despre bone
Raspunsuri - Pagina 7
alina023 spune:
Denizel, sunt mai mult decat constienta ce raspundere implica statul cu copilul (al meu sau al altuia). Insa la noi nu cunosc bone care sa fie calificate (in sensul propriu al cuvantului) pentru acest job. Exceptie bonele cu studii in pedagogie sau...poate in medicina (foste educatoare, asistente etc). Asta am vrut eu sa spun prin necalificata.
Poate ca am fost eu norocoasa si am gasit oameni de incredere, cu bun simt, de cuvant, iubitoare de copii si bune gospodine. Si pe deasupra stiind sa-si arate si ele recunostinta fata de ce le-am oferit.
Cred ca in problema ridicata aici de li_am rezolvarea ar fi pur si simplu comunicarea (atat de mult trambitata insa de fapt foarte putin pusa in practica). Daca li_am are o nemultumire ar trebui sa o discute direct cu menajera. Idem pentru menajera...daca are o problema legata de retributia pe care o primeste sau de conditiile in care lucreaza, ar trebui sa-i spuna lui li_am. Si daca nu se ajunge la un consens...oameni de calitate exista, slava Domnului! Trebuiesc gasiti si mai ales apreciati.
Alina, mami de Ana Antonia
(06 Dec 2007) si Luca nazdravanul
(14 Feb 2003)
Poze botez Ana 02.03.2008
poze Luca nazdravan 
poze Ana mica 
Povestea nasterii Anei 
Emma INVINGE cancerul!
Ancuta-Maria spune:
E vb de program de 8 ore? Si face totul in casa plus copil? Sta la voi? Oricum ar fi, banii astia pe o luna sunt extremi de putini, o cred ca este nemultumita. Imi cer scuze daca am spus vreo boroboata, dar nu am citit decat prima pagina. Un simplu housekeeper, care are grija doar de casa, nu spala, nu are grija de cupil, ia undeva la 1400 euro pe luna... si nu e atat de munca. Fara suparare, e f putin cat ii dai femeii. Cam cat e? 700 euro pe luna rotunjit? Nu vin nici macar 200 euro pe saptamana...
In fine, poate e doar parerea mea. Dar la cate spui ca face, e putin.
later edit: vorbim de viena sau romania?
andacos spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ancuta-Maria later edit: vorbim de viena sau romania? ----------------------------------------------------------------------- „timpul nu-i menajeaza pe cei care se cred in afara lui” (Francois Fayolle) |
Nici eu nu mai intzeleg,ca ultima postare arata clar ca ...doamna
Qsar

Dana
ilse spune:
| citat din mesajul lui Clover [blue]Get over it! La cati bani se invart in Romania, daca cineva pica pe spate cand citeste subiectul asta sau mananca iaurt cu paine toata ziua, sau locuieste intr-un sat izolat. Daca n-are chef sa isi stranga hainele de pe jos treaba ei. Poate pur si simplu asta e realitatea ei din orice motive. Mi se pare okay atat timp cat copiii vor fi crescuti astfel incat atunci cand menajera nu va mai strange dupa ei sa nu treaca printr-o criza existentiala. |
Clover esti prima care imi da ceva de gandit la modul cel mai serios despre o anumita parte a pop.ula.tiei din Romania
mancam numai iaurt si paine? sau eventual locuim print-o vagauna?E jenant oriunde in "lumea buna" sa vorbesti despre cati bani ai, despre noul tip de bmw care vai draga ti l-au zgariat golanii in parcare
sau ca nesimtita aia de "servitoare" ca in definitiv asta "transpira" din stilul de a scrie al lui li-am, nicidecum o femeie care munceste pentru ea, are pretentii
...oricat ar fi de hilar, sclavagismul s-a abolit de mult timp si da, hello, traim in secolul asta, nu unii au sange albastru, iar restul sunt ceva neevoluat gen:molusca, sau aborigenii din Australia care nu pana demult erau tratati drept animale.Poate are dreptate Doamna avocat, legal advisor sau ce o fi, dar se vede de la o posta ca frecventeaza lumea columbenilor, caci exista si in Romania oameni realizati financiar care nu discuta despre bani si nici nu-si etaleaza etichetele oricat de hahahaha, very funny este pentru persoane d-astea care se rezuma doar la atat
.D-asta s-a ras romaneste, ca mai sunt romani bine-crescuti si ma bucura asta
.Si da o doamna nu este o doamna doar pentru ca are facultate, bani sau mai stiu eu ce
.eu si 3 banditi: ilse, sven si thor
Ancuta-Maria spune:
Si daca ai cules un om din rahat (ma scuzati) , oare trebuie sa iti pupe picioarele toata viata?
