Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (89)
Raspunsuri - Pagina 12
Reallaura spune:
Neata si de la puturosii de noi care nu mai apucam sa scriem deloc! of!
Am ramas de acum doua zile datoare cu multumiri de complimente lui Danicris, Inais, Belleane.
Inais te asteptam cu mare drag la plimbarica cu noi pe tine si frumoasa Iasminuta!!
Mai dragelor,
noi am racit zdravan, muci urati, tuse urata, respiratie urata, nu mai putem...cand vede aspiratorul saracu plange din tot sufletul. Azi mergem la Medicover, eu nu i-am dat decat Panadol la febra si scos nasul!
Sper sa ne facem bine cat mai repede ca e groaznic.
Vad ca vorbiti de concedii. si eu numai asta am in cap.
Noi vom merge la Paris in iunie, la bulgari cu Sis si bbeii si probabil in eptembrie in Israel, daca suntem bine.
este un an plin.
Am vazut rochite minunate la Desiree imi place aia satinata, bej cu rosu, dar toate sunt superbe!!
Gata fug la bb.
Alysh poate ne vedem azi pe mess sa vad ce ai facut cu concediul si cazarea. 
Laurita, mami
de Mircea Ioan, 15 mai 2008
POZE BOTEZ MIRCEA
ALBUMELE MELE
MsBB spune:
Jady - 

sa vina bani, sa vina bani
.
Elena - salutam imparatia
si pe Tudor 
Laura - sanatateeeeee multaaaa! Mama ei de raceala , da sa o sperii un pic
sa fuga de la voi! Ce de planuri aveti voi
, sunt verde ! Vleau si eu ![]()
Andutza doarme inca , cred iar o sa ne dam planurile peste cap, noi suntem pe ora de iarna ...
Adriana mami de Andra ,
noastra!
Poze Andra (20.05.08)
Andra creste
Magnetism79 spune:
Bine ca mai apuc sa scriu cate ceva macar in 10 min pauza de cafea.................
Vad ca e forfota mare pe aici de dimineatza!!!!!!!!!!!!!
Mami de Bogdanici Pogonici
DanaH spune:
'neatza si de la noi.
imi iau o pauza mai lunga de cafea, sa ma refac dupa ziua de ieri.
am fost la foc continuu toata ziua. asta dupa ce noaptea s-a trezit alex pe la 3 si a vrut cu noi in pat, unde s-a invartit vreo ora, cred. cand a adormit el, s-a trezit teodora, care a plans, s-a invartit, si pana la urma am laut-o si pe ea cu noi in pat. la 5:20 s-a trezit tati sa plecce la serv, iar la 6:10 s-au trezit amandoi puii. imi venea sa plang de somn. dar asta este.
dupa ce l-am dus pe alex la scoala, am facut repede nsite mancarica, in ora cat a dormit mandra mea, apoi ne-am echipat la tzinuta de primavara si am tulit-o afara. l-am luat pe alex de la scoala la 12, apoi prin parc pana pe la 14. teodora a dormit in drum catre casa, si am lasa-to in carucior, in gradina, la soare. si am gradinarit si eu cam o ora jumate, ca atunci cand s-a trezit era cu foamea in gat. daca mai prind doua zile ca astea, termin si eu de aranjat gradina.
deci, v-ati prins, la noi a venit primavara. adica 15-18 grade. iar maine au anuntzat cahir 19. cred ca sotzul ii ia pa copii si se duce la mare.
evident ca in olandaika, minunea nu tine prea mult. parca vad ca vin ceva ploi sapt viitoare. de aceea in weekend mi-am propus sa nu fac nimic, decat sa ne plimbam.
in sfrsit ne-am hotarat si noi cum venim in tara (mashina sau avion) si unde mergem in vacantza dupa aceea. a gasit sotzul o pensiune in elevetzia. mie imi e cam teama ca o sa fie frig, ploaie (plecam in a doua sapt a lui august), dar sper sa tina Domnul cu noi. cred ca e pt prima daca de cand sunt impreuna cu sotzul (adeca vreo 15 ani) cand nu mergem in concediu la mare. dar cred ca o sa plec eu cu copiii si paote si cu ai mei cateva zile la noi, in romania, cat are sotzu' treaba. daca imi iese si asta...
hai ca vorbesc aici ca o moara stricata.
