Burtici fericite de septembrie-octombrie (34)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns luhtien spune:

Sa nu ai vreo enterocolita...

Nimeni nu te-a intrebat daca vrei sa te nasti.
Despre plecarea ta, tot altii vor decide.
Insa timpul dintre este in mainile tale. Nu-l irosi!

+12

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anco spune:

pai de-aia cred si eu ca mi-a dat antibiotic. dar sper sa nu am nimic grav

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_dicut spune:

anco, sincer mi se pare o prostie sa ti se dea antibiotic preventiv. Antibioticul iti slabeste sistemul imunitar, iar daca este dat aiurea mai rau face decat bine. Pentru a se indica un antibiotic trebuie sa ai o infectie, sa ti se faca o antibiograma pentru a se stabili la ce antibiotic raspunde acea infectie...o prostie crasa ce fac doctorii astia in Romania, iti dau un antibiotic si scapa de tine. Bine au facut ca au interzis comercializarea antibioticelor fara reteta. Sincer.

ACESTIA SUNTEM NOI
... SI EL E BEBE

Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte

Monica 15+ cu Dragos Alexandru
Mamica de INGERAS in ceruri
Si minunea bebe 2 din burtica
Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi
O noua viata

Mergi la inceput

monica draga, cum sa interzica? sotul meu a cumparat aseara pentru mine o cutie de ampicilina si nu avea niciun fel de reteta. nici nu l-a intrebat nimeni de reteta.
si eu am fost putin mirata, dar am citi ulterior posibile cauze si am aflat de listerie, de infectia cu e coli si de salmoneloza, care daca nu sunt tratate cu antibiotic pot cauza chiar avortul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_dicut spune:

Pot cauza, dar sti tu ca raspund la tratamentul cu ampicilina? Pentru a se stabili dc e vorba de salmonella, e-coli sau alti crocobauri trebuia sa-ti faca o cuprocultura.. nu vreau sa te superi pe mine dar sa sti ca il poti lua si degeaba Eu sincer sper sa fie bine Sa nu imi iei in nume de rau postarea, eu ti-am scris-o cu ganduri bune

ACESTIA SUNTEM NOI
... SI EL E BEBE

Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte

Monica 15+ cu Dragos Alexandru
Mamica de INGERAS in ceruri
Si minunea bebe 2 din burtica
Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi
O noua viata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns santorini spune:

Pai tocmai de aia ar fi trebui sa iti dea si trimitere pentru niste analize, asa cum zice Monica. Si mie mi se par inconstienti medicii astia. Iar farmacistii care le dau fara reteta la fel.Antibioticele chiar nu trebuie date asa la intamplare.

16+
<http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=santorini&year=2009&month=9&day=13&babycount=1

Mergi la inceput

doamne fereste monica, cum sa ti-o iau in nume de rau. dar ma simteam asa de rau incat nu puteam sa ies din casa sa merg la coprocultura si era dupa masa cand nu stiu cine mi-ar mai fi facut.acum diareea mi-a trecut, sper ca pana deseara sa imi treaca si balonarea aceasta groaznica.
iar infectiile astea de care iti spuneam raspund la tratamnetul cu ampicilina. scrie si pe prospectul ei.

16+ cu

Mergi la inceput

Da, ai nostri doctori una doua, nu iei tu niste buline?
Eu pana nu citesc despre medicamentul ala nu iau nimic.
Chiar si pentru ampicilina, cu tot cu antibiograma facuta, am intebat 3 doctori daca am voie sa iau...si am citit 3 zile pe site-uri medicale...ca sa scap de paranoia

Asa ca eu zic ca daca nu ai analize facute din care sa reiasa ca ai nevoie de antibiotic, eu zic sa faci analize cat mai repede...si la alt doctor.

+12

Mergi la inceput

Acum am vazut ca zici ceva de diaree....
Asta stiu ca e un simptom de E-coli.
Iese si la coprocultura si la urocultura. Dureaza cam vreo 4 zile sa vina rezultatele.
Si nu cedeaza la orice fel de antibiotic.
Ampicilina, in cazul de E-coli, scuza-ma, dar e frectie la picior de lemn.
Eu am avut o infectie nu prea grava cu E-coli pe cale urinara, dar am dat-o jos cu ceaiuri.

+12

Mergi la inceput

pai daca ai scapat de e coli cu ceaiuri cum nu face nimic ampicilina?
pai tocmai asta era nu poti s astai cateva zile pentru a primi rezultatul la niste analize ca sa vezi ca ai cine stie ce infectie care in cazul gravidelor nu poate fi neglijata, ci trebuie tratata cat se poate de repede. asa ca eu totusi am incredere in medicul meu si iau antibioticul pe care mi l-a dat pentru ca si el mi-a spus ca daca nu imi trece atunci facem altceva, probabil ma interneaza. dar nu e timp sa o lungesti in situatia noastra cu tot felul de leacuri. stiu ca nu e indicat, dar mai bine un rau mic decat unul mare, nu?

16+cu

Mergi la inceput