Bobocei de septembrie - octombrie 2008 (90)
Raspunsuri - Pagina 6
Nerantula spune:
Citat: |
citat din mesajul lui babymom75 LE: Chiar ca e frumosa foc micuta Mayah!!! Unde sunt pozele Brigittei?? Vreau sa le vad si eu. Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003) |
Uite albumele ei 'din casuta din bara de sus'
www.flickr.com/photos/30462666@N03/sets/" target="_blank">Gruia - haiducel iubit 16.09.2008
Hypnotic Parade
Nerantula spune:
ma duc sa mai fac o incercare de somn, noapte buna mamidebebeluci!
www.flickr.com/photos/30462666@N03/sets/" target="_blank">Gruia - haiducel iubit 16.09.2008
Hypnotic Parade
Nocom spune:
Buna dimineata
Cred ca a inceput sa-mi placa sa fiu prima
Acum cred ca ma descurc mai bine....
O mare, un si muuuult pentru toata lumea!!!!!!
UPS!!!!, poate trebuia numai cofee?!?!?!?
PUUUUP
mami de Daria Anastasia (24.09.2008) si Matei (11.07.2004)
poze cu noi
poze DARIA
anca81 spune:
Buna dimineata! Dau eu cafea, sunt fresh, am dormit lemn de la 8.30 aseara pana la 7 dimineata , cu o singura trezire la 10.30 sa-i dau Carlei laptic.
Era tare maraita aseara asa ca cu chiu cu vai a adormit pe la 8.30, la 9 trebuia sa-i fac baie. M-am intins si eu langa ea si am adormit dusa. M-am trezit chiauna la 10.30 si am incercat sa-i dau un biberon cu lapte - surpriza l-a baut pe tot, ea care in fiecare seara imi facea figuri si abia daca papa 100 ml. Am spalat-o la fundic, i-am dat medicamentele, am aspirat-o la nasuc si a dormit fetita mea scumpa pana la 7. Am sarit baita, dar asta e, o zi e voie mai ales ca e si bolnavioara. De-acum mut baia la 8, o culc si ii dau laptele pe la 10-11. Tare greu m-am prins cum sta treaba
Corrina, felicitari pentru nepotel, sa va traiasca grasunelul.
Brigitte, am vazut pozele cu fetita ta, e superba. Imi place mult si invitatia la botez.
Andreea_and
Andreea_ada, ce mai faceti?
July, nici tu nu te-ai mai arata de mult timp, sunteti bine?
Piolica, iti doresc multa sanatate si sa treaca cat mai usor operatia. Laparoscopia are avantaje net superioare unei interventii normale, te vei reface foarte repede, sunt sigura. Elsei. Ce bunatati bio i-ai mai dat?
Nikolici esti mortala.
Andy, e foarte frumos scaunelul. Iar Alexia are niste falcute
Mamica fericita de Carla Alexandra (13.08.2008)
Piti mic se face mare
angelynna82 spune:
Neatza si de la noi, o ?
Anca nu are nimic ca sariti o zi peste baie, poate e mai bine tinand cont ca e racita, sper ca azi sa va simtiti mai bine
Claudinna mai mai ce baiat ai tu, deja cu Minimaxul ....a mea nu prea e fan TV, azi dimineata e bine, sper sa nu se mai repete figura de ieri
CosmyB si multumesc de aprecieri
Babytza felicitari pentru curajosul tau si pt bilant, tot asa s-o tineti , am si pe Tina care ii place scoala
Kid las ca recupereaza si bobocica ta
Kilemi ebventual poti sa mai incerci peste cateva zile cu mango...poate poate
Lumi ne luam de mana cu adormitul leganandu-i
Andy.p nu avea de la ce sa se incalzeasca, avea pe ea un body cu maneca scurta si pantalonasi...acum e bine ( a fost soacra racita zilele astea si de aici trag o concluzie ca ar fi temperatura) , felicitari pt grasunica ta, e superba si ce bine sta in scaun, apropo tare frumos, de unde la-i luat????
Eva amuzanta povestirea am exploratorul tau zambaret
Lucutta dai zeama de la supa, morocvul fiert constipa
Giulianna cat de mult papa Edi [pup
Sanziana felicitari pentru dintisor
Alexasimami imi place scenariul vostru
ALyC vazut poze cu un grasunel frumos foc , moama sa manance si castronelul
Piolica dej ami-s invidioasa pe tine, ce bine doarme Elsa [:P] (glumesc evident), imi pare rau ca trebuie sa ajungi la operatie
Nikolici felicitari pt , noi avem tetine de la NUK unele pt cereale si altele avand marimea M pt lapte
Andreea_and am Mina cea frumoasa, sper ca ati trecut peste noapte bine, felicitari si voua pt bilant
Laureta interesant site , uofff sper sa iasa ok analizele, tinem pumnii stransi
Lidia
Paula Laura spor la diversificare
Ada cred si eu ca sunteti terminati...dupa atata stat afara , azi cum sunteti?
Corrina felicitari pt verisor, sa va traiasca grasunelul
Lidia ce tratament urmezi....eu ma trezesc de parca nu as fi dormit deloc
Brigitte suntem p-aci si te primim cu drag , felicitari pt bilant,ti-am vazut-o pe Anna, e
Anis felicitari pt primul dintisor
Maria deKid2003, Mara Elena de Simodina, David de Babytza, Erica Elena de Fce Sa cresteti mari, sanatosi si papaciosi
Felcitari Ada pt capitol nou
Sabinel are si copilu' chef de o barfa sau de joaca
Nerantula ce bine de voi
Nocom ar fi bine daca era si tati al nostru acasa sa vada ce ne urezi tu Daria frumoasa ce face? am mami si comorile ei
Se anunta a fi vreme frumoasa azi...dupa cum vad eu de la geam...Oane ne riscam azi? Davidutu ce face?
fericita de Crina Alexandra
Crinul Meu
Eco
Crina
EvaF spune:
Neata everyone,
Ce zi frumoasa de week-end se anunta, la noi e mult soare.
La Multi Ani
Maria de Kid
Mara de Nadina
Erika de fce
David de Babytza
Eva, mami de Luca Noah (08.09.2008)
-----------------------------------------------------------------------
Welcome, my son!!!
anca81 spune:
Uram si noi sarbatoritilor de azi:
Maria de Kid Mara de Nadina Erika de fce David de Babytza
Mamica fericita de Carla Alexandra (13.08.2008)
Piti mic se face mare
EvaF spune:
Am vazut ca s-a facut vorbire despre cereale. Mama lor de creale ce spirite au aprins ele
O sa va raspund si eu celor care v-ati adresat mie.
Brigitte, am citit cu placere postul tau. Sau mai bine zis imi place cum ai abordat problema. Porumbul, care vine din Americi, btw, are veleitatile pe care le spui, orezul la fel, insa pentru cine? Pentru adult sau bebelus. Adica daca eu imi fac o portie de proteina-o friptura de vita-sa ii dau si lui fi-miu o halca ? Asta nu imi este clar din postul tau.
Eu vorbeam strict de cerealele la bebe de 4-6 luni care de-abia incepe sa pape, nicidecum la toddler. Spuneam ca la toddler (dupa un an) sunt, oarecum, ok. Cu mentiunea ca nu se combina cu altceva.
Cat despre porumb, eu il consum cu placere. Eu adult. Orezul nu mai spun ce bun e pilaful
Kid, tu la un moment dat vorbeai de metoda Montignac de alimentatie. Uite ce spune Michel Montignac despe doua alimente numai: orez si porumb. El enumera unul dupa altul toate fainoasele dar nu e cazul sa dau tot din lipsa de spatiu. Recunosc ca si citindu-l pe el mi-am pus intrebari de cereale la bebe.
Orezul
Orezul, la origine si asa cum era consumat, prin traditie, de catre asiatici, este – în sine – un aliment complet, deoarece contine toate elementele nutritive indispensabile pentru mentinerea vietii.
În schimb, orezul alb, consumat – în general – astazi, este foarte rafinat. Si asta într-o asemenea masura încât nu-i mai ramâne aproape nici un fel de elemente nutritive, cu exceptia unuia de care te-ai lipsi bucuros: amidonul.
Orezul obisnuit (decorticat) trebuie, prin urmare, exclus, pentru ca – la fel ca si faina cernuta – este o glucida rea, care elibereaza o mare cantitate de glucoza;.
Dimpotriva, orezul complet si, chiar mai bine, orezul salbatic canadian vor putea intra în meniul dumneavoastra;, cu conditia de a nu le mânca împreuna cu lipidele (unt sau brânzâ). Asociat cu rosiile (scazute prin fierbere) si cu ceapa, poate constitui un fel complet, bun pentru întreaga familie si apreciat de toata lumea
Porumbul
Porumbul este cultivat de secole si, totusi, este mâncat doar de câteva decenii.
Acum patruzeci de ani, nu gaseai o cutie cu porumb în toata Europa, pentru ca era un aliment rezervat exclusiv animalelor.
În Statele-Unite, porumbul a fost folosit – pâna în 1929 – la îngrasatul animalelor.
Dar seceta din acel an a decimat turmele si i-a ruinat pe fermierii din Middle-West. A urmat o perioada de adevarata foamete si pentru ca nu se mai puteau mânca vitele, care murisera, po****tia înfometata a mâncat hrana acestora sau ceea ce mai rmasese din ea.
Astfel, America a început sa consume porumb, obisnuinta care a fost adusa si în Europa, o data cu ocupatia americana de dupa razboi.
Cum sa te mai miri, astazi, ca; porumbul are un indice glicemic ridicat ceea ce-l clasifica printre glucidele rele – de vreme ce a folosit secole întregi la îngrasatul vitelor? Dar mai interesant de stiut este faptul ca prelucrarea industriala a porumbului îi mareste considerabil indicele glicemic, ceea ce face ca pop-corn-ul si corn-flakes-urile sa aiba o putere hiperglicemica; altfel spus, de ,,supraîngrasare”.
Inchei citat.
Daca e valabil pt adulti, pt un bebe de ce e nevoie de aceste elemente? Oare asa cred nutritionistii ca e ok pt un pitic care nu merge si nu vorbeste? Intreb si ma intreb.
Tot el ne invata cum sa nu combinam glucidele cu lipidele, carbohidratii cu proteinele, ma rog, ca fructele se mananca numai de sine statator si de preferat dimineata, necombinate cu nimic. De ce ? Pt ca fermenteaza si impiedica digestia corecta. De ce nu ar trebui sa aplicam regulile de bun simt pe care cred ca toata lumea le respecta la masa si de ce sa nu ii educam pe copiii nostri cum sa pape si sa digere sanatos ?
M Montignac e primul exemplu pe care l-am avut la indemana de nutritionist. Nu am acum alte exemple. Doctorita lui Noah mi-a dat un nume de celebru nutritionist Ro dar imi scapa acum, o intreb data viitoare.
Nausica, niciunul din aspectele speranta de viata scazuta si alimentatia alora fara dinti din Evul Mediu sau societatea americana care , as fi zis eu, e de blamat, nu ma preocupa in postul meu. Eu nu am vorbit nici de una nici de alta. Tu stii parerea mea despre nutritia la bebe ca doar am vorbit fata in fata. Doar ne cunoastem cat de cat si am mai discutat si in particular despre nutritie.
Povestea asta cu cereale la pui de 4-6 luni este noua, adica anii 80-90, generatia noastra nu mancam cereale la varste mici, parintii nostri nici atat, nu vorbim de evul mediu aici si de copii morti de holera. Cand s-a descoperit porumbul nu imediat a aparut bolul cu cereale in fata americanuluii… Vorbim de o generatie contemporana hranita cu cereale din fasa, la propriu, si, pana una alta "moda" cu cereale aromate si ambalate pt copii de cateva luni vine de la americani. Tocmai de la ei care se lupta cu obezitatea si implementeaza programe nationale sa combata obezitatea infantila are a devit o plaga p’acolo. Nu se lauda cu un model de nutritie si o stim bine, nu o spun eu o stim toti. Nu stiu daca totul e "rau" la americani cum ai impresia ca spun, ba dimpotriva eu sunt promotor inflacarat al metodelor de crestere a copiilor pe stil « livresc » american, doar ma citesti de mult pe DC si ma si cunosti personal. Altfel nu cumparam carti americane si nu le citam pe aici. Am recitit postul meu citat de tine si nu vad nik in sensul acesta, ca as zice ca tot ce e american e rau. Spun doar ca trebuie adaptat unor copii din Ro, nu copiilor US. Noi nu avem copii americani.