Poze
Doloress spune:
Fetele sunt tare disperata.Patrick a luat un virus, cred ca rotavirus , enterocolita, nu stiu exact ce e. De ieri face febra 40 si diaree incontinuu. A facut si cu sange 

E tare molesit, nu papa nimic, am incercat sa-i dau si saruri de hidratare.... nimic, isi face greata si le vomita. Numai san papa si apa, ar bea apa non-stop, sta numai cu canita dupa el. Eu ii dau ca macar sa-l tin hidratat.
Am fost la doctor, am stat ca si la noi 2 ore si ne-a trmis cum am venit, ca e un virus, ca va trece, sa asteptam 
Mi-a zis sa continui tot asa, cu acetaminofen de-al meu la cateva ore si cu saruri de hidratare. Mi-a zis sa nu-i dau lapte.
Problema e ca pe cutia mea de acetaminofen scrie sa nu depasesc 5 doze in 24 de ore. Eu deja i-am dat 5, ca ii dau, scade putin febra si dupa o ora iar arde ca soba. Oare pot depasi doza asta/ - nu pot pune semnul intrebari ca sunt cu el in brate, sta numai lipit de mine. Si cate zile in sir oare pot sa-i dau paracetamolul asta/ L-am intrebat pe doctor si a zis sa stau linistita ca va trece si febra.
I-am pus sosete cu otet, i se racesc piciorutele si pieptul si capul ii ard in continuare. Am incerca sa-i fac impachetari cu prosoape cu apa calduta, urla de i se opreste respiratia .
Ce stiti este un lapte, ceva fara lactoza pe care i-l pot da/ ca nu mai stiu ce sa ma fac, slabeste parca din ora-n ora, de doua zile nu a mancat nimic, decat san si eu nu mai am asa mult ca inainte... Plus ca ma gandesc sa nu-i faca rau laptele meu
Va multumesc mult de sfaturi... of bietul meu pui care nu a fost niciodata bolnavior, mi se rupe inima cand il vad
DanaH spune:
am citit aseara (dupa ce am vazut minunatul meci), dar am cam uitat.
vroiam sa spun ca si noi am fost la loret del mar si imi este un dor de locul ala... asa de tare ne-a placut... cat despre barcelona, este orasul nostru de suflet. si maine ne-am muta acolo daca am gasi ceva de munca amandoi. sotzul tine un ochi pe ofertele de munca in domeniul lui, a gasit in lisabona (am auzit ca si acolo este super, dar nu am fost), dar nu a vazut nimic inca in barcelona. noi tot mai speram.
mai voriam sa spun ca am vazut rochitele de printzesita. toate sunt frumoasa. cred ca cea mai buna idee este sa o schimbi de mai multe ori, asa cum spunea o fata.
laura, imi pare rau de pui bolnavior. la noi mucutzii sunt o stare de fapt, deja nu imi mai fac probleme. tusea la fel. curatzam cu ser si asta este. daca nu face febra, totul este perfect.
am citit si poveshtile despre speedy ale lui simonix. mie asa imi plac copiii, sa se mishte, sa nu stea o clipa, sa fie curioshi. poate ca de aceea mi-a dat domnul asa copii.
mai vroiam sa zic, mai vorima sa zic, dar am uitat. mai arunc un ochi in urma, poate imi amintesc.
Poze
DanaH spune:
offf, Doloress, imi par tare rau de puiutz.
nu stiu ce este acela acetaminofen. dar stiu ca noua ne-a zis doctorul ca putem sa depashim doza de paracetamol. dar ne-a zis, de asemnea, ca ori ii dam constant, sa aiba constat acea doza de paracetamol, ori nu ii mai dam deloc. defapt paracetamolul doar inlatura febra, nu si cauza febrei. iar atunci cand are febra, organismul se lupta cu boala.
evident ca eu nu am rezistat sa nu ii dau deloc.
cat despre mancare, nu stiu sa zic exact ce fel de lapte tb sa ii dai. dar eu cred ca laptele tau nu ii face rau. este f bine ca bea apa. incearca sa fierbi niste orez si sa ii dai sa bea apa in care a fiert. la fel cu niste morcov. doua-trei linguritze din apa asta daca bea si tot e bine.
altceva nu stiu ca sfat sa itzi mai dau. paote mamicile care au trecut prin asta shtiu mai multe.
multa sanatate si sa treaca mai repede.
