despre bone

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramona J

Conchita, ce intelegi tu prin calitate? Am mai auzit vorbindu-se despre treaba asta, mie mi se pare o gaselnita, dar poate daca-mi explica mai bine cineva ma lamuresc si eu.

Lume multa, oameni putini

decat o mama care isi bate copiii, ii lasa la televizor toata ziua, le da crenvusti de la 3 luni, etc, mai bine o menajera cu 6 clase, exista sanse ca aia sa aiba mai mult common sense.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Citat:
citat din mesajul lui blackpanterro
Eu condamn numai parintii care sunt prea ocupati cu jobul sa mai ingrijeasca si de copii, daca nu se intelege asta din mesajele mele, o fi vina mea dar si a ta!

nu e vina mea ca nu te exprimi tu limpede, nu ma cheama mama omida sa ghicesc ce vrei sa spui. mi se pare ca te-ai exprimat clar cand ai condamnat mamele care vor cariera, le-ai sfatuit sa nu faca plozi. eu vreau cariera. am avut cariera si mai vreau o data. si zau daca ma intereseaza parerea ta despre asta, pentru ca, spre deosebire de tine, nu pretuiesc cantitatea timpului petrecut cu un copil, ci calitatea! pe mine ma darama psihic calitatea mamelor, pe care tu o aprobi - buna, rea, sta cu copilul. avem opinii diferite si n-are nimeni nici o vina, doar ala care condamna si judeca de pe tronul comod pe care sta, ca nu toate situatiile sunt la fel. nu m-as da pe "orice mama care sta acasa, buna, rea", pur si simplu!

Daca tu ai cariera si obtii intr-o ora cu copilul ce altii obtin toata ziua, e meritul tau! Bravo ca poti!
Eu nu as putea sa imi toc creierii in birou toata ziua si apoi sa fiu fresh pt copil.Aici ca sa vorbim de calitatea pe care tu o invoci.

Am lucrat si pe linie si la birou. Mereu am lucrat cate 12 ore.Pe linie era foarte nasol ca lucram 12 on, 12 off.La birou a fost mai bine dar faceam ore suplimentare la greu.Nu stiu ce parinte petrece timp de calitate in conditii din astea dar cum am zic, kudos ca poti.Ma bucura foarte tare asta, sincer.

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier

"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent.
If he is both able and willing, then whence cometh evil?
If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious

Mergi la inceput

Citat:
Acum mai este un subiect aici cu gradinita saptamanala...chiar asa? Un copil de 3 ani trebuie sa mearga la gradi de lunea pana sambata, sa isi vada parintii numai 2 zile pe saptamana, pt ca mama si tata nu pot gasi alta solutie?Nici chiar asa..chiar as manca pita cu sare sa previn asa nedreptate ce i se face micutului aluia.

nu am citit, nu cunosc situatia, dar sunt convinsa dinainte sa citesc povestea ca e o SITUATIE SPECIALA. eu am crescut si la cresa saptamanala o perioada, caci mama, singura cu doi copii, nu a avut pe nimeni de ajutor si pe vremea aia nu aveam nici unde sa locuim. lucra doua joburi ca sa ne intretina. asa ca, mai usor cu pianul pe scari, ok?

Mergi la inceput

Citat:
Daca tu ai cariera si obtii intr-o ora cu copilul ce altii obtin toata ziua, e meritul tau! Bravo ca poti!
Eu nu as putea sa imi toc creierii in birou toata ziua si apoi sa fiu fresh pt copil.Aici ca sa vorbim de calitatea pe care tu o invoci.

Am lucrat si pe linie si la birou. Mereu am lucrat cate 12 ore.Pe linie era foarte nasol ca lucram 12 on, 12 off.La birou a fost mai bine dar faceam ore suplimentare la greu.Nu stiu ce parinte petrece timp de calitate in conditii din astea dar cum am zic, kudos ca poti.Ma bucura foarte tare asta, sincer.

draga mea, daca as petrece numai o ora pe zi cu sonia, m-as sinucide. n-as rezista doar atat. merge la gradi part time, deci petrec mai mult de o jumate de zi cu ea, pentru ca eu cultiv calitatea pe ambele planuri, inclusiv pe ala al carierei. sunt free lancer, imi fac programul singura, rezolv in 6 ore cat altii intr-o saptamana. si mai continui cu lucrul de acasa, cand merge ea la nani, noaptea. asa ca, vezi, nici tie nu-ti sta bine pe post de mama omida, cand asumi lucruri pe care interlocutorul nu le-a afirmat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alsa spune:

Citat:
nu am citit, nu cunosc situatia, dar sunt convinsa dinainte sa citesc povestea ca e o SITUATIE SPECIALA. eu am crescut si la cresa saptamanala o perioada, caci mama, singura cu doi copii, nu a avut pe nimeni de ajutor si pe vremea aia nu aveam nici unde sa locuim. lucra doua joburi ca sa ne intretina. asa ca, mai usor cu pianul pe scari, ok?

