Bucurii de sept-oct 2006 (162)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Oanacn spune:

Adina poti sa-ti dau programul de trimestrul asta de la gradi, am tradus doar cateva parti, o sa pun mai tarziu si restul.

Language Activities:
- sa recunoasca 10 parti ale corpului
- sa gaseasca un obiect dupa nume
- sa recunoasca obiectele dupa poza
- sa recunoasca culorile
- sa stie sa numere
- sa spuna obiecte care incep cu acelasi sunet
- sa faca perechi de poze cu obiectele corespunzatoare
- sa puna obiecte identice impreuna
- sa pronunte diferite sunete

PRACTICAL LIFE ACTIVITIES
- sa impatureasca/ desfaca o patura
- sa rastoarne apa pe o anumita suprafata si sa stearga
- sa sorteze anumite ustensile
- sa taie paine in anumite forme, folosind ceva forme speciale
- igiena personala
- sa taie mancarea in bucatele mici
- sa serveasca mancare la colegi
- sa toarne lichid dintr-un container in altul
- sa pregateasca masa

SOCIAL ACTIVITIES
- sa caute si sa descopere obiecte intr-un saculet cu o comoara
- sa imite expresii faciale
- sa paseze un obiect in fata si in spate
- sa urmareasca si sa imite diferite miscari ale corpului
- sa asculte si sa urmareasca instructiuni
- sa -si recunoasca colegii dupa nume
- sa danseze in grup
- sa recunoasca colegii dupa poza
- sa imparta materialele didactice
- sa recunoasca sentimente

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yoannamarie spune:

Salutare, tuturor! Hop si eu...

Xandrinne, multumim pentru compliment!
M-am uitat, iar, pe pozele cu voi. La "poze noi"... Minunate! Puiul mic din poze e Diana, presupun...E atat de scumpica! Iar, poza in care bea din biberon, si il tine singurica... ! E absolut superba! M-au impresionat ochisorii! Sunt atat de expresivi! ! Si domnisoara Raluca (presupun ca ea e in poze), e frumusica. Si Narcisa?! Scuza-ma, te rog, daca am numit gresit, puiutii din poze. Daca am gresit, astept lamuriri. Te rog sa nu te superi...

Bafta la prepararea prajituricii cu morcov. Si soacra-mea face, mai ales in timpul postului (caci ea il tine pe tot). Si, ii iese delicioasa. Desi, am fost cam sceptica, la inceput, recunosc. In final, e buuuna rau de tot aceasta prajiturica. Nu cunosc reteta, dar cred ca vb de acelasi lucru. Cred...
fetele!

Alina, ma bucur foarte tare sa citesc ca starea de sanatate a lui Sebicu, e inspre bine. Bafta la examenul microscopic... Multa sanatate!
M-am uitat peste pozicile voastre (sper ca nu te superi)...Superbe! Si cele de la nunta, si cele cand erai insarcinata, iar Sebicu e adorabil! In fiecare poza...! Mi-a smuls un zambet larg, si asternutul (cel cu ursuleti galbeni) din pozele cu Sebicu la 4 luni. Mi-a atras atentia,deoarece am si eu un set...printre altele (tot cu ursuleti )Credeam ca sunt singura care, inca, mai doarme in asternut cu ursuleti... (am si mai "serioase", sa spun asa...dar mai copilaresc si eu...putin)....

Va si sa ne dai vesti cat mai bune despre voi!

Aaaaa...era sa uit...mamicile din pozele facute in Iasi...sunt de pe forum?

Am vazut si in Odisee ca v-ati intalnit, parca de doua ori, mamicile de pe acest forum. Mai aveti astfel de intalniri, caci as vrea si eu sa ne cunoastem personal...Bineinteles, daca vreti si voi acest lucru...

Lexi, super tare faza cu slanina afumata. Si mie imi place rau de tot...De fapt, in sezonul rece...imi place sa mananc (cand fac rost) slanina cu ceapa etc, iar in sezonul cald...ador sa mananc telemea sau cas cu rosii. Am un fix...
Cand am fost insarcinata, am mancat de toate...caci nu am avut deloc greturi. Mai putin ciocolata, pentru ca nu-mi place decat cea alba sau amaruie. Cea cu lapte, bleah! Si nici dupa inghetata nu "ma topesc"! Dar deja...asta e alta discutie... Scuze!

Cat despre culori...ai dreptate. Nici eu nu sunt adepta numai a culorilor: rosu, roz, ciclamen etc. O imbrac pe Maria si in albastru, verde, portocaliu, galben, diferite nuante de maron sau bej etc. Ideea e ca soacra-mea, chiar strecoara hainute pentru baietei. Se cunosc dupa model, dupa croiala etc...Dar nu-i mai spun nimic...O las sa-si faca "placerea" si, hainutele respective ajung la amica mea, care are baietel.

M-am uitat , din nou, si pe pagina Mariei. Doamne cat e de dulce si frumusica! Are o privire si niste ochisori...te topesc...
Va

Elenia, oho. dar sta bine proaspatul "tunsulici" cu greutatea si inaltimea. Bravo! Felicitari!

M-ai amuzat cu: "m-a si intrebat moasa cand eram pe masa sa nasc ce o sa fie si eu SENINA zic": E bun ca erai senina, in acele momente... Caci eu, nici nu incepuse bine "procesul" si am dat sa ma ridic, spunand: "Gata, gagici! Eu plec acasa! Nu mai nasc!" S-au crucit dr., asistenta si moasa. Si, da-i munca de lamurire, chiar si amenintari, ca sa ma potolesc...Eeeei, si-au gasit si persoana!

Te !

Ramomar, Gety, Lilina, Oanacn, va salut si va !

O zi buna tuturor mamicilor!

www.mytickerz.com/tickers/g5982ekrufgklo7y.png" target="_blank">Maria-Elena, un vis frumos devenit realitate!!!

Mitzu si...perlutzele!

"Omenirea datoreaza copiilor tot ce are mai bun de daruit..."
Ioana , mami de Maria-Elena! (5 septembrie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mexxa spune:

Fetelor pentru magazine.

Sa va zic cum a trecut ziua de astazi cu olita. Sebicu super incantat de puiu de pe oala...toata ziua a facut pisu la olita..o singura data sa scapat din cauza desenelor Roary the racing car....este innebunit dupa ele si a uitat de pisu
Acum doarme si a vrut sa doarma fara pepes...adica pampers .Sper sa nu gasesc patu balta

Lilino...o intrebare...mi-ai adus odata la spital orez cu carnita si sos...ce sos era ala mama, ca imi aduc aminte ca fiu'miu a mancat tot...era in stare sa pape si borcanu.Si ca sa stii de la ce m-am luat...azi a luat orezu si la pus in borcan, spunea "pap eu asa mama"...stie el ca asa a mancat ultima oara

Va pup merg sa vad daca nu e ud patul.

, mamica de Sebastian-Mihai

_
Un copil poate sa invete oricand un adult trei lucruri: cum sa fie multumit fara motiv, cum sa nu stea locului niciodata si cum sa ceara cu insistenta ceea ce isi doreste. (Paulo Coelho)

Mergi la inceput

Patu e uscat...S sa trezit si primu lucru care la facut a fost sa se aseze singur pe olita.....sunt tare mandra de puiu meu

Acum imi fac curaj si ies afara...doar eu cu Sebik...doar nu o sa ne pape bau bau

Pupici

_
Un copil poate sa invete oricand un adult trei lucruri: cum sa fie multumit fara motiv, cum sa nu stea locului niciodata si cum sa ceara cu insistenta ceea ce isi doreste. (Paulo Coelho)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eleņia spune:

Xandrutzaintru in fiecare zi atunci cand am posibilitatea(internet acasa),pentru mine acest forum e ca un drog cum am putin timp liber hop si eu intru sa vad cine a mai scris,ce a mai scris,etc
Oanacn superba fetita si super norocoasa la pescuit,presupun ca tati a fost mandru;te invidiez pentru "lacul din spatele casei"
Yoannamarieda am spus "senina"pentru ca eram sub efectul epiduralului si de altfel tot timpul am ras,am glumit si am spus bancuri cu moasele in sala de nasteri ca pana la epidural nu iti povestesc
Mexxa bravo lui Sebicu pentru mersul la olita si ai dreptate nu cred ca o sa va "pape bau bau" daca iesi afara cu sebicu,tu oricum esti o curajoasa si o invingatoare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eleņia spune:

Oanacn super interesant programul de la gradinitza Lisei
si eu am mers astazi la o gradi,pe care am vazut-o inca de anul,trecut sa il inscriu pe dary dar inscrierile se fac in perioada 19 aprilie-10 mai adica cand eu nu sunt aici
o sa mearga cumnata mea sa il inscrie
fetele va pupez si va doresc o seara placuta
fug sa bucataresc un bors cu carnita de pui si mai vad eu la fata locului pentru felul doi si desert

Mergi la inceput

Am fost afara...dar se lase un vant...brr...
Nu am stat foarte mult...si nici singuri ca ne-am intalnit cu tati asa ca Sebi a fost super incantat de plimbare.

