Maple-syrup babies - mamici de Canada (2)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns romanitza spune:

Felicitari Olga! Sa va traiasca minunea si sa va aduca numai bucurii!

N-am mai intrat de ceva timp, am avut niste saptamani cam nasoale, am cazut rau de tot in butoiul cu melancolie...Sarcina asta si hormonii, dehhh.. Ce sa ii faci?
Azi am avut si cetatenia, am aplicat si de pasapoarte, ca ale noastre expirasera de vreo 2-3 luni. Nu ca as avea de gand sa plec pe cine stie unde acum... Dar sa ma simt eu linistita cu pasaportul in buzunar.

Diana - ma bucur sa aud ca totul e ok cu bb.

khristin - la cat mai multi dintisori

Laura - bafta la rezultate! Sigur vor iesi bine.

Denisam - ce fel e patutul? Noi inca nu am cumparat nimic, deci m-ar interesa sa il vad, daca se poate... Oricum, saltea deja am comandat la cineva...

mQQm - ce mai face Pepitzel? Eu m-am cam enervat ieri cand am fost la doctorul meu... Nu stiu daca asa se practica si la voi, dar aici s-a impus o taxa ( OBS fee) pt diverse servicii administrative, din cate am inteles: daca soliciti nu stiu ce hartii de la doctor pt munca, gym, consultatii prin telefon , net cu medicul, etc... Si, ce s-au gandit ei? Mai bine platim o taxa fixa de pe acum sa fim siguri ca nu vom da prea multi bani pe parcurs...Taxa nu e tocmai ieftina, $ 260.00 si nu eram sigura daca e optionala sau nu. Ieri, cand am ajuns la doctor, imediat s-a repezit asupra mea receptionista(care e fiica-sa si e o acritura, by the way)... sa imi ceara prima rata. Pe moment m-am pierdut, am crezut ca n-am inteles eu bine si nu e optionala, asa ca i-am spus ca ii voi plati data viitoare.
Ajunsa acasa, am citit ca de fapt nu e obligatorie, asa ca data viitoare de-abia astept sa ma duc si sa ii zic ca nu sunt de acord sa o platesc, pt ca pur si simplu n-am nevoie de ea, pot plati de fiecare data cand solicit un serviciu. Sper sa nu tipe aia la mine, ca asa reactioneaza....
Si voi fetelor trebuie/trebuia sa platiti o taxa la doctor? Sau cum este?

mqqm- poate ne intalnim si noi sa discutam despre diverse, inclusiv de cursurile prenatale organizate la NYGH. M-ar interesa si pe mine....Te-ai inscris la ele pana acum?

si revin mai incolo, s-a terminat si programul si sunt grabita sa ajung acasa.Poate mai scriu diseara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Buna seara fetelor, cum mai sunteti? mqqm, ti-a mai trecut raceala?
Romanitza, si mie mi s-a vorbit de taxa respectiva, dar doar 100 si un pic, cred ca depinde de doctor. Nu am optat pentru ea, am preferat sa platesc ocazional si am avut nevoie doar de scrisoarea pentru employer.
Cat despre atitudinea receptionistei, strange din dinti, ca n-ai ce face si zi-i ceva in gandul tau. Ai putea posta un review " pozitiv" pe site-ul doctorilor, sa stie lumea cu cine are de-a face. Pe mine ma deranjau zambetele fortate pana la urechi si lipsa de eye contact ale receptionistei cabinetului unde merg eu, dar cu timpul, mi-a devenit total indiferenta. Macar e politicoasa.
Ma intreb zi de zi, se-ntampla azi ori nu se-ntampla??m-a cuprins nerabdarea, sotul e oarecum in alerta de ieri, io ma gandesc daca rezist fara epidurala- ca la prima nastere am vrut din start si apoi nu mai stiam/ aveam putere sa imping pruncu' afara si a durat mai bine de o ora expulzia.pe langa asta, am avut shakes puternice si picioarele umflate si amortite vreo doua zile dupa delivery, incat de-abia mergeam. Asa ca de data asta incerc fara.
Sanatate tuturor burticilor!

