Bobocei de septembrie - octombrie 2008 (90)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nerantula spune:

Citat:
citat din mesajul lui sabinel

am tacut pana acum, insa o sa-mi expun si eu parerea si-o sa ma raportez strict la copilul meu, fara generalizari. ea alege ce sa manance, eu nu ii impun si nici nu ii bag cu forta pe gat. asta numesc eu meniu personalizat de catre copil. ce sa-i fac daca nu vrea sa manance aia, aia, aia? sa o bat? sa ma arunc eu de la balcon? iar pentru ca si anume copilul nu stie sa zica vreau aia si nu cealalta, eu incerc toate combinatiile posibile si daca mi le refuza nu mai incerc, pentru ca nu ii place.
”furaje” mananc si eu dimineata cu lapte si mi se par delicioase, e o chestie pe care o dau si copilului fara nici o urma de indoiala si regret, pentru ca ii place si nu refuza.
sa mi-astept rosiile?
eu oricum va pup pe toate si-mi sunteti la fel de dragi

nasterea strumfitei mele
piticania creste
_
„Mamelor, în mâinile voastre tineti salvarea lumii”. Lev Tolstoi.

Draga Sabinel, se vede ca puiutii nostri sunt nascuti in aceeasi ora! Eu o vreme ma indoiam ca Gruia stie sa manance si de asta nu am succes nici cu morcov, mar, para sau ... urzici (sa nu radeti, insa din toate cate am incercat, urzicile au mers cel mai bine, dupa cereale, chiar daca arata horror cand i le servesc!). Insa cerealele le accepta foarte usor, acum banuiala mea este ca nu-si da seama ce mananca, pentru ca 2 lingurite dizolvate in 50ml lapte de tzitzi au exact aceeasi consistenta ca si laptele gol. Si eu cred ca personalizarea meniului o face copilul, noi respectam niste principii generale care se refera in primul rand la pregatirea aparatului digestiv al bebelusului de a digera diverse tipuri de alimente, la consitutia lor, la predispozitia la alergii si nu la gusturi. In functie de oferta noastra, care sa contina o lista rezonabila de alimente, copilul alege in functie de gusturile si nevoile lui.
In ce priveste cerealele, in afara de culorile frumoase de pe cutii, mai sunt si destule informatii pe care le putem citi si face alegerea cea mai potrivita.

Si in ce priveste 'furajele', intr-adevar, si eu consider ca aceasta exprimare a Evei este ... neinspirata, ca sa ma exprim eufemistic insa, din pacate, este deliberat aleasa si repetata. Iar faptul ca gasesc in acelasi context ratele indopate cu porumb ca sa ajunga foaie gras si bebelusul care va manca cereale de faina de porumb imi ridica putin parul pe ceafa. Si e greu sa nu o iau personal, desi prima oara mi-a reusit. A doua oara insa treaba cu orezul ca aliment furajer m-a vizat, fara premeditare, din nou. Si pe mine. E absolut ok sa fie pareri diferite, e foarte de dorit, pentru asta suntem aici. Insa nu despre pareri este vorba, ci despre modul lor de exprimare. Care de aceasta data a jignit.

www.flickr.com/photos/30462666@N03/sets/" target="_blank">Gruia - haiducel iubit 16.09.2008

Hypnotic Parade

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _giulianna_ spune:

Ada dar daca dragutul de Teo ar fi mancat fructele la fel de bine cu si fara "adaosuri", nu ai fi ales sa i le dai simple?

Mami de Eduard-Gabriel (17.08.2008)

Ticker Edi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 300 spune:

Pana la sarcina eu am fost exemplul perfect de om care mananca nu mult, ci foarte mult, si orice... si ramane o slabatura. Acum nu stiu cum o sa raman. Am si eu buerta aferenta si vreo 10 kg in plus pe care sa va spun drept mi-ar placea sa le pastrez daca se decid sa nu-mi ramana pe mijloc.

Imi pare rau ca v-ati suparat fetelor, sper sa nu luati pauza de forum. .

de Anda Teodora din 10.10.2008

puiul meu dulce si mic Anda

pozne in asteptarea Andei

b de la bebe, blog...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babytza spune:

Neata si de la noi

Multumim de cafele

Noi am dormit pana la 6 cand am papat laptic si apoi somn pana la 9. nu prea ii era foame dar pe la 10 l-au luat nervisorii asa ca am facut repede , ce credeti ? mar ras cu biscuite Mooooama ce i-a placut, demult nu ii mai dadusem mar crud a halit piciul 2 mere

anamona noi am fost asa in luna 4-5 cu 270g luate. Dar acum a luat mai mult de 500g asa ca stai linistita , nu e grav ca a luat mai putin

Sandy Bell eram topita dupa ea (a se citi Mark) si nu ratam niciun episod Si imi aduc aminte cat de mult imi doream sa fiu si eu reporter ca ea si sa ma plimb prin lume cu rulota hi hi hi ce multe s-au schimbat de atunci....

Revin, ca sunt abea la pagina 7

Printesa mea iubita Valentina Soricelul meu iubit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca81 spune:

Lumi, ce frumosi sunt . Ce frumos se joaca impreuna!!!

Mamica fericita de Carla Alexandra(13.08.2008)
Piti mic se face mare

Mergi la inceput

As vrea sa-mi pot educa copilul astfel incat, cand va putea sa aleaga singur, sa o faca cu capul si nu cu ochii (asa cum fac eu). Sa-si aleaga ce-i mai bun din alimentele existente si sa nu-l aud niciodata "nu pot sa mananc asta pentru ca-mi face rau". Dar am sa pot face asta numai in momentul in care am sa fiu eu complet educata. Din moment ce eu beau sucuri acidulate desi ma baloneaza, mananc sarat desi am retentie hidrica, nu am mese organizate si prefer snack-urile...sunt un exemplu negativ pentru el. Iar cand ma gandesc ca de educatia mea alimentara si de modul meu de a-l hrani depinde sanatatea lui...incep sa-mi pun serioase semne de intrebare. Cand voi putea sa spun nu unui aliment care stiu ca-mi face rau?!?

Ticker Edi

Mergi la inceput

Lumi imi plac atat de mult barbateii tai...sunt minunati!
Sa iti traiasca si sa te bucuri de ei, mamica binecuvantata!

Ticker Edi

Mergi la inceput

Maria de Kid
Mara de Simodina
David de Babytza
Erika de fce

Ticker Edi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babytza spune:

Nocom hai ca ai fost tare rau cu urarea de dimineata

Andy galro se mai intampla si de-astea lasa ca ii trece nu te supara bine ca nu a patit nimik

Anca super mami , mam bucur ca a papat cu pofta

anamona sa ne spui cum sunteti sper sa nu fie nimik grav

Fetele , nu eu am gresit pe acolo prin tabel eu cand am incurcat ceva am strigat aici pe forum cu scuzele de rigoare

Luminita bafta la vaccin, sa nu ii doara prea tare si sa nu aveti reactii NOi nu am avut nimik

Multumim pentru urari de 6 lunite

Printesa mea iubita Valentina Soricelul meu iubit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JulyMorning spune:

luminita sunt mortali gemenii tai, ce sa mai. Iar cele doua poze, la 1 luna si la 6 luni, mi se par extraordinare! Cat de mult se pot schimba bebelusii intr-o perioada atat de scurta... in curand ai tai nu o sa mai incapa amandoi pe acelasi fotoliu... hiihihi

_
Our future determines our past

bobocica Maia
Poze

Mergi la inceput