Concediu maternitate SUA

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lilith spune:

AB cata dreptate ai! Dar nu stiu daca o sa astept pana intru pe tenure track. Mi se pare prea mult. Si apoi, si in cercetare sa o iei mai incet 6 luni nu e chiar asa o nenorocire. Eu am avut o perioada marisoara cand nu mi-a mers nimic din ce am incercat si am recuperat apoi.

Colega de birou a sotului (studenta la doctorat) a ramas insarcinata. Urmeaza sa nasca peste o saptamana. Prietenul ei e postdoctorant (tot in mate). I-am intrebat ce planuri au. Ea cred ca o sa ramana doar cu master (nu vrea sa-si mai termine doctoratul) si o sa predea semestrul viitor (dar incepand din octombrie parca). El a zis ca doar are cea mai flexibila meserie din lume; asa ca o sa stea el cu bebele cateva ore cat ea preda. Sunt foarte fericiti. Doar ca mie nu mi se pare chiar asa o poveste de succes, pentru ca ea a renuntat la cariera ei pana la urma.

Musetto, eu ma bazez mult si pe faptul ca sotul meu e pe mate si deci programul lui e mai flexibil decat in cercetarea experimentala si sper sa preia mai mult din responsabilitate in perioadele mai aglomerate.

Krissy, ma bucur ca mi-ai povestit experienta ta. Imi pare rau de sarcina ta pierduta, dar la sfarsit am ramas cu un sentiment placut de optimism. Sper sa fie si la mine asa cu sfarsit fericit.

Ioana, bine ai zis, fiecare individ cu limitele lui. Si in fond cred ca pana la urma la asta se rezuma problema.

Dupa destule dezbateri cu sotul este ca ne-am depasi limitele incercand sa avem un bebe acum. Pe doua salarii de doctoranzi,fara ajutor de la familie si incercand sa terminam cat mai repede tezele...nu prea se poate. Deci se amana pana peste vreo doi ani.
Momentan imi inregistrez temperatura bazala si fluidele cervicale si imi da o ocupatie. Multumesc de sugestie uta (si sarcina usoara)!

Sotul spune ca trebuie mai intai sa ne luam pisica, ca sa ne antrenam un pic .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Krissy spune:

Lilith, cred ca ati luat o hotarare inteleapta, sunteti inca tineri si acum e importanta sa terminati studiile si sa va linistiti profesional.
Vreau totodata sa iti mai fac o precizare: eu am avut fetita la 33 ani impliniti, asa ca esti cu o gramada de ani mai tanara ca mine!
Mult succes in tot ce va propuneti si sa fie asa cum va doriti!

Cristina, mami de www.totsites.com/tot/sophiantonia" target="_blank">Sophia Antonia - 1 martie 2007

Poze

"The past is history, the future’s mystery, the present is a gift – that’s why it’s called the present"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fecian spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB

Citat:
citat din mesajul lui IoanaN

Miericica, realizez implicatiile ducerii unui copil la daycare, sunt si eu mamica de ceva ani si eu una nu am putut sa-i las... si nici ei nu ar fi fost pregatiti... dar uneori esti fortat sa faci asta...

In cazul uneiu cariere stiintifice o intrerupere de doi ani te costa reluarea carierei din faza de dinainte de PhD. Lumea publica cata vreme tu schimbi scutece si ramai in urma complet.
O activitate intelectuala intensa si nerepetitiva cand ai un copil mic este destul de greu de realizat. Adica teachingul merge el dar cercetarea scartaie. Trebuie sa-ti poti permite acel scartait. Adica sa nu fii intr-o perioada in care esti evaluat anual. Sa ai macar un tenure track daca nu tenure.

Programul de cercetare nu este regulat si day-care nu te ajuta prea tare. Cand ai un deadline de articol sefii se asteapta sa muncesti si 16h pe zi dar sa iasa. Ai perioade libere apoi. Sa nu mai vorbim de deplasarile obligatorii pentru seminarii, conferinte etc.

Singura chestie care ajuta este familia. Daca ei te pot ajuta in perioadele de deadline-uri e super.