Mona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Ziua!
Ca m-am epuizat repertoriul de azi la Sezatoare :)
Dar nu ma las!

Mona, stii ca si pe mine ma tenteaza chestia aia naturala? Ma tot gindesc ca am facut-o o data, ce-ar fi s-o fac si a doua oara. Dar pe urma ma gindesc ca-mi lipseste o doaga, puii mei, ma dor destule pe unde nu te-astepti, c-am iesit din garantie acum 4 ani, dar sa ma mai doara si-asta... Vezi cum o sa-ti fie acolo si hotarasti pe loc. Un lucru e cert: fara epidurala impingi la sigur, iti ies ochii ca la melc da' impingi, ca nu poti altfel, asa vrea organismul, daca nu impingi tu impinge el singur. Da' si doare, tata! (tot ca la melc iti ies ochii :)) Ceea ce nu m-a impiedicat pe mine ca, la una, maxim doua ore dupa nastere sa ma tirasc 2 etaje si nu stiu cite coridoare pina in curte, la o tigara! Drept ca aveam 10 ani mai putin...)
Eu iti tin pumnii, tu oricum esti tare curajoasa, asa se vede de-aici de la Montreal!

Llaura, las' ca a nins la Montreal! Vezi ca e paradisul femeilor gravide la Winners, aproape toate bluzitele de vara au platca si volanase si sint largi de sub sini, eu mi-am luat fo 3, frumoase foc! Ne scot din kko pina la vara, cu siguranta. (Acu' tre sa ma duc iar, ca avea Dana o bluza pe ea la intilnire, complet dementiala!)

Romanita, de taxa inca n-am auzit, dar nu-i tirziu. Cine stie ce mai inventeaza si astia pe-aici.

Denisa... am incercat si noi la virsta aia... il lasam in pat, cu ochii inchisi, parea ca doarme... nu ne-asezam bine in fotoliu ca hop, cine-aparea cu pampersul tirish in usa la sufragerie daca nu Atomix... Doamne, ce dragutz era, cum ridea tot si nu pricepea ce ne enervam noi asa!
Nu mai stiu de cind adoarme singur, dar cind am venit incoace inca trebuia sa stam linga el pina adormea pe bune, si avea doi ani jumatate. Oricum, multa bafta!

Good acum, ma duc sa execut ceva prin casa, ca ieri numai de amnate m-am ocupat si nu-i de bine :))

Pusi,
Simonna

Mergi la inceput

Mona - ai dreptate, o sa scriu si eu un review, dar deja am citit si se pare ca toti au aceeasi impresie despre "draguta" de receptionista. Iar felul cum a cerut sa ii platesc taxa imediat... m-a enervat tare de tot...
Mai ai atat de putin, deja o sa scot majoretele sa te incurajez, gata... peste cateva zile iti vei tine puiul in brate. despre epidurale si alte chestii de genul asta, nu stiu ce sa zic, la mine e prima nastere, asa ca voi cere sa mi se faca anestezie... Nu stiu cum va decurge, dar nu ma vad eu asa de rezistenta la durere.

Hai Mona

toate mamicutzele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magdone spune:

Denisa, bafta mare sper sa reusiti operatiunea. Noi inca n-am inceput, mai astept un pic. Desi daca stau sa ma gandesc la Razvan a durat mult si bine pana l-am obisnuit.

Mona_B, pupici multi, tinem pumnii, mai e putin.

Diana, ma bucur ca totul e bine cu bebe, nici nu se putea altfel.

mQQm, cum e acasa, mai bine? cum te mai simti? toate bune?

