Mamici si gravidute de Constanta (49)
Raspunsuri - Pagina 20
AndreB spune:
Mamacita, nici nu se pune problema sa fi gandit altceva. Doamne Fereste! Singura nelamurire a fost atunci cand tu&prietenele v-ati declarat multumite (ceea ce prin asta inteleg ca nu numai de bonele primite cat si de relatia cu agentia) ceea ce in cazul meu nu a fost chiar 100%. Maine merg cu perspectiva de a ma comporta civilizat si de a evalua situatia cat se poate de bine (in avantajul meu si al familiei) si asta ma refer si la faptul ca daca cumva o sa dau peste regina bonelor care nu poate decat pe X suma dar care sa fie cat de cat apropiata de ce pot oferi, o sa-ncerc sa fac efortul.. macar pana il ridic la gradi...
Mama lui dom' doctor (?) Matei (5 nov. 2007)
My new blog http://secundavietiimele.blogspot.com/
Matei la fotograf http://home-and-garden.webshots.com/slideshow/565482382Dpsuvf]
ina78 spune:
AM intrat numai ptr a va aminti miine la 17.30 la Kiddy Daddy va asteptam la motzatul Gabi.
Nu v-am invitat nominal tocmai ptr a nu omite pe cineva si tot de aceea nu am facut listutze. Eu sint mai "sensibiloasa" si mai ezitam sa merg la diverse evenimente, insa pe mare parte din voi va cunosc... asa ca va asteptam, iar pe cele pe care nu ler cunosc sper sa ne intilnim curind.
O zi buna si sper sa ne vedem miine.
Ina si Gabitzu - minunea noastra mica 11 aprilie 2008
mamacita spune:
Slava Domnului ca nu ai gandit rau!
Cat despre partea cu"nemultumirea",cred ca ti-am oferit explicatia-cel putin eu asta cred ca este-in mesajul trecut: dat fiind ca am oferit/ni s-au cerut sume mult mai mari decat salariul minim,n-a aparut oportunitatea unei relatii neplacute,asta ca sa zic asa,eufemistic,cu agentia.La data la care mi se cerea suma de care ti-am pomenit si care reprezenta un efort financiar deloc de neglijat,salariul oferit unei bone in aceleasi conditii de numar de ore,dar la pretentii mai mici din partea mamei,era cam de 3-4 milioane.Eram constienta ca sunt exploatata,dar era copilul meu,aveam referinte foarte bune pentru acea femeie si nu voiam sa risc.Dealtfel nu pot sa carcotesc,facea ceas tot ce-i ziceam,extraordinar de corecta si punctuala si cine ma cunoaste stie ca sunt uneori exagerat de pretentioasa,mai ales in ce priveste educatia si ingrijirea copiilor.
Sper din suflet sa o gasiti pe regina bonelor
(mi-a placut expresia),caci ce patanii am auzit printre colege,mi-e si groaza sa le mai redau...
mocutza spune:
Felicitari Mihaita!!! Ce vesti grozave pentru Mihaela.....
AndreB sper sa gasesti bona potrivita prin agentie............
Mie comisioanele mi se par mari....dar atunci cand nu voi gasi solutie s-ar putea sa apelez si eu la asa ceva.
Din cate observ, din experienta voastra, este posibil ca marja mea de siguranta de cca o luna si jumatate pana cand incep munca ar fi insuficienta pt a gasi bona si a sta impreuna cu ea acasa.
Totusi o multime de mamici acum stau acasa datorita indemnizatiei care este mai mare, plus ca o parte au ramas fara job.........deci logic ar fi sa avem bone dispobile... iar criza financiara sa le scada pretentiile.
Prietena mea in Bucuresti a gasit acu 3 saptamani bona cu 7 milioane pe luna (intr-o zi, in urma anuntului pe net) si nu una ci toate intervievate au cerut atatia bani ........si acolo cereau 9 milioane cand in Constanta pretentiile majoritatii erau de 6 milioane.
Eu as da si 20 de milioane pentru o bona .....dar de unde...
Eu sunt optimista si sper ca intr-o saptamana sa gasesc bona potrivita....Sa vad cum va fi realitatea..
AndreB spune:
Revin sa alimentez subiectul:
Am fost la agentie, cum am spus, fara secure la mine, mizand pe sugestia recrutorului sa vad cum decurg negocierile cu bonele. Pe masa ma asteptau dosarele cu analizele medicale la zi, caracterizari, teste pishologice supervizate de 2 psihologi, recomandari de la familiile unde au lucrat si descrierea verbala s.a.m. d. Atmosfera profesionala. Alaturi de acestea aveam un chestionar al meu de 60 de intrebari (paroxismul parintelui temator!) Au intrat pe rand, am discutat, pus intrebarile mele, studiat reactii, evident, pregatiri, firi, experiente diferite.
Nici salarial nu mi s-au parut iesite din comun, cred ca pot face fata si alege ceva bun. Le mai astept la o proba practica cu copilul si apoi ma decid la una din 2, a 3a nu intra in discutie.
