*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (38)*
Raspunsuri - Pagina 18
aleinad.g spune:
Miky-ea , Brie , Julia16 , Miki , Babyzapi , Amalia . Va multumim pentru urari si va dorim si voua multa sanatate si multe bucurii.
Brie, iti inteleg nelinistea. . Si Teodora are aceeasi problema. Acum doua saptamani i-am facut desfundarea la ochisorul drept, iar azi mergem pentru ochisorul stang. Vreau sa spun ca in cele doua saptamani am vazut diferenta intre cel vindecat si cel care a ramas cu probleme. Stangul a fost in aceasta perioada mereu pe tobradex si cum ieseam 5 minutele afara cum se inrosea, curgea si tot tacamul. La cel drept n-a mai avut nici o problema, fara pic de antibiotic.
Anestezie generala nu se face pana spre un an, nu inteleg de ce medicul vostru v-a zis de asa ceva. Incearca sa mergi la alt oftalmolog care nu o foloseste. Teodorei i-a pus doar niste picaturi anestezice in ochisori si au infasat-o ca sa le fie mai usor s-o tina. Si Miki are dreptate. La primul ochisor a durat fix 4 minute. Ce-i drept a mea a urlat din tot sufletul, o auzeam de pe culoar. Abia astept sa scape de problema si la ochisorul stang.
Ah, probleme cu refuzul mancaricii avem si noi (la noi e vorba doar de laptic ca nu am diversificat-o) si am o vaga parere ca are legatura cu infectiile astea repetate de la ochisori.
Mamica de bebelina Teodora (1.12.2008) & adolescent Bogdan (24.05.1995)
Teodora la 2 luni
Hera25 spune:
Monicus, Miky-ea multumim ca sunteti alaturi de noi.
Brie inca nu stim dc, canalul e semiinfundat sau infundat. O sa mergem la control sa ne zica doct. Oricum e aiurea ca ii colecteaza acolo. Dimineata se scoala cu ochiul aproape lipit. Ti-e si mila.Off.Vedem ce-o fi.
Fericita mamica de bebe Lorena Elena 07.11.2008
brie spune:
miki01, asa este, dureaza putin cam maxim 10 min totul, dar esti singura persoana pe care o aud ca nu a fost nevoie de anestezie.Nu e o interventie chiar usoara cand vine vorba de un bebelus care se misca tot timpul, nu comunica....iar interventia este la ochi si destul de meticuloasa.Se introduce un tub cat firul de par in coltul intern al ochiului si se verifica desfundarea acestuia cu un jet de ser fiziologic.
In alta ordine de idei, poate suna un paradox, dar daca va fi pana la urma nevoie de interventie eu chiar as cere anestezie. Nu mi-as lasa copilul sa intre sanatos in sala de operatie si sa-mi iasa chior sau orb. Sa iasa vreun doctor "Ciomu" si sa-mi zica ...."vaiii stiti s-a miscat in timpul interventiei, a dat cu manuta/ a intors o secunda capul siiii.....ASA E!!" ca am vazut ca se cam poarta la noi in romania printre medici formularea " asta e! poate asa a vrut D-zeu sa se intample"
hera, tu cum ai fost informata?
http://good-times.webshots.com/album/568609067qLFmHR
Mama a doua minuni Androniki (22.10.2008) si Brianna (03.12.2002)
Hera25 spune:
Amalia si pe mine ma musca de tz de ceva vrema, cred ca de vreo luna si tot asa rade, se amuza cand zic eu au. Dar nu cred ca-i dau dintii. Ma tot uit la gingiutele ei dar nu, mai asteptam pana la dintisori.
Amalia spune:
Julia16 super iesire la munte ati avut! Noi n-am ajuns inca nicaieri. Pe David l-am tot trimis in excursii, asa ca el a beneficiat de zapada.
pozici noi
Ami, mamica lui David Alexandru (26 iulie 2001) bobocel de clasa 1
si Luca Gabriel (31 octombrie 2008)
Hera25 spune:
Brie ne-a spus pediatra ca ceva nu e in regula cu ochisorul. Si are diminesti cand se trezeste cu el plin de secretie galbuie. Celalat ochisor e ok. Asta e sigur altceva nu are ce sa fie. I-am pus si eu picaturi cu Nettacin 10 zile, dar nu i-a trecut.
Au Brie ma infioara ce spui tu acolo. Si ai dreptate. Sa nu fii niciodata bolnav in Romania, ca astia (doct) te ingroapa....poate sunt eu prea pesimista.
miki01 spune:
Brie, iti inteleg temerile, le-am avut si eu inainte sa-l duc la doctor, dar pe de alta parte sunt convinsa ca nu este atat de riscanta operatiunea, daca se face in mod curent fara anestezie la bebei pana la un an. Eu multumesc lui Dumnezeu ca totul a fost f bine si recomand asta doar prin prisma experientei mele. Sanatate multa puiului mic!
