Maple-syrup babies - mamici de Canada (2)
Raspunsuri - Pagina 18
Laura B spune:
Va multumesc mult pentru primire si felicitari. Si voua va doresc sarcini usoare la cele care sunteti cu bebe la purtator, si bebei si copii sanatosi la cele mai harnicute. Cu prima ocazie o sa citesc si eu din urma sa ma pun la curent cu ce se intampla/discuta pe aici.
Pe scurt despre noi, dupa ce s-a vazut la US saptamana trecuta, acum am avea 11 saptamani si 4 zile. Ieri am fost la medicul de familie si am auzit din nou bataile inimii si un “whoosh” care, in interpretarea doctorului, nu ar fi gazele din burtica mea, ci bebe care da din mana sau picior. Ce sa fac, il cred, ca o stii mai multe si e si mai eleganta imaginea. Eu deocamdata sunt la faza in care ma lupt cu oboseala cronica, cu o imensa lipsa de chef de munca la serviciu, si cu nesfarsitele greturi (in special dimineata si la mirosurile de mancare).
Acum e cazul sa ma pun pe cautat informatii, ca de pe cand am fost insarcinata cu Diana si pana acum am uitat cam multe (varsta, deh…
).
Laura
"At first, dreams seem impossible, then improbable, and eventually inevitable. " Christopher Reeve
philip spune:
Laura, felicitari si sarcina usoara!
Mona, pozele noi sunt tot la adresa pe care mi-ai trimis-o? poate reusesc sa le vad si eu ca vreau sa-l vad pe aidan. vad ca-ti prieste mamica, ma bucur mult.
philip
34weeksbabyboy
mommyandreea
Magdone spune:
Mona_B, am reusit sa vad si eu pozele, bebe Aidan e un scump
de fapt amandoi baietii si mamica sunt tare frumosi. Sa cresteti mari si sanatosi!
Magda, cu Razvan
(5 ani) si Olivia
(10 luni)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."
delia79 spune:
Salut mamici si burtici de Canada,
Sunt si eu o viitoare mamica si am avut suprpiza ca la topicul de sept-oct sa ma cheme aici Simona. Asa ca iata-ma. Sunt gravi in 18 sapt si tocmai am aflat ca vom avea o fetita. Suntem super incantati si speram sa mearga totul bine in continuare, ceea ce va doresc si voua.
Ma duc sa citesc din urma, sa vad ce subiecte s-au abordat.
pupici
in curand mamy de bb scump
maru spune:
Laura, felicitari! waw, felicitari! Sa creasca mare burticutza, sa fie sanatoasa! Cred ca Diana e atat de fericita!
delia, bine ai venit! Sa dea DD sa ai o printesa sanatoasa, frumoasa si norocoasa!
Donia spune:
delia, bine ai venit! Sa mearga bine totul si sa te bucuri de burtica si mai apoi de bebe! E primul bebe?
Laura, ma bucur mult de vestile bune! Ce bucuroasa cred ca e Diana ca o sa fie big sister! Oh, sper sa treaca repede greturile si sa gasesti cat mai mult timp de odihna. Mai aveti pe cineva in vizita sa te mai ajute?
Simonna, hai si spune-ne cum mai esti, au venit rezultatele? Te rog intra sa confirmi ca esti sanatoasa!!!
mQQm, voi cum sunteti? Ma tot gandesc la tine, oare n-ai avut si tu gripa asta ciudata?
Mona, eu n-am nici o incredere in centurile alea... le bag la categoria "frectie la picior de lemn" ![]()
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
Simonna spune:
Cucubau!
Iata-ma! Am lipsit (motivat, ca m-am dus la aqua fitness si pe urma m-am jucat cu papusica alive care este finutza mea - tre sa va pun poze, e toata o smecherie!) doua zile si iaca lucruri noi pe forum:
LauraB, mi s-a dus gura de la o ureche la alta cind am citit ca esti insarcinata! Sint foarte, foarte bucuroasa petru voi! Poate mai bucuroasa ca pentru mine! Sau, oricum, pe-aproape 
Delia, ma bucur ca ai aparut, mai ales ca virsta sarcinii tale este f. aproape de a mea, plus ca sint amindoua fetite, asa ca sper sa mai am pe cineva cu care sa socializez intens dupa ce nastem, in afara de Diana. Ca eu jur ca o sa-mi iau cimpii in anul ala daca nu vad si popor adult si vaccinat, oricit de dragi mi-ar fi copiii mei.