Poze
Lorich spune:
Neata
Off..Doloress ce m-a intristat mesajul tau! Of, bietul Patrick,cum s-a procopsit el cu virus. Da, estelapte fara lactoza, Humana Hn, nu vreau sa gresesc, iti vor spune fetele care au folosit.Sfatul meu-metode traditionale de reducere febra (incearca si comprese cu lamaie la incheieturi-parca Adriana stie)
, sanatate multa!
Dana of, mami, imaginea aia povestita de tine, voi adormiti si cu copiii peste voi ar trebui sa fie in DEX la "armonie in familie"
Micaela felicitari! Uau, masea...adicatelea cadou baban!
China, Elena imi era dor de voi. Bine ca v-a scos MsBB din bocanci!
Ce frumos doarme Andra cu fundutul in sus!
Stefany pup mami, hai ca vine primavera acu'
Laurita mucuti grosi? Uf.. sanatate multa lui Mirci-frumuselu'
Azi e iar innourat aici... deprimanta vreme.
Edit: Doloress voi unde sunteti acu?Jermanica? Ati facut vreo analiza la kk sa fiti siguri ca e viral?Ma gandesc sa nu fie bacterian...si atunci trebuie un antibiotic parca. Mi-am adus aminte ca Scorty facea cu sange si antibiotic i-a dat. Of..
Lori, mami de Robert din 9.06.2008
cleo78 spune:
doloress, daca e enteroviroza, numai paracetamol iti da. e f. bine ca ii dai san si ca accepta apa- semn ca se hidtrateaza. poate daca ii pui sarurile in apa dizolvate?
la fel, recomand orez fiert cu morco. in orice consistentsa: zeama, sau blendurit. dupa ce incepe sa se indrepte treaba, vii cu branzica de vaci
despre bacteriana...nu stiu ce sa zic. un laborator analiza de kk e cea mai sigura metoda.
e de asteptat sa faca cupilu enteroviroze la schimbat mediul. Unii zic ca e de la apa. Io zic ca e alti virusi, alte bacterii, cu care copilul nu a venit in contact pana acum.
is pregatita cu intrebari la dr, si reteta data pe tema asta la plecarea noastra in concediu.
o
soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008
MsBB spune:
Ufff Doloress - si voi ??? 

Saracul Patrick, trebuie sa fie tare slabit si sleit de puteri dupa o zi din asta.
.
Am o prietena care are parte de asa ceva si zice ca se simte ca o leguma , d-apoi saracul Patrick. Bine ca bea apa si se mentine hidratat. Sper sa-i treaca sa va bucurati de vacanta. Eu i-am dat mandrei lapte praf Hn25 de la Milupa cand a avut diaree dar am continuat si cu alaptatul. In spital in Iasi au tinut-o la pauza alimentara dar nu cred sa fie vorba la voi de asa ceva. O analiza ceva? Poate scapati fara antibiotic
.
Mie pediatra mi-a recomandat de asemenea sa alternez paracetamolul cu panadol pt combaterea febrei.

si multaaaa sanatate!
Vreau data viitoare cand postezi sa vad vesti bune!
Dana - imi imaginez ca e tare greu cu 2 copilasi! Dar a venit primavara, mai mult la aer, mai multa miscare => mai mult somn si odihna ! Enjoy cele 19 grade 
Lorich - ai vazut, da? Ai vazut cum se doarme, cu
in sus. Nu stiu cum poate sa stea in pozitiile astea. A dormit vreo ora asa
.
La noi e tare insorit si pare frumos afara, trimit un pic de soare si la voi [emoticon care imprastie primavara in toata tzara]
Cleo - f bine ca te gandesti sa intrebi medicul despre asta. Eu chiar ma intrebam daca o fi vorba de vreo vacanta undeva in afara tari ce sa fac, daca sa iau sau nu mandra cu noi. Dar mai bine nu mai plec decat sa nu o iau cu noi, sunt insa cu inima stransa ca am auzit tot mai multe intamplari nefericite de genul asta. Am un nepotel care dupa o vacanta in Egipt s-a luptat 2 saptamani cu o enterocolita urata tareee
.
Adriana mami de Andra ,
noastra!
Poze Andra (20.05.08)
Andra creste