Maple-syrup babies - mamici de Canada (2)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Magda, si tu esti inclusa in listuta celor pe care am ramas datoare sa le sun. Talk to you soon:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Laura_B, felicitari din suflet!

Simonna, stii ca ti-am spus ca asa am patit si eu... doua saptamani n-am avut treaba, ca mi-au zis "results in 2 weeks", dar in cele 24 de ore care au urmat, am luat-o razna. Si ce scenarii, ioi! Distractie la dr! Azi ma scap intr-o oarecare masura de proiect, ii astept pe clienti acu'.

Delia, bine ne-ai gasit!

Romanitza, ii jucam si noi impreuna pe zmeuri? Ca pepitu' inca n-are pretini.

Mona, in cartea aia de-o studiez eu acu', un fel de manual de intretinere de bebei zice ca noaptea, daca nu e kk sau nu are buba la kurutz, nu musai treb schimbat bebe, ca ii ajuta mai bine cu ritmul de noapte/zi. Eu i-am schimbat pe-ai mei, si dormira ca purceii de la inceput, da' uite ce aflai...

Olga, am vazut ca pleaca sotul in weekend la NJ, de ce nu-l trimiti pe Tony cu el? Intre ai mei copii (astia exteriori) sunt 4 ani si-mi amintesc ca de cate ori pleca al meu undeva il atasam si pe fiu-miu din oficiu. Asta "mic" era in delir de fericire, si-al meu se mai "bonduia" unu la unu, iar eu respiram usurata o pauza. Era win-win.

Meeeeey, refreshment course dupa 4 ani? HAHAHA! De ce am eu nevoie cum se numeste?

Donia, asa cum nu pot sa-mi imaginez ca gripa procina n-a existat inainte de ziua cand CNN a dat-o pe post (stirea, I mean), si asa cum nu pot sa-mi imaginez ca aceasta gripa s-a raspandit doar inspre tarile G8 , ma astept ca era disponibila si prin dominicana cand am fost eu, in consecinta, orice e posibil. Ce e cert e ca am supravietuit desi n-a fost "your regular" si aveam dubii la un moment dat. Oricum, daca mergeam la dr aici, tot nu stiam, caz' doar nu era faimoasa pe vremea aia. Bine c-am scapat!

Bebelusi sanatosi la tutti, acu' oi trage o tura la poze daca ziceti ca sunt noutati. Pupam! Mai viu!

Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OlgaTarziu spune:

mqqm ar fi super dar nu pot. Sotul merge cu avionul si sincer de abia a gasit bilet cu 450 dolari. Majoritatea erau 800. La Tony ar trebui sa-i cumpar bilet intreg si clar nu pot ca e prea scump mai ales ca e vorba sa plece doar pe sambata si duminica. Cu masina nu ar fi stat Tony 8 ore fara mine, fara animatie si cineva sa se ocupe de el. Cam asta e motivul. Vai ce bine ar fi fost sa poata sa plece si Tony!

Fete am o intrebare. Eu ma lupt cu o hemoragie. Dupa aproape 4 saptamani inca mai am scurgeri rosu, cu cheaguri. Asa ma tem sa nu fac o infectie iar. Dupa Tony la o saptamana de la nastere eram, la urgenta cu resturi placentare infectate. Dar acum nu am febra, cheagurile sunt cam cat un sambure de caisa. Dupa Tony mi-a venit mai mari decat un lemon si am facut febra. Nu am nici cea mai mica dorinta sa merg la medic, nici timp. Pot sa sper ca e totul ok? Sunt ingrijorata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

LauraB felicitari pentru sarcina, ma bucur foarte mult pentru tine!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delia79 spune:

salut fetele,

Multumesc frumos pt primire. Mai am inca de recuperat la capitolul lectura, dar va prind eu din urma

Simonna, ma bucur ca mai sunt si alte gravidute cam la acelasi stadiu ca mine. Vom putea impartasi experiente, liste de cumparaturi etc. Tu ai deja o lista cu cele necesare pt bb?

Magdone, DPN este 29 sept 2009. Sper sa stea fetita la cald pana aproape de termen.

Donia, da e primul bb, dar nu si prima sarcina. Sper sa mearga totul bine pana la capat.

Ma duc sa pap ca nu se mai poate

in curand mamy de bb scump

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Magdone

Mona, legat de centura, la Razvan am purtat, la Olivia nu, aceleasi rezultate, adica tot cu burta am ramas

A fost tare surprinzatoare concluzia, ma asteptam cu adevarat la rezultate

mQQm, si tu ai fost draguta cu copiii exteriori
Deci gata, eu zic ca putem sa spunem ca ai avut gripa asta faimoasa, nu de alta, dar sa ai o poveste beton de interesanta de povestit copilului, de pe vremea cand el era inca interior

Olga, macar da un telefon la ginecologul care te-a supravegheat in timpul sarcinii. Cred ca si receptionista iti poate spune daca e cazul sa mergi la control sau nu. Pe mine ma ingrijoreaza putin cheagurile.