Cand Noah va face un an sigur ca pot introduce din cand in cand si cereale dar pana atunci sunt o mamica ce isi pune unele intrebari.
Intrebarea de baza era : de ce nu personalizam hrana la bebelusi ? La intrebarea aceasta nu mi-ai raspuns, asta era intrebarea mea de fond. Nici Brigitte nu a raspuns. Mai pe scurt, daca o donshoara are picioare in X nu cred ca e avantajata de fusta mini, indiferent ca e en vogue. Nu o sa ii spun tocmai eu, cu ipocrizie, vai ce bine arati, ba o trimit sa se schimbe ca e ridicola. Si cred ca ii fac un mare bine decat sa o las sa se expuna ridicolului. Intelegi? Daca moda vestimentara trebuie adaptata fizicului nostru, oare alimentatia care e cea mai importanta nu trebuie si ea "personalizata" in functie de fizicul si nevoile fiecarui bebelus. Ca daca stau sa caut de ce asa de multe mamici in lume dau bebeilor cereale nu cred ca medicii le-au prescris o schema de diversificare "personalizata" ci le-au mazgalit pe o hartie o schema gen"1 cereale, 2. morcov, etc", fara prea multe explicatii. Incerc si eu sa inteleg: de unde si mai ales de ce acest trend generalizat?
Reactia ta inflacarata inteleg ca e legata de faptul ca Ania manaca cereale. Nu te-am nominalizat sub nicio forma. Cu atat mai putin pe tine cu care as fi putut purta discutia asta in fata, nu pe DC. Incerc sa inteleg un fenomen si atat. Nu am spus nici prin ton macar ca eu detin adevarul absolut, ba dimpotriva, ziceam ca numai imbecilii nu se razgandesc. Imi pare rau ca asta citesti tu printre randuri, cum zici. Eu pana acum ti-am spus verde in fata ce gandesc, nu cred ca am vorbit vreodata "printre randuri". Nu sunt genul, ar trebui sa stii.
Discutiile astea, constructive sau nu, sunt inerente pe DC, cred eu, nu avem cum sa fim toti la fel.
Faptul ca eu am ales sa nu dau cereale nu cred deloc ca e "the only right thing to do".
Ma mir, insa, ca indiferent de varsta, greutate, istoric de sanatate, sensibilitati, zona geografica, copiii mananca la fel. O fi bine?
Eva, mami de Luca Noah (08.09.2008)
-----------------------------------------------------------------------
Welcome, my son!!!
JulyMorning spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anca81 Buna dimineata! Dau eu cafea, sunt fresh, am dormit lemn de la 8.30 aseara pana la 7 dimineata , cu o singura trezire la 10.30 sa-i dau Carlei laptic. July, nici tu nu te-ai mai arata de mult timp, sunteti bine? Mamica fericita de Carla Alexandra (13.08.2008) Piti mic se face mare |
Anca si Carla racita Multumim de intrebare, suntem foarte bine, doar ca nu am mai scris, dar v-am citit. Avem 2 dinti de vreo 2 saptamani (doi odata) , avem scaun de masa ale carui desene vrem sa le prindem cu mana si nu prea pricepem de ce nu se lasa prinse In rest, ne plimbam mult p-afara, ne pregatim de botez (cred ca suntem codasii scutecelor la capitolul asta ) si citim cu regularitate DC !
Pupam toti boboceii si mamicile!
_
Our future determines our past
bobocica Maia
Poze