Untul de shea - shea butter (2)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Arianna_M spune:

Delia ,
Nu-i nimik.....numai sa nu le scumpeasca.......

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dierna3 spune:

Vio_dia, daca te mai intereseaza uleiul de camelie japonica, stiam ca il vazusem disponibil in Europa (nu-l gaseam pentru ca are alt nume). Eu nu ma pot hotari la sampoanele solide cu babassu. Cand am verificat azi - surpriza! Camellia Kissi si vad ca, mai nou, au adaugat uleiurile si apa de trandafir. Nu au cele mai mici preturi, partea faina e ca vand esantioane: https://anitagrant.com/index.php?page=shop.browse&category_id=13&option=com_phpshop&Itemid=41

Mergi la inceput

Hello ,
sunt bucuroasa.... mi-au venit si mie produsele......untul , uleiul de jojoba si cel de cococs.......abia astept sa le incerc.
Comanda am dat-o pe akoma.
Pe 22 am primit mail k a plecat de la ei...si azi le-am ridicat de la posta.........

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vio_dia spune:

Dierna, multumesc mult pt. info . Stiam de anitagrant.com insa nu stiam ca au si ulei de camelia japonica.

Sampoane solide si sapunuri naturale f. bune au aici:
http://www.chagrinvalleysoapandcraft.com/shambar.htm

Cred ca au si ceva cu babassu, nu stiu daca e sampon sau sapun. Oricum, eu am luat cateva sapunuri si mostre de sampon asta-iarna si mi-au placut, mai ales sapunul cu ciocolata si portocale si cel cu ciocolata si migdale, pe care le-am comandat full size.

Din pacate, experienta cu samponul solid nu mi-a reusit, chiar daca m-am clatit ulterior cu otet de mere, cum se recomanda. L-am incercat doar pe cel cu cafea, coffee moreno parca, insa din cauza apei calcaroase pe care o avem in zona mi s-a incalcit rau parul si parca nici nu s-a spalat bine , parca aveam pasla in loc de par.

Oricum, ma cam asteptam la asta, citisem pe forumuri ca samponul solid nu prea functioneaza cu apa dura, pt. ca raman ceva reziduuri in par de la sampon in combinatie cu sarurile de Ca din apa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delyutz spune:

ma ajutati cu un sfat legat de preparare? mai exact cam cate picaturi de ulei se pun in amestec, comparativ cu untul de shea? Am citit undeva, in capitorul precendent parca, ca la 20 g unt shea vin 10 picaturi de ulei dar mi se pare mult prea mult.

Mergi la inceput

Si eu sunt la capitolul preparare....
ma puteti ajuta cu un sfat ?
crema obtinuta din shea + ulei de jojoba+ulei cocos se tine la temp.camerei sau in frigider ?
multumesc!

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dierna3 spune:

Citat:
citat din mesajul lui vio_dia

Dierna, multumesc mult pt. info . Stiam de anitagrant.com insa nu stiam ca au si ulei de camelia japonica.

Sampoane solide si sapunuri naturale f. bune au aici:
http://www.chagrinvalleysoapandcraft.com/shambar.htm

Cred ca au si ceva cu babassu, nu stiu daca e sampon sau sapun. Oricum, eu am luat cateva sapunuri si mostre de sampon asta-iarna si mi-au placut, mai ales sapunul cu ciocolata si portocale si cel cu ciocolata si migdale, pe care le-am comandat full size.

Din pacate, experienta cu samponul solid nu mi-a reusit, chiar daca m-am clatit ulterior cu otet de mere, cum se recomanda. L-am incercat doar pe cel cu cafea, coffee moreno parca, insa din cauza apei calcaroase pe care o avem in zona mi s-a incalcit rau parul si parca nici nu s-a spalat bine , parca aveam pasla in loc de par.

Oricum, ma cam asteptam la asta, citisem pe forumuri ca samponul solid nu prea functioneaza cu apa dura, pt. ca raman ceva reziduuri in par de la sampon in combinatie cu sarurile de Ca din apa.

De Chagrin Valley stiu de cativa ani, de pe forumurile "cu par", da' nu simt inca nevoia sa contribui la economia americana. Ultimul trend de pe acolo nu e 100% natural, tot cu unt de shea, fara baza de sapun, deci functioneaza si-n apa dura, ca sampon sau pentru spalarea corpului: http://www.etsy.com/shop.php?user_id=5715131§ion_id=5842447. Inainte era acesta: http://www.flowermoonsoaps.com/store/?CatID=28.
Pe Etsy gasesti multe minuni, naturale sau nu, transportul la 2 produse e foarte mic tinand cont de distanta, vanzatorul iti poate personaliza produsul... "Whipped soap" arata tentant, chiar si cel chimic cap-coada: http://www.etsy.com/shop.php?user_id=5622975§ion_id=5954191, ma mir cum de nu a aparut si pe la noi, ca e usor de produs.

Delyutz, daca nu prepari cu faza apoasa si alte ingrediente sau dupa o reteta anume, esti libera sa faci ce combinatii doresti. Doar la uleiurile esentiale trebuie atentie mare la dozare si informare prealabila.

Arianna, untul rezista si in afara frigiderului, insa datorita uleiului de cocos, mai ales daca e in proportie mare in mix, isi va schimba consistenta continuu, la fiecare oscilatie de temperatura.

Daca n-ati mai folosit niciodata anumite unturi/uleiuri, e foarte bine sa le testati simple mai intai, pe piele sau par. Dupa ce va obisnuiti cu proprietatile fiecaruia, va fi mai usor sa le dozati in amestecuri, intervine intuitia.

Mergi la inceput

multumesc de raspuns Dierna

arata acele sapunuri numai bune de mancat

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Dierna3

Arianna, untul rezista si in afara frigiderului, insa datorita uleiului de cocos, mai ales daca e in proportie mare in mix, isi va schimba consistenta continuu, la fiecare oscilatie de temperatura.

Daca n-ati mai folosit niciodata anumite unturi/uleiuri, e foarte bine sa le testati simple mai intai, pe piele sau par. Dupa ce va obisnuiti cu proprietatile fiecaruia, va fi mai usor sa le dozati in amestecuri, intervine intuitia.

Multumesc Dierna

_

Mergi la inceput

gata, am preparat si eu potiunea magica am pus: unt de shea, unt de mango, ulei jojoba, ulei migadale dulci, un pic de vit E si un pic de ulei de camelii. Ma panicasem la inceput deoarece nu se mai intarea la loc, dar eram eu prea nerabdatoare...dar acum e ok. Data viitoare am zis ca incerc si cu mixerul, asa cum am vazut pe youtube. Acum l-am topit intr-un vas pus in apa calda.

Mergi la inceput