Simonna, acum trebuie sa apari sa spui ce-a zis doctorul... pai cum pleci la control si nu mai apari pe aici toata ziua???
Deci eu zic ca daca nu ai primit deja telefon despre rezultate, poti sa te culci pe o ureche. Daca e ceva, te suna ei de urgenta, am fost patita.
Chestia cu hormonii egoismului ... inainte de prima sarcina aveam un nepotel pe care il iubeam nespus, era tot in miscare, zgomotos, aiurit, dragut, aveam atata rabdare pentru el... iar in timpul sarcinii ma obosea cumplit, mai mult de 15 minute nu mai rezistam cu el in preajma, si imi venea sa plang de ciuda, ma simteam vinovata, noroc ca fratele meu m-a inteles. Asa ca acum te inteleg si eu pe tine, nu esti tu de vina, hormonii

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Citat:
citat din mesajul lui Donia
Olga, macar da un telefon la ginecologul care te-a supravegheat in timpul sarcinii. Cred ca si receptionista iti poate spune daca e cazul sa mergi la control sau nu. Pe mine ma ingrijoreaza putin cheagurile.

Simonna,
Chestia cu hormonii egoismului ... inainte de prima sarcina aveam un nepotel pe care il iubeam nespus, era tot in miscare, zgomotos, aiurit, dragut, aveam atata rabdare pentru el... iar in timpul sarcinii ma obosea cumplit, mai mult de 15 minute nu mai rezistam cu el in preajma, si imi venea sa plang de ciuda, ma simteam vinovata, noroc ca fratele meu m-a inteles. Asa ca acum te inteleg si eu pe tine, nu esti tu de vina, hormonii

Olga, Donia are dreptate, votez pt. telefonul ala...

Hihihi, Donia, mie-mi trebe sa ma inteleaga si Diana ... :)) Altfel...asa-i cum zici... Rad (si citiva din prietenii lui) trece acum printr-o faza in care racneste. In loc sa vorbeasca, racneste. Si cind mai apar fo 2 care fac acelasi lucru imi vine sa-mi iau cimpii...

Rezultate la amnio cucu, dar asa mi-a zis si ea ca tine, ca daca era ceva pina acum ma sunau sigur, asa ca sint relativ calma... De fapt, in optimismul meu re: boli si probleme (care se contrazice complet cu pesimismul care ma aracterizeaza in viata de toate zilele) eu sint convinsa ca totul e in regula, dar imi trebuie rezultatele alea ca sa bifez si asta si sa trec mai departe. Scenarii incerc sa nu construiesc, ca ori e alba ori e neagra. Numai parca inca nu pot sa ma bucur suta la suta.

Altfel, cica m-am ingrasat de la 56 la 63 si jumatate kg, doctorita zicea ca e cam mult, am linistit-o cum ca la Radu aveam deja 15 kile luate si asteptam alte 12 :)) Luat tensiunea, certat ca nu mi-am facut analizele de singe (eu le-am facut, sint bune, dar cu celalalt doctor, ea saraca de unde sa stie!), ascultat inimiora lui Miss Z. - care se fitiie de m-a zapacit de cap, incet-incet ajung la concluzia ca asta o sa fie mai habauca de cap ca Atomix si eu ce ma fac

Mona, m-am mai gindit o tura la centura ta, concluzia finala e ca n-are ce sa-ti strice :))

Cit despre gripa mexicana, tanti doctor tocmai venea de la un briefing si a zic clar ca si daca o luam pe scara avionului la plecare tot trebuia sa fiu lata pe spate pina acum. Asa ca ma dezingrijorez cu totul! :))

Delia, eu nici la listuta cu ce trebuie sa am la spital cind nasc nu m-am gindit, darmite la ce tre sa aiba bb! Doamnele, are cineva o lista asijderi? Ca eu ma bazez pe experienta, dar 10 ani sint 10 ani si Mindra o sa faca pipi in alt unghi decit Vasile pe care mi-am facut eu mina, asa ca cine stie ce altceva o sa mai faca altfel... :))

Serios acum Delia, eu, in afara de pampers, ceva hainute, baza adica, scaunelul de masina (far de care nu poti sa iesi din spital) si ceva crema de curutz plus basicul ca sa il spal, mare lucru nu stiu ce tin sa-i mai iau inainte sa se nasca. O data ca nu-mi place sa bag bani decit cind si unde am nevoie (nici conserve nu prea am in casa si cred ca sint singurul client din Costco care iese cu o punga de amande in cos :)) Doi, astept sa vad ce primesc, ca urasc sa primesc cadouri si sa zic: Aaaa, da-mi si factura ca de-asta am deja...Imi amintesc ca la fiu-meu am cumparat tot felul si am si primit o gramada de hand-me-downs inca inainte de a se naste asa ca ma suna lumea cu felicitari si clasica: Ce sa-ti aduc? Eu ceream mereu pampersi :))

Bon, ma duc in vizita pe Sezatoare, ca ieri am umblat creanga, am plecat la 9 de acasa si m-am intors la 4... :)

Simonna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romanitza spune:

Laura si Delia - bine ati venit in clubul nostru si felicitari pentru sarcina!

mQQm - pai hai sa le dam un suc zmeureilor. Eu sunt disponibila de obicei dupa-amiezile si in weekend, asa ca ramane sa stabilim ce si cum...
Dupa cum spuneam, doctorul meu nu mi-a dat nimic la mana, asa ca nu stiam nimic de cursuri prenatale, de vizitat spitalul sau altele... Am facut rost de un nr. de telefon de la spital,sa ma inregistrez pentru cursuri - asta daca nu e prea tarziu deja! Astept sa merg luni si sa le pun si eu cateva intrebari celor de la cabinet...

fetelor, fug acum si sper sa mai intru azi, ca am de recuperat din urma cu cititul...

Edit - am uitat sa va intreb, voi ati fost la eco 3D/4D? Ma duc si eu peste vreo 2 saptamani... sunt tare curioasa daca vad ceva in plus...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Magda, pune te rog asta pe prima pagina pt aripa Quebec:

http://www.cnt.gouv.qc.ca/conges-et-absences/evenements-familiaux/conge-parental/index.html

http://www.rqap.gouv.qc.ca/

N-am rabdare sa citesc acum, ma duc sa ma cert cu aia de la Bell, incerc miine si vin cu intrebari pt mamicile din Quebec care deja au fost pe-aici...

Thanks.
S.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Va pun eu aici lista dupa care m-am invartit eu (cu cantitati cam jumate din minimum in plan ). E de pe net de undeva, dar nu mai am url sa nu ocupe spatiu. Lista am mai gasit si in "what to expect the first year" si mai gasiti si in alte carti de bebe, io la asta m-am oprit, si-o share:

Baby Needs: Layette

5-10 onesies or rompers, depending on how often you want to do laundry
5-7 baby sleepers or nightgowns
1 cold weather sleeper if necessary
5-7 pairs of baby socks
1-2 newborn hats, depending on climate

Baby Needs: Diapers and Bath Items

2 packs of disposable diapers or enough cloth diapers for at least two days. Newborns can soil up to 10 diapers per day.
1 pack of disposable wipes or 10 cloth wipes, or cotton balls
1 waterproof pad for diaper changes
3-5 baby washcloths
1-2 hooded towels, if desired. Adult towels will work, too.
1 bottle of gentle baby wash

Baby nail clippers
Nasal aspirator
Digital rectal thermometer
Car seat

De aici restul mie nu mi se mai par esentiale, fiecare cum crede, se pto folosi alte inlocuitoare, sunt alternative...

Baby Needs: Bedding and Feeding

3-4 fitted sheets for crib, cradle, cosleeping bassinet or traditional bassinet
5-7 lightweight blankets
1-2 heavier blankets, depending on climate
10 burp cloths
5-8 bottles, if you're bottle feeding

Special going-home outfit
Gentle or scent-free detergent for baby's laundry

Crib
Crib mattress
Crib bedding
Waterproof mattress pad, if mattress has a cloth cover
Diaper changing table
Dresser or bins for clothing storage
Glider or rocking chair
Diaper pail
Baby monitor
Laundry bag or basket
Toy bin

Baby Needs: Breastfeeding

Breastfeeding support pillow
Breast pump
Nursing bra
Breast pads
Lanolin cream
Breastmilk freezer storage containers
Bottles and nipples
Dishwasher basket for bottles
Bottle brush
Bottle drying rack
Bottle and pacifier sterilizer
Baby formula

Travel System or Stroller (with reclining seat for newborn)
Baby carrier
Diaper bag
Diaper and wipes case

Baby Needs: Bathing

Baby bathtub or insert for your regular tub
Baby shampoo and body wash
Baby lotion
Diaper Rash Cream

Baby needs: Other possible

Baby swing
Pacifiers
Infant bouncer
Swaddling blanket
Play mat or play gym
Small plush toys or rattles
Infant gas relief drops
Baby Travel Gear
Portable play yard

Un sfat bun pe care l-am gasit a fost sa nu iei marimi mai mari decat ce ai nevoie la inceput decat daca gasesti ceva ultra-sale, e timp si dupa. Bebeii se dezvolta diferit si nu poti doza cum trebuie ce ai nevoie. Un alt sfat pe care l-am gasit util: nu rupe inca etichetele la tot, tine receipt, in cazul in care bebe e cu mult mai mic sau mai ales mai mare, poti merge la magazin si le schimba. Pe de alta parte, cum in zilele si locurile noastre se gasesc de toate la doi pasi, eu merg pe principiul ca daca chiar n-am si nu-mi trebuie noaptea, 'om cumpara cand ne trebuie.

Mai ziceti si voi fetele cu experienta, sau cele care aveti alte liste...

Mie nu mi-e clar deloc inca ce e: "Special going-home outfit"...

Va zic si voua, am cumparat pt perioada de nou-nascut niste bluze luuungi si cu elastic jos, le zice baby-gown, mi se par f practice in primele saptamani... acces usor la zona de schimbat, aerisire...

Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput