Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie2009(104)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mababei spune:

Buna fetelor!

Felicitari Chatonel, Aris, Joanna! Refacere usoara, acomodare rapida si mult laptic! Sa va traiasca minunile!

Intrebare pentru mamici: a luat cineva Galactogil sau Galafor pentru stimularea lactatiei si a si functionat?? Beau ceaiuri pentru lactatie, lichide multe, mananc mai bine si mai atent decat in sarcina, iau Nutrinatal, il pun pe bebe la san des, si cu toate astea nu reusesc sa scot mai mult de 50 ml la ambii sani! Parerile pe care le-am citit despre suplimentele acestea sunt impartite dar majoritatea erau negative, adica nu prea ajuta si mai si costa destul de mult! Oricum as prefera sa dau banii pe ele decat pe lapte praf dar sa ma si ajute!

Foloseste cineva pentru colici Colic Baby de la Erbavita? Mi l-a recomandat cineva care are deschis un plafar si spune ca are recomandari foarte bune de la mamici "incercate".

In rest, bebe e cumintel, deocamdata nu are colici, multumim lui Dumnezeu, speram nici sa nu aiba, astazi are 2 saptamani si inca nu a ajuns la greutatea de la nastere (3.900 ) - are doar 3.800 kg, dar a luat in greutate si asta e multumitor! Reusesc sa ma si odihnesc noaptea, cateodata 4 ore, alteori -boierie- chiar 6 ore, bineinteles adunate! Din pacate nu pot dormi ziua, nu dormeam nici inainte si oricat as fi de obosita, nu adorm!

Mi-e dor de burtica, acolo era doar al meu, sunt egoista si nu vreau sa-l impart cu nimeni iar lista de programari vizite e lunga dar deocamdata nu las pe nimeni in preajma lui! Doar eu si tati ne bucuram de micut deocamdata!

Am incercat sa mai pun ceva poze pe picassa dar imi da un cod de eroare! O sa mai incerc!

mihaela, mamica minunii Calin Cristian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mababei spune:

Cateva detalii despre nastere:

Desi joi, pe 12 martie, la monitorizare stabilisem sa facem cezariana pe 16 martie, cand medicul mi-a zis ca va fi dupa ora 13, ma vedeam deja muscandu-mi mainile pana la cot de emotii, eventual sa ma amane pe a doua zi din nu stiu ce motiv asa ca am solicitat alta zi. Vineri, pe 13 martie, doctorul era de garda dar eu nu voiam sa nasc programat pe 13, asa ca a ramas sa facem interventia pe 14 martie la prima ora - ora 6, inainte de a iesi din garda.

Totul s-a intamplat destul de rapid, vorbisem cu anestezistul pentru epidurala, am intrat in sala la 06,15, m-a intepat de doua ori in coloana dar desi era in spatiul epidural nimerea in niste vase de sange ( aveam sa aflu ulterior ca existase o sangerare "la perete" care ar fi fost o cauza pentru "neprinderea" anesteziei epidurale) - deci nu s-a putut. M-a intrebat daca vreau rahi i-am zis ca nu si m-au adormit! M-am trezit in salon, cu sotul emotionat langa mine, il intrebam mereu daca e sanatos puisorul, primeam confirmarea si adormeam la loc! Dupa 3 ore de la operatie mi-am revenit, am stat cu perfuzie pana la ora 16, probabil mi-au pus ceva calmante acolo, dureri n-am prea avut cu exceptie controalelor facute de anestezit si asistente care mai apasau pe burtica din cand in cand. Am facut un singur algocamin pe la ora 21.

Nu m-au lasat sa ma dau jos din pat pana a doua zi dimineata, am crezut ca innebunesc mai ales ca simteam ca ma pot da jos. Noroc ca a reusit sotul sa faca doua poze cu bebe ca altfel o luam razna pana dimineata. Zic "noroc" intrucat la spitalul unde am nascut politica e: " filmarea si fotografierea sunt strict interzise", copii stau separat de mamici, doar intre 14-16 pot taticii sa-si vada bebeii, o groaza de reguli tampite, ele gandite sa le fie bine bebeilor, dar frustrante pentru parinti .

