Maple-syrup babies - mamici de Canada (2)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

romanitza, anytime, da un email...
Eu am fost la 3/4D si am fost nu foarte incantata, dar e ok. In primul rand ca imaginile ni s-au parut cam creepy, la toti din familie (am ramas s-o credem pe tanti care se tot minuna de chubby, cute, etc, o fi avand experienta), apoi pt ca plodul asta a scos untul din toata lumea, biata femeie, era transpirata dupa o juma de ora incercand sa-l prinda. Adica n-a stat locului o se-cun-da. Mi-a si zis la sfarsit sa merg sa dorm, ca vine furtuna. Pe langa toate astea, s-a cracanat la noi de la inceput, sa-i vedem toate cele si si-a acoperit fata tot timpul cu amandoua mainile. A fost tare dificil sa-l prinda in cadru. Culmea ca io am zis cand am ajuns acolo ca n-am baut cafea, probabil ca doarme. Dah! Inca mai are loc acolo, asa ca nu simt miscari de-alea mai foite. Am prins cateva faze cute, si am aflat ca nu mai e transversal pe moment, daca si-a acoperit fata, i-am numarat degetelele in avans, asa ca uite cateva pozitive. All in all a fost ok, o sa va distrati bine, dar remember, depinde si de domnisoara ta. Mergi pt entertainment, nu? Poate e mai bine sa mergi unde a fost Khristin, e o romanca acolo, ti se intampla asa ceva, poate te reprogrameaza.

Inca una din categoria ce-am mai aflat si ma duc: sfatul dr zilele noastre e sa nu se foloseasca paturici la bebelusi, ori in salopetele mai groase, ori in sac de dormit. Si am mai vazut la government pe site ca ei nu recomanda alea de se pun pe gratii la patutz, ca nu sunt safe. Daca primiti hand me downs sau second hands, verificati pt recalls, mai ales patuturi, carucioare, scaune de masina... astea de safety. Dar si jucarii si-altele pt vopsele toxice si parti care se desfac, etc.

Va pupez!

Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaana spune:

simonna daca nu te-au sunat in prima saptamana inseamna ca e bine; si eu imi faceam probleme ca trecusera aproape 3 saptamani si nu ma sunau; stai linistita si nu mai face scenarii

Mergi la inceput

Defapt, while we are at it, ca la mine deja incepe sa devina de actualitate, va pun si listutele din cartea de la spitalul unde voi naste eu cu ce e recomandat. Nu de alta, dar mi se par multe si sper sa vina toate mamma-moose de-aici sa inceapa sa taie din articole pe motivul... aaaa, nu-ti trebuie si-aia.

Labour kit:
- pillow with colurful pillowcases (de ce colorata, hmm?)
- 1 pair of socks, 1 pair of slippers,
- housecoat
- comb, brush, hair pins, elastics
- labour log, pen, notebook
- lip cream, gum, suckers
- comfortable clothing: 2 tshirts and stretch pants
- books, magazines
- snacks for support person during labour
- watch/stopwatch to time contractions
- ipod, cd player, radio with batteries and earphones
- massage cream or powder
- kleenex
- rolling pins, tennis balls, hot/cold packs for back pain
- focal point picture or toy for concentration
- camera

For postpartum:
- watch
- 3-4 nightgowns with front closure for breastfeeding
- footwear
- 3-4 pair underwear
- 1-2 bras (nursing if breastfeeding)
- 1 large pack of maxi sanitary pads
- personal toiletry items
- breast pads
- 3-4 sleepers for baby
- 1 package newborn diapers
- kleenex
- pen and paper
- clothing for you an baby to go home
- safety approved rear-facing car seat
- camera

Mammamia, doo valize. In Ro m-am dus cu o plasa de-un leu.

Si daca tot sunt la capitolul anunturi: Sears are niste nursing bras super-super misto de la Vogue, in sale de la 35 la 15.50. Mi-am luat eu ieri unul sunt super.

Ok, mi-am facut portia!

Edit ca de fapt asta tot vreau sa intreb de cateva saptamani deja, acu m-am intors din bucatarie ca de-o las...

