*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (38)*

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Brie poate ii iese vreun dintisor. La David am experimentat perioade de genul acesta, el fiind de fel un copil mancacios de fel...si la final, ne-am dat seama ca dintii erau problema. Sper sa-si revina cat mai curand la pofta de mancare de la inceput!

Citat:
citat din mesajul lui brie

Seara buna, mamici

de noi ce sa va spun? am mers destul de bine cu dive, zic eu, dar de o saptamana chiar nu stiu ce se intampla cu Androniki, dar nu mai accepta nimic, absolut nimic! nici macar piureul de fructe coapte pe care-l manca cu multa placere. Din pacate nu mai reusesc sa-i dau nici 4 lingurite.inchide gura si s-a terminat povestea, n-o mai pot pacali cu nimic.
am chemat pediatra sa vad daca are ceva, m-am gandit ca poate o deranjeaza vreo roseata in gat, nush,,,ceva...dar copchilu e sanatos tun. in ultima luna a luat 750 gr si a crescut in lungime cu 5 cm.

va dati si voi cu parerea cam ce ar putea fi?

http://good-times.webshots.com/album/568609067qLFmHR

Mama a doua minuni Androniki (22.10.2008) si Brianna (03.12.2002)

pozici noi

Ami, mamica lui David Alexandru (26 iulie 2001) bobocel de clasa 1
si Luca Gabriel (31 octombrie 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malinas spune:

Pt tabel:
Inaltime 1.68
GI(greutatea initiala) 58
GT(greutatea tinta) 52
GA(greutatea actuala) 57Talie 71
Solduri 96
Pulpe(coapse) 53

monicabo, te pup. Ai 2 printese frumoase si delicate.Iar tu...nici nu se vede ca ai nascut vreodata.Imi pare tare rau ca am aparut fara painica, dar am fost pe fuga, scuze, data viitoare nu se mai inatmpla.

spiridusule, mai zi o data pe intelesul meu, cum ai facut branzica aia?Intr-o cana de lapte (care ar trebui sa fie cum?cald, rece, fierbinte, fiert?) ai pus o pastila de calciu lactic in prima zi? a doua zi zeama de la o lamaie? si a treia zi zeama de la o portocala? De la ce varsta i-ai dat lui Alex? Eu sunt varza de oboseala si am nevoie sa citesc de 5 ori ca sa pricep o data, de aia intreb, ca sa nu-i dau copchilului cine stie ce prostie. Felicitari pt vestile bune legate de greutatea lui Cris, ma bucur ca e mai bine.Tu, cum mai esti?Ca ultima data parca te plangeai de mastita?Imi pare rau ca Alex e rau, dar e bine ca titusi ati aflat ce are si stiti ce tratament trebuie sa ia.sanatate maxima

Eli, felicitari pentru Balacila mancacios.Imi pare rau ca ai trecut printr-o experienta asa urata cu unghiile, dar...macar de-ar trece, sa nu mai ai veci probleme cu ele.

Eu cred ca ma duc sa impusc pe careva, fiindca luna asta nu mi-a venit nici alocatia copchilului.Deci indemnizatie doar 600 de lei nu 85%, iar alocatia copilului a venit 3 luni si luna martie...pauza, s-or fi gandit ca mi-au dat prea mult .Tara de kkt(ma scuzati, dar sunt nervoasa).Nu stiu de ce dracu' nu am emigrat cand am avut ocazia, ptiu...ca proasta am fost.

Un gand bun pt Ginye si Stefanut .

_
"You gotta sing like you don't need the money /You gotta love like you'll never get hurt
You gotta dance like there's nobody watching/ It's gotta come from the heart/If you want it to work" Adam Brand

Alina, mama de bebe David (10 noiembrie 2008)
poze

povestea, povestilor: de la fasolica la soricutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bertha spune:

Citat:
citat din mesajul lui malinas

Citat:
citat din mesajul lui bertha

Mirta, Malinas, pt bbi mai constipati, ca ai vostri sau ca Darius al meu, branza calcica se poate prepara cu 6 pastile/un litru lapte. Eu n-am stiut, am facut cu 8 si s-a cam constipat mititelul, apoi mi-a zis dr ca e f bine si cu 6 pastilute. A! Si faceam din 1/2 litru lapte, la care adagam 3 pastile, dintr-un litru iesea prea mult pt cat manca el la inceput. Ii dadeam 2 zile din cantitatea respectiva (bine, la inceput adaugam doar o lingurita in piureul de fructe)

acu' mai am o intrebare, ca pt prosti, te rog sa-mi spui, cum trebuie sa fie laptele? Fierbinte, caldut, rece, fiert?

