vrea sa ia de la gradi o jucarie
Raspunsuri - Pagina 2
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nelia/nelia.jpg)
nelia spune:
Laura, nu asta trebuie sa te deranjeze, ca nu i-a dat cirpa. Mi se pare normal ca atunci cind stabilesti o regula, sa fie aplicata la orice, chiar si la o cirpa, altfel se induce copilul in eroare, i se creeaza o confuzie in capusor si nu mai stie micutul ce se doreste de la el. Pe mine m-ar ingrijora mai mult ca imi las copilul zilnic intr-o gradinita unde comportamentul unui educator a fost o singura data neadecvat pentru ca nu am certitudinea ca nu e mereu asa. Nici un motiv din lume nu justifica lacrimile unui copil, a facut o criza, ok, voia cirpa, ok, nu o poate lua, ok... nu i-o iei din mina, cauti o solutie pina reusesti sa impui regula stabilita in gradinita. Aici, daca un copil plinge i se spune frumos, asa imi plac cum o fac... Nu se poate lua, imi pare rau... si imediat, educatorul devine complicele copilului si ii spune, pe un ton secretos: you know what? Copilul deja e un pic interesat si curios de ceea ce urmeaza... si aici vine solutia salvatoare. De obicei, i se spune ca va pune jucaria intr-un loc sigur, ca nimeni nu se va juca cu ea pina cind nu va veni el la gradinita si, poate, intr-o zi vedem cum face, si daca o mai vrei si o ceri frumos, poate o iei o zi acasa cu imprumut si o aduci a doua zi inapoi... ca sa se joace si alti copii cu ea. Si lacrimile au disparut ca prin minune, soarele a rasarit, copilul zimbeste... ii place ce i s-a propus. Ia sa-i smulg din mina cana cu cafea educatoarei, nu s-ar criza la fel!?!
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
nona_denis spune:
Pe la ce ora se intampla lucrul asta? Ca programul gradinitei este pana la 17,30 conform ultimelor reguli impuse de minister. Si sincer nu am vazut nici o directoare sa stea la gradi pana la ora aia. Poate totusi incercau sa plece cumva mai repede acasa?
Mami de Denisache
anya spune:
Eu am doi copii la gradinita de stat. Regulile sunt ca nu aducem si nu luam jucariile acasa. Dar de la reguli se fac si exceptii. Spre exemplu, baiatul meu cel mare doarme cu o "papi" adica un prosopel. Primii doi ani s-a dus cu el si dormea cu el la gradi. Acum , la grupa mare i-a spus doamna ca a crescut si nu mai mergem cu jucarii de dormit si a acceptat foarte usor. Cel mic mi-a venit acasa cu un tractoras pe care a doua zi l-a dus inapoi. Nu sunt probleme pentru asa ceva.
Ce vreau sa zic? Regulile sunt bune, dar nu duse la absud. Eu, il locul educatoarei i-as fi dat carpa cu conditia ca a doua zi sa o aduca si sa o lase acolo. Cred ca se rezolva mult mai usor situatia.
Ce ma deranjeaza cel mai tare e reactia educatoarei si in plus copiata/sustinuta de directoare. Nu e normal sa tipe, sa foloseasca fota fizica cu un copil, si daca fac asa cu tine de fata, cand nu sunt parintii cum fac?
Eu as fi reactionat de atunci si nu le-as fi lasat sa-mi bruscheze copilul. Dar acum e faptul consumat. Poate ar fi bine sa mergi sa vorbesti cu educatoarea, sa o atentionezi ca ieri nu ai vrut sa dai amploare discutiei, dar ca nu e normal sa traga de copil. Vezi cum reactioneaza. Daca pare sa inteleaga si sa-si ceara scuze, lasa asa (daca nu mai ai si alte nemultumiri). Daca i se pare ca impinsul copiilor e ceva normal, amenit-o ca mergi la inspectorat si faci plangere (ca directoarea pare a fi pe aceeasi lungime de unda) ca sa stea potolita pana...muti copilul in alta gradinita.
