Cauzele opririi din ev.a sarcinii(V Leiden+MTHFR)4

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Wau, te astept cu povestea nasterii printului Radu Stefan. O sa fii in gandurile mele sambata.
Dc rezisteanta la prot C activata ti-a iesit proasta at inseamna ca e posibil sa ai mutatia fact V Leiden . Aspenterul ti-a facut bine, cat ai luat pe zi si cat timp?

Miki Anul asta pun de-un pui ( sau doi )

Mergi la inceput

Danny e bine ce zici tu acolo.

Mergi la inceput

Un articol f f f util http://www.fvleiden.org/publications/midwife.html

Suc de struguri negri cu samburi cu tot la vara. Exista in plafare extract din samburi de struguri, stiam ca e f bun ca anticoagulant dar nu eram sigura ca e bun in sarcina. Aici scrie ca este mai bun si decat aspirina. Tb sa papam multi struguri negri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubulina1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui miki-miki

Wau, te astept cu povestea nasterii printului Radu Stefan. O sa fii in gandurile mele sambata.
Dc rezisteanta la prot C activata ti-a iesit proasta at inseamna ca e posibil sa ai mutatia fact V Leiden . Aspenterul ti-a facut bine, cat ai luat pe zi si cat timp?

Nu mi-a iesit proasta, eram suspecta inainte de recoltare. Si factorul Leiden, si proteina C mi-au iesit bune. Aspenter l-am oprit dupa analize, am luat de cand am aflat ca sunt gravida pana la 11 saptamani. Merci de urari

Bubulina 38+ Radu StefanDoamne ajuta!
AMR=3 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_81 spune:

Buna fetelor!
Miki[pk imi place ca esti optimista.
Bubutu ce analize ai facut dupa ce ai pierdut sarcinile, ca mie nu imi gaseste nik. Analizele la Fundeni mi-au iesit bine. Eu am 2 sarc opr in ev
Va pup fetelor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floricik spune:

Buna fetele. Imi bag si eu nasul pe aici pt ca am o sarcina pierduta la activ iar acum sunt f fericita pt ca iar sunt gravi.
In fine...toate bune si frumoase...dar nu e chiar asa.Vroiam sa va cer sfatul. Am nr de trombocite cam mic si dr se gandea daca sa-mi dea aspenter acum ( sant in sapt 5 spre 6) sau sa asteptam sapt 8. Pana la urma a ramas sa iau in sapt 8...Voi ce parere aveti ? Pe langa aspenterul asta ar trebui sa mai fiu atenta la ceva ?
Sarcina trecuta s-a oprit in evolutie la 9 sapt iar eu nu am simtit nimic....am stat asa 3 saptamani si habar nu aveam ca bb nu mai era nu am sangerat deloc....

Sper ca aveti un sfat pt mine. Bubu am vazut ca tu ai luat din clipa in care ai aflat de sarcina. Oare asa sa fac si eu ? Ce se poate intampla fara aspenter ?

Multumesc.

5

http://bd.lilypie.com/iQIrp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cornelia1172 spune:

buna
am si eu o nelamurire.........
probabil explicatie este printre randuri dar nu am reusit sa-mi dau seama
am trei sarcini pierdute si dr mi-a recomandat factorul V Leiden si SALF
a iesit pozitiv doar SALF(dar am facut analiza la Fundeni si am vazut ca nu sunt pareri prea bune)
rugamintea mea este sa-mi spuneti daca analiza de la Synevo (Gena metilen-tetrahidrofolat-reductazei-MTHFR (mutatii C677T; A1298C) - risc trombofilie) cuprinde si SALF sau trebuie sa o fac pe asta si sa repet si SALF
multumesc mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcrissa spune:

floricik mie mi s-a recomandat sa iau aspenter cu 3 luni inainte sa obtin o sarcina si sa continui pana la 35-36 de saptamani.eu cred ca e bine sa iei cat mai repede.eventual varianta cu o zi da una nu.

Cea mai arzatoare dorinta

Cristina, mamica de doi ingerasi in ceruri

Fericiti cei ce plâng, caci aceia se vor mângâia

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cris_81

Buna fetelor!
Miki[pk imi place ca esti optimista.
Bubutu ce analize ai facut dupa ce ai pierdut sarcinile, ca mie nu imi gaseste nik. Analizele la Fundeni mi-au iesit bine. Eu am 2 sarc opr in ev
Va pup fetelor!

Si eu am avut tot 2 sarcini oprite in evolutie. Dupa prima am ajuns la Fundeni cu recomandare de investigatii pentru SAFL. Mi-au iesit vreo 2 analize mai mici ca valoare, dar nu mi s-a pus niciun diagnostic. Dupa ce am mai pierdut una, am intrat un pic in panica. La a treia, deja aveam un morcov, asa ca am luat cuminte tratamentul cu Pregnyl si Aspenter. Abia la 11 zaptamani am fost la hematologie Coltea si doctorita mi-a zis ce analize trebuie facute.

AMR=2 zile

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui floricik

Buna fetele. Imi bag si eu nasul pe aici pt ca am o sarcina pierduta la activ iar acum sunt f fericita pt ca iar sunt gravi.
In fine...toate bune si frumoase...dar nu e chiar asa.Vroiam sa va cer sfatul. Am nr de trombocite cam mic si dr se gandea daca sa-mi dea aspenter acum ( sant in sapt 5 spre 6) sau sa asteptam sapt 8. Pana la urma a ramas sa iau in sapt 8...Voi ce parere aveti ? Pe langa aspenterul asta ar trebui sa mai fiu atenta la ceva ?
Sarcina trecuta s-a oprit in evolutie la 9 sapt iar eu nu am simtit nimic....am stat asa 3 saptamani si habar nu aveam ca bb nu mai era nu am sangerat deloc....

Sper ca aveti un sfat pt mine. Bubu am vazut ca tu ai luat din clipa in care ai aflat de sarcina. Oare asa sa fac si eu ? Ce se poate intampla fara aspenter ?

Multumesc.

5

http://bd.lilypie.com/iQIrp3.png

Sa ai sarcina usoara si sa o poti duce pana la capat!
Din cate stiu, aspenterul are rolul de a fluidiza sanegele in cazul in care ar exista riscul producerii de tromboze. Eu facand Pregnyl, exista acest risc. Asa mi-a explicat hematoloaga. Nu are ce sa-ti faca rau, se ia 1/zi preventiv.
Ca si tratament de sustinere eu am mai folosit si utrogestan si pregnyl.

AMR=2 zile

Mergi la inceput