Romanita, si eu stiu de taxa aia, m-au pus sa semnez o hartie ca in caz ca imi trebuie nu stiu ce servicii o sa platesc, dar nu mi-au cerut banii inainte. Si eu am nascut la NYGH, cursurile se organizeaza periodic, trebuie sa suni la ei sa te programezi, dar din timp, ca s-ar putea sa nu mai gasesti locuri, eu am fost doar la unul singur de refresh my memory si la unul pentru frati, amandoua au fost f bune, dar ala pentru fratorii mai mari m-a dat gata. Super fain.

Khristin, la cati mai multi dintisori. Noi avem 6 acum, 4 sus si 2 jos. Si muscaaaa, aoleo.

Laura, bafta la rezultate!

Magda, cu Razvan (5 ani) si Olivia (10 luni)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Apropo de receptioniste, eu inca nu m-am hotarat daca pe-a mea de la ob gyn s-o bat, s-o reclam, sau doar sa scriu un review. Inclin spre corporal punishment, poate o invata ceva despre cum se vorbeste/lucreaza cu oamenii.
Simonno, o sa merg la winners mai pi shientru daca ziceti dvs, ca la noi in mahala n-au nimic. Fugi mai cu garantia, acum e extinsa, iesim la 65
N-am vazut nimic la dr despre one flat-rate fee, zice numai ca unele servicii neacoperite de asigurare se platesc (nu la dr, la ecograf am platit pozele la a doua ecografie, 20 de dolari).
Despre droguri sau fara droguri o sa ma rezum sa citesc ce scrieti voi si o sa ma abtin sa va dau un sfat din ala pertinent bazat pe zero experienta
Hai va pup.

Mergi la inceput

Magdone - mi se pare corect cum a procedat doctorul tau sa te puna sa semnezi hartia aia, doar ca a mea mi-a dat hartia prin care ei impun aceasta taxa pt diferite servicii(pe care eu nici n-am de gand sa le cer, by the way), si mai jos scrie ca pentru fiecare dintre serviciile incluse mai sus, exista un tarif special, in caz de neplata a taxei. Dar felul in care mi s-a reporsat data trecuta ca nu am platit taxa( de asta am si crezut ca e e obligatorie, pe moment...... asta m-a enervat tare de tot. Nu mai zic de atitudinea ei, dar incerc sa nu ma stresez prea tare cu asta.
Am citit putin aseara despre cursurile organizate la NYGH, vreau sa sun si eu zilele astea sa ma programez, chiar ma intereseaza. pt info

Laura - si mie imi vine sa o reclam pe receptionista asta, m-as fi dus direct la doctor, doar ca e fiica-sa si cred ca stie si el ce are in casa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Serus!

Simonna, de maine ma gandesc la tine intens! Bafta la amnio! Pt excursie, sa iei medicamentele safe in pregnancy, sa ai asigurare de calatorie, foloseste doar apa imbuteliata, in rest vreme buna si "have fun"! P-avion, vazui c-ai intrebat, du-te cu layers, si musai sa va puneti costumele de baie la bagajul de mana, s-au mai vazut care le primesc in a 3-a zi p-alea de la cala, si-i pacat de soare si plaja. Mie mi s-au umflat picioarele in ziua zborului, te mai plimbi un pic prin avion. Asa, sutiene, bumbac, full-suport, fara sarme, la wallmart, 6.99-10.00, am gasit o papusa de fatuca foarte cunoscatoare si helpful pe-acolo, m-a dus direct la ele. Din pacate n-au 34C, cred ca alea sunt pe la sex-shops, asa ca am luat 36C, bune si-astea.

Llaura, sa vii cu vesti bune. Ti-au masurat si trasnlucenta nucala acum?

