Untul de shea - shea butter (2)
Raspunsuri - Pagina 4

Iael spune:
Vreau sa va intreb pe cele care ati folosit acest unt daca vi s-a intamplat sa vi se inflameze pielea din cauza ca este foarte gras ?
Mie mi-a aparut un chist subcutanat ,nu sunt sigura ca de la acest unt .
Poate m-am lovit ...
Totusi mi se pare ca nu lasa porii sa respire .

dalina2x2 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Iael Vreau sa va intreb pe cele care ati folosit acest unt daca vi s-a intamplat sa vi se inflameze pielea din cauza ca este foarte gras ? Mie mi-a aparut un chist subcutanat ,nu sunt sigura ca de la acest unt . Poate m-am lovit ... Totusi mi se pare ca nu lasa porii sa respire . |
I-adevarat ca e foarte gras.. dar ca sa-ti apara chisturi subcutanate..

Eu m-as duce la dermatolog, daca stii ca nu te-ai lovit sau ceva...

cait spune:
Mi nu mi-a aparut nimic si il folosesc in fiecare zi mai ales pe sani.Nu cred ca este de la asta ceea ce ti-a aparut tie.
Cait
Home is where heart is...

ileana spune:
citat din mesajul lui unique Va spuneam ca mi-am luat si eu unt de shea. Si eram f incantata in primele zile. Eu am tenul uscat si mi se parea ca imi face bine. Dar acum alta problema. Mi-au aparut o gramada de cosulete pe fata. ![]() Deci....revin la crema de galbenele. |
Servus,
In primul rand, de pe subiectul trecut, merci de pont, am comandat si eu de la Akoma!
Si sapunul negru african, care-i fain.
In plus, eu am comandat si uleiul de shea. ( este rafinat).
Eu am tenul gras si cu tendinta de incarcare, dar uleiul este bun pentru fata.
Ma dau seara!
Untul de shea, nerafinat ( si organic zic ei) , dupa mine este Ok. N-am probleme la intins.
Pe site este specificat ca se aplica pe pielea umeda.
A...si mi-a venit livrarea in 8-9 zile!

oliviutza spune:
Fetelor, unt de cacao folositi? Am inteles ca e foarte hidratant si foarte bun inainte/dupa expunerea la soare.
Eu folosesc unt de shea de nerafinat de la www.olivo.ro, pentru pielea de pe picioare si maini, si au si unt de cacao. Care e diferenta?

Dierna3 spune:
citat din mesajul lui oliviutza Fetelor, unt de cacao folositi? Am inteles ca e foarte hidratant si foarte bun inainte/dupa expunerea la soare. Eu folosesc unt de shea de nerafinat de la www.olivo.ro, pentru pielea de pe picioare si maini, si au si unt de cacao. Care e diferenta? http://OrganicInRomania.blogspot.com |
Oliviutza, olivo.ro e magazinul tau?
Principalele deosebiri dintre uleiuri/unturi stau in proportiile diferitilor acizi grasi din componenta.
Untul de shea ofera o mica protectie SPF, iar uleiul din seminte de zmeura mai mult, intre 28 si 50: http://www.naturesgift.com/carrier_oils/raspberry-seed-oil.htm
Totusi eu n-as aplica grasimi vegetale inainte de expunerea prelungita la soare (plaja), majoritatea doar previn intr-un anumit procent degradarea celulara, cu blocarea razelor stau mai prost. Dupa, da.
Untul de cacao nu e polivalent ca cel de shea, pe fata merge doar pe buze ca e comedogenic, nu are efectul impotriva vergeturilor pe care il trambiteaza cei de la Palmer's ca sa-si vanda celebra crema, in schimb contine un polifenol-minune ale carui efecte le-au confirmat cercetatorii japonezi (google - cocoa mass polyphenol (CMP)). Pe mine nu m-a tentat niciodata pentru ca nu agreez mirosurile gurmande pe piele. Cui ii plac, vedeti ca e iar disponibil pe Akuawood http://www.akuawood.co.uk/product.php?productid=26&cat=3&page=1 untul de cafea

Delyutz spune:
hello. Eu mi-am luat unt de shea cu ylang ylang, crema. E asa cum ziceti voi, f.tare si grasa. Eu ma dau seara pe fata...e fata f.grasa atunci, insa dimineata e catifelata si nu mai e grasa deloc. Intrebarea mea este daca ar trebui sa-l mai amestec cu ceva? tinand cont ca are si ylang ylang? El este 100% natural cica.

Delyutz spune:
hello, m-am tot uitat pe youtube dupa shea butter dupa ce am citit si partea 1 a subiectului ma tot bate gandul sa comand de pe http://www.akomaskincare.co.uk a primit cineva? E ok? Dar sapunul african e ok? la ce foloseste?
ideea era ca pe youtube am vazut ca multa lume amesteca "burnt sugar pomade". In romania care ar fi echivalentul? Avem noi zahar ars natural sau ceva in genul asta ptr ca eu nu am auzit :(
Oricum...din ce am vazut pe youtube majoritatea erau preparate ptr par, dar mergeau si ptr corp. Cred ca e ok sa amestec: tea tree oil (am inteles ca are efect si asupra celuluitei, nu stiu daca e adevarat), vitamin e oil, honey si almond oil...Dar pana atunci trebuie sa cumpar si unul de shea
Astept pareri daca ati ajuns la un stadiu atat de avansat de preparare
Merciii

alinadel spune:
Delyutz: din pacate nu pot sa iti raspund la intrebari, dar am o intrebare UNde ai gasit almond oil? M-ar interesa sa-l folosesc la un sapun. Multumesc!
www..blogspot.com

Carmen_So spune:
Dierna, scuze, acum am vazut intrebarea ta cu untul de la aroma-zone. Pe primul l-am amestecat cu aloe vera si cu ulei de migdale si de struguri si a iesit mai moale, dar nu prea mi-a placut ca tot se simteau granulele. Pe al doilea, l-am pus pe baie de aburi si am adaugat vit a si E. Tot cam asa e, ma rog, se simt mai putin granulele. A treia oara bag mixerul, jur, dar mi-as lua tot de la ei, unul de-ala mic, ca daca il bag pe asta de bucatarie mi-e ca nu ramane nimic din crema.
Ma dau seara si abia dimineata nu se mai simte pielea grasa, iar cat despre miros, nu stiu cum miroase lanolina, mie mi se pare ca miroase usor a nuca, cum zic fetele. Io ii dau inainte, ca de mult n-am mai avut o piele asa moale...