Fetelor voi dati cartofi prajiti la copii cu oua la bucurii?dar salata din asta de sezon?

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yoannamarie spune:

Elenia, eeei...dar nu te supara...N-am spus ca n-ai suferit...Te cred...ca a fost dureros.Toate am trecut prin "drurerile facerii", dealtfel. Eu doar am spus ca ai fost simpatica...Cat despre epidurala, felicitari ca ai avut parte... Mie nu a vrut dr. sa-mi faca sub nici o forma...desi am insistat si chiar i-am oferit bani. Si discutasem despre aceasta solutie si la ultimul consult. Si atunci a spus ca vedem la spital ce si cum. Pana la urma, mi-a spus ca asta e fitza, si ca trebuie sa fiu "activa" si sa simt ce fac. Mai puteam sa comentez? Eram la mana ei, pana la urma... Ma rog...

Mexxa, felicitari pentru operatziunea olitza. Ai si motive sa fii mandra de Sebicu!

Oanacn, foarte faine pozele. Toate, pentru ca nu m-am uitat numai la cele cu micuta pescar si "ajutorul" ei... . Ai o domnisorica foarte frumusica! Iar...in limuzina...ca o vedeta, ce mai...!

O seara, respectiv o dupa-amiaza, placuta in continuare va doresc!

www.mytickerz.com/tickers/g5982ekrufgklo7y.png" target="_blank">Maria-Elena, un vis frumos devenit realitate!!!

Mitzu si...perlutzele!

"Omenirea datoreaza copiilor tot ce are mai bun de daruit..."
Ioana , mami de Maria-Elena! (5 septembrie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flavia ramona spune:

Repede, repede ca sunt franta de oboseala, nu stiu ce e cu mine.

Ma bucur ca Andreea si Sebi au ajuns acasa, multi pupici de la noi .

Roxana, sper sa nu se umfle genunchiul prea tare si sa fie de la suprasolicitare.

Am vazut pozele ce s-au pus, bucurii care mai de care, ce mai avem cei mai cei copilasi .

Eu va multumesc pt gandurile voastre, din pacate bunica mea e rau, adica nu se poate misca singura, nu e paralizata, dar nu are putere nici sa se ridice in fund. M-am scarbit si eu de spitale (am mai fost 3 saptamani in noiembrie, tot cu ea), mai ales ca a fost internata la pneumologie, care la noi e naspa rau spitalul. Dr era o cunoscuta, deci a nimerit salon bun, dar ... nu are rost sa intru in detalii.
Eu mi-am revenit, mai am putin vocea ragusita si cam atat, Bogdi inca nu a luat nimic de la mine.

Despre nazdravanu meu ce sa va spun, de duminica e la mami ca daca tot trebe sa stea cu buni meu atunci sta si cu el, oricum la ei la lucru e groaznic si sper sa o scot in somaj si apoi in pensie. Are o energie de numa, vorbeste de te doare capu', scutec avem inca la somn, dar de multe ori nu-l uda asa ca repede pe olita si gata.
Sa va spun o faza tare, in saptamanile astea cu bunica la spital si oboseala cat casa i-a facut sotu baie intr-o seara si io cand am ajuns l-am imbracat in pijama, dar nu i-am pus scutecu ca am zis ca il pun la culcare. Noaptea avem urmatorul dialog:
B: - Mama "tac" pisu
Eu: - Fa mama ca ai scutec
B: - Nu am "cutec" mama
Eu: - Ba da mama, ai scutec, fa.
Ma trezesc dimineata si il iau din patut, pun mana pe buca si simt ca copilul nu are scutec, dar nici nu facuse saracutzu asa ca repede l-am pus la wc. Va dati seama ce mama denaturata is???

Gata, ma duc la dus si in pat ca trebe sa fiu fresh maine la lucru.

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilina spune:

seara buna

pun rapid un link cu niste poze cu Vladone, poate va era dor de mutrisoara lui nazdravana

mexxa, orezul ala si carnita de vita cu legume si sos de rosii era facut de mama, in vasul Zepter, iese minunat, ai vazut de gust avea !!! (si era neprajit, doar fript si cu f.putin ulei pus la sfarsit, o nebunie) Si eu sunt innebunita dupa el.
sa vezi cum iese puiul...au mama

Lilina & Vlad-Alexandru (23 septembrie 2006)
poze cum s-a nascut, site-ul
FancyBijouxBoutique situ'

Mergi la inceput