despre bone

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Eu am avut noroc de bunici care sa ma ajute, dar va dau exemplul unei prietene. Nu are bunici de ajutor, sotul e in vanzari toata ziua pe drumuri iar uneori in delegatii. Ea, cand a facut copilul 2 ani a trebuit sa se reintoarca la servici. Programul este 9-18 cu 1 ora pauza obligatoriu. Ce poate face cu copilul de 2 ani?
1.Cresa de stat? Locuri limitate, conditii discutabile, program destul de scurt.
2.Gradinita particulara? O caruta de bani, dar programul nu era convenabil deoarece la gradinita, chiar program lung, tot trebuie sa-ti iei odrasla inainte de 18.00, ori nici-un angajat la o firma privata nu poate pleca mai devreme zilnic. In concluzie tot trebuia angajat cineva sa ia copilul de la gradi si sa mai piarda vremea cu el vre-o ora pana ajungea mama acasa.
3.Bona - 10-11 ore pt ca mama lucreaza 9+ cat mai pierzi pe drum dus intors, ca doar e ora de varf

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui blue eyes

Eu nu mai citesc pana nu apare I., colega lui Li_am. "first class" vs plebe (pleava?).

Cadoul potrivit pentru o femeie? Descopera-i feminitatea!
Cadoul potrivit pentru un barbat? Apreciaza-i masculinitatea!
Cadoul potrivit pentru un copil? Lasa-i copilaria!
_
Suferinta din dragoste e de preferat celei din lipsa de dragoste.

sa stii ca asa asemanare mai rar!Chiar si o serie de expresii sunt aproape identice!Chiar la inceput am cochetat cu ideea"aceasi Marie cu alta palarie"!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Citat:
citat din mesajul lui Clover
trebuie sa ai mare incredere in oameni sa lasi pe cineva care nu ti-e foarte apropiat(sot, mama) sa aiba acces direct la conturile tale bancare.

upss gresit. Exista Visa Prepaid Debit Cards si sunt acceptate la orice ATM sau orice vanzator. Sunt temporare arata si functioneaza ca o carte visa si nu trebuie sa dai conturile cuiva doar ca sa-ti plateasca facturile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IonescuOana spune:

Poate sunt subiectiva dar am o mare sila fata de tagma bonelor si menajerelor, asta pt. ca am avut cam 4-5 pana acum si tuturor a trebuit sa le suport toanele doar de dragul copiilor mici.
Parerea mea e ca respectiva e o nesimtita, se crede de neinlocuit si de asta isi permite sa ceara asemenea sume, comparabile cu salarii de super-profesionist (eu ca economist castig mai putin decat atata, de exemplu). Spune-i frumos ca daca-i convine bine, daca nu, sa se duca unde are salariul care-i "corespunde", si la revedere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

eu una nu ma mai intreb de ce Romania e asa cum e...
cu oameni care gandesc asa de "logic"... nici nu-i de mirare!

clover se vede ca esti foarte convinsa de ceea ce spui, numai ca nu ai si logica!

si intr-adevar initiatoarea are foarte mult bun simt, ca nu a mai trecut pe aici...la ce subiect a inceput!!!!

fetelor, va meritati soarta!!!

sa auzim numai de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Clover se poate plati la bancomat cu cartea visa prepaid.
Eu asa platesc pentru mama cat nu e in tara. Am o suma fixa pe care o discut cu AMEXul si pe care-s dispusa sa o risc punand-o pe un card prepaid. Cea care o foloseste nici nu stie ca-i prepaid ca nu scrie pe ea.
Si se plateste cu ea apa, caldura si abonament telefonic. Si in plus persoana poate retrage lunar o suma de bani pentru intretinere.
Nu stiu daca bancile romane o fac dar stiu macar doua afara care o fac.
La o adica poti face si un cont cheltuieli cu carte de debit imediat pe care virezi lunar suma de cheltuit in casa. Daca-ti prmiti jumtate din ce zice d-na nu te usuca nici transferul si nu patesti ceva de pierza cosnita pe o luna.