Cat despe carpa, e clar ca puiul tau e foarte atasata de ea. Eu m-as interesa daca pot sa o "cumpar" de la gradinita sau sa o inlocuiesc cu ceva similar si i-as da-o cu conditia ca este ultimul lucru pe care il ia de la gradinita/scoala/prieteni...ca de acum e copil mare si doar bebelusii fac asa.
Bic spune:
Din nou cind aud povesti de la gradinita din Romania ma intreb cum de suportati asa ceva si cum de nu va retrageti copiii in secunda doi. Stiu ca nu aveti optiuni, dar daca lucrurile se POT schimba cu masuri radicale. Ceea ce inseamna retragerea copilului de la gradinita si imprastiat vestea despre comportamentul abuziv al educatoarelor.
Ma intreb ce invata proastele astea la scoala? Cind ma gindesc cita importanta se da aici educatiei copiilor si programei prin care trebuie sa treaca cineva ca sa obtina un certificat de educator, nu ma pot abtine sa nu ma intreb ce invata la scoala o femeie care crede ca abuzul este metoda cea mai buna de educatie.
Nelia a zis foarte bine ca regulile sint reguli si trebuie respectate. Dar sa impui reguli cu brutalitate mi se pare absolut inacceptabil. Sa-i smulga ceva copilului din mina???? O persoana care e menita sa invete un copil ca nu e in regula sa smulgi altcuiva din mina ceva?? Jezaaaas....Ma intreb ce lucruri frumoase poate invata fetita ta de la o asemenea persoana. In mod clar a invatat pina acum ca problemele se rezolva cu bita.
Ce as face eu:
1. I-as explica copilului ca iti dai seama cit de atasata e de acea cirpa si ca e ok sa puna stapinire pe ea cind e acolo (asta daca femeile alea de-si spun educatoare inteleg cit e de important pentru fetita ta acel obiect.) I-as mai spune ca nu e in regula sa ia ceva acasa fara sa intrebe educatoarele. Si ca e ok daca s-a intimplat o data pentru ca nu a stiut, dar data viitoare sa intrebe (si astfel le vei da si educatoarelor inca o sansa sa-i explice frumos ca nu se poate si de ce nu se poate.).
Poti sa-i inventezi si o poveste cu jucariile care stau in casuta lor, asa cum ea sta si ea in casa lor si cum ele se duc impreuna la culcare, etc., etc. Dar trebuie sa-i arati foarte multa compasiune si intelgere. Repeta-i ca intelegi cit iti este de greu sa se desparta de acel obiect, ca stii cit o iubeste, dar ca pur si simplu astea sint regulile si ele trebuie respectate. Ofera-i alternative. Propune-i sa va duceti in oras si sa cumparati impreuna o cirpa care seamana cu ea. Sau sa cautati impreuna una similara in cosul tau de cusut sau tricotat (daca ai unul.)
Bafta! Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii
www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!
Cum se poarta un bebelus in wrap si discutia de pe DC
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Happiness_4_us/Happiness_4_us.jpg)
Happiness_4_us spune:
Eu tare m-am necajit cand am citit cele intamplate.
Copiii sunt copii iar noi adultii ar trebui sa mai facem si exceptii de la regulile atat de stricte. Maine poimaine vor creste si tare vom mai vrea sa mai fie la varsta asta. O sa va aduceti aminte de faza asta si tare o sa va mai amuzati. Sunt sigura de asta.
Aici copiii pot lua acasa cu imprumut jucarioarele. In nici un caz nu poate fi vorba de un comportament ca cel povestit de tine. Sa le fie rusine!
Ma gandeam ca ai putea cauta undeva, la vreun magazin, o carpa ca cea care-i place micutei, si sa o faci sa-i placa asa incat sa renunte la cea de la gradi. Sunt convinsa ca gasesti tu argumente sa o convingi ca este mult mai....
Stiu sigur ca si eu ii voi explica fiului meu ce e bine si ce nu e bine sa faca, insa stiu la fel de bine ca o sa fac in asa fel incat sa aiba o copilarie inocenta, asa cum trebuie sa aiba toti copiii, fara reguli rigide de la care nu se fac abateri si fara militarie.
