despre bone

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Citat:
citat din mesajul lui li_am

In sfarsit primesc si pareri, nu numai critici (nu m-am suparat, sunt o doamna). Va multumesc.

Deci vad multe pareri pro menajera, saraca fata, pe care o poarta nesimtitii peste tot, o platesc prost si o asupresc. Pe fiica ei am angajat-o, m-a impresionat ca vindea la taraba vara ca sa-si plateasca facultatea, desi nu e foarte capabila am angajat-o, acum are 600 eur salariu. Acum cativa ani banca a vrut s-o execute (pe menajera) pentru un credit vechi de 40 de milioane (daca nu o reprezentam eu, pierdea casa)... I'm not such a monster...

Da, anya, asta voiam sa spun si eu. Mie orele suplimentare nu mi-au fost platite NICIODATA. Si stateam pana la miezul noptii uneori, am avut un due dilligence odata, am ajuns duminica seara la birou si am mai plecat marti dupa amiaza... Negocieri de 36 de ore, etc, nici o ora suplimentara n-am vazut in viata mea. Nu conteaza cat aveam salariu, spun ca principiu, daca si eu as fi primit dublu pe orele suplimentare, rochita mea ar fi fost de la Chanel nu de la Missoni !

Nu voi comenta aici raspunsuri rautacioase (mai ales acelea ce privesc copilul meu - asta chiar a mers prea departe, fata, copilul accesoriu - scuza-ma, da' ai vorbit fara sa gandesti!) si imi cer scuze ca nu am citit decat ultimele postari, probabil ca sunt altele si mai veninoase, mi-e absolut egal. oricum, le multumesc celor care mi-au dat un rapuns serios. Inca nu am hotarat ce voi face in privinta ei, cert e ca voi incepe sa caut pe altcineva.

Inca odata, va multumesc si as vrea sa inchidem subiectul, prea multa ironie gratuita, mi-ati reamintit de ce am plecat din Romania si de ce nu m-as mai intoarce. Da, exact asta e prioblema, la semafor injuraturi printre dinti de la soferi frustrati ca masina mea e nu stiu cum, trebuie sa fiu curva sa am asemenea masina nu, sau musai sa fiu proasta pentru ca am bani (vezi aici)! A spus cineva ca motivul pentru care exemplificam cu preturi nu a fost sa ma laud, ci sa se inteleaga clar valoarea pagubelor, exact asta spuneam, altfel puneam o poza cu ultima masina achizitionata sau cu casa sau cu mai stiu ce si ziceam, uitati ce am eu, ce ziceti?

Va doresc sa fiti senine in continuare, eu ma retrag la forumuri despre copii, ca acolo nu exista ura! Va salut!

_
FIV 1 dec 2006 - Austria - nereusit
FIV 2 feb 2007 - Austria - reusit (sarcina cu probleme - dar BB la termen!!)
FIV 3 - martie 2009 - Austria - 5+

Vezi,tu inca n-ai priceput ca pe unii chiar nu-i intereseaza ce masina ai si in ce rochii te imbraci.Probabil e frustrant,de-aia le-ai si afisat pe aici.Si mai sunt,inclusiv dintre cei care ti-au raspuns,care castiga bani seriosi si care se intreaba cum poti sa-ti lasi copilul pe mana unei femei cu dubla functiune si sa-i dai 300 euro,terfelind-o pe forumuri fara drept la aparare.
Nici eu nu mai intelerg unde e copilul,unde e bona sau menajera si cu ce se ocupa ea de fapt.Exista agentii de recrutare specializate etc.
Si nici nu inteleg de ce acest subiect este inca la Generale.Imi aduc aminte cu tristete ca un evenuiment precum JO de asta vara au fost expediate rapid la "locul lor".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui ilse

Li-am degeaba ai plecat la Viena, Londra sau altundeva trebuie mai intai sa scapi de mentalitatea asta pacatoasa cu: atat castig, am aia si aia, marca aia, hotelul ala, intelegi?

eu si 3 banditi: ilse, sven si thor

Asta ca asta ...

Mie imi zgarie retina chestii care nu se pupa, de genul:

"
E adevarat ca face absolut tot, noi scoatem hainele de pe noi si unde cad, acolo raman..."