Adriana sa nu fim ipocriti. Fiecare om si job are problemele lui. Unii au bunici, altii au sotii acasa, altii se mai ajuta cu bone si menajere, iar altii le delega totul. Bonele si menajerele sunt o necesitate cand cei doi parinti sunt foarte ocupati. Detest ideea ca-ti lasi copiii la after school pana se termina neprevazutul din programul parintilor. Mai bine sa-i ia cineva, sa vina acasa si sa manance acasa si sa-si vada de ale lor si sa se culce de amiaza. Si prefer o menajera care sa-mi dea cateva ore in plus de joaca cu pruncii si cu al meu. Si menajera face curat, nu ordine. Ordine face fiecare dupa el. Iar lucrurile intime le spala masina pe hand-wash.

Si ca-n oricare alta profesie cautata fac nu mai mult decat le platesti. Pot face si mai putin. Si sunt oameni cu bune si rele. Depinde de tine ca "manager" ce scoti din ele.
Din experienta mea cel mai trist a fost cand din cauza jobului am avut nevoie de nanny, dar nu-mi permiteam pe cineva intern. Eram disperata pentru ca acea nanny isi facea treaba de mantuiala si ma usca de bani si eu nu prea aveam de ales. Asa ca pot intelege frustarea contra bonelor, dar in cazul de fata daca ar fi real... e amuzanta combinatia menajera-duduita

Mai era ceva de zis? DA Motanik d-ne sunt putine.... io sigur nu-s dar intre normalitate si sarit gardul e mare diferenta. Si fiecare e integrata in lumea ei saraca, bogata au medie daca e capabila sa-si rezolve problemele cu putin tact si eleganta. Aceea e d-na. Si nici nu conteaza cat castiga.

Si da ma apuca rasu-plansu cand vad cate o "bisnit-class" si nu o business class. apropos de subiectul la care intra "Britney Spears" incognito. Sunt si pe DC cateva fete cu dare de mana mai mult sau mai putin discrete ... dar sa vedeti cate smilies au acolo la nick si cum sar sa dea o mana de ajutor la mai toate campaniile DC-ului... Nu le-am inteles mereu, deh mentalitate de taran, dar acolo si sa fie fericite cu ce au si sa nu-i uite pe cei realmente necajiti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Andreea,nu sunt ipocrita deloc.Eu asa gandesc, de aia stau acasa. Daca stie omu de la inceput ca nu are timp de copii de ce sa ii faca?

Io una sunt satula de toti parintii ocupati care isi vad copiii la nastere si la 18 ani la absolvirea liceului.
Daca vrei cariera, fa cariera, parerea mea.Daca vrei si copii atunci renunta la unele chestii ca sa ii inglobezi si pe ei in viata ta.Sa nu fie ei niste accesorii pe care le porti din cand in cand, cand e Vuitton-ul la curatat.

Pe bune ca sunt scared shitless de toti copiii care cresc cu bonele, menajerele...de ce? Pt ca de cele mai multe ori serviciile sunt precare(cine isi permite guvernante de mii de euro sau $$ pt niste copii crescuti si educati corect?) si rezulta in copii din aia de care vorbea Qsar.

Aici, baiatul ala care a intrat in scoala si a impuscat copii si profi, dupa care s-a mai dus si in alte parti sa omoare, era baiat de bogat, om cu companie si toate celea, sunt sigura ca pruncul a avut si el parte de bone si restul...degeaba daca mama sau tata nu au fost acolo pt indrumare.
Oricat de greu de inghitit este, un strain nu va iubi niciodata copilul la fel ca mama, tata.
Bonele nu sunt necesare, PARINTII SUNT NECESARI!

N-am inteles de ce razi de fetele care doneaza pe DC...eu am participat la multe campanii, cu floricele sau fara, dar intr-adevar mi-a aparut mereu nickul in lista cu sume "fabuloase" de $15-$20, unde o fi grandomania? Ma laud cu $15?
Sau n-am inteles eu bine ce zisasi?...sunt obosita tare...

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier

"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent.
If he is both able and willing, then whence cometh evil?
If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca74

Va intreb si eu (mai mult sau mai putin shocata) cum reusiti sa va permiteti bone peste bone si menajere peste menajere acolo, in Romania? Din cate stiam io, nivelul de trai in tara este sub cel al Canadei, de exemplu. Aici foarte putine "tanti" isi permit sa plateasca 60-80$/zi o menajera sa le lustruiasca podelele sau geamurile in casa.