Hai ca saptamana asta nu am bona, dar dupa Pasti va fi un nou inceput. De bun augur, sper.
Agentia nu a mai insistat cu alte cele ca la inceput, ori a citit pe aici cate ceva, ori si-a dat seama ca nu e cazul sa forteze aiurea...
Angie pentru maine ma bazez pe promisiunea de ieri. Sa-ti faci pomana cu noi. Cand vrei tu, numai sa stiu ora atunci in preajma. Si inca ceva, nici azi nu a ajuns decizia in cutia postala, mai astept luni si te contactez dupa aceea.
Mama lui dom' doctor (?) Matei (5 nov. 2007)
My new blog http://secundavietiimele.blogspot.com/
Matei la fotograf http://home-and-garden.webshots.com/slideshow/565482382Dpsuvf]
AngeliquedeS spune:
Din pacate eu nu pot ajunge maine la Gabitzu, mucisorii lui Pupicu inca mai curg garla si nici cu tusea nu a incetat, astfel incat nu vreau sa fac nimanui de pe-acolo o bucurie.
Andre, imi pare fff rau pt promisiunea facuta pe care nu pot sa o respect, insa dupa cum vezi am motive intemeiate.
Si lasa asta, dar nu vrem sa fim purtatori de ceva mai rau, bunica lui Cristi e ff rau, acum 2 saptamani a fost diagnosticata cu pneumonie si e mai rau decat era atunci, plus varsta (91 de ani) si colac peste pupaza si socrul meu a fost ieri la dr si are tot pneumonie si le fac la amandoi gentamicina cu ampicilina la 12 ore, sunt chiauna de somn, fiindca din cauza serviciului socrului meu tb sa ma trezesc la 6 dimineata ca sa il intep dupa ce ca ma culc pe la 2 noaptea si pana la 6 ma trezesc de 4-5 ori ca mai ies si doi canini.
Parca nu se mai termina odata ghinioanele.
Astept sa ma suni maine sa imi dai CNP sa ma interesez de soarta dosarului tau ca dc nu ma tragi tu de maneca eu o sa uit.
Angelique, mami de Pupi (28.12.2007)
Inimioara mea
zicolorata
Sa-l ajutam pe Mihaita
Bazar pentru Mihaita
mamacita spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui AndreB Revin sa alimentez subiectul: Am fost la agentie, cum am spus, fara secure la mine, mizand pe sugestia recrutorului sa vad cum decurg negocierile cu bonele. Pe masa ma asteptau dosarele cu analizele medicale la zi, caracterizari, teste pishologice supervizate de 2 psihologi, recomandari de la familiile unde au lucrat si descrierea verbala s.a.m. d. Atmosfera profesionala. Alaturi de acestea aveam un chestionar al meu de 60 de intrebari (paroxismul parintelui temator!) Au intrat pe rand, am discutat, pus intrebarile mele, studiat reactii, evident, pregatiri, firi, experiente diferite. Nici salarial nu mi s-au parut iesite din comun, cred ca pot face fata si alege ceva bun. Le mai astept la o proba practica cu copilul si apoi ma decid la una din 2, a 3a nu intra in discutie. Hai ca saptamana asta nu am bona, dar dupa Pasti va fi un nou inceput. De bun augur, sper. Agentia nu a mai insistat cu alte cele ca la inceput, ori a citit pe aici cate ceva, ori si-a dat seama ca nu e cazul sa forteze aiurea... |
Ei,asa mai merge.

"Agentia"nu avea cum sa citeasca pe aici,caci nu e membra,din cate stiu eu,iar eu stiu mai bine ca oricine ce inseamna confidentialitate.Chiar daca parerile exprimate aici sunt pe un forum public,nu sunt eu aceea care sa umble in targ colportoare...
Mocutza,eu zic sa te grabesti,daca ai cat de cat pretentii la o bona ceva mai mult decat ca supervizor de copil.Piata e proasta,criza n-are nimic de-a face cu asta si,oricum,cred ca ati vazut ca este alimentata artificial sa ne mai sunteze pe noi la drepturi,iar bonele nu au nici o pregatire in acest sens,plus ca multe sunt neserioase,se apuca de treaba,apoi dispar ca magarul in ceata cand ti-e lumea mai draga...
Angi,imi pare tare rau de starea de boala de la voi din familie,intotdeauna batranii si copiii sunt cei mai expusi imbolnavirilor si complicatiilor.Multa,multa sanatate!!!
Ina,in cazul in care nu apuc,va urez de acum petrecere fericita si LA MULTI ANI lui Gabitzu,sa creasca mare,sanatos,norocos si destept!
mocutza spune:
Mamacita m-ai bagat in priza dar oricum abia pe 25 aprilie ajung acasa.......si pana la 1 iunie sper sa gasesc ....Temerea mea e daca va sta ......ca este posibil sa am pretentii cam multe si mari pt piticul meu iar un salariu de 10 milioane nu imi permit sa ii dau bonei....
Nici nu vreau sa ma gandesc.....dupa 25 imi rezerv spatiu psihic pt asa ceva.....
Weekend liber si placut!