"Eu am luat-o cu mine la VIena de nu stiu cate ori, la Londra, la hoteluri de 5 stele, ce am mancat eu, i-am dat si ei, bine, pe langa ca n-a fost multumita mi s-a plans ca pe ea o obosesc calatoriile astea... SI nu face decat sa puna bb la culcare seara, eventual o baita ceva..."

Si ii dau 1300 ron pe luna si sa-mi pupe si talpile, perversa naibii . ("da' nu mai pot s-o suport, e prea perversa")

Ilse, !!!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mehes spune:

e foarte adevarat ca avand-o de atata vreme v-ati si atasat de ea si aveti mare incredere in ea in ceea ce priveste ingrijirea copilului,si sunt perfect de acord ca i-a promis mamei tale un lucru dar totodata te-ai gandit vreodata ca daca mama ta ar trai si ar vedea ce face si ce pretentii are si-ar schimba radical parerea?mama ta sunt sigura ca nu stia ce fel de om este cand a pus-o sa ii promita acest lucru,de altfel mama ta nu ar vrea sa te fure si sa te santajeze in halul acesta,iar in ceea ce priveste salariul spunei sa mai vorbeasca si cu altele si sa vada daca primesc mai mult decat ea.inteleg foarte bine faptul ca ti-e frica de una noua pt copil daca nu il va ingriji sau mai stiu eu ce dar ar cam trebui sa te uiti pe oferte pe internet si sa iti cauti alta.asta e parerea mea pt ca voi presupun ca nu lucrati pt ea nu?gandeste-te bine si ia decizia corecta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

Eeeei! Poate ca ce-am scris pare absurd, desuet, ne-democratic etc. O fi, deh! Da' asta este parerea mea. nu cred in egalitarismul cu orice pret, nu sunt adepta pertu-uri cu orisicine. Da, exista ierarhii. A nu se intelege ca ierarhia exclude comportamentul civilizat si politetea, nu inseamna ca cineva mai de "sus" se poate purta marlaneste cu cineva mai de "jos" numai pentru ca exista acest "sus si "jos". Asaaa.
Problema numarul doi: bona sau menajera/bona? Educatie nu inseamna cele scoli inalte. Nici vorba! Dar daca ma uit la sectiunea dedicata, toata lumea care cauta o bona ar vrea sa fie o persoana calda, foarte curata, blanda, ferma, cu prezenta de spirit, care sa vorbeasca corect romaneste, sa nu fie vulgara, sa nu barfeasca, sa aiba niste minime cunostinte de prim ajutor, sa-i poata raspunde copilului la intrebari, sa fie calma, si sa-i acorde copilului toata atentia. Sau o bona care mai sterge un praf, mai spala un vas, mai calca o rufa, cat timp copilul doarme.
Ati auzit vreodata cum discuta intre ele "bonele" in parc? "Are asta micu' noroc de mine, ca ma-sa aia nu stie de niciunili, cu toate mililoanili ei. Nu-i spala, nu-i gateste... eu in cresc ca p-ai mei" Continuarea scenei? Apare un pustiulica de vreo patru ani, se tranteste pe banca. "Nu mai te joci?" "Nu, ca ma doare picioarili. Da' sa mananc." Bona scoate din sacosa doua cornuri, si incep sa manance amandoi, cu gesturi identice, clefaind multumiti. Scena 100% autentica, vazuta si auzita de mine personal, in urma cu vreo 2 ani intr-un mic parculet din Cotroceni. Mi-a fost mie rusine ca am asistat la toata scena. Si mi-a fost ciuda. Frecventam parculetul, il stiam pe pustiulica, o stiam si pe "bona" si o stiam din vedere pe doamna cu "milioanili"; ajungea uneori, tarziu, si se oprea direct in parc. O tipa bine, destul de tanara, imbracata office; genul "executive" sau asa ceva. Intr-un week-end, era singura cu baiatul in parc si-am indraznit sa o abordez cu toata politetea si fara sa-i dau detalii "picante", i-am sugerat ca n-ar fi rau sa schimbe bona. Aaaa, nu era bona, era menajera, dar mai iese in parc cu X dupa ce vine de la gradinita. Mi-a fost jena sa-i spun ca aia barfeste ordinar si ca X vorbeste si se comporta ca ea.