Regulile sunt facute ca sa fie incalcate.
Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!
Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!
oanamada spune:
Citat: |
![]() Astazi a vrut sa ia carpa acasa,insa invatatorele ,una din ele,ca sant doua,i-a smuls-o dim mana si a zis :"asta trebuie sa ramana aici,nu e a ta,e a gradinitei"si fata mea a ainceput sa faca circ,sa planga,sa tipe chiar ac ea vrea carpa. Nu stiu cum ,acolo in zona,era si directoarea,care este o femeie foarte exigenta,asa mi s-a parut,si a interbat ce s-a intamplat,mi-a zis la fel,ca lucrurile de la gardi trebuie sa ramana la gradinita. Mai mult ,dupa ce a zis asta,a luat-o de maini de fata mea,si tragea de ea sa o scaota afara. |
Citatul asta ar trebui trimis la MIN Invatamantului
![](bang.gif)
![](bang.gif)
E trist ca se intampla asa ceva...parerea mea este ca daca "doamnele" sus mentionate aveau putina tactica pedagogica...i-ar fi putut explica extrem de frumos si de bine fetitei tale de ce carpa trebuie sa ramana acolo....
Eu ti-as sugera sa-i dai fetitei o jucarie de-a ei si cand pleaca sa-i amintesti sa o ia ca jucaria ei trebuie sa mearga acasa, asa cum celelalte jucarii de la gradi trebuie sa ramana acolo...contraexemplul este de regula cel mai bun...cel care functioneaza...
Cat despre madam directoare...eu nu inteleg cum ai putut sa nu reactionezi...crda ca daca o lua pe fiica mea de maiini si o tragea afara...o luam si eu pe ea de par...cum isi permit frate sa faca asa ceva cu niste copii? Se presupune ca ei sunt acolo ca sa-i educe, sa le explice, sa-i invete, nu sa-i brutalizeze...sa tipe...offf...
Oana si
![](zana.gif)
CATI POZE NOI
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
laurabb spune:
da,va multumesc enorm pt opiniile voastre.
eu si sotul ne-am dat seama ,ca trebuie sa schimbam gradinita,chiar acum s-a dus in alta parte sa o inregistreze.
Eu ca mama am incercat cam toate sfaturile ,si solutiile care mi le-ati spus,ei i-a placut carpa aia si gata.
Fetita mea este si foarte ambitioasa,si eu nu am incercat ,sau am incercat dar nu am reusit ,sa o fac sa renunte mai usor.Ea cand vrea ceva,dupa insistente ,daca e cazul,....ii dau si gata,nu sant nici eu cu regulile asa stricte,cum zicea cineva...
Sant foarte ferma numai daca face ceva f grav(pune mana pe priza ,desi nu face asa ceva),in rest sant foarte permisiva,si ma gandesc ca se asteapta si la altii sa fie la fel de permisivi ca mine si tati.
Oricum scenele de ieri m-au obsedat toata ziua si comportamentul celor doua doamne,ma face sa cred ca poate sa se mai repete.
De ce nu am reactionat?Da,stiu ,ar fi trebuit,ins a pe cuvant,am fost socata si eu,....vruiam decat sa -mi iau copilul si sa plec mai repede in momentul acela.
P.S:eu stau in SUA ,deci asta se inatmpla aici ,nu in Romania.Nu am unde sa fac plangere,pentru ca este privata nu este de stat,ei fac regulile cum vor,si cand te gandesti ca programul face parte din biserica,fetele din Sua stiu ca bisericile au scoli particulare cate 4 ore pe zi pentru copii.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nelia/nelia.jpg)
nelia spune:
Aha, pai spune asa. Stai in SUA, e particulara, nu-ti place - schimbi gradinita! Punct! Si aici sint gradinite si gradinite, am auzit de la mamici o gramada de povesti, iar daca ceva nu e in regula, atunci nu-ti ramine decit sa iei copilul de acolo. Bafta multa!
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU