Bobocei de septembrie - octombrie 2008 (90)
Raspunsuri - Pagina 13
300 spune:
Gagici, sunt adanc impresioanata de calitatea serviciului post-vanzare de la bimbomarket. Am facut saptamana cealalta o comanda in grup si un scaun auto a ajuns ciupit intr-un coltz. Ne trimit husa noua pe cheltuiala lor, cum de altfel e civilizat. Se pare ca chicco proxima are 2 ani garantie, unde mai pui ca pretul scaunului e doar 99 de euro! Asa da, te fac sa te simti om.
de Anda Teodora din 10.10.2008
puiul meu dulce si mic Anda
pozne in asteptarea Andei
b de la bebe, blog...
_giulianna_ spune:
Desi stiam si eu aceasta regula, n-o aplicam. De la voi am inteles mai bine ca nu este bine sa-i dau copilului meu fructe amestecate cu orice altceva. Eu ii mai puneam 1-2 masuri de cereale dar nu i le mai pun. De ce i le puneam? Habar n-am, a mancat la fel de bine si fara ele.
fetelor!
Mami de Eduard-Gabriel (17.08.2008)
Ticker Edi
sabinel spune:
am tacut pana acum, insa o sa-mi expun si eu parerea si-o sa ma raportez strict la copilul meu, fara generalizari. ea alege ce sa manance, eu nu ii impun si nici nu ii bag cu forta pe gat. asta numesc eu meniu personalizat de catre copil. ce sa-i fac daca nu vrea sa manance aia, aia, aia? sa o bat? sa ma arunc eu de la balcon? iar pentru ca si anume copilul nu stie sa zica vreau aia si nu cealalta, eu incerc toate combinatiile posibile si daca mi le refuza nu mai incerc, pentru ca nu ii place.
”furaje” mananc si eu dimineata cu lapte si mi se par delicioase, e o chestie pe care o dau si copilului fara nici o urma de indoiala si regret, pentru ca ii place si nu refuza.
sa mi-astept rosiile?
eu oricum va pup pe toate si-mi sunteti la fel de dragi
nasterea strumfitei mele
piticania creste
_
„Mamelor, în mâinile voastre tineti salvarea lumii”. Lev Tolstoi.
anis spune:
Multumim fetele pt felicitari, cred ca sparge si al doilea in cateva zile
Am vazut ca ati vorbit de adormit.Dupa ce m-am ars cu primul copil...m-am invatat minte.ASa ca Iris adoarme singura in patutul ei dupa ce suge..nu o las sa adoarma la san...si in rest cand ii e somn adoarme oriunde, nu plimb caruciorul, nu o legan si nu avem suzeta nu i-am dat-o niciodata.
Asa ca ma intreba cineva de bona..o am inca dar caut alta ca asta e ingramadita rau...
eu altceva am cu Iris isi suge degetul, si celelate au avut treaba asta dar vad ca la ea o tine mai mult...nu de foame isi suge ..ci cred ca din cauza dintilor...sa vad cum o deturnez..poate imi dati voi ideei.
nikolici spune:
am o alta intrebare:
Daca tot se zice ca fructul combinat cu altceva nu e ok la digestie....e ok fructul cu leguma???
(vezi marul cu morcovul)Ia sa va vaz acum!
[Eu fac parte din clasa de oameni carora le place pepenele rosu cu paine yammy...nu mai are rost sa vorbesc de marul cu biski]...da?
Nikole mami de Karinutza(14.10.2008)
gaia.nevia spune:
Teo mananca la micul dejun aproape in fiecare zi mar sau para, cu branza de vaci si cu biscuiti sau cereale.
Mi se pare o metoda buna sa a-i adiministra fructele, pe care nu prea le prefera altfel. De exemplu uneori, mananca bucatele de mar sau para... dar cam putin si nu intotdeauna. Ar insemna sa nu manance destule fructe, chestie cu care nu sunt de acord. Asa am ajuns la combinatie.
Stiu ce spune Montignac. Am "trait monti" vreo 5 ani din viata mea. Si mi-a fost incantator de bine. Totusi, chiar autorul spune in prefata cartii.... exista oameni SANATOSI care nu au probleme sa proceseze amestecuri de alimente. Nici struguri cu cascaval, nici fripturi cu paine si cartofi...
Oamenii cu probleme de metabolism gasesc o salvare usoara in regimul lui.
Restul, pot manca linistiti ce vor ei.
Nu cred ca trebuie sa fortez copilul sa manance monti de la nastere... mai ales ca la varsta lui fructele sunt foarte sanatoase, si daca el se incapataneaza sa nu le vrea, sa il las in boii lui inseamna sa-i fac rau... si sa insist sa ii bag ceva pe gat... iar inseamna sa-i fac rau.
Sincer, nu cred ca-i fac rau copilului daca ii amestec mar cu branza, mai ales ca amestecul format se digera in stomac ca un tot. Monti explica ce se intampla daca mananci fructe dupa masa.
Stau deasupra primei mancari ingerate, si fermenteaza.
Insa combinate cu ceva, nu fermenteaza la fel, nu se pot separa in stomac odata amestecate, ci combinatia se va digera impreuna cumva. Probabil nu e ideal pentru un diabetic sau pentru unul care vrea sa slabeasca 25kg ca mine, dar pentru un om sanatos, nu vad nicio problema.
Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008), poveste despre inceputuri
300 spune:
Anis n-as sti cum sa te ajut cu tricks contra suptului degetului pentru ca personal nu ma deranjeaza obiceiul si, cum am descoperit ca e calmant, imi vine sa i-l indes eu uneori :))
Iata cateva despre noi:
Chiar are mai multe supturi:
Indexul si mijlociul: exploring mode.
Indexul, mijlociul, inelarul: eja e super amuzant! ne jucam!
Toata manutza sau ambele: joaca
Degetul mare: vreau sa ma adorm.
Cum sa lupt cu atatea degete?
Legat de adormit, cu mici exceptii care confirma regula si fata mea adoarme singura de pe la 4 luni. Pana atunci trebuia sa fie la sanul meu. Ajunsese pana acolo ca se cuibarea la sanul meu, tragea de doua ori si dormea deja dusa, ceea ce pe mine ma termina de ras. Acum incerc s-o adorm asa si nu-mi iese deloc. Vrea singura fata mea. Cel mai mult ii place sa adoarma pe salteaua de joaca. Vad ca e ok in scoica, in bouncer nu vrea sa aluneca in niste pozitii bizare (trebuie sa gasesc ceva pe post de reductor!) iar in pat n-am mai incercat de ceva vreme s-o las. Mai adormea si in carut, dar acum cu atatea gadgeturi am lasat deoparte carutul.
Seara este o singura diferenta: baie, supt, apoi degetul mare si cuibarit langa mine. Fara mine nu adoarme de obicei, dar a reusit si sotul sa-i tina companie pana adormea. Anda nu mai are patutul ei, doarme cu noi.
Din descrierea ta vad ca si Iris e un copil independent si ai obisnuit-o foarte fain. Felicitari pentru dinte! Vad ca incet-incet devenim odiseea dintzosilor!
de Anda Teodora din 10.10.2008
puiul meu dulce si mic Anda
pozne in asteptarea Andei
b de la bebe, blog...
luminita2008 spune:
Salutare!
Inca o data multumesc mult fetelor care ne-au urat si va intoarcem urarile si pupaturile:
Andreutac, angelynna, anca, andy_galro, laura, babymom, lala, claudinna, CosmyB, babytza, Boo, Musette, giulianna, eva, andreea_and, anamona
Noi la 6 luni:
Robert: 8980gr, 70cm
Eduard: 8680gr, 70cm
- avem 2 mese inlocuite, la 11.00 si la 14.00. Papam: mar, para, morcov (crude sau aburite, piure), pastarnac, patrunjel, dovlecel, telina, cartof dulce.
- la capitolul bauturi, stam asa: aprox. 600ml lapte pe zi, testat, masurat si paramasurat, supa, ceai, apa plata, compot de fructe
- stam in fund, vrem sa ne ridicam singuri in fund de pe perna, Edi se ridica/sprijina in picioare pentru minute bune si chiar paseste sprijinit, ne certam cu picioarele pe care le ducem spre gura, bem din canita, scuipam, cantam, gangurim, zicem ma-ma, Edi merge de-a busilea, dar cel mai mult ii place in picioare....rad in hohote unul la altul, se tin de manuta, se mangaie pe cap, isi papa manutele, se apuca unul de picioarele altuia si apoi le duc spre gurita.... mai ramane sa ii invat sa faca la olita si pot sa ii dau si la gradi.....
Azi facem vaccinele, diseara, sper sa fie totul ok.
Cateva poze cu noi, dupa 6 lunite:
distractie
cei mai scumpi
oare ce am eu aici?
pap jucaria Robertel
Edisor – il recunoasteti, nu?
fratiori la joaca (nu stiu daca se vede ca Edi il mangaie pe cap de Robi…)
Si nu in ultimul rand, faceti si voi o comparatie:
luna 1
luna 7
Luminita de Eduard Mihai si Robert Gabriel - 26.09.2008
_
Am facut mereu doar dupa capul meu si mi-e teama de ziua in care n-am sa mai fiu eu…
GHIDUL MAMEI
Creste bobocelul Edi Creste bobocelul Robi
luminita2008 spune:
Piolica, sanatate si bafta multa!
Laura, scaunului ii sade tare bine cu Alexia!
Laureta, galushca mica si multa sanatate si pofta de mancare! Ah, si si galushca mare!
Nausica .
Brigitte, multumesc si tie, f util postul tau!
in alta ordine de idei, am admirat-o pe adorabila Mayah!
Sa traiasca verisorul primar al lui Mihnea de Corrina!
giuli am reusit aseara sa-i adorm pe amandoi la ei in pat!! Cam in 15 min de leganat usor, vorbit, cantat, mangaiat, dragalit bine, cand pe unul cand pe altul... cu Edi am avut ceva de furca, l-am luat in brate de cateva ori, se linistea si apoi la loc in pat si a mers! Sunt sigura ca in seara asta va fi si mai usor, persevereaza mami si o sa fie bine! mult!!
Despre regurgitare: ai mei au incetat sa regurgiteze pe la 5 luni. Si nici nu mai eructeaza, orice as face... de vreo 2 saptamani insa, iar regurgiteaza... cred ca de vina e laptele, inca suntem pe NAN 1. De maine trecem pe NAN 2, sa vedem...
Ada, multumesc de acest nou capitol, simt ca va fi unul absolut extraordinar doar ptr ca l-ai deschis tu!
Andy_galro, uff, bine ca e ok puiul!
_
Am facut mereu doar dupa capul meu si mi-e teama de ziua in care n-am sa mai fiu eu…
GHIDUL MAMEI
luminita2008 spune:
LA MULTE LUNITE pentru
Maria de Kid
Mara de Nadina
Erika de fce
si in special pentru soricel Davidutu al Babytzei!
Si muulta sanatate pentru Tina!
_
GHIDUL MAMEI