Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (89)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

cum arata turta? din ce e facuta?

pisica mama de Ana Maria(3.08.2003) si Elena Ruxandra(28.05.2008)
http://community.webshots.com/album/568228087tqrEjX?start=12

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Citat:
citat din mesajul lui BELLEANE

cum arata turta? din ce e facuta?

Din aluat de cozonac Ca o turta de mireasa Si dupaia alege fetitza din tava diverse obiecte. Sau inainte??? Cred ca inainte. Aoleu, trebuie sa ma interesez!

YLARI
http://community.webshots.com/user/YLARI

http://b1.lilypie.com/tFAgp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danicris spune:

Servus din nou.

MsBB, foarte tare, si-acu' rad. Aaa, asa merge, de amuzament, si eu lucrez de-acasa, da' sunt pe alt domeniu.

Andrada, sanatate multa lui Tibi, ce-am mai ras si eu si Vladucu de rasu' lui Tibi ...

Simonacip, saru'mana.

Jady, eu nu i-as da, poate acolo la voi sunt facuti altfel insa in Romania sunt niste ... deseuri alimentare.

Magnetism, corect ce spui legat de obiceiurile alimentare, din pacate sunt multi care nu gandesc asa.

Ylari, spor la trebi, vad ca ai la planuri ...

Dani, mami de Rasfatzel 23.06.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

Cine are detalii complete gen: dimesiune turta, cum se rupe, ce se face cu bucatile etc eventual poze sunt rugate sa le prezinte.
Altfel tot mot fac. Ca nasa asa stie ca si ea e moldovianca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana_78 spune:

Da si eu stiam tot cu turta la fetita si apoi se aleg 3 obiecte

Simonix, chiar ca te pune pe ganduri -- mai cere o parere, daca nu fa cum zice doctorul, o stii el ce-o stii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada79 spune:

Adriana multa sanatate sa te faci bine cat mai repede si sa scapati odata de raceala!

Danicris acum am citit si eu ce zici tu de cei de la tine de la serviciu. Chiar porci!

Chinabulina sa stapaniti sanatosi carutul. Vrem poze!!!

Jady moama ce nunta se anunta! Bafta la cautat rochia potrivita!

Simonix ce frumos merge Robertel!!!!!!!!!E un dulce, imi place cum o tine el acolo tot inainte!

Leeloo multa sanatate si voua. Uff afurisitele astea de viroze. Le dam noi de cap pana la urma!

Ylari multa sanatate si voua! Dar de ce ii faci analizele?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danicris spune:

Aaaaa, am uitat sa va spun, mi-a venit decizia de aprobare a maririi indemnizatiei.
Fac cinsteeeeeeeeeeee !!!, praji, martini si ce s-o mai gasi.

Dani, mami de Rasfatzel 23.06.2008

Mergi la inceput

Cleo mai da odata linkul cu pozele de la Barcelona please!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Haide mai Beleane ca doar nu o sa masori turta cu sublerul Acolo, ca un colac, din coca de cozonac. Se rupe deasupra capului fetitei.
Dar sunt destule persoane care taie si la fetite motul. Nu e chiar asa o traditie batuta in cuie, faceti cum stiti voi daca vreti. Oricum nu tine de biserica, ci mai mult de superstitie.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

Mergi la inceput

Belleane am cautat si eu acum pe net si uite ce scrie cineva:

"Eu stiu ca parul, adica "motul" se taie numai la baieti ,la care se rupe si turta ,ca la fete, si tot ritualul acesta are loc inainte de a implini un an copilul. Inainte cam cu o saptamina sau citeva zile. Nu stiu de ce."Motzul" se leaga cu o funda rosie si il taie nasul la baiat, iar nasa rupe turta, dupa ce copilul si-a ales de trei ori de pe tava de linga turta din obiectele puse acolo: bani, pix, carte, surubelnita,verigheta,miere de albine,mar,lapte,trandafir,biblie etc
Stiu ca pe tava se pun 5 lucruri(de catre nasi sau parinti - in functie de obicei).Uite niste semnificatii:
biblia = sa incerce sa fie un bun crestin si sa-i placa sa invete.
trandafir = sa fie frumos ca si trandafirii,
lapte = aspect placut si puritate,
miere de albine = sa fie dulce(dragut) - la caracter,
mar = sa-i placa mai mult fructele decat dulciurile
verigheta=un bun familist
bani= materialist sau va fi bogat, cum vrei
Dar fiecare pune pe tava ce doreste - e mai mult de distractie ca nu are nici o legatura cu viitorul copilului. Copilul trebuie sa-si aleaga 2, maxim 3 lucruri.
Turta trebuie sa fie rotunda pentru ca sfera este simbolul perfectiunii. Se rupe in patru bucati, in semnul crucii, pentru ca copilul sa fie binecuvantat si aparat de-a lungul vietii. Se orienteaza in sus, pentru ca el sa creasca, sa se inalte spiritual.
Copilul trebuie imbracat cu hainute noi de obicei aduse de catre nasi
Trebuie taiat motul (atat cat e!) si pus pe o moneda de argint pe care se picura niste ceara de la o lumanare, sa-i ramana ca obiect purtator de noroc."

Mergi la inceput