despre bone

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Clover
Natasa, gandurile mele sunt foarte, foarte ordonate. De unde naiba ai dedus tu partea bolduita nu am idee, dar o sa ma obosesc sa te raportez la moderator. M-am saturat de sindromul de haita pe acest site si tocmai de-aia ma obosesc sa raspund. Va puneti cu dintii pe o persoana si nu o lasati pana nu moare. Nici nu ati constatat ca li_am a avut bunul simt sa nu mai spuna nimic, spre deosebire de barfa ordinara care continua.

Ai perfecta dreptate, Clover.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

ma eu ca cand aud chestii gen renunta la cariera ca de aia ai facut copii ma apuca toate cele...
ce carierara frate? ca 99% din prietenele mele care au bone nu au cariera, au doar un job, mai bine sau mai prost platit iar bona e o necesitate ... nu toti au bunici disponibili, nu toti au servicii care se preteaza la lucrul in ture

si nu imi bagati faza cu sa ramai casnica acasa pt ca nu toate au soti cu salarii suficient de mari sa achiti si rata la casa,facturile si mancarea si sa mai si ramana ceva...

si nu tine nici faza ca sa mananci paine goala da sa fi non stop langa copil...copilul creste si vrea si el una ala, sa ai vrea tu sa il duci la un curs, la munte, la mare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca74 spune:

Citat:
citat din mesajul lui valentinag

Comunitatea Dc nu este una reprezentativa pentru Romania!
Pe Dc sunt foarte multe persoane cu posibilitati financiare ridicate,care au program infernal la munca,vin acasa seara la 8 - 9,cine sa stea cu copii pana atunci?Gradinitele de stat si chiar si cele particulare,chiar daca au program prelungit,inchid la 7 maxim maximorum,alea particulare,ca la stat la ora 5 mai sunt unu doi copii in gradinita!Cam ce ar trebui sa faca parintii in cazul asta?Ca sa nu mai vorbim de faptul ca la gradinita primesc copii peste 3 ani sau cu exceptii peste 2,5 ani,da sa nu mai faca in pampers!Mai comparam situatia de aici cu cea din Canada unde va duceti copii la cresa/gradinita/maternelle sau cum se numeste la voi de la 6 luni si ii luati seara la 6 cand veniti de la servici?
Nu ca as avea eu copii,dar vad situatia colegelor mele cu copii!Nici una nu are bona,dar numai ei stiu ce artificii fac ca sa reuseasca sa stea cu copii,sunt pe ture diferite cu soti lor,ca sa acopere toata ziua!Iar cine ii are la scoala,cl 1 e si mai nasol!Copilu' termina programul la 12,ce faci cu el pana la 6 cand vi de la servici?Abia acum au inceput si la noi,mai timid,after school,dar tot cam pe la 4 maxim 5 trebuie sa-i iei acasa!
Cat despre cele din afara tari,nu-si permit multe, menajere,da-si permit sa le vina parintii cate 6 luni fiecare,ca sa aiba grija de copii!Nu cunosti pe nimeni in situatia asta?

Nu am intentia sa derajnez pe cineva cu remarcile mele.
M-a shocat numai faptul ca in Romania este moda asta cu bone si menajere de parca toata lumea nu mai are ce face cu banii si trebuie neaparat sa-i arunce pe genul asta de servicii.

Eu nu am bona, nici menajera. Costa prea mult.
Si nu-mi place sa-mi umble in lenjeria personala o persoana straina.
Iar daca nu spal eu asa cum trebuie peste tot, nu ma simt bine.
Am o prietena care are o nanny ce locuieste cu ei. O filipineza.
O costa afacerea asta 1200$/luna.
Nici ea nu-si permite, dar o ajuta parintii ei si ai sotului, parinti care lucreaza si nu pot sta cu nepotul.
Prietena mea nu si-a dat copilul la cresa sau gradinta pentru are senzatia ca in niciuna din aceste institutii de cresterea copilului mic nu sunt copii care sa ajunga la inaltimea copilului ei. Nu exista copil mai dat naibii ca al ei. Tot ce face el este exceptional.
Asta-i motivul pentru care are bona.

