vrea sa ia de la gradi o jucarie
v-as ruga sa-mi dati un sfat cum sa procedez,sau cum ar fi corect sa rezolv aceasta problema.
Desi are foarte multe jucarii acasa,fetita mea se ataseaza de unele "jucarii"de la gradinita.Am pus ghilimele pentru ca,jucaria in cauza este o....carpa ,da ,o carpa roza sifonata ,de dimenisunile unei pagini de hartie.
Astazi ,a fost circ la gradinita, pt ca fata mea a vurt sa ia acea carpa acasa.
Saptamana trecuta a venit cu carpa in mana zamabareata acasa,am crezut ca au avut niste activitati si a ramas rest de material si au impartit la fiecare copil.A stat acasa cu acea carpa cateva zile,si saptamana aceasta intr-o dimineata a plecat cu ea la gardinita.
Astazi a vrut sa ia carpa acasa,insa invatatorele ,una din ele,ca sant doua,i-a smuls-o dim mana si a zis :"asta trebuie sa ramana aici,nu e a ta,e a gradinitei"si fata mea a ainceput sa faca circ,sa planga,sa tipe chiar ac ea vrea carpa.
Nu stiu cum ,acolo in zona,era si directoarea,care este o femeie foarte exigenta,asa mi s-a parut,si a interbat ce s-a intamplat,mi-a zis la fel,ca lucrurile de la gardi trebuie sa ramana la gradinita.
Mai mult ,dupa ce a zis asta,a luat-o de maini de fata mea,si tragea de ea sa o scaota afara.
A plans ,a tipat,si tot asa cred,vreo 7 minute,eu am incercat s ao calmez,insa fara niciun efect.
pana acnd am putut sa o iau in brate si sa plec cuea,are 24 Kg,si daca nu vrea sa o iau in brate,nu se paote ca are putere sa se opuna.
As vrea sa-mi ziceti cum sa procedez de acum incolo,sa nu se mai intample asa ceva,.ea invata multe lucruiri frumoase la acea gradinita,si sa sant multumita de ea,insa are fixatia asta sa ia cate ceva de acolo.
Raspunsuri
nona_denis spune:
Din cate povestesti tu, este vorba numai despre acea carpa, deci nu ca vrea sa ia in fiecare zi cate ceva. Poate ca are senzatia ca-i apartine si tocmai de asta vrea sa o ia acasa.
Urat au reactionat si directoarea si educatoarea. Baietelului meu i s-a permis sa vina cu o jucarica acasa. In fond jucariile apartin copiilor pentru ca fiecare copil aduce cate una la inceput de an. Si tocmai din cauza asta se strange fondul clasei, ca sa se cumpere ce mai e necesar pe acolo.
Copilul a fost indreptatit sa planga fiindca a fost bruscat. Nu tolera un astfel de comportament. Daca cu tine de fata se comporta asa, cum se comporta cand nu sunt parinti in preajma?
Eu as merge sa vorbesc cu educatoarea sa-i dea amarata aia ce carpa ca-i dau alta in loc si ca nu consider ca era necesar sa se faca atata hai.
Mami de Denisache
laurabb spune:
a mai vurt si alta data sa ia un lant din margele,dar ,tot asa ,educatoare a incercat sa i-l ia in prina faza si cand a vazut ca este incapatanta si nu vrea sa-l dea inapoi,il avea in mana deja,am spus ca-l aduc ziua urmatoare.
lisaelisa spune:
Si fetita mea lua cate o jucarie de la gradinita. Dar educatoarea o lasa, cu conditia ca a doua zi s-o aduca inapoi.
N-am mai auzit sa inceapa sa traga personalul gradinitei de un copil din cauza unei jucarii.
Comportamentul directoarei si al educatoarei lasa de dorit.
Gandeste-te ca ele si-au permis sa-ti agreseze copilul de fata cu tine.
Oare ce fac ele cand nu le vad parintii ?!
Ar trebui sa te joci cu fetita ta de-a copiii si educatoarea pt a afla daca i se intampla ceva in neregula acolo.
ioanaradu spune:
comportamentul educatoarei este foarte sub semnul intrebarii, ca sa nu mai zic de al directoarei.
lisaelisa are o idee buna. joaca-te cu fetita ta acasa in felul asta si vezi cum se comporta. din cate inteleg e mai mare decat matei.
matei are doar 2 ani si abia rupe cateva cuvintele, dar nu foarte inteligibil si mai putin credibil. totusi eu aflu de la el ce copii sunt pusi la colt, cine s-a urcat in picioare pe scaunel, care cui a facut buba. asta in joaca. si ingrijitoarele mi-au confirmat de multe ori ca e real ce imi balmajeste el.
despre jucarii ... noi am si dus la gradi, dar uneori am mai si plecat cu cate o jucarie de acolo, pe care a doua zi am dus-o inapoi.
vezi si ce o leaga de carpa aia. la ce e folosita. poate reusesti sa-i gasesti substitut acasa.
sanatate!
mamica lui Matei Stefan 12.03.2007
Varsta lui Matei
Matei, mami si tati te iubesc mult ... mult ... mult de tot!
laurabb spune:
da,am intrebat-o si nu zice nimic urat de ele,mai cunosc o mamica care are copilul in grupa ei,si ea zicea ca e multumita.
