despre bone

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Citat:
citat din mesajul lui blackpanterro

Andreea, Alra, exact la asta ma refer cand zic ca daca ai job e bine sa fie lejer sa ai timp de copii.

Nu este lejer. Este restrans in timp. Si am avut noroc ca mi-am putut permite sa-mi impun conditiile. In conditiile economice actuale ma indoiesc ca as mai putea sa o fac. Dar ai mei aproape au crescut.

Si-n .ro stabilitatea familiei si cea financiara nu-s in crestere. Si nici nu-i un numar mare de job-uri care te angajeaza cu experienta cinci ani de scutecit si-ti permit sa pui ceva pe masa copiilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Trebuie ca am probleme grave de exprimare daca nu se intelege ce vreau sa spun.

Mai incerc odata si gata. Parintii, toti, fie ca muncesc, fie ca nu, trebuie sa isi faca timp pt copiii lor, ca de aia i-au facut.Bona/menajera nu trebuie sa le fie mama si tata copiilor.

Nici mama, nu a stat acasa, a mers la lucru dupa 100 de zile de la nasterea mea si lucra in schimburi cu taica-miu si era greu de tot, pt ca taica-mieu era betiv si ma lasa singura in casa si mama pleca mereu de la lucru,riscandu-si slujba, ca sa nu mor dracu in casa. Dar cu toate astea tot nu am crescut cu bona, vecina si mai stiu eu cine.
Asta e ce vreau sa spun, indiferent cat de greu e sa iti faci timp pt copii, TREBUIE sa il faci ca de aia ii ai.Nu bona e mama.

Daca nici acum nu s-a inteles, ma duc naibii la scoala sa invat sa ma exprim mai bine.

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier

"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent.
If he is both able and willing, then whence cometh evil?
If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Adriana

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Citat:

Andreea,nu sunt ipocrita deloc.Eu asa gandesc, de aia stau acasa. Daca stie omu de la inceput ca nu are timp de copii de ce sa ii faca?

Io una sunt satula de toti parintii ocupati care isi vad copiii la nastere si la 18 ani la absolvirea liceului.
Daca vrei cariera, fa cariera, parerea mea.Daca vrei si copii atunci renunta la unele chestii ca sa ii inglobezi si pe ei in viata ta.Sa nu fie ei niste accesorii pe care le porti din cand in cand, cand e Vuitton-ul la curatat.

Pe bune ca sunt scared shitless de toti copiii care cresc cu bonele, menajerele...de ce? Pt ca de cele mai multe ori serviciile sunt precare(cine isi permite guvernante de mii de euro sau $$ pt niste copii crescuti si educati corect?) si rezulta in copii din aia de care vorbea Qsar.

generatia mea a crescut cu cheia de gat (extrema) si n-a mai omorat pe nimeni. mi se pare total absurda si nedreapta etichetarea ta. nu ne-am luat toate barbat sa ne tina acasa, plus ca e nedrept si pentru barbat sa traga greul financiar pe seceta asta economica. daca tu ai bafta sa stai acasa, nu le condamna pe celelalte, nu ai nici cel mai mic drept moral sau de alta natura. pe siteul asta citesc povesti de la mame care stau acasa si nu-s toate perfecte, unele incep diversificarea cu sarmale la 2 luni, desi stau acasa. statul acasa nu-ti ofera nici o competenta in materie de mamicit. dixit.

Statul acasa si lucratul pe timp scurt ofera copiilor o mama nu o straina.Asa cum e ea, buna, rea, proasta sau inteligenta, e mama.

Eu condamn numai parintii care sunt prea ocupati cu jobul sa mai ingrijeasca si de copii, daca nu se intelege asta din mesajele mele, o fi vina mea dar si a ta!

Ce ma intereseaza pe mine de cine ce face? Ma enerveaza, ca sa zic asa, numai lamentarile despre bonele, "proaste, perverse, necioplite, cu 6 clase" si alte denumiri cand de fapt alea nu sunt mamele copiilor, fac si ele ce pot cum pot pt copiii altora.

Acum mai este un subiect aici cu gradinita saptamanala...chiar asa? Un copil de 3 ani trebuie sa mearga la gradi de lunea pana sambata, sa isi vada parintii numai 2 zile pe saptamana, pt ca mama si tata nu pot gasi alta solutie?Nici chiar asa..chiar as manca pita cu sare sa previn asa nedreptate ce i se face micutului aluia.

"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Adriana, cand zici bona, menajera si mai stiu eu ce, incluzi si gradinita, scoala, facultatea?

Mergi la inceput

Nu stiu la ce te referi.

Mergi la inceput

Citat:
Eu condamn numai parintii care sunt prea ocupati cu jobul sa mai ingrijeasca si de copii, daca nu se intelege asta din mesajele mele, o fi vina mea dar si a ta!

nu e vina mea ca nu te exprimi tu limpede, nu ma cheama mama omida sa ghicesc ce vrei sa spui. mi se pare ca te-ai exprimat clar cand ai condamnat mamele care vor cariera, le-ai sfatuit sa nu faca plozi. eu vreau cariera. am avut cariera si mai vreau o data. si zau daca ma intereseaza parerea ta despre asta, pentru ca, spre deosebire de tine, nu pretuiesc cantitatea timpului petrecut cu un copil, ci calitatea! pe mine ma darama psihic calitatea mamelor, pe care tu o aprobi - buna, rea, sta cu copilul. avem opinii diferite si n-are nimeni nici o vina, doar ala care condamna si judeca de pe tronul comod pe care sta, ca nu toate situatiile sunt la fel. nu m-as da pe "orice mama care sta acasa, buna, rea", pur si simplu!

Mergi la inceput

Citat:

Nu stiu la ce te referi.

la ce-ai spus tu: "bona, menajera si mai stiu eu cine".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alsa spune:

Citat:
[copiilor, fac si ele ce pot cum pot pt copiii altora.

Acum mai este un subiect aici cu gradinita saptamanala...chiar asa? Un copil de 3 ani trebuie sa mearga la gradi de lunea pana sambata, sa isi vada parintii numai 2 zile pe saptamana, pt ca mama si tata nu pot gasi alta solutie?Nici chiar asa..chiar as manca pita cu sare sa previn asa nedreptate ce i se face micutului aluia.

Eu zic sa citesti mai cu atentie cazul si sa vezi despre ce e vorba. In primul rand este vorba de o mama singura, nevoita sa lucreze in Bucuresti, la o doamna care nu suporta copiii, si care-i poate asigura mamicii singura sursa de venit. Tatal nu exista. Cred ca nu e loc sa fii atat de vehementa, e un caz disperat. Vai de ce este in sufletul lor!! Doamne fereste sa fii nevoit sa iei o astfel de hotarare. Sunt convinsa ca daca mamica respectiva ar avea o alta alternativa, cu siguranta ar alege-o. Ai tu vreo solutie mai buna?! Si concreta, bineinteles.

Sunt total impotriva acestei variante, si multumesc lui Dumnezeu ca nu sunt eu in situatia lor, dar nu poti judeca atat de usor un astfel de caz. Daca poti sa-i ajuti in vreun fel, fa-o. Probabil ca tu ai manca paine si sare asa cum spui, poate ei nu au nici posibiliattea asta. Daca mamica ar sta acasa cu copilul cu siguranta nu ar putea nici paine cu sare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Conchita, ce intelegi tu prin calitate? Am mai auzit vorbindu-se despre treaba asta, mie mi se pare o gaselnita, dar poate daca-mi explica mai bine cineva ma lamuresc si eu.

Mergi la inceput