analizele genetice.va multumesc

Mergi la inceput

Mcrissa asa credeam si eu ca e f usor, iti recomanda o doza de clexan si gata, mergi pe ea. Nu-i asa. La sub celalalt scrie o fata Mirela D parca ca ea face anal la 2 sapt. E grav si dc se subtiaza sangele f mult, poti face hemoragie si de aceea se recomanda anal la 2 sapt. Stiu sigur ca se masoara INR(dar cred ca sunt si alte anal) si in fct de el/ele se ajusteaza doza. In strainatate exista aparat de masurarea INR-lui acasa dar e f scump ca sa ni-l achizitionam.

Mihaele am gasit ceva aici:http://www3.interscience.wiley.com/journal/120100086/abstract

"The study was conducted to investigate the efficacy of prednisone and aspirin in autoantibody seropositive patients with repeated in vitro fertilization–embryo transfer (IVF–ET) failure. METHODS OF STUDY: The study group comprised 52 consecutive patients seropositive for non-organ-specific autoantibodies, i.e., anti-cardiolipin antibodies (ACA), anti-nuclear antibodies (ANA), anti-double-stranded (ds) DNA, rheumatoid factor (RF), and lupus anti-coagulant (LAC). These patients were treated with prednisone, 10 mg per day, and aspirin, 100 mg per day, starting 4 weeks before induction of ovulation in 52 IVF cycles. RESULTS: The clinical pregnancy rate per cycle was 32.7% (17/52). No increased incidence of pregnancy complications, including premature labor, gestational diabetes mellitus, and pregnancy-induced hypertension, were found. CONCLUSIONS: Combined treatment of prednisone for immunosupression and aspirin as an anti-thrombotic agent, starting before ovulation induction, may improve pregnancy rate in autoantibody seropositive patients who have had repeated IVF–ET failures."

Dc nu stii engleza te poti folosi de http://translate.google.ro/translate_t?hl=ro&sl=ro&tl=en# copiezi testul (sau link-ul) si il pui acolo in dreptunghi. Pe scurt, scrie ca se face tratam cu o luna inainte de FIV cu prednison 10mg/zi si aspirina 100mg/zi.

Mergi la inceput

Andrutzza imi pare rau pt ce s-a intamplat. Si eu am pierdut tot o sarcina dar la 8 sapt si mni s-a zis ca se intampla f des asta, ca la urmatoarea sarcina e un risc mic sa se repete .... bla-bla. M-am investigat de capul meu si am aflat ca am Mutatia Fact V Leiden si din cauza ei fara tratam pierdeam si urmat sarcini.
De ob ac investigatii se cer dupa 2-3 sarcini pierdute. Nu stiu ce sa-ti zic, iti recomand dc ai cazuri in fam de accidente vasculare cerebrale, embolie pulmonara sau tromboza venoasa profunda sa faci Mutatia Fact V Leiden. Cele mai imp sunt: Proteina C, Proteina S, Mutatia Factor V Leiden, Factor II, MTHFR, lupus anticoagulant , antitrombina III. La Synevo au pachete de analize si iesi mai ieftin dc faci un pachet decat dc le faci pe f in parte. Cauta pe site-ul Synevo la Pacienti apoi tarife si servicii bifezi hematologie si biologie moleculara PCR . Iti recomand pachetul trombofilie ereditara 2 care e cel mai amplu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaele spune:

Miki iubita ati multumesc din suflet.

Mergi la inceput

Mihaele cu multa placere. Dc mai gasesc ceva iti dau de stire.

Mergi la inceput

miki uite cateva randuri din prospectul de Clexane:(dr-ul cu care am vorbit ieri mi-a spus ca doar heparina nefractionata modifica timpii de coagulare)0.2 si 0.4 sunt doze profilactice.Sunt fete la Clinica Virtuala care nu au facut nicio analiza de coagulare toata sarcina.Eu am intrebat 5 doctori(i-am numarat acum) si toti mi-au zis ca nu e nicio problema la doza de 0.4, doar ca o sa-mi fie mie cam greu cu atatea intepaturi.

"ANALIZE DE LABORATOR

La dozele utilizate pentru profilaxia trombo-embolismului venos, enoxaparina sodica nu influenteaza semnificativ timpul de sangerare si / sau testele de coagulare globala, nu afecteaza agregarea plachetara sau legarea fibrinogenului de trombocite.

La doze mai mari, poate sa apara cresterea aPTT (timpul partial de tromboplastina activata) si ACT (timpul de coagulare activat). Cresterea aPTT si ACT nu variaza liniar cu cresterea activitatii antitrombotice a enoxaparinei sodice, de aceea aceste teste sunt considerate inadecvate si nesigure pentru monitorizarea actiunii enoxaparinei sodice. "

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danny1 spune:

ce harnicute ati fost.....miki, ai dreptate.la sarcina cu trombo se face INR la 2 sapt si in functie de asta se dozeaza clexane.se fac ef usor, direct in burtica sau picior.am citi povestile unor fete cu probleme de trombo.spuneau dozarile din sarcina si administrarea de dupa.relax, au nascut bebei sanatosi si voiosi.sigur exista pe net.o sa caut sa vad si orasul din care erau.dar asta cu INR si dozari, e musai.nu e de joaca.se intrerupe admin inainte cu 24 sau 48 e ore de nastere.nasterea cred ca numai cu cezariana.daca doct aceea nu stie, sorry, cred ca ar trebui sa cauti alta.
andruzza, asa spun toti medicii.daca poti , nu le fa cau.dar gandeste-te ca pot surveni alte avorturi.sau nu....asta nmeni nu-ti garanteaza, insa analizele te pot preveni asupra problemelor.imi pare f rau.e extrem de dureros.
mcrissa, tie nu ti-a recomadat anal periodice si doza de clexane ajustata,pt ca tu ai altceva decat decat miki, nu?eu asa inteleg.

mami de Amira, medaliata cu argint la concursul de dans

Mergi la inceput

andruzza imi pare foarte rau pentru pierderea ta.parera mea ar fi ca e bine sa faci mai multe investigatii, pachetul de trombofilie recomandat de miki mi se pare foarte bun.si la mine dupa prima pierdere de sarcina, la 15 saptamani, mi-au zis ca a fost un accident.Din pacate si a doua sarcina s-a oprit la 14 saptamani.analizele pe care le-am facut acum se recomanda dupa ce pierzi 3-4 sarcini, dar nu as mai suporta sa trec prin alte pierderi ca sa ajung sa le fac.

Mergi la inceput