Eu nu inteleg,de ce nu poate da carpa copilului,si sa o aduca ziua urmatoare,daca copilul insista atat de mult.Mi-a zis o data ca daca ii da o incurajeaza si mai cere si altadata.
Sau nu e consistenta,odata o da,altadata nu o da....
eu am mai dat ocazional cate o juacrie acolo,un puzzel,,si exact am platit la inceputul anului o suma pentru materialele cu care lucreaza,chir azi fetita mea s-a dus ,ca asa a vrut ea, cu oua de plastic ca se apropie Pastele,pe alea l-au luat,dar o carpa nu a putut sa-i dea.
AB spune:
Is socata...
La toate gradinitele la care au fost copii mei ii lasau sa ia acasa obiecte cu conditia sa le readuca la gradi a doua zi. Cartile le puteau tine si o saptamana.
laurabb spune:
da AB,merci ca imi spui parerea ta,ca eu nu stiu cum e la alte gradinite.
Apropae ca ma gandesc sa o mut....nu stiu ,acum incerc sa caut pe Internet situatii asemanataore,sau daca chestia cu adusul jucariei a doua zi este posibil.
nelia spune:
Si aici regula e regula: nu se ia nimic de la gradinita! Daca totusi copilul doreste ceva, i se da cu imprumut, dar numai atunci cind roaga frumos, nu atunci cind insista sa ia. Dar nici nu au voie sa duca ceva in afara de jucaria cu care doarme, pe care o poate schimba daca vrea. Dar regulile nu se impun cu forta, copiilor li se explica foarte calm, desi pe un ton ferm, de ce nu pot lua copiii lucrurile de la gradinita. Dar problema nu e asta acolo, cu copilul se rezolva, i se explica o data, de doua, de noua, si va intelege intr-un final (eu sint de acord cu regula, nici o jucarie de acasa acolo, nici una de acolo acasa). Problema in cazul de fata, si eu o consider una mare de tot, este atitudinea si comportamentul educatoarelor si al directoarei. Se coboara la inaltimea copilului si i se explica de ce nu are voie, cu atit mai mult cu cit copilul a mai avut-o acasa, e greu sa inteleaga de ce nu o mai poate avea. Nu smuls din mina, nu tras de miini... mai ales cind e in criza. I se distragea atentia cu altceva si apoi, cind era calma, i se explica de ce lucrurile gradinitei trebuie sa stea in gradinita! Eu as schimba gradinita pentru un asemenea comportament in fata copilului meu si indreptat asupra lui. Cu un parinte mai sint toleranta, ca nu sintem pregatiti pentru asa ceva, dar nu pentru cei care au invatat in sensul asta, care mai spun si ca isi iubesc meseria, care cistiga bani din meseria asta... bani platiti de parinte, tocmai ca sa aiba grija de copilul lui. Nu as lasa lucrurile asa, m-as duce la gradinita si le-as spune calm, dar clar, ca nu te asteptai de la un educator la un asemenea comportament. O singura intrebare i-as pune: ce mesaj a transmis copilului? Sa nu ia lucruri de la gradinita, da. Dar daca se intimpla, adultii de acolo au voie sa i-l smulga din mina, sa o traga de miini ca sa o scoata afara!?! Bine, daca asta e mesajul complet, atunci copila nu va intelege cumva ca daca ea este pusa in situatia asta si un copil venit in vizita la ea, doreste sa plece cu o jucarie, ea poate sa-si permita sa-i smulga miinile cu tot cu jucarie si sa o dea afara din casa? Asta e noul scop al gradinitei? Cum sa ne pastram cu orice pret bunurile? Trist!
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
AB spune:
Nelia... da asa e titlul oficial o iau cu imprumut, stiu ca nu e a lor si o pun singurei in backpack.
In plus fetita e la Montessori unde copii nu-si iau obiectele unul de la altul ci le iau si le pun pe rafturi.
Si evidenmt ca li se spune ca daca cer frumos o pot capata cu imprumut. Dar n-am ajuns nici o data la tug of war cu educatoarele... mi s-ar parea penibil.
laurabb spune:
da,nu stiu ce sa zic,cand s-a mai intamplat sa vrea un lant cu margele ,imi amintesc ca i-a explicat frumos ca trebuie sa-l lase acolo, sil-a lasat sau l-a luat nici nu am stiu,azi am vazut ca erau grabite,direcatoarea zicea la cineva sa stinga luminile,se pregateau de plecare,nu stiu de ce,ca de obicei mai stau,...ma gandesc ca paote a fost si o conjuntura nefavorabila,insa pe mine m-a deranjat domne ca nu i-a dat amarata aia de carpa,pe care eu as fi aruncat-o la gunoi,daca o aveam acasa,si pe fii-mea nu o interesa.