Am inghitit statul in pat aproape 24 ore desi incercam sa le explic ca daca nasteam seara la ora 23, tot dimineata ma dadeau jos din pat. Ma rog, am reusit sa dorm cateva ore in noaptea operatiei, dimineata dupa ce asistenta a scos sonda si a spus ca trimite infirmiera sa ma ajute sa ma dau jos din pat, pana a ajuns ea la usa eu eram deja la marginea patului si 10 minute mai tarziu la copilas. Intalnirea a fost "magica"! Eu m-am tinut de usa cand l-am vazut ( da, ti-l arata in dreptul unei usi, neechipata corespunzator nu-l poti lua in brate!!! ) iar el a incetat sa planga cand mi-a auzit vocea! Pentru mine acela a fost momentul cand am realizat ca sunt mama! Majoritatea imi spuneau ca atunci cand il voi pune prima data la san o sa ma "inunde" sentimentul de maternitate dar la mine acela a fost momentul cand m-am indragostit lulea de puiul meu!

Am stat la reanimare 48 ore - regula lor, apoi am solicitat o rezerva rooming-in dar puiul meu a facut icter, cu bilirubina usor crescuta si a trebuit sa faca fototerapie, asa ca a ramas tot in sectia de neonatologie! La alaptat se mergea in "turma" din 3 in 3 ore ( mai putin la masa de la ora 3 dimineata) intr-o camaruta 3 m pe 3 m, cu o usa care se inchidea si un gemulet pe unde-ti dadeau copilul; uneori eram si 8 in acea camaruta. Trebuia sa-ti speli sanii cu un gel hipo-alergenic (al lor), sa ai grija sa nu intre in contact cu ceva personal (se defila topless la greu pe acolo ), sa-ti pui echipament - halat, masca si boneta, cica sterile, sa nu-l stergi la gurita cu vreun prosopel personal, sa nu incerci sa-l fotografiezi - bineinteles ca toate isi fotografiau copiii dar te simteai de parca erai la furat! Regulile lor m-au scos din minti mai ales ca multe nu-si aveau justificare!

Cand joi mi-am spus ca a scazut valoarea bilirubinei si pot pleca acasa, am sarit efectiv in sus de bucurie, ca apoi sa ma doara operatia jumatate de zi! Dar n-a mai contat! Din punctul de vedere al actului medical nu am avut nimic de obiectat: foarte grijulii, te intreaba, cerceteaza, bibilesc in fel si chip si la fel e la copii, te cheama medicul neonatolog si-ti prezinta evolutia lui bebe, ti se spune ce analize/investigatii i se fac, ti se fac recomandari, dar exista si partea tampita cu regulile care uneori eclipseaza toata daruirea lor.

Am mai avut o tura de tras cu furia laptelui, am avut noroc de o asistenta mai in varsta de la neonatologie care a vazut ca ma chinui si m-a stors ea.Am crezut ca mor de durere atunci dar a fost eficient masajul caci de-a doua zi si-au revenit sanii, probabil s-au desfundat canalele. Din pacate cantitatea de laptic nu prea creste, dar ma bucur si pentru cat ii pot da!

Cam asta a fost experienta nasterii la mine, inafara faptului ca bebe nu a fost cu mine zilele acelea, restul a fost multumitor iar rezultatul este deosebit!

mihaela, mamica minunii Calin Cristian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simina_kin spune:

Raaluca ti-am trimis PM , dar spun si aici pt fete...mag Obor...au mai multe modele

6+

Mariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olishka spune:

Salutare!!!

Se vede ca e frumos afara...au iesit mamicile si gravidutele la plimbare. As iesi si eu dar sunt intr-o stare mai proasta si nu am chef de nimic.

Inna tin pumnii pt maine sa fie totul bine

Raaluca foarte buna listuta ta Tocmai mi-am dat seama ca-mi lipsesc mai multe din bagaj si ma apuc sa comletez.

Astazi nu naste nimeni?

Va

Olga 35+ David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gigelica20 spune:

Buna ziua fetitele mele,

Am ochii plini de lacrimi, caci m-a emotionat povestea lui mababei.

A mai ramas putin timp pentru mine de tinut puiul in burtica si incerc sa nu ma gandesc prea mult la dimineata de luni, caci ma iau emotiile.