Buna

Vroiam sa iti scriu si experientza mea ca si PhD si mamica.
Desi sunt in Olanda si aici situatia e un pic mai diferita, totusi per ansamblu se aseamana.
Eu am ramas insarcinata in anul doi de doctorat si am intrat in concediu prenatal a doua zi dupa evaluarea anuala. M-am reintors la munca la 3 luni de la nasterea piticului meu si de atunci este la gradinitza, caci nu am avut nici un ajutor, nimeni nu ne-a ajutat cu absolut nimic, numai noi stim cat de greu ne-a fost. Asa cum zice si Ioana ca mamica la primul copil te strofoci si te stresezi la absolut orice.
Dar sincer nu as da timpul inapoi, nu as face altfel decat acum .
Viatza imi e mai plina, simt ca traiesc, ca am de ce sa traiesc.
Nu conteaza ca fac dimineata si seara curat, ca seara la 11 suntem terminati... cand ne zambeste si ne ia in bratze, suntem topiti.
Si eu si sotul meu suntem acum in ultimul an de doctorat, stim cum e cu stresul scrisului articolelor, tezei, a experimentelor absolut necesare, etc,etc... Facem fatza, chiar uneori avem tupeul si curajul sa ne gandim la bb2.
Oricum ar fi e cea mai buna decizie pe care am luat-o. In sfarsit simt ca am facut ceva bun cu viatza mea.
Simt ca inainte pierdeam timpul mai mult decat acu,m. Inevitabil copilul se imbolnaveste(nu zic de cate ori, am fost si internati, in fine...a fost greu) dar daca ai un copil vei gasi puterea sa treci inainte. Am facut copilul la 28 de ani si ma gandesc ca am asteptat cam mult sa am minunea.Acum ma gandesc sa fiu macar in ultimele luni de doctorat(sa am deja draftul la teza terminat) si atunci ne vom apuca de bb2.
Cand vei avea un bb vei gasi puterea sa balansezi viatza profesionala cu cea de familie. Aparitia lui in viatza noastra m-a facut sa apreciez mult mai mult timpul pe care il am si sa-l valorific la maxim.
Eu am gasit echilibrul...Si imi place. Asa cum si Ioana a gasit.

Nu te speria ca iti va fi greu(nu te mint ca va fi usor, va fi foarte greu)...insa va veni si momentul cand vei gasi timp si pentru tine, si pentru copil si pentru cariera...

Ce sa zic...bafta la decis...eu am minunea si nu regret nici o clipa. Am facut alegerea perfecta

Felicia, mami de scufundac atomic, Gabriel (23 Mai 2008)
Noi doi si maimutzica
Exploratoru' Bitzu'
M-am nascut de ziua mea!!!
Poveste siropoasa
www.TickerFactory.com/weight-loss/w6inu1h/" target="_blank">
Sa revenim la normal
www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">SEMNEAZA SI TU !

Impreuna vom reusi!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lilith spune:

Krissy ! Am uitat sa-ti spun ca imi place tare mult numele fetitei tale. Pe ambele le ochisem daca o sa am o fetita, dar cumnatii si-au numit fetita Sophia, asa ca pe asta l-am pierdut. Dar ramane Antonia.

fecian, deci voi sunteti cam in situatia noastra: amandoi la doctorat si cam de aceeasi varsta cu mine. Sa stii ca m-au incurajat mult vorbele tale. Si asa e, ai dreptate, ca am zile in care pierd mult timp; cu siguranta daca as avea un bebe m-as organiza mai bine. Cum a fost sa-l dai pe bebe la cresa asa mic? S-a descurcat?
Bafta cu cercetarea si scrisul tezei! Si cu proiectul bb2 .

In ultima vreme vad tot mai multe exemple pozitive de parinti in cercetare in jurul mei si ma tot imbarbatez ca o sa fie bine. Asa de mult, ca daca sotul ar fi de acord, as ramane si luna asta insarcinata. Mai ales ca am trecut si ultimul examen pe care il aveam, am publicat un articol , deci sunt mai relaxata acum. Doar ca el vrea sa mai copilarim un pic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

fecian intamplarea face sa fi lucrat in Olanda la univ.
Dar sunt multe avantaje pe care nu le ai in State. Bursa de teza e mai mare, ai o asigurare de sanatate buna, ai cresa full time (8-17), poti lucra o zi pe saptamana acasa, daca alaptezi lucrezi 7 ore, nu 8.

Mergi la inceput