Magdone, la NYGH e rooming in cu baby? Sau ii duce la nursery si ii aduce ziua, sau cum e?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magdone spune:

mQQm, e cu rooming in, de cum il nasti, ti-l pune in brate si nu mai scapi .
Daca sunt probleme cu unii bebelusi ii mai ia la verificat si supravegheat dar altfel nu. Pe Olivia mi-au luat-o vreo ora si ceva cand se parea ca are probleme cu jaundice, dar n-am rezistat si m-am dus dupa ea .

as mai scrie cu ceb m-am dus eu la spital si ce mi-a trebuit de fapt din toate alea, dar nu ma lasa Olivia, e ceva de groaza in ultima perioada, acum m ki-ar trebui un wrap din ala

pupici

Magda, cu Razvan (5 ani) si Olivia (10 luni)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Mai, daca n-am citit listele alea cu o atentie... de zici ca ma duc sa nasc maine!

mQQm, la lista aia verde, cu cele mai necesare dintre necesare, si eu ma gandeam tot cam la jumatate din cantitati.
Patura/pilota n-am folosit nici eu la bebe, ci am preferat sac de dormit, aparatoarele laterale de patut le-am pus si apoi le-am scos, insa am cumparat din timp ceva picaturi contra gazelor pentru bebe, oricum s-ar numi ele, cu substanta activa Simeticone/Dimeticone.
Eu am preferat sa am si pompa mea de san, ca la muls manual nu m-am priceput niciodata, plus Garmastan din Ro, insa se gasesc si aici creme cu lanolina, eu eram setata pe Garmastan ca folosisem cu mare succes si la Roxana.

Citat:
citat din mesajul lui Magdone

dar nu ma lasa Olivia, e ceva de groaza in ultima perioada, acum m ki-ar trebui un wrap din ala

I hear you, sister ca si la noi e la fel, sta Cristinel agatat de mine ca o maimutica de ceva vreme, nu zic ca nu-i fain cand intinde manutele spre mine, dar are ceva kile si mai are si o surioara care vrea atentie... asa ca ma cam lasa balamalele...

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Magdone, pai Olivia e fata desteapta, crezi ca ea nu stie ca azi e miercuri si tie ti-e de duca? Sa inteleg ca n-ai reusit sa mergi la aquafit? Uof. Otherwise, mersi de raspuns, ma bucur ca e rooming in, asta imi da multe indicii de filozofia din spital in ceea ce priveste bonding & stuff. Si asa m-as bucura daca mi-ai comenta pe liste, cand ai un pic de timp (ca io mai am, un pic).

Donia, uite o idee grozava, imi trebuie o lista de chestii de prim ajutor si medicamente pt bebe, sa fie tot timpul acolo. Stai asa nu te si duce, ca esti prea "valuabila"... Picaturile le dadeai la nevoie sau preventiv? Ce pompa ai avut? Crema aia pt ce e? Pt sani ori kur de bebe?

Ziceti tot ca eu iau notite atenta si silitoare, carti ca si carti, nimic nu se compara cu feedbackul din teren.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magdone spune:

alberta, 2 more weeks to go

mQQm, n-am mai ajuns si nici nu cred ca mai ajung pana vin ai mei, mi-a interzis al meu ca el are treaba in basement si oricum asta mica plange dupa mine si el n-are ce sa-i faca.
Poate faci tu capitol nou, please, ca eu ajung tare greu la calc.

Donia, aia ma omoara kilele si inca nu stiu cate ale lu' frate-su care se gata si el in acelasi moment.

