Bobocei de septembrie - octombrie 2008 (90)
Raspunsuri - Pagina 7
_giulianna_ spune:
Neata! In sfarsit se anunta o zi frumoasa!
Copiii vostri mai regurgiteaza? Edi nu e zi in care sa n-o faca, dupa masa de dimineata (cea de lapte). Inca il mai tin sa eructeze si degeaba, o face dar dupa aia tot da afara. Cred ca ar face-o si dupa cealalta masa de lapte (ultima) dar nu mai are timp, se culca.
Dupa fructe, legume sau iaurt nu.
Credeti ca ar trebui sa-i schimb formula? Acum ii dau Nan2.
Mami de Eduard-Gabriel (17.08.2008)
Ticker Edi
300 spune:
neata gagici!
Eu citesc din urma si am ceva de zis la discutia deschisa de anamona cu mulsul. Te sfatuiesc sa folosesti pompa cand suge Thea la celalalt san. Vei vedea diferenta. Eu cred ca ai lapte dar corpul tau inca nu a inteles ca si pompa, nu doar thea, este consumator de lapte si nu ai let down. Mulgand in timp ce suge prinzi let down-ul asta minunat - ia sa-mi zici cum merge hehe...
de Anda Teodora din 10.10.2008
puiul meu dulce si mic Anda
pozne in asteptarea Andei
b de la bebe, blog...
gaia.nevia spune:
bunadimineata!
cafea am facut, cine n-a baut de la fete inca sa serveasca...
pe mine m-a trezit la 8 telefonul (era mama, nu se simte bine, a racit si nu mai poate veni azi sa stea cu Radu cat merg eu la dr...) si am constatat doua bucati cupii ultra activi.
Teo deja alerga prin camera lui si se uita la Thomas la TV, iar Radu misuna prin tot patul si iar ajunsese de la picioare langa fata mea si se uita staruitor in fata mea adormita.
Mama lu' Nerantula rules!!! bravo si sanatate!
Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008), poveste despre inceputuri
Nocom spune:
angelynna al nostru tati tocmai a venit dupa o luuunga lipsa, si am zis ca daca tot sunt rupta de oboseala... macar sa fiu obosita si fericita! ceea ce va urez si voua (fericire)
mami de Daria Anastasia (24.09.2008) si Matei (11.07.2004)
poze cu noi
poze DARIA
anamona spune:
stie carecva ce s-a intamplat cu baza de date pentru lunile 4-7? vad ca nu mai e luna 4......si sunt aranjate tare ciudat acolo
eram curioasa daca mai e vreun bobocel alaptat care a luat 250g in luna 4 spre 5......
edit....pe curba de crestere e ok, si Thea e super ok, rade e voioasa face progrese pe zi ce trece, nu imi fac probleme ...doar ma intreb daca nu sunt totusi prea zen?
EvaF spune:
FETELLOOOOR, mai tineti minte?
M-a luat o nostalgie cand am dat peste asta, am crescut cu ea.
Eva, mami de Luca Noah (08.09.2008)
-----------------------------------------------------------------------
Welcome, my son!!!
Muuh spune:
Legat de somn cred ca noi suntem campionii. Dimitri nu doarme decat cu tzatza in gura. Adica asa doarme cel mai bine, daca ii scot tzatza mai sta 20 minute si plange ca o vrea iarasi, every day, every night. Ziua doarme in carucior sau legat pe spatele meu in wrap. Nu a adormit niciodata singur, nu doarme singur in pat mai mult de 20 de minute decat noaptea cand dorm si eu langa el si atunci doarme si 5 ore, nu il pot muta/pune jos dupa ce adoarme in brate la san. Nu isi face somnul de dupa amiaza bine decat daca sunt cu tzatza langa el.
gaia.nevia spune:
nu sunt de acord ca bebelusii mananca toti la fel.
noi parintii incepem sa le dam aproape la fel. spun aproape la fel, pentru ca exista mai multe curente, si pediatrul e intotdeauna atasat la un curent, pe care il recomanda mamelor.
dar, dupa cum citim chiar aici pe forum, dupa ce incepem sa le dam, ei mananca sau nu, acceptand sau nu propunerile noastre. Daca suntem suficient de atente la copil, si nu ne crispam prea tare sa urmam strict ce spune dr., vom afla incet, incet, ce vrea sa manance copilul nostru si ne vom orienta.
Indiferent ca e vorba de cereale, morcovi, mar, etc.
Important in diversificare, parerea mea, este ca bebelusul sa se obisnuiasca cu toate grupele de alimente. Ca stomacul lui sa poata invata sa proceseze fibre, proteine, etc. In ce ordine, hm... ma rog, depinde de prea multe ca sa expunem aici.
Faza cu "sa incepem cu morcov fiert" are o logica a comoditatii. Morcovul fiert e bleah, si daca il dai dupa ... cereale de ex, poate ca nu il mai accepta copilul. Dar de ce naiba e nevoie sa manance copilul 180g de morcov fiert?!?! 1-2 cubulete pasate cu altceva nu ajung pentru a beneficia (ei bine, nu stiu de ce naiba tre sa beneficiezi dintr-un morcov fiert, dar in fine...trec peste asta).
Alti dr. recomanda sa incepi cu suc de mar si apoi suc de morcov.
Zeama, pentru a incerca gust nou, textura similara cu ce stia copilul (lapte, i.e. lichid). Partea asta o inteleg, in masura in care mar si morcov crud chiar inseamna ceva aport de vitamine!
De ce obligatoriu lichid? Am zis mai sus, e doar o varianta. Teo de ex nu a vrut sa bea. Dar a mancat cu lingurita pure de mar cu putina zeama de morcov, se bateau turcii la gura lui.
Mai este ceva, si anume GUSTUL. Ei bine, asta e un moft. Organismul nu are nevoie de gustul de capsuna, sau de gustul de mango ca sa supravietuiasca. Deci obisnuirea cu gusturi noi este o chestie culturala. Vrem ca si copilul nostru sa stea cu noi la masa, si sa poata manca orice. Vrem, pentru ca e comod si cultural acceptat. Nu e insa necesar.
Si inca ceva. Cand bebelusii fac mofturi la masa... nu e intotdeauna legat de mancare, ci, mult mai des, de personalitate.
Trebuie sa il exprime pe "nu vreau". Si se exprima de prima oara cand intoarce capul de la san desi tu stii sigur ca ii e foame...
In functie de reactia mamei, nu vreau se agraveaza, sau dispare...
si o zi cat mai frumoasa!
Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008), poveste despre inceputuri
300 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anamona stie carecva ce s-a intamplat cu baza de date pentru lunile 4-7? vad ca nu mai e luna 4......si sunt aranjate tare ciudat acolo eram curioasa daca mai e vreun bobocel alaptat care a luat 250g in luna 4 spre 5...... edit....pe curba de crestere e ok, si Thea e super ok, rade e voioasa face progrese pe zi ce trece, nu imi fac probleme ...doar ma intreb daca nu sunt totusi prea zen? |
Anda, numai ca eu o incataresc cam la jumatatea fiecarei luni. Deh eu sunt stangace. Pe 17 martie avea 200g luate de pe 25 febraurie.
de Anda Teodora din 10.10.2008
puiul meu dulce si mic Anda
pozne in asteptarea Andei
b de la bebe, blog...