Paranteza: Ca sa va dau un exemplu de cum ma omoara egoismul zilele astea - o fi hormonal, ca de obicei ma duce capul mai departe de atit - cum Diana nu lucreaza lunea si nici eu, i-am propus la intilnirea de duminica sa ne vedem cind si cind. Ea mi-a zis ca ok, dar sa stiu ca il tine si pe ala mic acasa cind nu merge la sv. La care eu, ca o maaaare maestra ce ma aflu, i-am spus mai in gluma mai in serios: "Ah, atunci nu prea cred ca vreau sa te vad". Foarte intelijent in ceea ce ma priveste, nu?
Diana, pupici si scuze, acum ca recitesc, tare urit a sunat ce ti-am spus! Culmea e ca mie imi plac copiii, iar V. seamana la apucaturi asa de bine cu Radu ca mi-l aminteste non-stop in faza lui de toddler super-curios si miscacios ca nu-mi explic nici o clipa cum am putut sa scot din mine asa ceva!
Maru, tu ai botezat de curind un bebel, baietel, nu? Daca-ti mai trebuie, apuca-te si fa un copil amu`-amu`, habar n-ai ce bine e ca mostenesti toate alea - alea
Ca mi-e plina casa, am toate minunile din lume, de la perna de alaptat - mare minune, frate si curat rasfatz perna aia - pina la scaun de masa, trecind prin tot felul de scaunele, leganutze, hainutze, vine si patutul in scurt timp, ma uit la ele si-mi spun ca am salvat macar o mie de dolari! :))
mQQm, how are you? N-ai terminat cu projectul ala?
Mona... Aidan la 10 zile e mortal, Vlad e teribil cum il tine, se vede ca stie ca tre sa se ancoreze bine! Dar asta ti s-a mai spus, eu vreau numai sa te intreb daca poza cu tine e inainte sau dupa ce-a venit mama ta. Ca daca-i inainte si arati asa, te rog io fromos sa nu mai pui poze cu tine in timp ce eu ma umflu ca un balon aici ca ma destabilizezi psihic 
Cit despre belly aia, eu o sa port sigur. Am purtat si dupa Radu o chestie elastica de-mi lua 5 minute sa o trag pe mine asa era de strimta, dar altceva nu am gasit disponibil. Dar eu am una bucata ma rog, sa-i zicem problema, ca primul luc pe care ma ingras e burta si ultimul loc pe care suport sa-l antrenez cind ma apuca e tot burta. Asa ca tre sa ma ajut cit mai mult pot.
Mi-amintesc ca doctora mi-a spus dupa ce-am nascut ca tre sa dorm pe burta, ca ajuta uterul sa se retraga... imi construiam un fel de schelet de suport din perne, ca nu puteam sa pun sinii pe nimic, imi venea sa tai si copilul bucatele cind se apropia de ei asa dureau, dar m-am incapatinat sa dorm pe burta! Nu-s cit a a ajutat, dar n-am avut probleme cu burdihanul. :)
Donia, pauza rezultate, dar in jumatate de ora plec la dr., poate i le-au trimis ei. Indoi-m-as, dar o sa pun o intrebare. O sa intreb si daca poate sa ma testeze mai repede pentru gripa aia mexicana, ca eu n-am nimic, nici Colegu`sau Atomix, dar m-au capiat de cap prietenii (care o fac ca ii intereseaza, eu stiu) dar au reusit sa-mi clatine convingerea potrivit careia am depasit perioada de incubatie si daca aveam ceva deja eram cobza cu totii. (Ai scris ce si cum cu resursa umana? Ma duc sa vad pe sezatoare)
Adica nu ma duc chiar acum, ca am aruncat un ochi la ceas si tre sa ma tirez. Intr-o ora am appointmentul si got to go....
Da`mai vin sa va zic de aqua fitness, moama ce mi-a placut!
Pupici,
Simona
OlgaTarziu spune:
Bun venit Laura si Delia!
Lasa Laura ca si eu m-am apucat de reinprospatat informatii. Tot asa dupa patru ani zici ca am uitat sa fiu gravida.
Adevarul e ca ma simt putin depasita cu doi pitici. Poate oboseala, poate depresia postnatala, nu stiu.
Mona eu nu am purtat si nici nu voi purta centura. E mult mai bine sa lasi organismul sa se repare in ritmul lui. Plus ca ma indoiesc ca ar ajuta la ceva.
Magda
Imi amintesc nesomnul cu Tony si se pare ca nici asta mica nu-i departe. Sa treaca repede.
Va las poate prind un somn (luxul pamantului).
Mona_B spune:
Donia si Olga, merci de pareri. Si eu eram ferm convinsa ca centurile/wrapurile alea n-au cum sa ajute cine stie cat, oricum burta se retrage treptat- doar i-au luat 9 luni sa ajunga la dimensiunea respectiva-insa mama cu sfaturile ei...l-a ametit si pe sotz incat au inceput sa ma bata amandoi la cap ca-i mai bine pentru mine
incat le-am zis: "oameni buni chiar asa de irecuperabila ma vedeti?" sotu' stie ca-s ok, insa sa-i faca pe plac soacrei, o sustine, care soacra ma vede cat Casa Scanteii acum si se teme pentru silueta mea in viitor. Asa ca mi-am comandat una la care am gasit plin de reviews pozitive..si care o sa-mi fie utila cand o sa merg din nou la sala si o voi folosi pentru sustinere la anumite exercitii.
Simonna, bine ai revenit si multumim frumos de aprecieri...si eu cred ca sunt funny amandoi pustii mei, sanatosi sa fie si sa aiba noroc in viata, asta ma intereseaza in primul rand; si sa-i vad cum s-or intelege mai tarziu. Cert e ca Vlad e topit dupa frate-sau, l-a intrebat bunica daca o lasa sa-l ia cu ea cand se-ntoarce in Ro, iar el a spus categoric: "Nu, ca-i AL MEU!"
Cat despre mine in poza, e dupa ce a venit mama, dar nu m-ai vazut cat sunt???din 17 kile luate am dat jos 9 mai am de scapat de 8 plus vreo 4 dinainte, de care n-am reusit sa scap, sa ajung la greutatea pe care eu o consider ideala, 54 kg la 1.65 ai mei. Pe mine maica-mea si sora-mea ma destabilizeaza psihic, ca mama pe durata sarcinilor n-a luat niciodata mai mult de 10 kile- si frate-meu a avut peste 4 kg la nastere iar eu si sora in jur de 3,500. iar sor-mea are 48 de kile la 1.62. Deci eu sunt grasa familiei![]()
Mai, dar schimbatul scutecelor din doua in doua ore ma termina psihic, mai ales noaptea...iar Aidan e un heavy wetter, ceea ce nu ma mira, la cat suge; dar tot ma autoconving ca am ales alternativa cea buna. Am facut investmentul pe o perioada de 2 ani, macar nu mai adaug nik legat de scutece si wipes la cheltuielile lunare de-acum incolo. Plus confortul gandului ca fiu-meu poarta scutece ecologice.
Olga, da-mi de stire cand primesti cartea cu retete, Cris a expediat-o via regular mail, sa speram ca ajunge la voi. O sa vezi ce rapide si faine sunt.
Dragi gravidutze, va doresc sa va bucurati in continuare de sambureii/mugurasii/vostri, iar eu ma duc acum sa dau niste telefoane cu care am ramas datoare.
Magdone spune:
Delia79, bine ai venit! sa-mi spui DPN ca sa trec in listuta.
Mona, legat de centura, la Razvan am purtat, la Olivia nu, aceleasi rezultate, adica tot cu burta am ramas
bine asta se da jos si numai prin exercitii.
Magda, cu Razvan
(5 ani) si Olivia
(10 luni)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."