Multumesc frumos de info

_
"You gotta sing like you don't need the money /You gotta love like you'll never get hurt
You gotta dance like there's nobody watching/ It's gotta come from the heart/If you want it to work" Adam Brand

poze

Hai, ma, ca nu e pt prosti, ca si eu am intrebat pe altii. Eu faceam asa: puneam laptele pe foc si, cand era cald, rupeam pastilele de calciu in 4 bucati si le aruncam in lapte. Apoi amestecam continuu, la foc potrivit si, treptat, incepea sa se separe branzica. Cand clocotea, opream si varsam continutul intr-o strecuratoare mai mare si lasam la scurs. Am observat ca se forma mai bine din lapte la punga, decat din cel la cutie. Am folosit numai lapte de 3.5%, io-s credincioasa principiului ca nu trebuie ferit copilul de grasimile bune, ba chiar e indicat sa consume lapte nedegresat cam pana pe la varsta scolara.

Mirtha si eu mancam la greu branzica baiatului. Ca putin calciu face bine si mamicii...ca sa nu mai zic ca-i si f gustoasa pt cine agreeaza branza nesarata. Putin ulei de masline ii adaugi in supita?

Eli, aoleu, saracuta de tine! Cre'ca, de frica, se vindeca rapid degetul celalalt!

Bertha, mamica a doua comori - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)

poze
Cum s-a nascut Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malinas spune:

Citat:
citat din mesajul lui bertha

Citat:
citat din mesajul lui malinas

acu' mai am o intrebare, ca pt prosti, te rog sa-mi spui, cum trebuie sa fie laptele? Fierbinte, caldut, rece, fiert?

Multumesc frumos de info

Hai, ma, ca nu e pt prosti, ca si eu am intrebat pe altii. Eu faceam asa: puneam laptele pe foc si, cand era cald, rupeam pastilele de calciu in 4 bucati si le aruncam in lapte. Apoi amestecam continuu, la foc potrivit si, treptat, incepea sa se separe branzica. Cand clocotea, opream si varsam continutul intr-o strecuratoare mai mare si lasam la scurs. Am observat ca se forma mai bine din lapte la punga, decat din cel la cutie. Am folosit numai lapte de 3.5%, io-s credincioasa principiului ca nu trebuie ferit copilul de grasimile bune, ba chiar e indicat sa consume lapte nedegresat cam pana pe la varsta scolara.

saru'mana.Mi-am notat.

_

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicus spune:

Salutare.... informam si noi ca saptamana trecuta am fost si noi la controlul de trei luni.,si raportam ....ca avem 62 cm si 5700g... si acum pediatra ne asteapta la vaccinul de 4 luni...
Astazi am profiat de vreme si am stat camn doua ore pe afara... ne prieste primavara asta mult asteptata. ... Chiar ca este o primavara frumoasa.. au inceput pomisorii sa infloreasca si sa fie asa cum este o primavara frumoasa. ...
Dormim bine, mancam binisor,.. se poate si mai bine... dar... nu dictez eu... mananca cat doreste... si suntem bine Doamne ajuta!.
Va mai dam o veste buna.. astazi la trei luni jumatate am ras prima data in hohote... dar am ras ceva.. ne-a inmuiat sufeltul la amandoi cand am auzit-o.. Doamne ce minunat este.. gangurim intr-una.. guritza.. nu mai tace.. ca topesti de ras.. cand o auzi... ..
Ce mult conteaza comunicarea.. foarte mult comunic cu ea....
Cam atat voiam sa va spun...
Va urez o noapte linistita si sa fie as cum va doriti.
Va pup

Printesa noastra dulce Ana (15.12.2008) 15 saptamani
pozele mele
Povestea nasterii

Un vot pentru printesa noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miky-ea spune:

Eli imi pare tare rau ca ai trecut prin experienta aceasta...sa dea Dumnezeu sa treaca cat mai repede durerea,sa se vindece cat mai repede!
Spiridus,sanatate multa!

Mamica fericita a printesei Bianca Alexia
http://good-times.webshots.com/album/569856510OLRmQy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stewie spune:

Citat:
citat din mesajul lui monicus

Va mai dam o veste buna.. astazi la trei luni jumatate am ras prima data in hohote... dar am ras ceva.. ne-a inmuiat sufeltul la amandoi cand am auzit-o.. Doamne ce minunat este.. gangurim intr-una.. guritza.. nu mai tace.. ca topesti de ras.. cand o auzi... ..
Ce mult conteaza comunicarea.. foarte mult comunic cu ea....

Ufff ce frumos trebuie sa fie...cred ca v-a terminat...eu astept momentul asta de cand s-a nascut si se lasa asteptat...acum e la faza in care scuipa...( mi-e greu sa va explic cum...dar e ceva de genul gura stransa si face un grrrrr si scuipa)...e ceva ce eu n-am mai vazut...eee dragut pentru cine apreciaza balutze de bebelush...dar departe e de rasul in hohote pe care il astept...