Gigelica +38 Victor-Andrei

AMR 3 zile

http://bd.lilypie.com/0qxyp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cativ13 spune:

Doamne, mai am asa putin....Luni, la 11, mi-a spus minunatul meu doctor ca voi fi deja mamica Sigur nu dorm pana atunci Mi-a spus k o sa fie un bebe foarte mic, dar ca nu va avea probleme. Acum, cu Dumnezeu inainte Fetelor, sa va dea Domnul sanatate multa si tot ce va doriti!39+ asteptand pe Silvia IoanaAMR 2 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gigelica20 spune:

Citat:
citat din mesajul lui cativ13

Doamne, mai am asa putin....Luni, la 11, mi-a spus minunatul meu doctor ca voi fi deja mamica Sigur nu dorm pana atunci Mi-a spus k o sa fie un bebe foarte mic, dar ca nu va avea probleme. Acum, cu Dumnezeu inainte
Fetelor, sa va dea Domnul sanatate multa si tot ce va doriti!

39+ asteptand pe Silvia Ioana
AMR 2 zile

Bafta Cativ, nastere usoara si bebe sanatos

Gigelica +38 Victor-Andrei

AMR 3 zile

http://bd.lilypie.com/0qxyp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Saluti tufete!

Joanna FELICITARI!!! In sfirsit iti tii puiul in brate. Sa ai parte de o recuperare usoara si rapida si de un bebe cumintel si sanatos!

LUANA

Aris cea mereu optimista . Sper sa mergeti azi acasa

In legatura cu dusul de dinainte: eu m-am dus dimi la ora 8 la control, aveam dilatatie 3 si mi-a spus sa merg fugutza dupa bagaj ca nasc. A intrat in mine o panica...groaznica!!! Stiti ce frica mi-era de nastere. Asa ca, in loc sa merg repejor acasuca, m-am dus la o cafea. Am stat cam o ora; Apoi, am incercat sa ma programez la...coafor!!!!!!!!! Inutil, nu m-a luat nimeni in "regim de urgenta"; asa ca m-am spalat pe cap acasa. Am ajuns la clinica cam dupa 4 ore, speriata nevoie mare....

Tufete, nu am timp sa termin ce voiam sa va zic; am din nou musafiri.

Va si revin cind am timp. Paaaaaaaa

Gina mami de bebe titi Ian Alexandru

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

Citat:
citat din mesajul lui mababei

Buna fetelor!
Intrebare pentru mamici: a luat cineva Galactogil sau Galafor pentru stimularea lactatiei si a si functionat?? Beau ceaiuri pentru lactatie, lichide multe, mananc mai bine si mai atent decat in sarcina, iau Nutrinatal, il pun pe bebe la san des, si cu toate astea nu reusesc sa scot mai mult de 50 ml la ambii sani! Parerile pe care le-am citit despre suplimentele acestea sunt impartite dar majoritatea erau negative, adica nu prea ajuta si mai si costa destul de mult! Oricum as prefera sa dau banii pe ele decat pe lapte praf dar sa ma si ajute!

Eu am folosit galactogil la Manu. Nu am avut lapte orice am facut... In fiecare zi beam 3-4 l de ceai stimulant si mancam 1/2 de cutie de galactogil. Nu am reusit sa alaptez exclusiv, pur si simplu nu ii ajungea oricat o tineam la san (si o tineam aproape non-stop)
Dar dupa 4 luni am inceput sa am probleme de la regimul asta, am intrerupt galactogilul si de a 2-a zi nu am mai avut nici un strop de lapte. Nimic-nimicuta. Deci functioneaza, sau cel putin la mine a avut efect

Anca 36+ & Manu 02.06.2007

www.helpsonia.com" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

OMG, si certificatele de nastere trebuie sa le car dupa mine la maternitate?! Si grija lor s-o am?
In orice caz asta ca daca parintii au nume diferite, desi sunt casatoriti, trebuie sa vina tata "sa-l declare" este o aberatie, nu exista asa ceva. Din moment ce ai buletinele, certificatul de casatorie si livretul de familie, ar fi o mare discriminare sa-l puna pe tata "sa declare" copilul, de parca ar fi bastard. Copilul DIN casatorie nu trebuie "declarat", atata lege cunosc si eu. Uf, ce m-am enervat, ca eu mi-am pastrat numele de familie si m-as simti foarte jignita si nevrozata sa-mi ceara cineva vreo formalitate in plus pe motivul asta!!!

36Sophia-Diana
http://community.webshots.com/user/Ilinca_M

Mergi la inceput