E o vorba, ca educatia unui copil incepe cu cel putin 25 de ani inainte de a se naste.

Aaaa! Si tz-ul din fitze si tzopisme are rostul lui... stilistic. In anumite contexte este obligatoriu.

Honi soit qui mal y pense...

Mergi la inceput

Loryi, eu cred ca subiectul e de Generale. Adica, cam cum mai e lumea in general... :)).
La sectiunea Bone nu se prea potriveste, ca e vorba de invidia romaneasca, de fapt .

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancuta-Maria spune:

Denizel, am inteles, multam.

Deci e mai nasol

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Aaaaaa,noi ne pregatim sa plecam din iubita noastra tara ,printre altele,si pentru a scapa de mentalitatile romanesti de a-ti etala rochitele si masinile ca sa vada tot boborul frustrat.Nasol daca astea(mentalitatile) isi iau si ele zborul din RO....M-ai pus pe ganduri.
Uite,nu sunt chiar atat de rea,stiu ce inseamna un DD si ce consum presupune el.

Mergi la inceput

Citat:
denizel, salariul pe care il primeste o profesie nu tine de importanta muncii din punct de vedere subiectiv, ci de raritatea si de cautarea ei.

Clover, meseria de bona e super cautata (cunosc fete care cauta de luni de zile o bona si nu gasesc), iar o bona cu care sa-ti lasi copilul "fara nici un stress" e o raritate.

Citat:
Putina lume poate lucra la NASA sau pilota avioane, pe cand femei(in general) care pot avea grija decent de un copil sunt garla. Asta e realitatea.

Probabil ca nu ai copil :). Nu voi dezvolta ce presupune a lasa copilul in grija ei, "fara nici un stress".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

OMG, credeam ca aproximativ 90% de pe forumul asta stie ca "lumea buna"=lumea cu bani, bani multi sa ne intelegem, hai nu de un Missoni dar macar de un Chanel cum spune Doamna mai sus.

Lumea buna in acceptiunea mea si probabil a multor altora este cercul de oameni care ne influenteaza tuturor viata intr-un mod pozitiv, ne inalta spiritual, avem ce invata de la ei, isi pun amprenta asupra societatii, etc, etc...nu inseamna ca au automat bani, nu inseamna ca reprezinta puterea=statul in mod automat.

Clover nu e de ras, dar oricum e amuzant...Crezi ca n-am vazut mall in viata mea, crezi ca nu stiu ca sunt oameni platiti in Romania foarte foarte bine, ba da...dar nu toti vorbesc la nivelul asta, daca intelegi ce vreau sa spun, subiectele din cercul lor sunt: politica, muzica, carti, copii chiar, calatorii, unele mai superficiale, unele de interes general, altele mai adanci, dar niciodata unele atat de personale cum ar fi:religie, orientare sexuala, situatie financiara

Sincer nu am inteles legatura intre baietii mei si subiectul asta...hai sa nu fiu rea, dar banuiesc ca te referi ca o sa-mi ceara porsche cumva si sa mearga la ibiza si eu nu o sa le pot satisface dorintele...asta nu stu, stiu insa un singur lucru, ca educatia care le-am dat-o eu ori poate sa-i ambitioneze sa realizeze ei singuri lucrurile astea, ori poate sa-i faca sa-si doreasca alte lucruri in viata nu numai cele materiale...daca cele 2 variante cad am dat gres, atat!

Pe scurt nicaieri intr-un cerc de l-am definit mai sus, inclusiv Romania nu e manierat ca sa nu zic civilizat sa se discute despre banii personali.

eu si 3 banditi: ilse, sven si thor

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Clover

Nu vad nimic fundamental rau in faza cu milioanili si clefaitul unui corn la 4 ani. E chiar adorabil ca amintire din copilarie. Probabil la un moment dat mama s-a prins, i-a dat de cinci ori pustiului peste maini(extrem de nerecomandat) si pustiul nu mai plescaie in ziua de azi. Comportamentele astea diapar odata cu timpul, scoala etc.

Io ti-am zis ca nu-ti dai seama ce inseamna "a avea grija de un copil" ...

Clover, daca clefaitu' si 'da de mancare ca ma doare piciuarili" dispar cu timpul, n-ar mai trebui sa apara pe piata Atlasu' de mitocanie urbana .

Mergi la inceput