Untul de shea - shea butter (2)
Raspunsuri - Pagina 13

Delyutz spune:
am aviz am aviz...
ce repde au venit, nu imi vine sa cred...maine ma duc sa le ridic.
Am o intrebare legata de cantitati, adica cat ulei sa pun pe unt ca sa iasa bine. Cam care este proportia ca sa zic asa? sau sa pun "ochiometric"?

Carmen_So spune:
Citat: |
Dierna3 Posted - 19/06/2009 : 15:58:39 -------------------------------------------------------------------------------- Carmen, ce reteta ai folosit? |
Pai asta e, ca n-am gasit nimic cu emulsificatorul asta, e fapt, nimic simplu, toate erau complicate, cu doua-trei faze. Eu amestec untul de shea cu ce uleiuri am si aia e crema. Cred ca am pus ulei de monoi de data asta, 10g ulei la 100g shea, si iar am 'scapat' niste hidrolat de pepene, ca voiam neaparat sa miroasa frumos, am mai pus vit E si AHA, ochiometric, ca n-am cantar. Dar cum sa amestec emulsificatorul ala, aceasta-i intrebarea...

Dierna3 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Carmen_So
Pai asta e, ca n-am gasit nimic cu emulsificatorul asta, e fapt, nimic simplu, toate erau complicate, cu doua-trei faze. Eu amestec untul de shea cu ce uleiuri am si aia e crema. Cred ca am pus ulei de monoi de data asta, 10g ulei la 100g shea, si iar am 'scapat' niste hidrolat de pepene, ca voiam neaparat sa miroasa frumos, am mai pus vit E si AHA, ochiometric, ca n-am cantar. Dar cum sa amestec emulsificatorul ala, aceasta-i intrebarea... Carmen, Mara (12.08.2004) si Ana (21.06.2007) poze cu noi |
Daca e de la AZ, chestia aia de pepene nu e hidrolat (parca te-am mai intrebat de el), ci extract aromatic, ziceai ca are alcool, e putin, deci faza apoasa nu prea exista in reteta ta. Ca esterul sa functioneze si rezultatul sa fie crema sau lotiune, nu unt, trebuie sa bagi ceva de genul apa de trandafiri, apa distilata, apa minerala, gel de aloe... Iar uleiurile si unturile (chiar daca sunt solide) le calculezi pentru faza uleioasa. Untul de shea cred ca ar trebui whippuit inainte de incorporare, daca executi procedeul la rece, cum fac majoritatea celor ce folosesc acest emulsifiant. Am citit in zig-zag, da' cica e important ca toate ingredientele sa fie la aceeasi temperatura, iar textura finala e cea care la care se stabilizeaza dupa 48h (e bine sa o pui in frigider in timpul asta). Merge facuta "maioneza" si cu esterul in faza uleioasa (lasat sa se dizolve 1-2 h, poate sa faca cocoloase) si in cea apoasa, indicata e prima. Vezi ca AHA nu face casa buna cu esterul de zahar, lichefiaza prea tare emulsia si poate afecta stabilitatea in timp (se poate "taia" dupa cateva zile).
Uite aici niste proportii:
http://aromathera.over-blog.com/article-32479878.html
Filmulet: http://video.google.com/videoplay?docid=-8214327479409611858

leila_mare spune:
Buna seara. Stiti vreun site romanesc de pe care pot comanda uleiuri esentiale?
Am comandat unt de shea si dupa cum am citit pe postarile voastre, este unt rafinat, nu brut. As dori sa-l amestec cu uleiuri esentiale. Il folosesc pentru corp dar il dau foarte greu.
Ma intereseaza ulei de camelie pentru par in special si ulei de jojoba.
Multumesc anticipat.

Delyutz spune:
Buna Leila. Nu, din pacate nu am gasit un asemenea site. Am cumparat uleiurile tot de pe akoma. Fetele au mai comandat de pe akamuti si aromazone.
citat din mesajul lui leila_mare Buna seara. Stiti vreun site romanesc de pe care pot comanda uleiuri esentiale? Am comandat unt de shea si dupa cum am citit pe postarile voastre, este unt rafinat, nu brut. As dori sa-l amestec cu uleiuri esentiale. Il folosesc pentru corp dar il dau foarte greu. Ma intereseaza ulei de camelie pentru par in special si ulei de jojoba. Multumesc anticipat. |

vio_dia spune:
Am ridicat si eu dimineata pachetul de la akoma...nu-mi vine sa cred, in 2 zile a si venit .
Acum sunt la birou si nu nu pot sa le testez insa abia astept sa vad cum sunt toate , mai ales uleiul de cocos si untul de mango , abia astept sa le testez.
Va scriu maine impresii proaspete, ca acasa n-am reusit inca pun calc. in functiune, e ca dupa bombardament la mine

Delyutz spune:
Da nici eu nu am apucat sa le prepar, sunt inca ambalate acolo, ma asteapta
Succes la preparat si poate ne povestesti ce, cum si cum a iesit
citat din mesajul lui vio_dia Am ridicat si eu dimineata pachetul de la akoma...nu-mi vine sa cred, in 2 zile a si venit ![]() ![]() Acum sunt la birou si nu nu pot sa le testez insa abia astept sa vad cum sunt toate , mai ales uleiul de cocos si untul de mango ![]() Va scriu maine impresii proaspete, ca acasa n-am reusit inca pun calc. in functiune, e ca dupa bombardament la mine ![]() ![]() |

Arianna_M spune:
Salutare dragutzele.....
mi-am facut si eu comada de shea de pe akoma......si asta datorita voua pt k v-am citit si m-ati convins cu postarile voastre ......
Acum astept avizul....
Sunteti niste scumpici toate !
_

Delyutz spune:
arianna
cred ca li s-au triplat comenzile celor de la akoma catre romania. probabil se intreaba ce se intampla