Citat: |
citat din mesajul lui brie miki01, asa este, dureaza putin cam maxim 10 min totul, dar esti singura persoana pe care o aud ca nu a fost nevoie de anestezie.Nu e o interventie chiar usoara cand vine vorba de un bebelus care se misca tot timpul, nu comunica....iar interventia este la ochi si destul de meticuloasa.Se introduce un tub cat firul de par in coltul intern al ochiului si se verifica desfundarea acestuia cu un jet de ser fiziologic. In alta ordine de idei, poate suna un paradox, dar daca va fi pana la urma nevoie de interventie eu chiar as cere anestezie. Nu mi-as lasa copilul sa intre sanatos in sala de operatie si sa-mi iasa chior sau orb. Sa iasa vreun doctor "Ciomu" si sa-mi zica ...."vaiii stiti s-a miscat in timpul interventiei, a dat cu manuta/ a intors o secunda capul siiii.....ASA E!!" ca am vazut ca se cam poarta la noi in romania printre medici formularea " asta e! poate asa a vrut D-zeu sa se intample" http://good-times.webshots.com/album/568609067qLFmHR Mama a doua minuni Androniki (22.10.2008) si Brianna (03.12.2002) |
Miki, fericita de Andrei (11.11.2008)
Poze noi
Povestea puiului nostru
lauramiron spune:
Lactovit se da gratuit daca merge la medicul de familie si cere. Este un lapte chiar ieftin, l-am vazut si in Sensi Blu, e 13 lei cutia de 800g (eu dau pe Milumil 36 lei 600g) Eu am primit chiar fara probleme de la medicul nostru cand i-am schimbat laptele Caterinei. Intre timp am revenit la Milumil, pentru ca nu mi l-a acceptat Lactovitul, 2 saptamani l-a vomitat in continuu si se vedea ca nu-i place.
Deci Bertha, ai dreptate, se da gratuit. Dar chiar daca l-ar cumpara, oricum ar iesi muuuult mai ieftin decat Mili din supermarket.
citat din mesajul lui bertha Ramona, din pacate am dat majoritatea hainutelor lui Darius si ce n-am dat, sunt la mama la Craiova. Insa problema cu laptele praf ma intriga putin, nu mai e valabil ca statul plateste laptele praf pt bebelusii ale caror mamici n-au laptic? Sa-i cumperi tu, e o solutie de moment, daca n-au bani, vor reveni repede la lapte de vaca. Eu nu ma pricep deloc la cantitatile pe care le beau bbii, n-am pregatit in viata mea nici macar un biberon cu formula. Dar stiu ca si laptele pastuerizat e destul de scump, cam 4 lei/L si presupun ca bea o cutie /zi. Ma intreb daca nu s-ar apropia de pretul unui lapte praf mai ieftin, poate ma ajuta fetle care stiu mai bine preturi si cantitati. Bertha, mamica a doua comori - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008) poze Cum s-a nascut Ioana |
aleinad.g spune:
Hera, ochisorul bolnavior. Multa bafta la control! Tinem pumnii.
citat din mesajul lui Hera25 Brie ne-a spus pediatra ca ceva nu e in regula cu ochisorul. Si are diminesti cand se trezeste cu el plin de secretie galbuie. Celalat ochisor e ok. Asta e sigur altceva nu are ce sa fie. I-am pus si eu picaturi cu Nettacin 10 zile, dar nu i-a trecut. Au Brie ma infioara ce spui tu acolo. Si ai dreptate. Sa nu fii niciodata bolnav in Romania, ca astia (doct) te ingroapa....poate sunt eu prea pesimista. Fericita mamica de bebe Lorena Elena 07.11.2008 |
Mamica de bebelina Teodora (1.12.2008) & adolescent Bogdan (24.05.1995)
Teodora la 2 luni
brie spune:
mamiseli, un medic ortoped bun pt copii ti-l recomand cu incredere pe dr. Alexandru Thierry- Cabinet particular RECOVER, calea Calarasi, nr. 300, bl. S20, ap 35, sector 3. tel 0723.686.560 si tel fix 031.807.34.31.
daca vrei poti intra pe site la www.revocer.com.ro
este un DOMN in primul rand, un dr grozav care iti da multe sfaturi pt acum cat si pt viitor, iti deseneaza si pe hartie daca e nevoie sa intelegi ce si cum. consultatia este aproximativ 80-90 lei.
din cate am inteles si sotia lui este tot ortoped la spitalul grigore alexandrescu, dar nu stiu prea multe despre ea.
http://good-times.webshots.com/album/568609067qLFmHR
Mama a doua minuni Androniki (22.10.2008) si Brianna (03.12.2002)