Magda, cu Razvan (5 ani) si Olivia (10 luni)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Magdone- ia trimite-o tu un pic pe Olivia la mine- vreo 2 zile asa, sa iei o pauza si poate isi mai revine si ea, si nu mai vrea de fusta ta- mai ai mei nu au fost as decat f.rar, pe bune,atunci cu motiv-dinti sau bolnavi.
mQQm-ma bag si eu ca musca in lapte, ca vad ca vrei coments-desi te vad ca o preferi pe Donia si inteleg de ce-lista pt bebe e cam asa-de prim ajutor.
1. pampersi si wipes(no flavour preferabil)-la noi Hughies au fost mai preferate dar si Pmapers sunt ok;
2. Desitin-crema de dat la fund cand se irita, mi s- aparut cea mai buna din cateva incercate( pe linga spalatul la fund dupa fiec kk cand sunt mici);
3. crema cu lanolyn- una cu mov -pt sani, f. buna mi s-a parut;
4. iti treb si pads din alea de se pun in sutiene-ca ei vor produce mai mult la inceput(a stii ca iti treb vreo 2 sutiene din alea meseriase de se deschin in fata,ca sa fii rapida cand tipa bb dupa laptic) -toate cele de mai sus le gasesti fara probl la almart si sunt ok-calitattiv.
5.-bonisan -referitor la picaturi si sab simplex-mi s-au parut cele mai de efect pt bb(cam pina in 3 luni sunt f. utile)-sunt naturale si se elimian repede idn corp si isi fac rapid efectul-le-am dat cand i-am observat ca incepe sa ii supere si tare bine au fost- dormeau la greu- inca de la 3-4sapt ai mei bagau cate 5h legate pe noapte,apoi si mai mult,cum am inceput sa le dau masea de sare de formula ca nu se saturau si erau lenesi rau noaptea la supt.
6. pompita pt nasuc, ca si forfecutza sau unghiera de taiat unghiile;
7. eu nu am folosit manusi(desi am primti sau au vnei tuc unele seturi) si nici caciulite,nici macar dupa baie iarna;
8. sacul de dormit a fost super;
9. aparatorile le-am pus dupa vreo 6 luni si le-am scos pe la 1-1,5 ani, cand incepeau sa se suceasca si cam dadeau cu capul in lemn,dar merg si pernute mici, eu i-am urmarit pe ei mei si mi-a dat seama ca riscul sa se sufoce este sub 1%-lus ca eu ii auzeam la fiecare msicare la inceput, din camera mea
10.paurici micute din bumbac si destul de subtirele am folosit doar sa ii acopar in carutz la pllimbare sau cand ii puneam in swing care era f. aproape de sol;
11.salopete cu picior-tare utiel mi s-au parut ca si bodiuriel cu mineca scurta mai ales in sezonul primavra-vara-toamna;
12.ceai de fenicul si anason- pt tine si bebe, e tar eok, sa stii ca majorittea picaturilor d eburtica au in ele fenicul- tie iti e bun pt laptic si la bb pt colici,normal- eu le-am dat pe la 6 sapt si tare le-a placut si parca ii mai calma;
13. vitamina D- alor mei le-a placut mai mult aia romaneasca;

Scuze ca m-am intins si le-am cam amestecat.
M aopresc aiic azi, mai trage-ma de mineca dc vrei sa comentez si lista de spital cu ce sa mergi, dar eu cred ca mai peste 1 luna asa, nu
Un weekend fain sa aveti, pupici la toata lumea!

Denisa cu Emma Andrea 3 ani si Mark Alex 1,6 ani

Mergi la inceput

Magda, Olivia e fata desteapta, da' io is dusa rau, ia uite ce scriam ieri... ca-i miercuri. Azi e vineri, ce s-o fi intamplat? Imi prieste statul acasa, vad ca. Deschid capitolul intr-o secunda. Hai si tu la cafea sau limonada intr-o zi cu dolofanica de Olivia, eh?

Denisam, mersi, studiez acum, mersi mult de tot de efort. Eu prefer pe oricine imi raspunde, in rest toate imi sunteti dragi!

Restul? Lipsiti motivat?
alberta, brrrrrrrrrrrr, inca un pic...

Ma duc sa deschid capitol nou acum. Da' inainte de aia sa va zic ce talente ma macina de plictiseala: imi fac perna de alaptat by myself, ia uite cum plesneste pipota in mine. Unul din motive e ca vreau sa bag continutul de puf, nu de plastic, altul ca pot. Vin sa ma laud cand e gata.

Edit sa pun si lista asta la dezbatut.

Baby list: health and emergency

Colici si gaze: picaturi cu Simeticone/Dimeticone sau bonisan/sab simplex, ceai de feniculin/anason pt mommy
Crema de funduletz (eu numai cand este diaper-rash folosesc sigur)
Pompa pt nas
Tylenol pediatric
Altceva pt urgente medicale???

See ya la chapter 3.

Mergi la inceput

Capitolul 3

Mergi la inceput