Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie2009(104)
Raspunsuri - Pagina 9
Raaluca spune:
Pentru m_monique
Eu mi-am luat urmatoarele :
LISTA SPITAL
1. Sacosica/Geanta pentru sala de travaliu:
- halat
- papuci (de preferat de plastic ca se pot curata mai usor)
- camasa (daca te lasa cu ea de acasa; sunt spitale unde nu accepta)
- servetele
- servetele umede
- o pereche de sosete – se pare ca te poate lua cu frisoane de la contractii
- (daca iti mai arde : o minge/chestie de framantat in mana, strugurel de buze ...)
- telefonul mobil si incarcatorul (lasat pe mute! depinde de spital daca te lasa cu el la tine sau il predai la asistenta. Poti sa nu spui despre el si sa-l lasi fara sonor)
- o sticluta cu apa
- cateva tampoane minunate confectionate acasa din vata si tifon (pe restul le pui in bagajul pe care ti-l aduce sotul ulterior)
- o pereche de chiloti (mari, de bumbac sau de unica folosinta, dupa preferinta)
- nu e neaparata nevoie dar ar fi bine sa ai la tine niste „marut” pentru moasa(daca nasti natural poti sa prinzi 2 ture ...) si eventual asistenata/infirmiera care te duce la salon
2. Bagajul adus la salon/ ATI dupa nastere
a). pentru TINE
- camasi descheiate in fata (eu mi-am pus si pijamale la care bluzele au nasturi ca nu suport ideea de camasa)
- restul de tampoane confectionate acasa din vata si tifon
- eu mi-am pus ai alti papuci –din aia pufosi
- prosoape 1 special pentru sani si altul fata/corp
- chiloti vreo 10 perechi (unica folosinta sau bumbac)
- mi-am luat si un sutien ptr alaptare (nu sunt convinsa ca imi trebuie la spital dar...)
- igienico sanitare : sapun, pasta+perie de dinti, perie, hartie igienica, servetele uscate si umede, poate niste alcool pebtru dezinfectat colacul de WC (poti folosi servetele umede si apoi pui hartie igienica sau hartie menajera). De preferat sa ai servetele umede de copii ca sunt cu cele mai putine chimicale (nu de igiena intima, nu demachiante – sau daca vrei si din alea ... dar te aglomerezi cu prea multe)
- eu mi-am luat si o punguta de medicamente : supozitoare glicerina, algocalmin fiole, oximed, crema pentru sani un tub garmastan+ un tub bepanthene, ...ce mai crezi tu ca ai nevoie...
- apa, ceai, mancare aduse de sot (daca e cezariana ti-ar fi util si un pai) + tacamuri, canuta ...
- eu mi-am pus si un MP3/MP4...ce vrei tu...sau casti pentru radiou de la telefon ...
- eu refuz chastia cu pompa de muls... aparatoare sani ...etc dar depinde de fiecare
b). Pentru BEBE(aici depinde de spital, eu vb. de GIULESTI)
- pampers duci cate 2,3 bucati de cate ori mergi la alaptat
- baneocin pudra
- sapun sanosan
- ulei sanosan (sunt fani sanosan si nu accepta de la alta firma)
- servetele umede bebe
Haine bebe scos din spital le aduce sotul la externare (sa le ai pregatite dinainte ca sa stie de unde le ia) odata cu ale tale.
Nu stiu daca ti-as fost de folos dar ...
Sigur mai sunt si altele gen farduri ... pila de unghii ... Astea raman la latitudinea ta dar nu sunt indispensabile.
Nastere Usoara si sa ne dai amanunte!
40
rivali spune:
buna fetelor!
am intrat si eu pe fuga pentru ca la capitolul timp nu stam prea bine
luni am iesit si noi din spital dar nu am reusit sa scriu , am citit cate ceva dar nu prea mult.
bebe este cumintel mananca si doarme, mai greu este cu fratiorul care primeste toata atentia . Trebuie sa stau toata ziua de paza pentru ca Vlad cum il prinde cum il smotoceste si imi este teama sa nu ii faca rau.
Vlad Andrei ( 4.01.2007) si Stefan Alexandru (17.03,2009)
rivali spune:
Citat: |
citat din mesajul lui m_monique intrebare intrebatoare: ce acte trebuie la declararea copilului in spital? |
cartile de identitate ale parintilor si certificatul de casatorie
m_monique spune:
Raaluca multumesc!
eu parca am nascut acum 100 de ani, ca nu-mi mai amintesc ce aveam atunci in bagaj.
si eu tot la giulesti voi naste.
sa nu uiti sa-ti pui lama de ras, ca oricat de epilata esti, tot mai trebuie un retus.
si niste tampoane always.
38+
si Andrei (16.12.2006)
simina_kin spune:
Buna ziua mamici si burtici!!!
La Cat Mai Multe Lunite Printesica LUANA
Eu tocmai am fost la cumparaturi cu nasa pentru printesica de ZAIZAK,ca maine o externeaza. Vai de mine ce hainute frumoase, si cercelusii.Mamica se simte bine, dupa operatie.Dupa-amiaza ma duc sa le vad
6+
Mariana
rivali spune:
Aris , felicitari pentru bebe. Sa-ti traiasca , sa fie sanatos sa va bucurati de el.
m_monique spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui rivali
cartile de identitate ale parintilor si certificatul de casatorie Vlad Andrei ( 4.01.2007) si Stefan Alexandru (17.03,2009) |
merci.
parca mai erau si certificatul de nastere al mamei si niste timbre fiscale.
38+
si Andrei (16.12.2006)
Raaluca spune:
acte pentru declararea copilului in spital????
copilul nu se declara la spital!!!
Am uitat ceva foarte important:
1. la spital te prezinti cu adeverinta de la locul de munca ca s-au platit asigurarile de sanantate in ultimele 12 luni si contul unde s-a facut asta (am inteles ca nu te intreaba nimei de ea dar sa o ai...)
2. Un dosar cu toate analizele, ecografiile facute in timpul sarcinii+ carnetul de gravida
3. C.I/B.I
La declararea copilului (care se face la primaria sectorului unde se afla spitalul) iti trebuie copie si original C.I mama, tata, certificat de casatorie copie si original, cerere completata acolo.
De la spital presupun ca iti dau o chestie la mana ce atesta nasterea copilului.
Mai stiu ca daca parintii nu sunt casatoriti sau nu poarta acelasi nume (chiar daca sunt casatoriti) trebuie sa fie prezenti amandoi sa declare copilul. Asta e la sectorul 6.
Depinde cum se "descurca" taticul cu "doamna" functionara ...
Sper ca nu mi-a scapat ceva!
40
m_monique spune:
Raaluca adeverinta am rezolvat-o.
data trecuta ne-au trebuit actele la spital. acolo s-a facut inregistrarea copilului si de acolo a mers sotul la primarie, care pt sectorul 6 e undeva pe drumul sarii
38+
si Andrei (16.12.2006)
rivali spune:
Citat: |
citat din mesajul lui m_monique merci. parca mai erau si certificatul de nastere al mamei si niste timbre fiscale. |
La Municipal doar atat mi-a trebuit. S-ar putea sa difere de la un spital la altul.
Mie nu mi-a cerut nimeni adeverinta de la locul de munca.