Un alt aspect pe care tin sa-l mentionez este ca si aici se munceste zi lumina. Nu numai in Romania.
In cazul meu, parintii mei lucreaza si ei, deci nu pot sta cu fetita mea, iar bunicii ceilalti sunt in tara.
Deci, io mi-s singura-singurica in a face fata nu numai cresterii si educarii ei, dar si a igienizarii casei in care locuim, gatitului, cumparaturilor, spalatului, etc.
Sotul ma ajuta si el, dar nu mereu. Povestea clasica a barbatului roman crescut in ideea ca femeia e responsabila cu amestecatul in cratita, iar el cu rasfoitul ziarului si a visatului la cai verzi pe pereti.
Si, on the top of it, mai si lucrez.
Si m-am inscris si la un master. Incep in septembrie.

Cred ca am ramas traumatizata pe viata din perioada comunista cand femeile faceau TOTUL si nu asteptau nimic in schimb. Asa am vazut la mamica mea, asa fac si eu.

Astept cu nerabdare insa ziua cand ma voi rascula odata impotriva dictaturii straine si voi arunca cat colo shortul si mopul, imi voi aseza posteriorul chinuit si obidit pe un fotoliu, si voi da indicatii pretioase unei tanti menajere sa frece mai cu talent coltul ala dintre televizorul plasma si chemineul din sufragerie.

Emma INVINGE cancerul!

Mamica de Zanuta mica, Anna Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Exact, mai bine la job de la 8 la 8, ajungi acasa numai casa iti vezi copilul dormind, ca sa poti sa faci bani sa meri in Turcia in excursie.Si acolo iti iei si bona sa aiba grija de copil ca sa te poti relaxa dupa jobul obositor.
Cine crede ca, copiii sunt mai fericiti cu chestii materiale decat dragoste si ingrijire parinteasca, clar nu isi cunoaste copiii si copiii in general.

Mie nu mi se pare normal, dar asa sunt eu.
Noi suntem chiar saraci, mai ales ca sotul are salar mic in $ si locuim in DE unde totul e in euro. Ar fi excelent daca as lucra si eu, un salar in plus ar insemna mult.
Am preferat insa sa facem economii, nu cumparam nimic luxos, in excursii mergem pe cont propriu pe buget, nu pe mii de euro la all inclusive, datorii sunt si ele, nu e roz dar sunt fericita ca sunt cu copilul meu.
Editez ca sa mai adauga ca asta e si motivul pt care nu vrem bb2, nu ne permitem inca un copil.Cand o fi mai bine o sa facem si asta, pana atunci eu sunt mai mult singura si pot sa cresc un singur copil fara ajutor.Cand termina sotul scolile si va avea doar servici vom avea si bb2.
Eu sunt foarte pragmatica, daca pot si am cu ce, fac, altfel nu!

Ca sa revin on topic, nu ai dreptul sa te plangi de bona, indiferent cu cat o platesti.Femeia aia se anajeaza sa faca o treaba pe care mama ar trebui sa o faca. Daca bona face treaba proasta singura vinovata, dupa parerea mea e mama.
Daca vreau treaba sa fie facuta cum vreau eu si nimeni nu o poate face asa, ce fac angajez pe cineva,stiind ca nu va putea sa ajunga la standardele mele de crestere a copilului si de intretinere a casei ca apoi sa vin sa ma lametez?
Singura modalitate da a avea ceva exact cum iti doresti e sa il faci tu. Altfel taci si inghite ce iti ofera strainii sau da bani multi pt o guvernanta din aia care stie de toate si invata copilul 5 limbi.