Da, este o situatie speciala. NU e cazul sa ne aventuram in a judeca. Cine poate face ceva constructiv pentru aceste suflete, sa o faca. Cine nu, sa-si vada de ale lui.

Mergi la inceput

Conchita, nu pot sa imi dau seama unde am scris asta.am citit inapoi dar nu vad unde.M-oi fi referit la bona, menajera sau vecini poate.Nu stiu ce legatura are cu gradinita, facultatea.

"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.

Mergi la inceput

Citat:

Conchita, nu pot sa imi dau seama unde am scris asta.am citit inapoi dar nu vad unde.M-oi fi referit la bona, menajera sau vecini poate.Nu stiu ce legatura are cu gradinita, facultatea.

n-ai scris de gradi, te intrebam eu daca la "mai stiu eu cine" incluzi si gradinita, ca acolo tot altcineva are grija de ei, nu mama. eram curioasa.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui Ramona J

Conchita, ce intelegi tu prin calitate? Am mai auzit vorbindu-se despre treaba asta, mie mi se pare o gaselnita, dar poate daca-mi explica mai bine cineva ma lamuresc si eu.

Lume multa, oameni putini

decat o mama care isi bate copiii, ii lasa la televizor toata ziua, le da crenvusti de la 3 luni, etc, mai bine o menajera cu 6 clase, exista sanse ca aia sa aiba mai mult common sense.

Pai din ce am citit pe forum e total invers. Pe bona o doare in cot de copil ca e Tanar si Nelinistit la TV. Eu cred ca mai degraba bonele fac toate astea decat mamicile.Cat despre mamicile ce dau sarmale la 2 luni copiilor, din ce am citit pe la topicurile respective sunt manate de doctorii lor sa faca greseli fundamentale. O mama neexperimentata poate sa faca greseli mari la indrumarea binevoitoare a doctorului.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui alsa

Citat:
[copiilor, fac si ele ce pot cum pot pt copiii altora.

Acum mai este un subiect aici cu gradinita saptamanala...chiar asa? Un copil de 3 ani trebuie sa mearga la gradi de lunea pana sambata, sa isi vada parintii numai 2 zile pe saptamana, pt ca mama si tata nu pot gasi alta solutie?Nici chiar asa..chiar as manca pita cu sare sa previn asa nedreptate ce i se face micutului aluia.

Eu zic sa citesti mai cu atentie cazul si sa vezi despre ce e vorba. In primul rand este vorba de o mama singura, nevoita sa lucreze in Bucuresti, la o doamna care nu suporta copiii, si care-i poate asigura mamicii singura sursa de venit. Tatal nu exista. Cred ca nu e loc sa fii atat de vehementa, e un caz disperat. Vai de ce este in sufletul lor!! Doamne fereste sa fii nevoit sa iei o astfel de hotarare. Sunt convinsa ca daca mamica respectiva ar avea o alta alternativa, cu siguranta ar alege-o. Ai tu vreo solutie mai buna?! Si concreta, bineinteles.

Sunt total impotriva acestei variante, si multumesc lui Dumnezeu ca nu sunt eu in situatia lor, dar nu poti judeca atat de usor un astfel de caz. Daca poti sa-i ajuti in vreun fel, fa-o. Probabil ca tu ai manca paine si sare asa cum spui, poate ei nu au nici posibiliattea asta. Daca mamica ar sta acasa cu copilul cu siguranta nu ar putea nici paine cu sare.

alsa

Cred ca e nasol de tot dar tot nu pot sa inteleg separarea asta, mi se pare groaznic. Trebuie sa existe si alte solutii, niciodata nu ai o singura solutie.Si noi am avut viata grea, stiu ce inseamna viata grea.
Mama m-a lasat o vreme la bunica cand a vrut sa plece de la taica-miu,aveam vreo 2 ani si am stat la bunica 3 saptamani.Cand a venit mama sa ma ia de la ea nu am mai recunoscut-o si am plans ca nu vreau la ea.Eram convinsa ca bunica e mama mea si mama o necunoscuta.
Chestia asta m-ar omori psihic...de aia zic mai bine pita cu sare decat sa imi las copilul.

Mergi la inceput

Citat:
Pai din ce am citit pe forum e total invers. Pe bona o doare in cot de copil ca e Tanar si Nelinistit la TV. Eu cred ca mai degraba bonele fac toate astea decat mamicile.

aici ai dreptate. nici eu nu as angaja o bona, nici macar baby sitter pentru o seara, cum vrea tati ca sa iesim si noi undeva fara sonia, macar din joi in paste. tot din cauza neincrederii nici nu am inscris-o la family day care, mai bine la una traditionala, macar e controlata gradinita... dar nici nu m-arunc sa judec mamele care o fac, ca nu le cunosc situatia. poate ele sufera toata ziua la "birou" intr-un job de rahat invinovatindu-se si disperand ca nu au alta situatie. nu stiu ce e la ele in casa! nu le pot judeca...usor nu cred ca le este...

Mergi la inceput