Maple-syrup babies - mamici de Canada (2)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Buna dragelor! Tot pe-aici si eu, intre mese, curateniuri si plimbari in parc cu fiu-meu. Cat ma tin picioarele nu mai stiu, da' cand vad ce bine mananca dupa statul al aer, el care e mai subtirel asa, 17 kile jumate la 4 ani si-un pic- ma motivez fantastic si asa ma mai aerisesc si eu, ca nu mai pot colinda mallurile si pravaliile de health foods, si sunt si gata cu cumparaturile.
Eu asta am patit cu epidurala, m-a terminat pushingul plus efectele ulterioare, zgaltzaielile alea de ziceai ca-s in frigider, greata si voma, plus picioare umflate si tzepene, n-as mai vrea sa trec prin asa ceva. Apoi, nu stiu daca tot din cauza epiduralei, fiu-meu n-a fost alert in urmatoarele ore, parca nu se mai trezea din somn si devenisem destul de stresata. Alte mamici or fi avut o experienta mai buna, la mine asta a fost, been there done that, I'm done with it:)oricum m-au lasat in contractii pana aproape de dilatarea maxima, asa incat nu stiu de ce a mai venit dr.sa-mi faca anestezia..dar eu voiam si pace.
Dac-as avea norocul mamei, al carei travaliu a fost doar de 5 ore la a doua nastere cu frate-meu!
Mai ce o invidiez pe Olga ca e deja acasa cu fetita papacioasa.
Merci de urari tuturor!

Mona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Simona, ce curaj, imi zic eu in sinea mea: "Fii barbata" - eu am fost mai baietoasa asa din copilarie,ma cataram peste tot, nu voiam sa port rochite ori sa ma joc cu papusi. Apoi m-am apucat de body building, apoi de video games care mai de care mai sangeroase- no kidding, pana acum vreo 4 ani eram total dependentamai stii poate de aia fac tot baieti.
Insa ma cam ia frica la gandul travaliului si imi amintesc cum ceream calmante asistentelor de la spital, injectii, pastile, supozitoare orice, numai sa nu ma mai doara..pana au zis ele stop, ca nu se mai poate. Asta dupa nici 4 ore de travaliu. Iar acum vreau sa decurga totul natural. Vom vedea.
Cert e ca daca ma speria intr-atat de tare durerea, nu ma mai gandeam la un al doilea copil.
We'll be all just fine!
Magda, ce mai faci? Mi-e dor sa mai stam de vorba poate te sun azi un pic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Citat:
citat din mesajul lui mQQm
Ti-au masurat si trasnlucenta nucala acum?

Pe naiba. Eu ma asteptam atunci cand am fost la ecografie si cand colo cucu. In fine am appt sapt viitoare.
Nu stim ce e, sotul meu nu vrea sa afle iar mie cel putin acum zau daca-mi pasa, macar de-as sti ca e bine.

Natura optimista, deh, sper ca se va mai schimba cate una alta pe aici; pe seful de la health care l-au cam dat afara si au angajat un australian, ma gandesc ca o fi facut el ceva bine de l-au adus tocmai de acolo. Iar ziarele sunt pline de articole impotriva medicilor, zilnic, 27 de ore asteptare la ER, nr de complains in crestere, numai din astea. In fine nu ma mai enervez ca ma enervez degeaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OlgaTarziu spune:

Stai linistita mqqm ca nu superi pe nimeni. Chestia cu 4 kg nu e tipic americana. Sunt convinsa ca si daca eram in Patagonia tot copii asa mari faceam. Din cele 30 kg puse consider ca e decent macar 4 sa fie copilul, nu? A si sa stii ca Tony nu e obez. E un baietel sanatos de 19 kg la aproape 4 ani. Daca te uiti la poze te indragostesti. Plus ca eu am 1,73 si sotul 1,93. De unde naiba sa fac copii mici?