Eu nu mai am ce sa zic...
denizel spune:
| Denizel, sunt mai mult decat constienta ce raspundere implica statul cu copilul (al meu sau al altuia). Insa la noi nu cunosc bone care sa fie calificate (in sensul propriu al cuvantului) pentru acest job. Exceptie bonele cu studii in pedagogie sau...poate in medicina (foste educatoare, asistente etc). Asta am vrut eu sa spun prin necalificata. |
A, pai faptul ca o bona are studii de pedagogie sau psihologie este egal cu zero pentru mine.
Una din educatoarele baietelului meu (studenta la Psihologie), ii ameninta ca, daca nu sunt cuminti, ii duce la subsol, la sobolani
. A, sau ajung la scoala de corectie
.Iar cealalta educatoare (cea principala, si cu vechime mare) ii pocnea de nu se vedeau si ura pur si simplu copiii
.Recunosc, eu sunt f. relaxata cand e vorba de plata bonelor, pentru ca nu am avut niciodata bona.
Dar, avand in vedere ca pentru majoritatea oamenilor copiii sunt pe primul-primul-primul plan, o bona care sa se ocupe asa cum trebuie de copil (cu sau fara studii de pedagogie, filologie si filozofie) este o persoana care ar trebui platita f. bine :).
Desigur, ar fi excelent ca o bona sa aiba studii de psihologia copilului, dar daca nu are si totusi stie sa se poarte excelent cu copilul meu, asta trebuie platit asa cum se cuvine.
iar 300 de euro pe luna e o suma infima. Atentie, femeia in cauza nu e numai bona, e si menajera!!!
denizel spune:
| citat din mesajul lui li_am Pe fiica ei am angajat-o, m-a impresionat ca vindea la taraba vara ca sa-si plateasca facultatea, desi nu e foarte capabila am angajat-o, acum are 600 eur salariu. |
Deci o incapabila primeste 600 de euro salariu, iar femeia de care esti multumita si care are grija de copilul tau, primeste 300 euro
| Inca odata, va multumesc si as vrea sa inchidem subiectul, prea multa ironie gratuita, mi-ati reamintit de ce am plecat din Romania si de ce nu m-as mai intoarce. Da, exact asta e prioblema, la semafor injuraturi printre dinti de la soferi frustrati ca masina mea e nu stiu cum, |
Oh my my my!!!! Alta care are casa de vacanta in Corsica si masini cum n-a vazut Parisu' (aaa, micu' Paris, I mean
ilse spune:
Li-am degeaba ai plecat la Viena, Londra sau altundeva
trebuie mai intai sa scapi de mentalitatea asta pacatoasa cu: atat castig, am aia si aia, marca aia, hotelul ala, intelegi?
Sa-ti spuna fetele din Austria sau UK, ca eu traiesc in alta tara, ca nu e clar de bon-ton sa vorbesti despre lucrurile astea, nu e comportamentul unei Doamne.
eu si 3 banditi: ilse, sven si thor
denizel spune:
| citat din mesajul lui Ancuta-Maria Denizel, 300?? Atat sunt 25 milioane? Sau am inteles eu intr'o dunga? ----------------------------------------------------------------------- „timpul nu-i menajeaza pe cei care se cred in afara lui” (Francois Fayolle) |
Ancuta-Maria, 1 euro = aprox. 4 ron.
Femeia e platita cu 1300 ron/luna (1300 ron = 13 milioane vechi).
Suma de 2500 ron (25 milioane vechi) a fost data femeii care a facut smotru dupa zugravi timp de nspe zile.