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier

"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent.
If he is both able and willing, then whence cometh evil?
If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

ntttzz, nu sunt numai extreme, pot fi si situatii de mijloc.

poti avea un servici lejer fara ore in plus, eventual norma partiala si aproape de casa - cazul meu. si poti avea pe cineva numai cateva ore pe saptamna la curatenie ca sa te scape de curatenia din weekend si sa iti poti petrece timp mai mult si mai de calitate cu copiii mici. cam asta este situatia familiilor cu venituri medii din flandra, unde ne incadram si noi. sincer nu stiu pe nimeni in jur sa traiasca pe un singur salariu, nu prea e posibil sau foarte greu.

si nimeni pe aici nu se da in barci cu cheltuielile - mai ikea, mai aldi, concedii frumoase insa nu la hotel, haine la reduceri, na ca tot occidentalu'.

fetele de afara, stiti ce realmente imi lipseste mie? o pereche de bunici aproape!!! bunicii care sa razgaie copiii macar o data la 2 saptamani, unde sa se simta si ei bine si sa pot sa nu ii mai car dupa mine in locuri gen magazine de mobila si sa putem zugravi fara copil de 3 ani cocotat cu pensula pe scara

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Citat:
citat din mesajul lui blackpanterro

Andreea,nu sunt ipocrita deloc.Eu asa gandesc, de aia stau acasa. Daca stie omu de la inceput ca nu are timp de copii de ce sa ii faca?

Uite Adriana nu toti suntem la fel. Si daca nu suntem la fel suntem neglijenti. Nu-s ocupata 12 ore pe zi, sau nu 12 ore in programul lor de trezire. Dar programul nu-i flexibil. La un copil n-am avut ajutor. Nimic. Doua saptamani socrii. Atat. Dar eu am doi. I-am alaptat, i-am scarpinat intre urechiuse si o mai fac... facem lectii, ne jucam, ne plimbam.
Dar deocamdata merg in doua parti dimineata la scoala. Termina la diferenta de un sfert de ora la pranz. Si atunci e nevoie de doi oameni disponibili zilnic. As putea plati sa ramana la scoala cum o face macar jumatate din clasa lor. Atunci n-as avea ajutor si gata as intra in tipar. Dar prefer sa-i stiu acasa mancand mancarea facuta de mine cu cineva care-i verifica ca s-au spalat pe maini si care-i asteapta sa termine inainte de a strage farfuriile. Si prefer sa se culce decat sa ramana in after school.

Nu cred ca-mi sunt neglijati copii. Cu cineva stau sa manance si sa se culce de pranz eventual. Jumatatea de an in care lucrez. Ies cu mine afara, cu mine fac lectii cu mine se joaca.
Si in mod cert intre cariera si copii am ales copii. Sincer imi place ceea ce fac, face parte din mine si o renuntare ar fi definitiva. Si pe mine statul acasa ma deprima. Si cand am fost bolnava m-am apucat de alteceva de studiat doar ca sa nu stau intre patru pereti.

E modul meu de a vedea viata si in mod cert se poate face mai bine. Dar pana la neglijenta e drum lung. Asa cum sunt mame care stau doar la serviciu sunt si mame care stau acasa doar la tele sau la facut unghiile. Cazurile extreme sunt proaste pentru copiii lor.

Am ras de postarea initiala pentru ca in folosirea ajutoarelor trebuie sa ai si bun simt. Dar as detesta o societate in care cineva m-ar lega de picior acasa pentru ca am copii. Sotul meu castiga suficient cat sa pot sta acasa. Eu lucrez jumatate de norma pentru placerea mea si si pentru siguranta pentru ca in ziua de azi orice job se poate pierde.

Mergi la inceput

Andreea, Alra, exact la asta ma refer cand zic ca daca ai job e bine sa fie lejer sa ai timp de copii.

Andreea, nici prin gand nu mi-ar trece ca, copiii tai sunt neglijati. Din tot ce stiu despre tine, aveti o familie frumoasa, fericita cu copii well adjusted.Te rog sa nu o iei ca pe un pupat in dos, urasc treaba asta, pur si simplu asa simt despre voi si nici o clipa nu vorbeam despre tine.Dar cred ca stii la ce ma refer cand vb ca sunt foarte multi care datorita jobului isi neglijeaza total copiii.CUm sa ai grija de prunci daca lucrezi pana la 8-9 seara?

