Untul de shea - shea butter (2)
Raspunsuri - Pagina 12
Delyutz spune:
Multumim frumos. Nu stiam ca untul de shea ofera protectie SPF
Citat: |
citat din mesajul lui ingeras2 Buna,fetelor.Am fost plecata la mare,afara,si tota perioada am folosit doar untul de shea pe post de crema pentru protectie solara.A fost super si am prins un bronz grozav.L-am testat doar pe pielea mea nu si pe a copilului si a sotului.Nu m-a usturat pielea,nu m-am inrosit.Pe fata am dat cu uleiu de jojoba si dimineata am avut untul de shea amestecat cu cel de cocos si a fost foarte bine.M-am gandit sa impartasesc cu voi experienta,odata ce de la voi am aflat si invatat sa le folosesc si mai ales ca au inceput vacantele.Spor la combinatii cat mai reusite. |
vio_dia spune:
citat din mesajul lui Dierna3 Vio, japonica am avut eu, luata de pe Ebay, varianta "de la mama ei": http://www.amazon.com/Oshima-Tsubaki-Camellia-Hair-Care/product-reviews/B000OWF2M0/ref=cm_cr_dp_all_helpful?ie=UTF8&coliid=&showViewpoints=1&colid=&sortBy=bySubmissionDateDescending E placut, mai light decat sinensis, uniformizeaza textura pielii, o face mai "plina" si ii da o stralucire aparte.De proprietatile anti-aging iti poti da seama doar in timp, dupa o folosire indelungata, din pacate. |
Dierna, multumesc mult , cu intarziere . N-am internet acasa din cauza de reamenajari si la birou n-am timp nici sa respir .
Vad ca scrie "hair care" pe uleiul de japonica de pe ebay, e 100% ulei de camelii sau e amestecat cu ceva? Eu l-as vrea pt. fata si mie teama sa nu fie comedogenic cumva...
Annie80 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Delyutz Multumim frumos. Nu stiam ca untul de shea ofera protectie SPF
|
Eu stiam ca nu prea ofera protectie solara, un maxim ar fi 6 (totusi mai bun decat uleiul de bb)
------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
Alergic at stupidity.
Dierna3 spune:
Vio, cel pe care ti l-am aratat e 100% ulei de camelii (japonica). E branduit pentru par fiindca "Oshima Tsubaki" inseamna "camelie din Insula Oshima", iar japonezele de acolo erau recunoscute pentru cel mai lung si mai frumos par gratie acestui ulei. Si la noi, uleiul de ricin din farmacii e vandut ca laxativ , dar de obicei ajunge pe gene/sprancene/par. Samuraiu' isi ungea katana, azi vesticii il folosesc impotriva ridurilor sau pentru diminuarea cicatricelor (vergeturi, cele cauzate de acnee...). Daca e comedogenic pentru tine nu afli pana nu-l folosesti, eu am avut curaj sa-l intind pe fata dupa ce am citit ca fosti si actuali acneici il folosesc cu incredere. (foloseste ca termeni de cautare pe Google camellia oil, acne, complexion, face, skin si o sa gasesti tone de rezultate folositoare). Io+uleiul de camelii=. Pe fata il folosesc doar inainte de culcare, direct sau dupa ce am dat cu tonic sau gel de aloe sau apa termala-minerala-de la chiuveta; masez usor, astept cateva minute si tamponez excesul cu un servetel. Pana a doua zi se absoarbe complet, rezultatul-un ten hidratat, care straluceste fara vreo urma grasa. Perfect, iar eu, in mod normal, sunt predispusa la puncte negre, avand un ten mixt.Aprope suna a reclama.
Delyutz spune:
off topic: cand comandati de pe ebay coletul ajunge la posta ca si un colet normal sau trebuie sa-l ridicati de altundeva? Se plateste altceva in afara de valoarea coletului+transport? Intreb ptr ca nu am mai comandat niciodata
on topic: mi se pare mie sau pretul la untul de shea a ramas mai mic dupa oferta speciala care a tinut pana sambata? pana acum la 1kg era cam 11 lire, acum vad ca e 8 si ceva
Dierna3 spune:
citat din mesajul lui Delyutz off topic: cand comandati de pe ebay coletul ajunge la posta ca si un colet normal sau trebuie sa-l ridicati de altundeva? Se plateste altceva in afara de valoarea coletului+transport? Intreb ptr ca nu am mai comandat niciodata |
Daca e dintr-o tara UE il ridici de la posta, daca nu, din oficiul vamal, dupa ce platesti si o taxa. E de preferat primul caz, plus ca ajunge si mai repede.
Delyutz spune:
Merci frumos
Citat: | ||
citat din mesajul lui Dierna3
Daca e dintr-o tara UE il ridici de la posta, daca nu, din oficiul vamal, dupa ce platesti si o taxa. E de preferat primul caz, plus ca ajunge si mai repede. |
vio_dia spune:
Dierna, multumesc pentru" reclama" . Suna foarte bine si ma tenteaza si pe mine sa-l incerc. Daca nu o fi bun pt. ten il dau pe par si tot il folosesc, asa ca n-am ce pierde.
De pe ebay de la ce seller l-ai luat?
Carmen_So spune:
Dierna, ajuta-ma, te rog, ca iar m-am incurcat in combinatii. Mi-am luat de la aromazone emulsificatorul "ester de sucre" si nu stiu cum sa-l pun. Eu citisem ceva de o faza apoasa, asa ca am pus putina apa peste el si dup'aia l-am amestecat cu shea si alte uleiuri. De iesit a iesit ok crema, dar am senzatia ca nu e bine, insa n-am gasit nimic sa ma lumineze pe net...
Dierna3 spune:
citat din mesajul lui vio_dia Dierna, multumesc pentru" reclama" . Suna foarte bine si ma tenteaza si pe mine sa-l incerc. Daca nu o fi bun pt. ten il dau pe par si tot il folosesc, asa ca n-am ce pierde. De pe ebay de la ce seller l-ai luat? |
Daca nu-i bun pt. ten, e excelent pentru corp .
Vanzatorul de la care l-am luat era din Hong Kong, vad ca nu mai e activ pe Ebay. Oricum, in spatiul UE nu cred ca ai sanse sa gasesti marca asta, tot din Asia sau SUA. Dezavantajul e ca ajunge foarte greu, cel mai bine ar fi sa cauti prin zona noastra un ulei pur de japonica no-name, e mai ieftin, vine repede si daca iti place iti achizitionezi apoi marci mai cunoscute. Eu m-am ambalat dupa ce am citit evaluari la superlativ pe un forum american, in afara de miros sa stii ca nu sunt diferente flagrante intre cele doua.
Carmen, ce reteta ai folosit?