Mona eu nu zic nimic. Doar ca nu stii inca ce vorbesti. Am avut epidurala "partiala" in ultimele 2 ore. Sophia a iesit alerta, fara somnolente, si asa m-a duruit la impins de am crezut ca crap. Contractiile pe monitorul lor merg pana la 127 ale mele erau afara din grafic toate. Si puteam sa le duc ca am un prag al durerii bun dar nu mai aveam energie la impins. Acolo tre sa te misti repede sa nu intre copilul in distres. In 20 min a fost afara si totul ok. Eu nu vreau sa te descurazez cu epidurala dar daca zici ca incerci fara sa fii atenta ca nu o poti avea mai tarziu. Trebuie sa ai cel putin jumate din IV in corp ca sa-ti puna epidurala. Deci s-ar putea mai tarziu sa urli dupa ea si sa nu mai poti s-o ai. Mai ales ca nu pare sa fi dus prea bine durerea cu Vladutz.

Deja pot sta pe scaun bine, firele aproape nu ma mai dor, hemoroizi nu am facut. Doamne norocoasa sunt. Lohiile in cantitati moderate. Sa mai mearga si alaptatul bine si am mai mult decat am sperat.

Tin pumnii celor care asteapta rezultate la teste. DD ajuta si va fi bine.

Mergi la inceput

Olga, sa va traiasca fetita si numai bucurie sa va aduca!
Si eu am 1.73 si barbatu-meu 1.90...e logic ce spui tu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Haha, pai Olga, l-am vazut pe mandretea de Tony , inca de cand ai pus pozele pe contul comun imediat dupa intalnirea cu fetele. E o minunatie, da' cum am zis si ieri, in all fairness, toti sunteti niste superbi.

Din pacate io am 87 cm peste solduri, vai de el bazin, asa ca treb sa ma limitez la ce am disponibil cand ma astept sa scot ceva pe-acolo, stiu eu ce stiu si de am temeri si sperante.
... As crapa de nervi sa m-aleg cu o cezariana la etatile mele, dupa 2 nasteri naturale, fara nici un fel de complicatii...
... Si mai am de digerat si faptul ca de la echo la echo astia tot scad la due date, ca e tot mai mare si mai mare bebe decat dupa UM. Acum am ajuns deja ca am ovulat inainte de ciclu, haha... Noi doi nu suntem chiar asa de mari, dar nici mici.

Da' cum se zice prin sectiunea asta cand admiti ca tu n-ai de fapt control asupra situatiei: el sa fie sanatos, restul nu conteaza.

Llaura, foarte ciudat! Uite ma chiar uitai si eu acum la linkul de la primul post, cred ca AB face opinie separata de tot restul. Cica translucenta se face la 40+ si ca o vor extinde la 35+ cand au ce le trebuie. Sper sa va fie de bun augur schimbarile...

Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput

Schimbarile sunt deocamdata in capul meu de analist ratat
Pana una alta singura schimbare pe care au comis-o ei a fost sa scoata prima de asigurare publica, intr-o provincie in care multi fac multi bani; si nici macar nu era cine stie ce, vreo 40/luna. O masura in opinia mea total nebinevenita.
Zici ca-s denaturata ca nu-mi pasa daca e baiat sau fata? Nu prea-mi pasa dar as vrea sa aflu; barbatu-meu (care dupa parerea mea are un nr decent de idei fixe, oricum mai decent decat al meu) zice ca e ok sa te investighezi si analizezi dar ca mersul naturii e sa nu stii, si ca noi ar tb sa fim recunoscatori ca ne putem analiza si trata, da' don;t push it. Mi-e simpatic, asa ca astept sa ii treaca ideea de la sine
Abia astept sa vina long week endul, iupiiiiii.

Mergi la inceput

Oh, nu, esti foarte "naturata" sa nu-ti pese ce e. Nici mie nu mi-a pasat (decat a doua oara, un pic, c-am vrut si-o fata ). Si-acu, in situatiunea mea ar fi chiar nerusinare sa vreau mai mult decat sanatate si o sarcina la termen. Optiunea de a vrea/nu vrea e tare personala, chiar ma gandeam intr-o zi cum e la cuplurile care sunt jumate/jumate. Oricum, tehnicianul si tot file-ul tau va stii, you know, in plus bebe deja e ce e, nu-i pe schimbate. Acum daca el, sotul, nu vrea, io zic sa nu vrei nici tu, nu de alta, dar sigur te scapi si-i strici surpriza. Eu cu Denisa am aflat cu cateva zile inainte, si vai de mine, abia mi-am muscat limba sa nu-i zic, oricum, recompensa mare pe mine, ca-l chinuiam cu nume de baieti si el se perpelea de-a binelea, ca nu gaseam. Ok, faceam asta doar dupa ce ne bagam in pat sa pot sa ma hlizesc pe intuneric fara sa ma vada. Curios, nu s-a suparat pe mine dupa. A trebuit sa trainuiesc si moasa de la spital sa nu se scape. BTW, sa ziceti clar si raspicat de alegerea asta a voastra peste tot, am auzit cazuri ca nu le-a zis, dar a scris pe ecran xx sau xy, sau a lasat file pe masa si acolo zicea mare.

Orice e, e dragoste la prima vedere.

La noi au bagat o taxa de-asta de vreo 600/familie(?) pt sanatate cand a venit guvernu asta nou, crezi ca-i mai bine? No way, just politics.

Bey n-am niciun spor la treaba.

Oare Simonna la cat avea programarea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Hello, m-am scoborit in basement, ca nu mai poci pe canapelul ala, de la 10 stau acolo, acum e opt. Ma doare si capul de atita stat.
Fara multa vorba, ca tre sa ma intorc pe canapel, procedura in sine doare mult mai putin decit m-am asteptat si e de mai scurta durata. Numai ca eu, de frica sau nu's de ce, mi-am incordat picioarele asa de tare ca acum ma dor muschii din pulpe ceva de groaza, cind am iesit din spital abia mergeam.
Bon. N-am facut AmnioExpres, o sa astept 2 la 4 saptamini in sist. public, pt. ca daca Amnio asta facuta la privat mi-ar da rezultate proaste nimeni nu mi-ar face nici o interventie pina n-as avea rezultate oficiale. Una peste alta a fost o decizie de familie, eu cred sincer - bazat pe optimismul mau care se manifesta f. rar plus comentariile doctorului de la eco care zise ca rezultatul de la tripul test e f. bun corealt cu virsta - ca o sa fie bine.
Asa... am primit cadou si o eco morfologica la care nu ma asteptam si totul a fost masurat si pozat si studiat, tehnologul a zis ca e totul normal, nimic, dar nimic afara din standarde.
Including stiti voi ce, avem o poza super clara cu stiti-voi-ce-ul Zartzarei...
Acu ma gindesc daca sa pretind ca m-am obosit si sa ma duc pe canapel si sa nu mai trec pe-aici pina vin din Mexic, sau sa va zic...

Zarzara e fetitz! :)

V-am zis, ca eu nu sint buna la secrete. Pe miine, alors, la mine tot familionul e in vacanta, dar miine stam pe linga casa, asa ca mai vin eu, si mai zic si una-alta despre ce-ati scris voi, ca acu' chiar dau o tura pe la Sezatoare si chiar ma duc pe canapel, sa ma uit la Patrick Dampsey in Maid of Honour, ca n-avem Grey's Anathomy pe ziua de azi!

Noapte buna!
Simonna

Mergi la inceput

Mancu-i nasul ei de Zarzarica! Si inca una de la Pepitzel:. Sa-ti se coaca frumos acolo la cuptoras pana la termen. Ioi, treb sa-mi zici cum ii sclipesc ochii lui F, fain cadou de ziua lui tati! BTW, la multi ani fericiti!

Pai pana-acu' m-ai tinut incordata, madame? Ei, sigur c-o sa fie bine, cum altfel, aia e out of question, enjoy your vacation now! Du-te fa-te doamna mare acum ca nu mai pupi tu de-astea curand, secret: poti sa-ti faci ce toane vrei tu zilele astea, it works, haha.

Mergi la inceput