Nicidecum nu cred ca trebuie sa stai numai acasa sa ai grija de copii, dar TREBUIE sa ai grija de copii, cumva si asta trebuie stabilit inainte sa ii ai.Cresterea, iubirea si educarea copiilor e datoria parintilor nu a bonelor/menajerelor.
Nu militez pe statul acasa, departe de mine gandul. Vreau doar sa spun ca oricat de ocupati sunt parintii TREBUIE sa isi faca timp pt copiii lor. Niciodata nu voi putea fi de acord cu faptul ca femeia trebuie sa munceasca atat de mult ca bona ii devine mama.
Da, cred in ajutor, pt ca nici eu nu l-am avut si a fost a naibii de greu cu nou-nascut singura, intr-o tara straina cu sotul pe mare.Si mie mi-ar place o bunica sa mai ies singura din casa.Dar de aici si pana la bona mama e cale lunga.

Si eu lucrez dar e extrem de lejer, o prietena are o firma de imobiliare si jobul meu e sa arat casele ce la are pt inchiriat sau vanzare. E ffff lejer, o fac cand am timp si mereu il iau pe Aidan cu mine ca nu am cu cine sa il las.

"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Mama mea nu a fost casnica si-i multumesc pentru asta.
Nici eu nu sunt, am avut un model demn de urmat.

Nu mi-ar place ca fiica mea sa invete din viata asta ca trebuie sa devina casnica, sa trebaluiasca toata ziua, sa faca curat si mancare si si sa-si dramuiasca banii, daca poate avea si alte optiuni. Si in nici un caz sa-i faca placere sa fie intretinuta de sot decat daca nu are alte optiuni.

dar fiecare ofera copilului ce model doreste. Nici unul dintre modele nu este scutit de dezavantaje.

Mergi la inceput

Cine spune ca femeia trebuie sa fie casnica? Sau cine spune ca femeia trebuie sa se complaca si sa fie intretinuta de barbat?

Pe de alta parte nu imi place mentalitatea femeilor in Ro(spun asta pt ca in comunitatea de aici nu e nimeni care gandeste asa, numai aici pe forum am citit despre asta, este si un topic pe undeva, despre asta) care muncesc pana dau cu capu' sa fie independente financiar in caz ca le da barbatu' un sut un fund.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui blackpanterro

Andreea,nu sunt ipocrita deloc.Eu asa gandesc, de aia stau acasa. Daca stie omu de la inceput ca nu are timp de copii de ce sa ii faca?

Io una sunt satula de toti parintii ocupati care isi vad copiii la nastere si la 18 ani la absolvirea liceului.
Daca vrei cariera, fa cariera, parerea mea.Daca vrei si copii atunci renunta la unele chestii ca sa ii inglobezi si pe ei in viata ta.Sa nu fie ei niste accesorii pe care le porti din cand in cand, cand e Vuitton-ul la curatat.

Pe bune ca sunt scared shitless de toti copiii care cresc cu bonele, menajerele...de ce? Pt ca de cele mai multe ori serviciile sunt precare(cine isi permite guvernante de mii de euro sau $$ pt niste copii crescuti si educati corect?) si rezulta in copii din aia de care vorbea Qsar.

generatia mea a crescut cu cheia de gat (extrema) si n-a mai omorat pe nimeni. mi se pare total absurda si nedreapta etichetarea ta. nu ne-am luat toate barbat sa ne tina acasa, plus ca e nedrept si pentru barbat sa traga greul financiar pe seceta asta economica. daca tu ai bafta sa stai acasa, nu le condamna pe celelalte, nu ai nici cel mai mic drept moral sau de alta natura. pe siteul asta citesc povesti de la mame care stau acasa si nu-s toate perfecte, unele incep diversificarea cu sarmale la 2 luni, desi stau acasa. statul acasa nu-ti ofera nici o competenta in materie de mamicit. dixit.

Mergi la inceput