Thea Sofia (8 dec 2008)
http://community.webshots.com/user/stewie80

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Buna seara mamici!

Mai apar si eu ca sa nu ma dati disparuta. In general citesc ce scrieti dar nu mai am timp de raspunsuri.

Eliza vroiam sa-ti spun mai demult ca Dimitrie aproape sigur l-a luat la nastere din spital sau chiar de la tine cum scrie in articoul DC de www.desprecopii.com/info.asp?ID=1651" target="_blank">aici dar si tu cred ca ai probleme tot de la acest stafilococ care e singurul stafilococ patogen al omului: "Se gaseste in mod normal pe pielea si mucoasele omului, dar si a altor mamifere precum si la pasari. Este prezent pe mucoasa nazala la 30% dintre persoanele sanatoase, procentajul fiind mai ridicat la personalul sanitar din spitale, pacienti dializati, diabetici si cei ce folosesc droguri intravenoase. Colonizarea nou-nascutului cu stafilococ auriu are loc la nivelul bontului ombilical, suprafata pielii si zona perineala.".

Si mai cred ca tu te lupti cu el fara succes pentru ca ai luat de mai multe ori antibiotic si a devenit rezistent la antibiotice, air acum organismul este slabit si de aceea isi face de cap.
Citez din articolul de aici:
"Principalele infectii sunt cele purulente, dintre care cele mai frecvente sunt:
- infectii ale pielii: furuncule, acnee, foliculite, orjelet, suprainfectiile plagilor
- infectiile tesutului subcutanat: mastite, hidrosadenite, abcese
- infectii respiratorii: faringite, bronsite, pneumonii, empieme
- infectii ale scheletului: artrite, osteomielite
- infectii generalizate: meningite, septicemii, endocardite cu diseminari secundare cu formare de abcese in diferite organe."

"Infectiile pielii si ale tesuturilor moi
S. aureus este cel mai obisnuit agent al infectiilor pielii si tesuturilor moi, infectiile fiind produse de obicei de catre flora proprie (care colonizeaza tegumentele si mucoasele),
Foliculita – este infectia foliculului pilos (radacina firului de par) si apare ca o pustula galbena, rotunjita, inconjurata de o zona rosie.
Furunculul – este infectia necrotica a zonelor profunde ale unui folicul pilos, localizat pe fese, fata, gat; este dureros, sensibil si se pot insoti de febra si alte manifestari generale.
Carbunculul - este infectia profunda a unui grup de foliculi pilosi; este foarte dureroasa, fiind insotita de alterarea starii generale si febra, aparand frecvent la barbatii adulti si varstnici, cu localizare pe ceafa, umeri solduri si coapse.
Panaritiul – infectia pliurilor laterale ale unghiilor este frecvent determinata de S. aureus.
Celulita – infectia intinsa a tesutului subcutanat poate fi produsa de S. aureus desi mai frecvent este determinata de streptococi.
Erizipelul – o eruptie cu margini ridicate, bine delimitata, este o infectie superficiala a dermului si tesutului subcutanat, produsa uneori si de S. aureus, desi mai frecvent are etiologie streptococica.
De asemenea S. aureus poate determina infectarea secundara a plagilor traumatice sau chirurgicale."

Eu ma lupt cu el sub alta forma, fac furunculi pe sub piele. Si asta de pe la 19 ani cand nu s-a prins nimeni, am fost la dermatolog si m-a taiat sa ii faca drum infectiei in exterior pentru ca era deasupra ochiuli si buba mare la cap nu face bine. Atunci aveam de luat o decizie, la care facultate sa renunt ca bani de platit una din ele nu aveam. Apoi am facut imediat ce am predat proiectul de diploma, imi aparea infectia sub piele si migra in cateva zile, unul singur s-a spart, era pe coloana si am stat pe spate din greseala. Si au tot aparut si am stat asa cu infectia in organism pana am scapat de examenul pentru master si am inceput sa investighe care-i problema. Atunci am ajuns la Cantauzino si am facut 5o de injectii cu vaccin cu spectru lar si inca 10 injectii cu Imunostim, ajuta imunitatea. De atunci, primavara 2003 pana acum nu am mai avut probleme. Dar am imunitatea iar scazuta de la alaptat si chiar la botez imi aparura un monstru pe san iar acum dupa 1 luna s-a tras si s-a mutat pe mana, undeva langa subrat, e smecher apare numai in tesuturi moi.
Daca inca mai ai un panaritiu indicat ar fi sa recoltezi o proba de acolo si sa faci o antibiograma nu sa iei antibiotic la noroc, o mare greseala zic eu in cazul tu cu multe antibiotice in ultima vreme.

Hai ca umplu o pagina .

Ma bucur ca a supt voinicul tau. Acum e baiat mare si se mufeaza, are putere mai multa. Cand mai poti alapta sper ca incerci din nou, daca reuseste sa goleasca sanii poate macar nu mai faci mastita.
Vai, am ajuns la filmuletul cu el, cred ca de aceea produci asa mult laptic ca-i canta el la titi "ma-ma, ma-ma"

Diamisha, s-a terminat saptamana si inca nu ai aparut. Sper ca sunteti toti bine si cei operati dar si tu care ai avut grija de ei.
Nebunica sa va traiasca crestinul!
BillyBilly, copii cresc in salturi. Poate atunci tocmai terminase de crescut iar acum inca nu a inceput noul salt. E sufiient de maricica sa mai asteptati putin.
Bertha ce mi-a placut de vampirasul tau dar si de el cand era cu nasucul portocaliu. Si la Ana s-a observat ca i-am dat vreo 2 saptamani morcov, bine ca citisem de colorat si nu m-am speriat.
Mamiseli, vad ca si e tine te-a slabit alaptatul intensiv. Ne revenim noi dupa intarcare.
Cu wrapul sunt de acord ca distribuie greutatea mai bine si e mai sigur. Dar vin vara si caldura si nu va fi prea comfortabil asa infasurata.

Multi copii balesc, si a mea, dar nu stiu daca de la mancare sau de la dinti. La inceput credeam ca vrea papa dar acum nu mai stiu sigur de cand se vad dintii. Oricum n-am de gand sa o diversific devreme chiar si daca pune mana pe ceva de mancat. Mi-a intrat morcovelul de cand ati scris ca diversificarea devreme e o cauza de alergii. Oricum Ana a fost diversificata foarte incet, mergeam 1 saptamana cu un aliment nou.

Am gasit sa va arat cam cum este www.pentrugatit.ro/index.php?productID=568&discuss=yes" target="_blank">pasatorul meu pe care-l voi folosi pana accepta pasatul la furculita. Stiu ca pare rudimentar dar mancarea nu-i pulbere facuta, e de plastic si dupa o perioada se trece de la sita mica la cea mare si ulterior la furculita si gata
. Pe langa fructe si legume se poate pasa si orezul.
Spiridus imi place schema ta cu branzica. Eu faceam cu ce aveam prin casa, ori Calciu ori lamaie, portocala niciodata. Laptele trebuie sa fie caldut daca puneti lamaie da daca e fierbine iese o branzica gumoasa. Si daca folositi lapte cu grasime multa iese mai multa branzica. Un lapte slab nu inseamna doar grasime mai putina dar si celelate componente in cantitati mai mic (de exemplu mai putin calciu).
Chiar slabisi asa tac-pac 5 kilogramee? si care-i treaba cu rinichii?

Anes, aveti programul ideal, se vede ca-i baiat mare.

Sa ma confesez si eu. Nu prea am tinut dieta ca am stat pe afara cate 5-6 ore si in general am avut 2 mese cu dieta si in rest mi-am cam facut de cap. Dar noroc cu alaptatul si cu pitix agitata ca tot am slabit jumatatea de kilogram, nici nu mai spun cate feluri de dulciuri am bagat ca purcica in mine. Si soacra ma submineaza, a venit ieri cu casoleta de prajitura de casa.

Mirtha, esti sigura ca nu ai masurat gresit talia, n-o fi un 78? Zic si eu care-s pulpoasa sefa ca mi se pare prea mare pentru coapsele si soldurile tale dar si pentru kilograme per total.
Malinas dragalas tu chiar vrei sa fii fotomodela, ai dimensiuni de pustoaica si te vaiti, of, of, trage cu ochiul la mine in tabel.

Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) Doua gogosele sagetele
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miky-ea spune:

La multi ani
Luca Gabriel de Amalia
Radu Ioan de Dandusa

Sa fiti sanatosi,voiosi,voinici,sa cresteti frumos si sa va bucurati parintii!

Mamica fericita a printesei Bianca Alexia
http://good-times.webshots.com/album/569856510OLRmQy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Neata mamicutelor!
Astazi va servim cu o felie de tort si cu sampanie . Puiul nostru mic, Luca, face 5 lunite!
Dandusa la multe lunite si voua pentru Raducu! Sa va traiasca si sa va bucurati de el!
Luna asta e de 31...serbam si noi!

Miky multumim mult pentru urari!

pozici noi

Ami, mamica lui David Alexandru (26 iulie 2001) bobocel de clasa 1
si Luca Gabriel (31 octombrie 2008)

Mergi la inceput