Viitoare mamici cu probleme

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mmi spune:

Si eu am uter bicorn si am nascut in 2000 un baietel perfect sanatos. A fost o sarcina mai dificila, s-a dezvlotat doar pe partea dreapta, spatiul din burtica a fost ceva mai mic, dar am nascut usor, la 36 de saptamini si nu au fost deloc probleme din acest punct de vedere.
Am facut tratament pentru dilatarea uterului cu injectii de Gravibinon si am stat acasa (stat acasa din alte motive decit uterul bicorn).
Cu drag, Mihaita si mami Mihaela.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

Alina,

Din cauza uterului bicorn, am pierdutr o sarcina de 8 saptamani acum 3 ani. Probleme cu ciclu nu prea am avut, doar uneori ceva dureri. Acum, doar de 2 luni am unda "verde" sa raman insarcinata. Nu pot decat sa te sfatuiesc sa mergi la un medic care sa stie daca la tine e cazul de interventie sau daca poti duce o sarcina la termen cu uterul bicorn.
Succes!

Noroc tzie, mie...tuturor!!"Neasteptatul se produce intotdeauna"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

Fetelor, ma bag si eu in vorba... cum este uterul bicorn?? eu am o malformatie pe uter deocamdata neexplicata si as vrea sa stiu cat mai multe despre diversele probleme ale uterului..

va pup si sa auzim de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina constantin spune:

va pupic mamici (in devenire).sper, doamne ajuta sa nu am probleme cand o sa fiu. multumesc mult pt. raspunsuri.
uterul bicorn este uterul care are inloc de o singura cavitate, 2 cavitati. in momentul in care ramai gravida, embrionul se fixeaza in una din cele 2 cavitati, pe dreapta. daca totul e ok, e posibil sa nu apara probleme(avorturi spontane) si sarcina sa fie dusa la termen. uterul bucorn este o malformatie congenitala (te nasti cu el). asta am mai aflat si eu in ultimul timp.
daca printre voi sunt persoane care au probleme cu rinichii, pt. ca am si de-astea, paote imi dati de veste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina constantin spune:

scuze. am uitat sa scriu mai sus "pe dreapta sau pe stanga", in legatura cu locul unde se fixeaza si se dezvolta bb. pupici la mamici si la burtici!

Mergi la inceput

uterul meu arata in partea de sus ca o para "muscata".. cum a zis sotul meu.. nu are o forma rotunjita, asa cum ar trebui

nu se stie daca este o malformatie congenitala sau exista acolo ceva, un nodul.

s-a mai lovit cineva de o situatie asemanatoare? daca raman se poate dezvolta bb in conditiile astea?

Mergi la inceput

stai ca am impresia ca vorbim de aceeasi forma.. da, partea de sus este rotunjita in jos, ca si cand ai musca dintr-o para, dar din partea mai groasa.. ai o adresa de e-mail unde pot sa-ti trimit un desen?

tie ce ti-a zis dr. ca ar fi? ti-a facut vreo investigatie speciala ca sa idetifice natura malformatiei?

mai ai si alte probleme? sau de-asta nu prinde bb? hai ca te-am asaltat cu intrebari..

Mergi la inceput

Diana,

si al meu este inclinat spre dreapta (latero-deviat). dr. a spus ca trebuie rezolvate intai trompele, apoi daca nu merge nici asa, fac histeroscopie sa vada de ce are forma asta. nu s-a pronunatat cum ca din cauza formei n-as ramane. tu cum stai cu trompele? sunt ok?

iti trimit prin e-mail o bucatica scanata din ecografie.

Mergi la inceput

Diana,

hai sa-ti spun istoria toata.. noi incercam de un an si jumatate si dupa o gramada de analize de sange, secretie, hormoni, am devenit suspecta ca as avea trompele infundate. asa am ajuns sa fac histerosalpingografie si sa descopar forma uterului. intr-adevar trompa stanga este complet obturata, iar dreapta foarte putin permeabila, din care cauza dr. s-a concentrat asupra rezolvarii acestei probleme. de luna viitoare incep instilatiile, si daca nici asa nu merge, fac histeroscopie sa identificam natura formei uterului. dr. a spus ca sunt 2 variante: ori este o malformatie congenitala, ori am un nodul care ii da forma asta.

eu nu am ramas niciodata insarcinata, si am 35 de ani. chiar daca pana acum un an jumate m-am ferit, este totusi suspect ca nu s-a intamplat pana acum. tu?

sotul meu lucreaza intr-o firma producatoare de medicamente si este inconjrat de medici, acum este plecat, dar mi-a promis ca o sa-i chestioneze cand se intoarce. o sa-ti povestesc ce-am mai aflat.

te pup si spune-mi tu cum ai descoperit problema?

Mergi la inceput

cred ca ai facut ecografie, la mine la ecografie nu s-a vazut decat ca este inclinat spre dreapta, nu mi s-a spus cum ca ar avea forma asta...

la histerosalpingografie ti se introduce o substanta de contrast prin vagin, uter, trompe si se face o radiografie ca sa se stabileasca permeabilitatea trompelor. prin instilatii se urmareste desfundarea lor, dar am intalnit si cazuri cand nu tine. despre histeroscopie vezi subiectul "instilatii dupa HSG", ne-a explicat Furnicutza in ce consta.

Mergi la inceput