Romanitza, sar'mana, pepitul sper ca-i bine, eu sunt mai in butoi. Pe langa ca toate sunt pe capul meu acum, mai citesc si cate o tragedie pe la odisee, unde eu deja m-am setat ca dupa 12 sapt e all clear. Abia astept sa ne vedem si cunoastem, las la alegerea ta, ca eu sunt free and felxible (la figurat ), trimite un PM sau email (il ai de pe vremea emailurilor in grup, sau de la profilul de aici, si eu ma prezint). Eu inca n-am sunat pt cursuri prenatale, dar am vazut ca sunt f multe locuri in care se fac, nu-i musai la NYGH, daca nu gasesc locuri. Sa-mi zici daca ai gasit, ce curs si ce data ai luat, incerc si eu tot atunci, pana acum nu m-am grabit. Apropos de lista aia, mie mi-a dat-o asistenta la primul appt, mi-a subliniat relaxata ca-i optionala, s-o cercetez si am vreme pana nasc sa ma hotarasc. Nici eu n-am nevoie de serviciile alea, asa ca am zis pas. Receptionista aia e o nesi...

Azi sper sa ajung la testul de glicemie, mi-e ca o sa vomez solutia aia, ori n-o sa pot s-o beau in 5 minute, ori n-o sa pot s-o tin inauntru o ora. Uoooof, mi-e groaza...

Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

mQQm-ma bucur ca pepitel e ok, tu vei iesi din butoi si vei trece si peste testul cu pricina,va fi bine,don't worry!
Mona-bafta si tine-ne la curent.
Simo-ti-am scris dincolo, ce ai intrebat,bafta max. la amnio si sa aveti fun si relaxare maxima pe linga vreme frumoasa.
Simona,Magda si Carmen-mersi de experiente si incurajari-deocamdata avem 2 zile de culcat, dar inca stau el in camera,duap ce rasfoim rapid 2 carticele si isi be alaptele, il als la el in pat si eu pe canapea, in prima seara a durat totul cam 40min si aseara cam 50-dar ce face, la inceput o ia ca pe o joaca si cam rade cand ii spun si chir il pun cu capul jos desi eu sunt serioasa ,el rade in cascade sia treb sa fii tare sa nu razi si tu- dar apoi sta cuclat si se joaca cu o manutza sau mai mustaceste el ceva siin final adorme-cred ca depinde si cat il obosesti dupa somnul d eprinz-oricum nu cedez si sper ca de sapt viitoare sa pot iesi din camera- pt mine e important sa stie ca nu mai treb sa stea la mine in brate si ca ala e locul lui de somn
Romanitza- bafta in toate, si desi e greu da-i un ignore la reeptionista aia.
Laura- bravo pt rezultate,tu ai aflat ce e bebe?
Mai vin cand pot,fug l amunci, va

Denisa cu Emma Andrea 3 ani si Mark Alex 1,6 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Nah ca uitai ce-i mai esential cu povestile mele...

Mona_B, !!! Suntem cu voi! Sper sa fie bine!
Incerci tu ceva acolo sub 4 kg, sa ma calmez si eu ca-i posibil la canadiene, nu de alta, dar deja ma transpir daca mai citesc cifra 4 prima la un nou nascut si ma concluzionez ca-i ceva tipic nord american...

V-am zis cat mi-e de frica mie sa las pe cineva sa-mi bage un ac in coloana? Asa ca pe mine una treb sa ma convinga ei sa-i las sa umble acolo (ori un copil de vreo 4 kg, nu exclud nici asta, ca n-am fost acolo). Nah, ca iara oi fi zis ceva la sensibilitatea cuiva acu'? Sorry multe.

Denisam, am scris deodata, m-am distrat de Alex, smecher si tu tough girl, io una n-as putea sa nu "ma" rad...

Edit: Simonna, ti-am trimis pe email o lista de medicamente recomandate gravidelor care calatoresc prin sud. Pe mine m-a ajutat, la tine sper sa nu fie cazul. Zic si aici, on top of that, du cu tine cateva sticle de gatorade, face minuni la rehidratare. Again, sper sa nu fie cazul si sa le bea Atomix.

Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput