Viitoare mamici cu probleme
e prima oara cand scriu pe forum, asa ca va pup pe toate. sunteti niste fete super. sa nu se supere baietii. care este problema mea: am decoperit in urma cu 3 ani ca am o malformatie congenitala: rinichiul drept este ectopic, presacrat, adica este mult mai jos decat ar trebui sa fie, cel stang este malrotat, adica intors invers, si colac peste pupaza, acum o saptamana mi s-a confirmat ca am si uter bicorn (are 2 cavitati). cred ca v-am cam speriat. am inceput sa fac mai multe investigatii in ideea ca vrem, atat eu, cat si sotul meu, ca intr-un viitor nu foarte indepartat sa avem un bebe. din fericire nu am o varsta inaintata (22), asa ca doctorii in general m-au incurajat pentru ca rinichii mei deocamdata functioneaza normal, dar mi-au spus totusi ca voi fi o gravida cu risc. rugamintea mea este sa-mi scrieti daca printre voi mai sunt mamici, sau viitoare mamici care au probleme asemanatoare cu ale mele pentru ca as vrea sa aflu mai multe lucruri care mi-ar putea fi de folos. va multumesc si astept raspunsuri. pupici.
Raspunsuri
papadie spune:
Nu stiu ce sa-ti spun referitor al diagnosticele cu care ne-ai "lovit". Voiam doar sa-ti urez bine ai venit
päpä
Cele bune sa se adune!
asi spune:
Bine ai venit Alina!
Din cate stiu eu uterul bicorn trebuie operat.Poti intr-adevar sa ramai insarcinata(daca numai uterul e problema) dar nu poti duce sarcina la termen.Intreaba-ti medicul ce e de facut in situatia asta pentru ca nu e foarte placut sa pierzi o sarcina.Sa dea Domnul sa vii cat de curand cu vesti foarte bune.
Pupici si bebici
ASI
alina constantin spune:
multumesc pt. raspuns. doctorita mea , ginecoloaga este mai ingrijorata de rinichi decat de uter. acum 2 saptamani a avut o pacienta care a nascut la termen, prin cezariana, tot cu uter bicorn. copilul s-a dezvoltat pe partea dreapta, deci toata burta era pe dreapta. mi-a povestit ca a fost o chestie inedita, mai ales ca medicul pacientei respective a abandonat-o inainte de nastere de teama- un inconstient. probabil ca nici mamica respectiva nu a fost f. constiincioasa si nici doctorul extraordinar. important este ca acum sunt bine amandoi.
Un zimbet spune:
Eu am uter didelf, adica doua utere total separate, si doua coluri. Sint in primele saptamini de sarcina si voi merge la doctor pentru a afla mai multe si a ma asigura ca totul este OK. Inainte de a afla ca uterele mele sint separate total, doctorita mea banuia ca ar fi vorba despre uter septat si mi-a sugerat ca o operatie de eliminare a septului nu este neaparat solutia ideala. Problema care ar putea sa se iveasca in timpul sarcinii este ca uterul sa nu se dezvolte normal, desi am auzit ca se pot face injectii care "l-ar putea ajuta". Eu am gasit o lista de discutii pe tema asta, la adresa http://www.dyspareunia.org/forum/showmessage.asp?messageID=4589 Am vazut ca pe forumul de aici a mai intrat si Marianar, care spunea ca are uter bicorn si a dus sarcina pina la capat. Poate iei legatura cu ea. Despre problema cu rinichii... imi pare rau, dar nu stiu ce sa iti zic.
Te pup si multa bafta!
ad_risnov spune:
Alinutza bulinutza,
Bine ai venit la noi. Sper ca-mi dai voie sa spun:
feletor, Alina este viitoarea nashicutza a viitorului meu!
E o dulce si iubeste la nebunie !!!
Te pup si mai vorbim.
Adriana in 18 saptamani
alina constantin spune:
multumesc mult "un zambet", o sa intru pe adresa respectiva sa vad ce gasesc.
Adriana, m-ai dat in vileag. Fetelor, de la ea stiu de forum, si sunt ft. bucuroasa ca pot sa aflu atatea lucruri de la voi. Cat despre Viitoarea finuta, asa se pare, ca e fetita, o pup dulce pe varful nasucului, pe care cred ca deja il are?!
pupici
andrruzza spune:
Alina,
Eu am avut uter bicorn. In urma unei mici interventii chirurgicale, am rezolvat problema. Totul este sa mergi la un medic care sa stie care este solutia optima. Pe mine m-au purtat pe drumuri ceva ani, pana am dat de un profesionist care dupa prima intalnire cu el, la a doua m-a operat. Daca vrei detalii, sunt aici! Sanatate!
Noroc tzie, mie...tuturor!!"Neasteptatul se produce intotdeauna"
andrruzza spune:
Alina,
Am mers cu historosaplinografia la doctorul Marinescu la spitalul Panait Sarbu(Giulesti), m-a programat pt interventie chirurgicala, laparoscopie. Operatia a durat maixim 40 de minute, a doua zi eram ca "noua", iar acum uterul meu arata normal. Intreaba-ma, nu stiu ce sa-ti spun, ce te-ar interesa!
Noroc tzie, mie...tuturor!!"Neasteptatul se produce intotdeauna"
alina constantin spune:
buna dimineata, andrruzza. mersic de raspuns. as vrea sa te intreb daca dupa interventie ai avut vreo nastere, sau daca esti gravida. ciclurile le ai regulate? inainte de interventia chirurigcala, aveai dereglari menstruale, pentru ca eu am probleme de genul asta: cicluri neregulate. din cauza asta iau anticonceptionale. pupici