Cat despre bona... io nu am auzit pe nimeni in cartierul pasnic in care locuiesc sa aiba bona. Exista gradinite, asta da. Dar sa ai o tanti care sa se ocupe nonstop de copil... nu am vazut inca. Probabil Celine Dion sa aiba asa ceva, dar ea este un caz aparte.

Le rog si eu pe cele care locuiesc in afara tarii sa-mi raspunda sincer: va permiteti sa angajati bone sau/si menajere?

Comunitatea Dc nu este una reprezentativa pentru Romania!
Pe Dc sunt foarte multe persoane cu posibilitati financiare ridicate,care au program infernal la munca,vin acasa seara la 8 - 9,cine sa stea cu copii pana atunci?Gradinitele de stat si chiar si cele particulare,chiar daca au program prelungit,inchid la 7 maxim maximorum,alea particulare,ca la stat la ora 5 mai sunt unu doi copii in gradinita!Cam ce ar trebui sa faca parintii in cazul asta?Ca sa nu mai vorbim de faptul ca la gradinita primesc copii peste 3 ani sau cu exceptii peste 2,5 ani,da sa nu mai faca in pampers!Mai comparam situatia de aici cu cea din Canada unde va duceti copii la cresa/gradinita/maternelle sau cum se numeste la voi de la 6 luni si ii luati seara la 6 cand veniti de la servici?
Nu ca as avea eu copii,dar vad situatia colegelor mele cu copii!Nici una nu are bona,dar numai ei stiu ce artificii fac ca sa reuseasca sa stea cu copii,sunt pe ture diferite cu soti lor,ca sa acopere toata ziua!Iar cine ii are la scoala,cl 1 e si mai nasol!Copilu' termina programul la 12,ce faci cu el pana la 6 cand vi de la servici?Abia acum au inceput si la noi,mai timid,after school,dar tot cam pe la 4 maxim 5 trebuie sa-i iei acasa!
Cat despre cele din afara tari,nu-si permit multe, menajere,da-si permit sa le vina parintii cate 6 luni fiecare,ca sa aiba grija de copii!Nu cunosti pe nimeni in situatia asta?

"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Lili sarcina usoara iti doresc si bb sanatos!!

Cat despre sfat, din experienta mea de mama a doi copii, pot sa-ti spun ca trebuie sa rezolvi problema inainte de a naste cel de al doilea copil, pentru ca vei fi foarte obosita si stresata dupa nastere si nu-ti mai trebuie un stres in plus. Eu am platit menajera cu 80 de ron pe zi din 2007 pana in august 2008, exact perioada in care mi-a fost cel mai greu. Venea de 3 ori pe saptamana, cel mare era la gradi (850 ron pe luna), ea ma ajuta numai cu menajul (curat, calcat fara gatit). Per total ma costa cca 1800 ron pe luna gradinita + menajera. Dar cel mare era suficient de mare cat sa stea program lung la gradinita. Ocazional am avut si bucatareasa, venea o data pe saptamana si statea 4 sau 5 ore pentru 3 feluri de mancare, un desert si o plateam 40 ron. Dupa ce am nascut nu a mai fost nevoie pentru ca puteam sa gatesc eu. Si am fost multumita per total. Din pacate vara trecuta menajera a plecat de la mine si de atunci crede-ma ca nu am mai vazut nici macar lac pe unghii... de fapt sunt zile in care nici unghiile nu mi le mai vad ca lumea pentru ca se strica si se rup de la detergenti si trebuie sa le tai din carne.

Am mai avut si alte femei in casa si am ajuns la o concluzie: cum le inveti... asa le ai. Daca i-ai permis de la inceput sa comenteze sau sa faca treaba de mantuiala fara sa ii faci cel putin observatie, va fi mai greu sa o re-educi. Dar nu imposibil. Bafta!!

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

O sa-ti spun ce-am facut eu cind pretentiile au crescut:am chemat-o mai rar.Din pacate desi se spune ca atunci cind faci miscare eliberezi endorfine,care implicit te fac sa te simti fericit e complet fals.N-am avut nici o satisfactie deosebita ,ceea ce ma determina sa cred ca tot mai bine era cind o chemam la program normal,dar la mine a fost o problema de principiu, sa nu platesc cai verzi pe pereti.
Pentru restul "no comment".

Mergi la inceput