Untul de shea - shea butter (2)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dierna3 spune:

Imi raspund tot eu: o saptamana fix a facut pe drum comanda de la Aroma-Zone. Codul de urmarire pe situl Coliposte pe care ti-l dau ei functioneaza doar pentru teritoriul francez, al meu arata si acum ca produsele au parasit Franta.

Desi aveam unt de shea (Agbanga Karite), mi-am luat si de aici si nu imi place: e tare ca piatra, prea deschis la culoare si tot miroase, cu toate ca am ales dezodorizat.

Plusuri: hidrolatul de iasomie Sambac , sigur imi mai iau si alte variante si modul de ambalare (fulgii de protectie sunt biodegradabili, din amidon). Am primit cadou un ulei esential din arbore de ceai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_So spune:

Mie inca nu mi-a venit comanda de la Aroma zone, ca am vazut intrebarea ta, Dierna.

Vasazica, nu prea ti-a placut untul, si eu care mi-am luat 2. de unde ai mai comandat si ti-a placut? ti-au adus coletul la usa sau trebuie sa te duci la posta dupa el?

Mergi la inceput

Mie in general nu-mi place untul de shea, exceptand efectul, de aia tot ii mai dau cate o sansa. Cel de pe Aroma-Zone pare usor rafinat, nu numai dezodorizat. Oricum, am verificat si hidrolatul si am descoperit ca are benzoat de benzil (in fisa tehnica scrie doar ca e 100% pur, fara conservanti ). Asta-i fixator de aroma, dar nu l-au pomenit...

Cel mai bun pana acum mi s-a parut penultimul cumparat: http://www.scotiafairtrade.com/whipped-shea-butter-100g-jar-p-3723.html L-am ales dupa ce am citit pe net evaluari si toti laudau produsul de la Agbanga Karite. Si Akamuti are legaturi cu aceasta cooperativa, insa la descrierea untului lor nu precizeaza clar provenienta.

Coletul de la posta l-am ridicat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanna3 spune:

a ... si inca ceva
eu din unt de shea si cateva picaturi de ulei esential de portocale mi-am facut strugurel de buze
acum cateva zile a rasarit un herpes pe care l-am anihilat pe loc cu noul strugurel de care acum sunt nedespartita
chiar ma candeam sa pun si compozitei si pudra minerala (de pe everyday minerals) sa fie cat mai apropiat de nuanta rujului

Oanna, mami de tripleti Rares Mihai, Andrei Ioan si Ingrid Maria Izabel ( 20.06.2006)

iubesc si sunt iubita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Am si eu o intrebare, poate e prosteasca dar imi sta pe creer.
Avem voie sa folosim metalul cand combinam "lucram" cu uleiuri, creme, cand le combinam, mai exact?
Increc sa fac si eu ceva cu untul asta ce-l am deja, ca e pietros, dureaza pana il intind/ masez, si drept urmare ramane uitat in vreun colt de baie.
Am sa-l combin azi cu ulei de migdale, poate fac o pasta usor aplicabila

Nikole, mami lui Albastrel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Nikole eu stiam ca toate cremele care le facem trebuie facute cu un betisor de lemn deci fara sa folosim metal.De altfel si recipientul in care il facem nu trebuie sa fie din metal.

Cait
Home is where heart is...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliya spune:

Si eu stiu ca nu se foloseste metalul, doar lemnul, portelanul, sticla.

nepotica mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Am inteles, e la fel ca la prepararea mastilor, acu mi-a picat fisa, of of...multumesc ptr raspunsuri, ma apuc acusi sa-l amestec cu ulei de migdale si rosehip oil.

Nikole, mami lui Albastrel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tic_tac spune:

eu am primit un unt de la Copar, cel ambalat in cutie metalica
asta este
http://www.copar.fr/catalogue/produit.htm?m=le-karite&p=beurre-de-karite-100-pur-boite-en-metal&s=3329310020100

si e bun, dar trebuie sa muncesc un pic sa il aplic
nu are importanta recipientul, e o grasime vegetala care nu se combina cu ambalajul, nu face nici o reactie chimica
si daca vreti sa amestecati cu uleiuri sau altceva trebuie sa il incalziti si sa il mixati la viteza mare ptr. a fi gen crema nu untura, ca si textura
gasiti metoda pe youtube

Mergi la inceput

Carmen_So, ce-ai mai facut cu untul de la A-Z? M-am bagat in el abia acum; ori s-a incalzit vremea si s-a mai inmuiat, ori asa era si inainte: deasupra are un strat tare, iar la mijloc e textura specifica, cremoasa si usor granulata. M-am dat aseara pe tot corpul, insa dimineata nu era total absorbit, desi n-am exagerat cantitatile, urasc senzatia de gras. Si mi se mai pare ca miroase usor a lanolina. Zi-mi ca-s io nebuna!

Mergi la inceput